el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 22/12/2022

Ο Ολυμπιακός (9-5) την πάτησε σαν… πρωτάρης στο «Αστρομπάλ» την προηγούμενη εβδομάδα και το βράδυ της Πέμπτης (22/12, 21:00) στο ΣΕΦ, καλείται να κόψει τη φόρα του μεταμορφωμένου Ερυθρού Αστέρα (7-7) και να επανέλθει ο ίδιος στα γνωστά (υψηλά) του στάνταρ.

 

Συνολικά οι δύο ομάδες (σε επίπεδο Euroleague) έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους άλλες 11 φορές, με τους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά να έχουν το πάνω χέρι με 7 νίκες (4 οι Σέρβοι).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πριν αναλύσει τι περιμένει να δει από την ομάδα του στο παρκέ κόντρα στον Αστέρα, αναφέρθηκε στην… Βιλερμπάν:

«Συνήθως οι προπονητές τέτοιες ήττες τις χρησιμοποιούμε σαν κίνητρο για το επόμενο παιχνίδι. Πιέζουμε τους παίκτες να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Μένει να δούμε αν τα καταφέραμε και αν θα είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα που είναι πολύ δύσκολο.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί ο κόσμος να αντιληφθεί πόσο δύσκολο είναι. Αν δείτε τα αποτελέσματα του Ερυθρού Αστέρα τον τελευταίο ενάμιση μήνα θα το καταλάβετε.
Αυτή τη στιγμή οι Βιλντόζα και Νέντοβιτς, οι οποίοι δεν έπαιζαν στο κακό διάστημα του Αστέρα, σκοράρουν και δημιουργούν περίπου το 60% των πόντων του. Περίπου σε 25 λεπτά που παίζουν μέσο όρο, έχουν πάνω από 14 πόντους μ.ό. Πρέπει να αμυνθούμε πολύ καλά απέναντί τους, αν θέλουμε να κερδίσουμε».

Στη συνέχεια ο προπονητής των νταμπλούχων Ελλάδας απάντησε σε όσους «ασχολούνται» με τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας του: «Τα παιχνίδια που χάσαμε μέχρι τώρα είναι πέντε και εκείνα που κερδίσαμε εννιά. Ο Ολυμπιακός επιβάλλει τον τρόπο παιχνιδιού του, κάποιους αγώνες τους τελειώνει καλά και κάποιους δεν τους τελείωσε όπως έπρεπε.
Δεν πιστεύω να περιμένει κανείς , βλέποντας ρεαλιστικά τον ανταγωνισμό, ότι εμείς θα κερδίζουμε όλα τα ματς. Αν κάποιος το πιστεύει, πρέπει να είναι πολύ φανατικός Ολυμπιακός και το δέχομαι!

Φυσικά κοιτάμε να βελτιωθούμε, να έχουμε καλύτερη προσέγγιση, καλύτερες αποφάσεις και οι προπονητές και οι παίκτες. Θέλουμε να βελτιωθούμε, να μάθουμε από τα λάθη μας. Όμως, δεν μπορούμε να μείνουμε στα παιχνίδια που δεν τα τελειώσαμε ενώ ήμασταν μπροστά. Πρέπει να καταλάβουμε πως παίζουν και οι άλλοι και έχουν ταλέντο.

Επίσης, δεν μπορούμε να είμαστε σαράντα λεπτά σε ένα τέτοιο επίπεδο. Θα προσπαθήσουμε αλλά δεν είμαστε ακόμα σε ένα χρονικό σημείο που μπορούμε να το καταφέρουμε».

Τέλος, αναφορικά με την κατάσταση των Λαρεντζάκη και Φαλ, που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση, είπε: «Ο Λαρεντζάκης είναι εντάξει και θα παίξει αύριο, ο Φαλ έκανε σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) το 1/3 της προπόνησης και είναι καταπονημένος από την ίωση. Θα δούμε αύριο (σ.σ. Πέμπτη) πόσες δυνάμεις θα έχει για να παίξει, αν χρειαστεί, στο παιχνίδι».

Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Ο ορισμός της… τζάμπα ήττας ήταν αυτή στο «Αστρομπάλ» για τον Ολυμπιακό από την Βιλερμπάν (77-75) με τρίποντο στο φινάλε του Αμίν Νουά.
Οι Πειραιώτες έκαναν ένα απολαυστικό πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν ακόμα και με 21 πόντους διαφορά (33-54), όμως πίστεψαν ότι… ξεμπέρδεψαν και στο β’ ημίχρονο την πάτησαν (46-28 το επιμέρους σκορ υπέρ των Γάλλων).

Διψήφιοι οι Βεζένκοφ (16 π., 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και κανένα λάθος), Σλούκας (13 π., 5 ασίστ), Κάνααν (14 π. με 4/6 τρίποντα) και ο άστοχος (2/7 τρίπ.) Λαρεντζάκης (10 π.).

Τα συνολικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 19/32 δίποντα, 10/26 τρίποντα, 7/9 βολές, 34 ριμπάουντ (20 αμυντικά/14 επιθετικά), 19 ασίστ, 4 μπλοκ, 19 λάθη.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει ρεκόρ 11-1 (σε Ευρωλίγκα και Αδριατική) από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική του ηγεσία ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς!

Ο πολύπειρος Μαυροβούνιος τεχνικός έχει μεταμορφώσει τους Σέρβους, οι οποίοι πλέον αποτελούν σκληρό καρύδι για τους αντιπάλους τους στην Ευρωλίγκα.

Η μοναδική ήττα στην εποχή Ιβάνοβιτς ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι από την Αρμάνι Μιλάνο (67-71), ωστόσο στο φινάλε ο κόσμος του Ερυθρού Αστέρα χάρισε θερμό χειροκρότημα στον 65χρονο προπονητή και τους παίκτες του.

Πάλεψαν οι… συνήθεις ύποπτοι: Βιλντόσα (16 π., 6 ασίστ), Νέντοβιτς (12 π. αλλά με 1/9 τρίποντα) και ο ταλαντούχος ψηλός Πετρούσεβ (20 πόντους με 3 τρίποντα και 11 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ερυθρού Αστέρα: 14/27 δίποντα, 8/28 τρίποντα, 15/19 βολές, 33 ριμπάουντ ( 25 αμυντικά/8 επιθετικά), 17 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 11 λάθη.

Παραμένει άγνωστο το αν θα κάνει την Πέμπτη στο ΣΕΦ το ντεμπούτο του το νέο αστέρι των Σέρβων, ο Αργεντινός πόιντ γκαρντ Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος πάντως βρίσκεται στην αποστολή τους. Η επίσημη ενημέρωση του Ερυθρού Αστέρα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο Καμπάτσο είναι αμφίβολος για γραφειοκρατικούς λόγους».

Ο γκαρντ από την Αργεντινή για να αγωνιστεί στην Euroleague πρέπει ο Ερυθρός Αστέρας να διευθετήσει οικονομικές οφειλές και γίνεται μάχη με το χρόνο. .


Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Προγνωστικά 16/12/2022

Ο Ολυμπιακός είναι «πληγωμένος» από τον τρόπο που έχασε στο «Αστρομπάλ» και συνήθως στο ΣΕΦ ο επόμενος… πληρώνει τα σπασμένα. Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα από τις αμέτρητες αγορές που προσφέρει η Novibet.

Βάζουμε στην εξίσωση και το γεγονός ότι το μυαλό του Μπαρτζώκα και των παικτών του βρίσκεται και στην… περσινή σεζόν, όταν οι Σέρβοι τους είχαν «σπάσει» το εντυπωσιακό αήττητο νικηφόρο σερί τους στο ΣΕΦ (72-76), ενώ οι Πειραιώτες είχαν χάσει και στο Βελιγράδι στο παιχνίδι του 2ου γύρου (81-76).

Εκτιμούμε πως ο Ολυμπιακός θα βγάλει αντίδραση και πάμε με το -6,5 του πρώτου ημιχρόνου για τους «ερυθρόλευκους» σε απόδοση 1.85 στη Novibet.

Από ‘κει και πέρα, από τα ειδικά ομάδων ξεχωρίσαμε το Over 10,5 συνολικά εύστοχα τρίποντα των Πειραιωτών (βασικό… συστατικό στις καλές τους εμφανίσεις), σε απόδοση 2.20.

Επίσης, υπό τη μορφή fun bet (σε απόδοση 6.00 στη Novibet) ο Λούκα Βιλντόσα να κάνει την πρώτη ασίστ στο παιχνίδι.


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ