el
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 22/12/2022

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι που θα μπορούσε ακόμη και να είναι ο τελικός του θεσμού διεξάγεται στο «Έτιχαντ», όπου η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Λίβερπουλ (22/12, 22:00) για τη φάση των «16» του Carabao Cup.

Το Λιγκ Καπ Αγγλίας (Carabao Cup για χορηγικούς λόγους), είναι μία διοργάνωση που απασχολεί άμεσα όλες τις μεγάλες ομάδες. Ωστόσο η φετινή διαδικασία θα γίνει υπό διαφορετικές συνθήκες, αφού αρκετές ομάδες θα παίξουν με αλλαγές, λόγω των υποχρεώσεων που είχαν οι παίκτες στο Μουντιάλ.

Αυτό θα ισχύσει τόσο για τη Μάντσεστερ Σίτι όσο και για τη Λίβερπουλ, που θα παραταχθούν με αρκετά διαφορετικά πρόσωπα, στην προσπάθεια που θα κάνουν για να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Με 500+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα ο αγώνας της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Λίβερπουλ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικός!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με 0% γκανιότα, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Carabao Cup!


Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Ανάλυση & Παρουσίαση 22/12/2022

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο Λιγκ Καπ. Άλλωστε δεν μπορεί να ερμηνευτεί κι αλλιώς το γεγονός ότι από το 2016 μέχρι και πέρυσι, σε επτά διοργανώσεις δηλαδή έχει κατακτήσει τις πέντε!

Μάλιστα οι τέσσερις είναι συνεχόμενες από το 2018 έως το 2021. Πέρυσι δεν τα πήγε καλά και αποκλείστηκε σχετικά νωρίς από τη Γουέστ Χαμ. Φέτος όμως έχει επιστρέψει δριμύτερη και θέλει να ανέβει στην κορυφή.

Στον προηγούμενο γύρο είχε δύσκολο παιχνίδι, αλλά η Μάντσεστερ Σίτι το έκανε να μοιάζει εύκολο. Αν και ο αντίπαλος ήταν η Τσέλσι, η ομάδα του Γκουαρδιόλα έδειξε πως όταν θέλει, μπορεί να τελειώνει εύκολα ακόμη και τα μεγάλα παιχνίδια.

Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ένα του Μάχρεζ στο 53’ κι ένα του Άλβαρεζ στο 58’, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε την πρόκριση στους «16», όπου καλείται να αντιμετωπίσει πλέον τη Λίβερπουλ.

manchester city liverpool3 22122022 novibet

Αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι που δίνει η Σίτι, μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πριν από τη διακοπή είχε γνωρίσει μία απρόσμενη και μάλιστα εντός έδρας ήττα από την Μπρέντφορντ, γεγονός που άνοιξε τη διαφορά από την Άρσεναλ στους 5 βαθμούς.

Η απόσταση από την κορυφή δεν είναι μεγάλη, αλλά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει άλλα περιθώρια για νέες απώλειες. Καλείται λοιπόν να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λίβερπουλ για το Λιγκ Καπ και στη συνέχεια να στρέψει την προσοχή της στα τρία ματς πρωταθλήματος που έχει μπροστά της, σε διάστημα μία εβδομάδας!

Από τη στιγμή που έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ καλείται πλέον να στρέψει την προσοχή της, στις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις, όπως είναι το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ.

Οι «κόκκινοι» απέχουν δεκαπέντε βαθμούς από την κορυφή της Premier League και δεν μπορούν ρεαλιστικά να ελπίζουν ότι θα ανατρέψουν τα δεδομένα. Το Λιγκ Καπ λοιπόν είναι ένας από τους στόχους που πρέπει να παλέψει.

manchester city liverpool2 22122022 novibet

Στον προηγούμενο γύρο, η Λίβερπουλ τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην Ντέρμπι, που αγωνίζεται στη Λιγκ 1. Το παιχνίδι έληξε χωρίς γκολ στην κανονική διάρκεια και οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί η Λίβερπουλ ήταν πιο τυχερή και πήρε την πρόκριση με 3-2, αλλά η αλήθεια είναι ότι έπαιξε με τη… φωτιά. Αυτή άλλωστε είναι μία γενικότερη αλήθεια για τη σεζόν που διανύουν οι «κόκκινοι».

Το μεγάλο πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Γιούργκεν Κλοπ από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου είναι οι πολλοί τραυματισμοί. Στα περισσότερα παιχνίδια, η Λίβερπουλ έπρεπε να διαχειριστεί τουλάχιστον πέντε απουσίες, κάτι που είχε συνέπεια στην απόδοσή της.

Ο Κλοπ περιμένει ότι η Λίβερπουλ θα παρουσιαστεί καλύτερη μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, αρχής γενομένης από τον προσεχή αγώνα. Πάντως, η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν θα είναι απόλυτα ενδεικτική, αφού όπως όλες οι ομάδες, έτσι και η Λίβερπουλ θα έχει απουσίες λόγω της συμμετοχής παικτών στο Μουντιάλ.


Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Στατιστικά & Προϊστορία 22/12/2022

  • Μόλις τρία παιχνίδια έχουν διεξαχθεί μεταξύ Σίτι και Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ και να είναι με γηπεδούχο ομάδα τους «πολίτες».
  • Σε αυτά η Σίτι έχει μία νίκη και η Λίβερπουλ έχει δύο. Η μία και μοναδική νίκη της Σίτι είναι το 1969 με 3-2, ενώ η Λίβερπουλ έχει κερδίσει το 1981 και το 2012 και τις δύο φορές με 1-0.
  • Όσον αφορά τη συνολική προϊστορία σε όλες τις διοργανώσεις, έχουν γίνει 94 ματς στο Μάντσεστερ και η προϊστορία είναι σχεδόν μοιρασμένη. Η Σίτι έχει 33 νίκες, η Λίβερπουλ έχει 35, ενώ 26 ματς έληξαν ισόπαλα.
  • Στα επτά πιο πρόσφατα ματς στο «Έτιχαντ», η Σίτι έχει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Αυτή η μοναδική νίκη της Λίβερπουλ ήταν για τα προημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2017-18 με σκορ 2-1.
  • Η Σίτι είναι πολύ δυνατή στην έδρα της, παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι πριν από τη διακοπή, για το πρωτάθλημα από την Μπρέντφορντ (1-2).
  • Πριν από αυτή τη νίκη μετρούσε 17 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ συνολικά ήταν αήττητη για 21 παιχνίδια με 19 νίκες και 2 ισοπαλίες.
  • Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ έχει κάκιστο ρεκόρ φέτος μακριά από την έδρα της. Έχει δώσει εννέα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις κι έχει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες (3-2-4).
  • Ενημερωθείτε για το ευρωπαϊκό handicap και το ασιατικό handicap.
  • Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το μερικό cash out.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • H βαθμολογία της Premier League.

manchester city liverpool5 22122022 novibet


Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Προγνωστικά 22/12/2022

Παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες θα έχουν αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, η Μάντσεστερ Σίτι εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα. Άλλωστε το παιχνίδι διεξάγεται και στην έδρα της, ενώ η απόδοση του άσου είναι αρκετά υψηλή.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΟ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.94

Ακόμη μία καλή επιλογή είναι να μπει το πρώτο γκολ μέχρι το 28’. Και οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλή σχέση με τα δίχτυα και λογικά θα κυνηγήσουν το γκολ από την αρχή της αναμέτρησης. Η απόδοση για γκολ πριν από το 28’ πληρώνει αρκετά καλά.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 28’ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.70

Οι αρχισκόρερ των ομάδων αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο και στο συγκεκριμένο ματς. Ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι η απόδοση του Μοχάμεντ Σαλάχ για anytime σκόρερ.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ANYTIME ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΣΑΛΑΧ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.20


Μάντσεστερ Σίτι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 22/12/2022

Με πολλές απουσίες αναμένεται να παραταχθεί η Μάντσεστερ Σίτι στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ και σχεδόν όλες έχουν να κάνουν με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα οι Άλβαρεζ, Ρόδρι, Λαπόρτ, Ακάντζι και Άκε δεν αναμένεται να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα που θα παρατάξει ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αντιθέτως είναι πολύ πιθανό να παίξουν στη βασική ενδεκάδα οι 18χρονοι Λιούις, Κατόνγκο, Τσαρλς και Μπόρζες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Ορτέγκα – Λιούις, Κατόνγκο, Τσαρλς, Σ. Γκόμεζ – Πάλμερ, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε – Μάχρεζ, Χάαλαντ, Μπόρζες.

manchester city liverpool4 22122022 novibet


Λίβερπουλ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 22/12/2022

Παρόμοια όμως είναι η κατάσταση και για τη Λίβερπουλ. Ωστόσο οι «κόκκινοι» έχουν και απουσίες από τραυματισμούς, που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τον Κλοπ.

Οι Ντιόγκο Ζότα, Αρτούρ, Κεϊτά και Ντίας είναι τραυματίες και θα είναι σίγουρα εκτός. Επίσης δύσκολο να αγωνιστούν είναι οι Κονατέ, Φαν Ντάικ, Άλισον και Χέντερσον.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Κώστας Τσιμίκας θα είναι στο αρχικό σχήμα και συγκεκριμένα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Κέλεχερ – Ράμσεϊ, Γκόμεζ, Μάτιπ, Τσιμίκας – Έλιοτ, Μπάιτσετιτς, Οχλέιντ-Τσαμπερλέιν – Καρβάλιο, Νούνες, Σαλάχ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ