el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά, Ανάλυση 13/10/2023

Σπουδαίο παιχνίδι το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ (13/10, 21:15), με τον λαβωμένο Ολυμπιακό να υποδέχεται την ισχυρή Μπαρτσελόνα, στο κλείσιμο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στον φετινό «μαραθώνιο» (μπήκαν με διπλό στο ΟΑΚΑ), την ίδια ώρα που οι Καταλανοί έκαναν το καθήκον τους κόντρα στην Εφές, μέσα στη Βαρκελώνη!

Την Παρασκευή, Πειραιώτες και «μπλαουγκράνα» θα λύσουν για πρώτη φορά φέτος και πολύ νωρίς στη σεζόν, τις διαφορές τους.

Το μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα παίζει εδώ σε Live streaming, με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα ξεκινά η δράση στην Euroleague!

 


Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Ανάλυση 13/10/2023

Ο Ολυμπιακός δεν κουβαλούσε το «πρέπει» στην πλάτη του την προηγούμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, όμως κατάφερε να βρει ξανά τον τρόπο να… πληγώσει τους «πράσινους» του Κώστα Σλούκα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφυγε νικήτρια (78-88) στην παράταση από το σπίτι του τριφυλλιού, ξεκινώντας ιδανικά τη σεζόν στην Ευρωλίγκα και επεκτείνοντας στο 18-1 το επιμέρους σκορ στις αναμετρήσεις της με τον Παναθηναϊκό, σε όλες τις διοργανώσεις.
Οι Πειραιώτες βρέθηκαν σχεδόν με την πλάτη στον τοίχο στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου (στο -7), ωστόσο το έχουν στο dna τους να μην το βάζουν κάτω.

Γύρισαν τούμπα την κατάσταση, έχοντας σε τρομερή βραδιά τους Κάνααν (14 π., 4/6 τρίποντα), Μιλουτίνοφ (15 π., 7 ριμπάουντ), Πίτερς (17 π., 10 ριμπ.), Γουίλιαμς-Γκος (16 π.) και τον… iron man Τόμας Γουόκαπ (17 π., 5 ασίστ, 3 κλεψίματα).

Ουσιαστικά 6 παίκτες (συν τον κάπτεν Κώστα Παπανικολάου, δηλαδή) σήκωσαν το βάρος στο ματς της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να μικραίνει πολύ το rotation των «ερυθρόλευκων» λόγω και των δεδομένων αγωνιστικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους Πειραιώτες.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 19/35 δίποντα, 15/32 τρίποντα, 5/6 βολές, 30 ριμπάουντ (22 αμυντικά/8 επιθετικά), 20 ασίστ, 13 κλεψίματα, 14 λάθη, 2 τάπες.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε κι αυτή με ενθαρρυντικό τρόπο στη φετινή πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική… διαδικασία, αφού έριξε στο καναβάτσο (91-74) την Εφές στη Βαρκέλωνη, πατώντας το γκάζι στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης.

Σκορ, θέαμα και πλουραλισμός στην επίθεση ήταν το τρίπτυχο της ομάδας του πρωτάρη κόουτς Ρότζερ Γκριμάου, με τους μπλαουγκράνα να κάνουν ότι θέλουν στη ρακέτα, έχοντας στο ματς μία τετράδα παικτών που όταν έπρεπε πάτησε το γκάζι (στο 29’ το σκορ ήταν 63-62): ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ ήταν απολαυστικός στο πρώτο του παιχνίδι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, φεύγοντας από το παρκέ με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ σε μόλις 16 λεπτά!

Εξαιρετικός ο Γιαν Βέσελι με 16 π., 7 ριμπ., πολύπλευρη – όπως πάντα – η συνεισφορά του Νίκολας Λαπροβίτολα με 13 π., 5 ρ. και 8 ασίστ, ενώ 10 πόντους, όλους στην τελευταία περίοδο και 3 ριμπάουντ ήταν τα πεπραγμένα του Τζαμπάρι Πάρκερ, ο οποίος όσο περνάει ο καιρός θα ανεβάζει στροφές.

Τα ομαδικά στατιστικά της Μπαρτσελόνα: 32/42 δίποντα, 6/20 τρίποντα, 9/12 βολές, 35 ριμπάουντ (26 αμυντικά/9 επιθετικά), 21 ασίστ, 5 κλεψίματα, 13 λάθη, 3 τάπες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ιατρικό δελτίο των δύο μονομάχων, η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα, η οποία ταξίδεψε στην Αθήνα, χωρίς ουσιαστικά ο κόουτς Γκριμάου να ταλαιπωρείται από κάποιο σημαντικό αγωνιστικό «αγκάθι».

Την ίδια ώρα, στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπαθεί να βρει λύσεις εκ των έσω: εκτός μάχης οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα, ενώ το ερωτηματικό παραμένει δίπλα στη συμμετοχή των Μουσταφά Φαλ και Γουίλιαμς-Γκος, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από ενοχλήσεις και η λογική λέει ότι η συμμετοχή τους θα κριθεί λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης στο ΣΕΦ.

Παράλληλα, το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να πατήσει παρκέ και ο νεοαποκτηθείς Ιγκνας Μπραζντέικις, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να περιμένει πολλές λύσεις από τον Λιθουανό.


Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά 13/10/2023

Για το σπουδαίο ματς στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις από τις αγορές της novibet.

Η Μπάρτσα έκανε σημαντικές τομές στο ρόστερ της το καλοκαίρι, όμως πάλι διαθέτει πολύ ταλέντο και μία ομάδα που έχει ως στόχο να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να βαδίζει στον δρόμο των πολλών πρωταγωνιστών και στο μοτό «πάνω από όλους η ομάδα», κάτι που τον έχει μετατρέψει σε μία… πολεμική μηχανή που δεν τον βάζει ποτέ κάτω.

Είναι δεδομένο ότι τα αγωνιστικά προβλήματα που έχουν προκύψει στους Πειραιώτες δένουν σε έναν βαθμό τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως συνήθως η ομάδα του σε τέτοιες καταστάσεις βρίσκει τις λύσεις μέσα από την άμυνα.

Κρατάμε το Under 155,5 πόντοι σε απόδοση 1,90 στη Novibet.

Ρίχνοντας μια ματιά και στα ειδικά, κρατάμε σε απόδοση 1,87 ο Ολυμπιακός να σκοράρει την πρώτη ελεύθερη βολή στον αγώνα.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ