el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 13/12/2022

Ο Ολυμπιακός (8-4) δείχνει να βάζει ξανά το πόδι στο γκάζι και την Τρίτη (13/12, 20:00) στο ΣΕΦ κόντρα στην πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε (10-2), θέλει να συνεχίσει από… εκεί που σταμάτησε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Ανάλυση, Παρουσίαση 13/12/2022

Προφανώς το παιχνίδι που έχει μπροστά της η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (το πρώτο της τελευταίας «διαβολοβδομάδας» για το 2022, ακολουθεί το δεύτερο την Πέμπτη στο «Αστρομπάλ» με την Βιλερμπάν) είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη δεν… αστειεύεται.

Την τελευταία πενταετία οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες 9 φορές (σε επίπεδο Euroleague) με τους Τούρκους να προηγούνται 6-3.

Για την δυσκολία του αγώνα μίλησε ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Το ότι ο αντίπαλός μας βρίσκεται στην πρώτη θέση, λέει κάτι. Προφανώς αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες και αυτό οφείλεται και στο καλό πρόγραμμα που είχε στην αρχή, αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια που έπαιξε καλά.

Επίσης, για να είναι πρώτη σημαίνει ότι έχει καλή καθοδήγηση από τον προπονητή, διαθέτει ταλέντο και εμπειρία, μεγάλο βάθος, είναι μια ομάδα που πρέπει να κάνεις καλό παιχνίδι για να την κερδίσεις».

Λίγο αργότερα ο Ελληνας τεχνικός… επανέλαβε τον βασικό στόχο των Πειραιωτών στον μαραθώνιο της φετινής regular season:

«Η πρόκριση στην 8άδα είναι ο πρώτος στόχος μας και αυτός θεωρώ πως είναι ο πρώτος στόχος όλων των ομάδων, να είναι στις οκτώ πρώτες από τις συνολικά δεκαοκτώ ομάδες της διοργάνωσης, που είναι όλες καλές».

Κλείνοντας, ο κόουτς Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στα αγωνιστικά «αγκάθια» που προέκυψαν για την ομάδα του:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά θέματα μικροτραυματισμών, που δεν νομίζω, πάντως, να αφήσουν κάποιον εκτός αγώνα. Μας απασχολεί το ότι κάποιοι δεν θα κάνουν προπόνηση σήμερα, αλλά θα κάνουν θεραπεία. Οπότε μένει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον πρώτο…».


Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Ενας απολαυστικός Ολυμπιακός εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή στο παρκέ του ΣΕΦ, κάνοντας μία χαψιά την Βίρτους Μπολόνια (117-71) και παράλληλα τρία ρεκόρ συλλόγου: σε πόντους, ασίστ (33) και αξιολόγηση (+159).

Το πόσο καλά έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι» αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετά το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο για κάποιον να… ψηφίσει μόνο έναν MVP.

Ο Κάνααν (9 π., 4 ασίστ) μπήκε φουριόζος και με 3 τρίποντα «έριξε» το σύνθημα, εξαιρετικοί οι Βεζένκοφ (19 π. σε 16 λεπτά!), Φαλ (15 π., 5 ριμπάουντ, 2 ασ. σε 17’), Γουόκαπ (8 ασίστ σε 18’), Σλούκας (8 π. και 7 ασ. σε 16’), ακολούθησαν οι Πίτερς (15 π. με 3/5 τρίπ.), ΜακΚίσικ (13 π.), Λαρεντζάκης (11 π.) και Μπλακ με 9 πόντους σε 11 λεπτά συμμετοχής.

Τα ομαδικά στατιστικά των Πειραιωτών: 22/29 δίποντα, 18/32 τρίποντα, 19/25 βολές, 34 ριμπάουντ (22 αμυντικά/12 επιθετικά), 33 ασίστ, 11 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 14 λάθη.

Η Φενέρ πήγε… πεισμωμένη στο Βερολίνο – μετά την εντός έδρας ήττα της από τη Ρεάλ στην προηγούμενη στροφή – και «καθάρισε» εύκολα την Αλμπα (75-104).

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι τελείωσαν το παιχνίδι έχοντας 8 παίκτες διψήφιους: Γκούντουριτς (13 π.), Εντουαρντς (13 π.), Μότλεϊ (11 π., 6 ριμπ.), Καλάθης (10 π., 7 ασίστ), Μπούκερ (10 π.), Γιεκίρι (10 π., 10 ριμπ.), Χέις (10 π.) και Μπιρσέν (10 π.).

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε: 30/40 δίποντα, 10/18 τρίποντα, 14/21 βολές, 41 ριμπάουντ (31 αμυντικά/10 επιθετικά), 27 ασίστ, 10 κλεψίματα, 22 λάθη.

Το μεσημέρι της Κυριακής, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη γνώρισε την πρώτη ήττα της στο τουρκικό πρωτάθλημα (9-1), εντός έδρας από την Τουρκ Τέλεκομ (75-82), ενώ υπενθυμίζουμε πως ο δεύτερος αγώνας της τούτη την «διαβολοβδομάδα» είναι στην Πόλη με την Μπασκόνια την Παρασκευή.


Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε:  Προγνωστικά 13/12/2022

Όπως είπε στις δηλώσεις του και ο κόουτς Μπαρτζώκας, ο Ολυμπιακός «κληρονόμησε» προβλήματα τα τελευταία 24ωρα: από την προπόνηση της Δευτέρας απουσίασαν οι Τόμας Γουόκαπ (ενοχλήσεις στην μέση), Ταρίκ Μπλακ (διάστρεμμα) και Σακίλ ΜακΚίσικ (ενοχλήσεις στoυς προσαγωγούς), η συμμετοχή των οποίων κρίνεται αμφίβολη, με τις πιθανότητες (όπως δήλωσε και ο προπονητής τους), να είναι με το μέρος τους.

Την ίδια ώρα, η Φενέρ καλείται να βρει «απαντήσεις» σε δύο σημαντικές απουσίες: εκτός από τον μόνιμο απόντα Νεμάνια Μπιέλιτσα (δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο), στα πιτς βρίσκονται οι πολύ σημαντικοί Γουίλμπεκιν (12.5 π., 3.1 ασίστ κατά μέσο όρο) και Μότλεϊ (πρόβλημα στη γάμπα/14.1 π., 5.5 ριμπ.).

Από την πλόυσια γκάμα αγορών της Novibet επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα για το μεγάλο ματς στο ΣΕΦ.

Ο Κάνααν έκανε δεύτερο κολλητό καλό παιχνίδι στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ για την Basket League (66-86 επικράτησε ο Ολυμπιακός), έχοντας 17 πόντους και ίσως αυτό είναι ένα σημάδι ότι ανεβάζει στροφές. Σε απόδοση 1,95 στη Novibet να πετύχει ο έμπειρος Αμερικανός γκαρντ Over 8,5 πόντους απέναντι στους Τούρκους.

Μαζεύτηκαν προβλήματα στη Φενέρ και ο Δημήτρης Ιτούδης θα μικρύνει αναγκαστικά το rotation που συνηθίζει να κάνει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια των Τούρκων.
Θα σηκώσει έξτρα βάρος στις πλάτες του ο Σέρβος γκαρντ Γκούντουριτς, κρατάμε το Over 11,5 πόντους του, σε απόδοση 1,97!

Σταθερά σε… υψηλές πτήσεις ο Μουσταφά Φαλ, με τον Γάλλο «πύργο» του Ολυμπιακού να κάνει την διαφορά στη ρακέτα. Σημαντική η απουσία του Μότλεϊ, θα βρει πεδίο δράση ο Φαλ, σε απόδοση 2,00 στη Novibet να σημειώσει Over 9,5 πόντους.


Διαβάστε ακόμα… 

Βαλένθια – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 13/12/2022


argentina croatia1 13122022 novibet

Αργεντινή – Κροατία: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 13/12/2022


worldcup novibetΠρογνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ