el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 27/10/2022

Ο ασταμάτητος Ολυμπιακός (4-0) υποδέχεται το απόγευμα της Πέμπτης (27/10, 19:45) στο κατάμεστο ΣΕΦ τη φιλόδοξη Μονακό (3-1), στο remake των περσινών πλέι οφ (οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 3-2, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το Final 4 του Βελιγραδίου).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν… γνωρίζει φέτος τι σημαίνει η λέξη ήττα (μετράει μόνο νίκες σε όλες τις διοργανώσεις), την ίδια ώρα που οι ενισχυμένοι Μονεγάσκοι του Σάσα Ομπράντοβιτς βρίσκονται στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 6-0.

Προφανώς και η μονομαχία της Πέμπτης κρύβει παγίδες για τους Πειραιώτες και αυτός που το γνωρίζει καλύτερα από όλους είναι ο κόουτς Μπαρτζώκας: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και ως τέτοιο το έχουμε αξιολογήσει. Είναι το πρώτο ματς μπροστά στο κοινό μας, αυτό θα μας φέρει πίεση, που την θέλουμε φυσικά.

Επίσης, μιλάμε για μία ομάδα με εκπληκτικό επιθετικό ταλέντο. Εχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια εκτός έδρας και δείχνει πάρα πολύ ανταγωνιστική».

Στη συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Μονακό:  «Πρόσθεσαν περισσότερο ταλέντο, έχουν μεγαλύτερο βάθος, μιλάμε για 12 παίκτες επιπέδου.

Το 63% των πόντων προέρχεται από τους γκαρντ, είναι ομάδα που πάει στο επιθετικό ριμπάουντ, είναι σίγουρα ένα ματς που θέλει μεγάλη προσήλωση στην άμυνα. Και οι δύο ομάδες έχουν υψηλές βλέψεις. Ο αντίπαλός μας ξόδεψε πολλά χρήματα, κράτησε τον ίδιο προπονητή. Είναι σκληρός ανταγωνιστής για το Final 4».

Οσο για τα περιθώρια βελτίωσης των «ερυθρολεύκων», ο Γ. Μπαρτζώκας ήταν ξεκάθαρος: «Εχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα, να βγάζουμε καλύτερες συνεργασίες. Ολες οι ομάδες θα βελτιωθούν, το ίδιο και εμείς».

Λίγο αργότερα, ο Σάσα Ομπράντοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού: Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε φόρμα και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Λατρεύουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα.

Ο Ολυμπιακός είναι ακόμη πιο δυνατός σε σχέση με πέρυσι, οι παίκτες του γνωρίζονται πολύ καλά και αποδίδουν εξαιρετικό μπάσκετ υπό τις οδηγίες του κόουτς Μπαρτζώκα».


Ολυμπιακός – Μονακό: Τι έκαναν στην πρώτη «διαβολοβδομάδα»

Στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» αρχικά τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (89-87) με σούπερ Βεζένκοφ (23 πόντους, 12 ριμπάουντ) και… clutch Σλούκα (14 π., 7 ασίστ και το νικητήριο σουτ στο τέλος).

Δύο 24ωρα αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο (πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές), όμως με μία τρομερή 4η περίοδο (18-32 το επιμέρους σκορ) πρόσθεσαν ένα ακόμη ροζ φύλλο στη φετινή συλλογή τους.

Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν ξανά πρώτος σκόρερ με 26 πόντους (6/7 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 2/2 βολές) και 6 ριμπάουντ, όμως ο Κώστας Σλούκας (20 π., 6 ασ.) άλλαξε όλη την… ιστορία του αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο και μάλλον στο τελικό ταμείο ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης των Πειραιωτών.

Η Μονακό στο πρώτο παιχνίδι της διπλής αγωνιστικής γνώρισε την ήττα στο Τελ Αβίβ (78-70) παρότι προηγήθηκε με 19 πόντους διαφορά στην 2η περίοδο!

Η ομάδα του Σ. Ομπράντοβιτς «κοιμήθηκε» από το 28’ μέχρι το 33’, χάνοντας ένα «δικό» της ματς.

Δύο μέρες μετά, οι Μονεγάσκοι πήγαν στο ΟΑΚΑ και νίκησαν τον Παναθηναϊκό (80-83, βρέθηκαν στο +18 στο 9ο λεπτό!), με τον Μάικ Τζέιμς να «πληγώνει» την παλιά του ομάδα.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν φανερά εκτός ρυθμού στο πρώτο μέρος (8 πόντοι με 3/7 σουτ, 3 ασίστ, 2 λάθη), αλλά μετά την ανάπαυλα το πήρε πάνω του, πέτυχε μεγάλα καλάθια και υπέγραψε τη νίκη της Μονακό, για να παραμείνει -ο ίδιος- αήττητος στο ΟΑΚΑ μετά από έξι επισκέψεις ως αντίπαλος, με Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μ. και Μονακό.

Στα 28’ που έμεινε στο παρκέ ο εκρηκτικός γκαρντ είχε 27 πόντους με 6/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 6/10 βολές και 4 ριμπάουντ/3 ασίστ/3 λάθη.


Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά 27/10/2022

Πειραιώτες και Μονεγάσκοι θα βγουν στο παρκέ με όλα τους τα «όπλα», αφού τόσο ο Γ. Μπαρτζώκας (επέστρεψε ο Παπανικολάου), όσο και ο Σ. Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα.

Η Μονακό διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου (Τζέιμς, Λόιντ, Οκόμπο, Μόερμαν, Χολ), όμως ο Ολυμπιακός πετάει φωτιές και μπροστά στους φιλάθλους του θέλει να δώσει μία νέα παράσταση για να τους «ζεστάνει» ακόμη περισσότερο.

Καλή ομάδα η Μονακό, καλύτερη όμως ο Ολυμπιακός και ο άσος στους -5,5 πόντους σε απόδοση 1.81 στη Novibet μπαίνει στο… σακούλι μας.

Σε εξαιρετική κατάσταση ο ηγέτης των νταμπλούχων Ελλάδας, Κώστας Σλούκας, με την εικόνα που παρουσιάζει στο παρκέ τις τελευταίες εβδομάδες, βλέπουμε με θετικό μάτι το Over 12,5 πόντους του σε απόδοση 2.06!

Ο Ντόντα Χολ είναι ο βασικός πυλώνας της Μονακό στη ρακέτα, με τον Σ. Ομπράντοβιτς να του δείχνει και δικαίως (από πέρυσι) μεγάλη εμπιστοσύνη. Αναμφισβήτητα είναι μέσα στις δυνατότητες του Αμερικανού σέντερ να μαζέψει Over 5,5 ριμπάουντ, σε απόδοση 2,10 στη Novibet.

Διαβάστε ακόμη…

Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ