el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 17/06/2022

Το θερμόμετρο στους τελικούς της Basket League έχει εκτοξευθεί στα ύψη!

Στο Game 3 (17/6, 21:00) θα κριθεί αν ο Ολυμπιακός στεφθεί πρωταθλητής μετά από 6 χρόνια ή ο Παναθηναϊκός μείνει ζωντανός με break. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι «αιώνιοι» αντίπαλοι υπόσχονται ένα ακόμη συγκλονιστικό παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός… βρήκε αυτό που έψαχνε στο ΟΑΚΑ το βράδυ της περασμένης Τρίτης, έκανε το break στο «σπίτι» του Παναθηναϊκού και πλέον απέχει ένα βήμα από την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Basket League.

Η τρίτη μονομαχία των «αιωνίων» θα διεξαχθεί στο κατάμεστο ΣΕΦ (έγινε sold out από τους φιλάθλους των Πειραιωτών), με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν έτοιμοι για την ολοκλήρωση μιας – σημαντικής από κάθε άποψη – χρονιάς, καθώς έφτασαν στο Final-4 του Βελιγραδίου και μια ανάσα από τον τελικό της Euroleague, ενώ νωρίτερα μέσα στη σεζόν κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας στο Ηράκλειο της Κρήτης, νικώντας στον τελικό τον Παναθηναϊκό.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τι έγινε στο Game 2

Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έκανε τη… δουλειά στην 3η περίοδο του Game 2 των τελικών της Basket League: η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με -14 στην πλάτη (46-32), όμως στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν εντυπωσιακή και με ένα επιμέρους 10-29 έδειξε ποιος είναι το αφεντικό φέτος εντός συνόρων.

Οι «πράσινοι» πάλεψαν, όμως, δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από το τελικό 72-78, το οποίο έδωσε προβάδισμα δύο νικών στους Πειραιώτες.

Πρώτα βιολιά για τους νικητές οι Σλούκας (20 π., 4 ασίστ), Βεζένκοφ (19 π. με 5/7 τρίποντα), Ντόρσεϊ (17 π. με 4/7 τρίποντα) και ο Γάλλος σέντερ Μουσταφά Φολ (5 π., 10 ριμπ., 2 τάπες).

Τα συνολικά ομαδικά στατιστικά των «ερυθρολεύκων»: 12/35 δίποντα, 14/30 τρίποντα, 12/17 βολές, 29 ριμπάουντ (12 επιθετικά), 13 ασίστ, 10 κλεψίματα, 3 τάπες και μόλις 4 λάθη!

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Γιώργου Βόβορα το πάλεψε όπως προαναφέραμε για ένα ημίχρονο, δείχνοντας ότι μπορεί να βγάλει αντίδραση και να φέρει τη σειρά στα ίσια, όμως στην 3η περίοδο όλα αυτά πήγαν… περίπατο, με τον Ολυμπιακό να επιβάλλει το νόμο του.

Πάλεψαν οι Παπαγιάννης (double-double με 12 π./10 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 17 π.,/9 ριμπ., Γουάιτ 10 π./6 ριμπ. και ο ψηλός Τζέρεμι Εβανς (8 π., 8 ριμπάουντ). Σε ρηχά νερά πάλι ο Σέρβος σταρ των «πράσινων» Νεμάνια Νέντοβιτς (11 π., 4 λάθη), ο οποίος δείχνει να έχει ξεμείνει από ενέργεια και κίνητρο…

Τα συνολικά ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 19/35 δίποντα, 6/27 τρίποντα, 16/19 βολές, 42 ριμπάουντ (18 επιθετικά), 11 ασίστ, 4 τάπες, 14 λάθη και 3 κλεψίματα.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 17/06/2022

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο ρελαντί σ’ αυτό το 2-0 στους τελικούς της Basket League κι αυτό γιατί έχει «χρειαστεί» ουσιαστικά μόλις δύο δεκάλεπτα στα δύο πρώτα ματς για να σημειώσει ισάριθμες νίκες. Το πρώτο στο game 1 (23-4) και το τρίτο στο Game 2 (10-29).

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός μοιάζει ανήμπορος να ακολουθήσει τους «ερυθρόλευκους» όταν αυτοί πατούν το γκάζι και εκεί φαίνεται η διαφορά των «αιώνιων» τη φετινή σεζόν.

Εκτιμούμε πως ο κόουτς Μπαρτζώκας και οι παίκτες του δεν θα θελήσουν να… παίξουν με τη φωτιά και με την ώθηση που θα τους δώσει το γεμάτο ΣΕΦ, θα πετύχουν τον μεγάλο φετινό τους στόχο.

Μοιάζει εφικτό το -7,5 των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο σε απόδοση 1.95 στη Novibet.

Εξι διαδοχικές νίκες μετρούν οι Πειραιώτες επί του Παναθηναϊκού τούτη τη σεζόν, με τον Κώστα Σλούκα να φωνάζει «παρών» σχεδόν σε όλα τα σημαντικά ματς.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα ορεξάτος και το πιο σημαντικό για τον κόουτς Μπαρτζώκα, αποφασισμένος να επιτευχθεί ο στόχος για την ομάδα του το βράδυ της Παρασκευής.

Σε απόδοση 2.25 ο Σλούκας να ξεπεράσει το line των 14,5 πόντων.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μαζί με τον Εβανς προσπαθούν να κρατήσουν… όρθια την ρακέτα του Παναθηναϊκού, με τον 25χρονο Ελληνα σέντερ να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Σε απόδοση 1.80 να σημειώσει ο ψηλός των «πράσινων» Over 10,5 πόντους.



Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προϊστορία 17/06/2022

To story των φετινών αναμετρήσεων είναι σε ερυθρόλευκο φόντο!

Φέτος ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον αέρα του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, μετά την ήττα (76-81) στο ΣΕΦ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, απάντησαν με 6 σερί νίκες κάτι που αποτελεί και ιστορικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια στον Πειραιά ο Ολυμπιακός πανηγύρισε εύκολες νίκες (101-73 στην Euroleague και 74-61 στον πρώτο τελικό της Basket League), ενώ επικράτησε και στον τελικό Κυπέλλου στην Κρήτη με σκορ 81-73 (Video).

Αξίζει να αναφέρουμε σε τελικούς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει με το σκορ στο 2-0.


Διαβάστε ακόμα.. 

freeagents euroleague novibet

Ελεύθεροι Παίκτες της EuroLeague που Ξεχωρίζουν

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ