el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Παρτιζάν: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 10/11/2022

Ο Ολυμπιακός (4-2) υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (10/11, 21:00) την Παρτιζάν (3-3), με μοναδικό στόχο να μην… τριτώσει το κακό στο ΣΕΦ στη regular season της φετινής Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη Μονακό είδαν την προηγούμενη εβδομάδα και την Βαλένθια να φεύγει νικήτρια από το σπίτι τους, χάνοντας – χωρίς ίχνος υπερβολής – το ροζ φύλλο μέσα από τα χέρια τους, γεγονός που τους «έμπλεξε» σε ένα γκρουπ τεσσάρων ομάδων στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Την ίδια ώρα, η Παρτιζάν βρίσκεται στην Ελλάδα με την ψυχολογία στα ύψη κι αυτό γιατί προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση που την «κουβάλησαν» εντός 8άδας.

Το παρελθόν του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε επίπεδο Ευρωλίγκα είναι πλούσιο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν βρει απέναντί τους τον Σέρβο τεχνικό 21 φορές (με Παναθηναϊκό, Φενέρμπαχτσε, Μπανταλόνα και Ρεάλ Μαδρίτης).
Το… σκορ μέχρι τώρα είναι 14-7 υπέρ του προπονητή της Παρτιζάν.


Ολυμπιακός – Παρτιζάν: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα λάθος στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Βαλένθια και «δώρισε» στις «νυχτερίδες» το ροζ φύλλο (82-83).
Οι Πειραιώτες έχασαν με επιμέρους σκορ 11-25 την 4η περίοδο, με τον Κώστα Σλούκα να αστοχεί – οδεύοντας προς το φινάλε της αναμέτρησης – σε 2 βολές, αλλά και στο τελευταίο σουτ (υπήρξε επαφή του παίκτη της Βαλένθια με το δεξί χέρι του ηγέτη του Ολυμπιακού).

Οι Βεζένκοβ (20 πόντοι, 7/10 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 7 ασίστ – ρεκόρ καριέρας), Γουόκαπ (12 π., 6 ασ.), Σλούκας (11 π., 6 ασ.) και Κώστας Παπανικολάου (9 π., 7 ρ., 4 ασ.) ήταν οι καλύτεροι του Ολυμπιακού, που όμως έκανε 20 λάθη και στην 4η περίοδο εμφανίστηκε «κοιμισμένος» και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Σε ρηχά νερά οι Κάνααν (3 π. σε 8 λεπτά), Λαρεντζάκης (1 π.), Μπόλομποϊ (4 λάθη σε 7’) και ΜακΚίσικ (4 π. με 1/5 σουτ σε 14’).
Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 21/36 δίποντα, 10/19 τρίποντα, 10/15 βολές, 34 ριμπάουντ (25 αμυντικά/9 επιθετικά), 24 ασίστ, 9 κλεψίματα, 20 λάθη, 1 κόψιμο.

Η Παρτιζάν υποχρέωσε σε νέα ήττα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, φεύγοντας για το… αεροδρόμιο νικήτρια με 89-91. Ασταμάτητος ο Κέβιν Πάντερ (29 π. με 6/8 τρίποντα), σημείωσε 20 π. στο πρώτο ημίχρονο, ενώ «μίλησε» ξανά στην τελευταία περίοδο για τους Σέρβους πετυχαίνοντας συνεχόμενους καθοριστικούς πόντους.

Εξαιρετική εμφάνιση (μία ακόμη φέτος) από τον Ματιάς Λεσόρ, με τον Γάλλο σέντερ να μένει στο παρκέ σχεδόν 39’ λεπτά(!) και να τελειώνει το ματς με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Double – double και από τον άλλοτε ψηλό του Ολυμπιακού, Ζακ ΛεΝτέι με 13 π., 10 ριμπ., διψήφιοι και οι Εξουμ (12 π.), Αντζουσιτς (10 π.), Μαντάρ (10 π.), «άφαντος» ο Ιωάννης Παπαπέτρου (2 π.).
Μάλιστα, η Παρτίζαν κέρδισε έναν αγώνα, που είχε περισσότερα λάθη (15) από ασίστ (13), αλλά σούταρε με 47.4% έξω από το τρίποντο (9/19).


Ολυμπιακός – Παρτιζάν: Προγνωστικά 10/11/2022

Οι δύο σερί ήττες στο ΣΕΦ έβαλαν σε έναν βαθμό… φρένο στον ενθουσιασμό που επικρατούσε στις τάξεις των Πειραιωτών μετά το τρομερό ξεκίνημά τους σε όλα τα μέτωπα και τώρα κόντρα στην λαβωμένη από τις απουσίες Παρτιζάν, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να βάλει ξανά το τρένο στις ράγες.

Πάνοπλος το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός, δεν ισχύει το ίδιο για την Παρτιζάν, με τον Ομπράντοβιτς να μην έχει στη διάθεσή του εκτός από τους μόνιμους απόντες Σμάιλαγκιτς, Αβράμοβιτς και τους Εξουμ (9.8 π. μέσο όρο), Αντζουσιτς (9.2 π.), Κοπρίβιτσα (1.2 π.) και Τριφούνοβιτς (1.0 π.).

Ο Ζακ ΛεΝτέι δεν… στέριωσε στον Ολυμπιακό και πάντα όταν τον αντιμετωπίζει «ψάχνει» το… κάτι παραπάνω. Σε απόδοση 1.85 στη Novibet το Over 13,5 πόντοι του Αμερικανού ψηλού της Παρτιζάν, ο οποίος έχει κερδίσει για τα καλά την εμπιστοσύνη του Ομπράντοβιτς.

Εξτρα κίνητρο έχει φυσικά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος είναι δεδομένο ότι θα μείνει περισσότερα λεπτά στο παρκέ λόγω και των σημαντικών απουσιών της Παρτιζάν.
Σε απόδοση 1.70 στη Novibet, ο μέχρι πρότινος αρχηγός του Παναθηναϊκού να σημειώσει Over 6,5 πόντους.

Ο Σάσα Βεζένκοφ μαζί με τον Κώστα Σλούκα αποτελούν τις δύο σημαντικότερες «σταθερές» στο παρκέ για τον κόουτς Μπαρτζώκα, θα κρατήσουμε το Over 7,5 ριμπάουντ του Βεζένκοφ σε απόδοση 1.81.


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


Προγνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ