el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Βαλένθια : Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 04/11/2022

Την προηγούμενη εβδομάδα η Μονακό έβαλε… stop στη φρενήρη πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Την Παρασκευή (04/11, 21:00) στο ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκοι» (4-1) καλούνται να κλείσουν αυτή την… παρένθεση, να νικήσουν τη Βαλένθια (2-3) και να διατηρήσουν τη θέση τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Από τη σεζόν 2017 και έπειτα, οι Πειραιώτες έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους με τις «νυχτερίδες» άλλες 6 φορές για την Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό να μετράει 5 νίκες και μόλις μία ήττα, αυτή που είχε γνωρίσει τον Δεκέμβριο του 2020 στο ΣΕΦ (85-96).

Φυσικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει τι… εστί ισπανική ομάδα και στις δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης αναφέρθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης:

«Κάθε ρόστερ της Euroleague διαθέτει ποιότητα και φυσικά αυτό ισχύει και για εκείνο της Βαλένθια. Διαθέτουν πολύ έμπειρους παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί, ενώ έχουν προσθέσει δύο Αμερικάνους γκαρντ που ελέγχουν και κατευθύνουν το παιχνίδι, οι οποίοι είναι πολύ επιθετικοί στο καλάθι.

Στην ουσία, ο αντίπαλός μας έχει έναν κορμό από έμπειρους παίκτες που παίζουν καλό μπάσκετ και οδηγούν όποια ομάδα τους υποτιμήσει σε προβλήματα», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και στη συνέχεια τόνισε:

«Σουτάρουν καλά τη μπάλα, έχουν τρίποντο και από τη θέση «5», από τον Ντούμπλιεβιτς, είναι καλοί στο transition, τρέχουν γρήγορα και γενικά επιτίθενται στα πρώτα δευτερόλεπτα των κατοχών τους. Είναι κλασική ισπανική ομάδα. Ολοι πρέπει να καταλαβαίνουμε πως αν έχουμε λάθος προσέγγιση, όπως δηλαδή με την Μονακό, θα το πληρώσουμε».

Σχετικά με την προετοιμασία ο Coach του Ολυμπιακού, τόνισε: «Γενικά υπάρχει μια διαδικασία. Κάνουμε ατομικά μίτινγκ, κάνουμε ομαδικά, πιέζουμε την ομάδα στην προπόνηση. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε δύο δυνατές προπονήσεις μετά το ματς με το Λαύριο.

Ο εφησυχασμός είναι ένα θέμα, ειδικά όταν κερδίζεις εύκολα ματς όπως κάναμε εμείς με το Λαύριο. Δικό μας μέλημα είναι να μην υπάρχει αυτό. Όλοι καταλαβαίνουμε τη δυσκολία της διοργάνωσης. Πιστεύω και ελπίζω πως θα μπούμε πολύ συγκεντρωμένοι να παίξουμε αυτό το παιχνίδι, το οποίο είναι μεγάλων απαιτήσεων. Πιστεύω πως και με τον κόσμο μας στο πλευρό μας, αν είμαστε σοβαροί θα κερδίσουμε».


Ολυμπιακός – Βαλένθια: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Οι Μάικ Τζέιμς και Ελι Οκόμπο σημείωσαν μαζί 43 πόντους στο γεμάτο ΣΕΦ και υποχρέωσαν τον Ολυμπιακό στην πρώτη του φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε πρόβλημα στο ριμπάουντ, ενώ γενικότερα έδειξε μία δυσκολία στο να ματσάρει την αθλητικότητα των αντιπάλων του.

Βέβαια, παράλληλα βρέθηκαν σε μέτρια βραδιά πολλά από τα «όπλα» του, με αποτέλεσμα να… προσφέρουν από λάθη τους στη Μονακό 13 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Πάλεψαν οι ΜακΚίσικ (15 π., 3/5 τρίπ.), Βεζένκοφ (13 π., 7 ριμπ.), διψήφιοι και οι Μπολομπόι (10 π.), Γουόκαπ (10 π.), με τον Κώστα Σλούκα να τελειώνει το ματς με 10 π. και 8 ασίστ, επίδοση που τον έφερε στην 4η θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της Euroleague (1.342 τελικές πάσες).

Τα ομαδικά στατιστικά των Πειραιωτών: 22/36 δίποντα, 9/27 τρίποντα, 5/6 βολές, 28 ριμπάουντ (20 αμυντικά/8 επιθετικά), 20 ασίστ, 6 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 12 λάθη.

Η Βαλένθια στο δικό της εντός έδρας παιχνίδι με την Αλμπα, «καθάρισε» εύκολα τους Βερολινέζους (87-73), έχοντας σε πολύ καλά βραδιά την τριπλέτα Κρις Τζόουνς (20 π., 8 ασίστ, 3 κλεψίματα), Ντούμπλεβιτς (16 π., 7 ρ.) και Κάιλ Αλεξάντερ με 12 π. (6/7 δίποντα).

Οι «νυχτερίδες» του ικανότατου κόουτς Αλεξ Μούμπρου τελείωσαν το παιχνίδι με 22 ασίστ για 13 λάθη, 12/33 τρίποντα (36.4%), 23/41 δίποντα (56.1%) και 38 ριμπάουντ (24 αμυντικά/14 επιθετικά).


Ολυμπιακός – Βαλένθια: Προγνωστικά 04/11/2022

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας από τη στιγμή που ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, είναι πάνοπλοι, κάτι που δεν ισχύει και για τη Βαλένθια.

Κι αυτό γιατί ο Μούμπρου δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους χρήσιμους Ριβέρο (σέντερ) και Χέρμανσον (γκαρντ), ενώ ο πλέι μέικερ Βαν Ρόσομ αισθάνεται ενοχλήσεις και δίνεται αμφίβολος.

Ουσιαστικά το… σύνθημα για τον Ολυμπιακό, το «έριξε» με μία δήλωσή του ο Ταρίκ Μπλακ το απόγευμα της Πέμπτης. «Η ήττα από τη Μονακό ήταν σαν ξυπνητήρι για εμάς. Δεν μας αρέσει να χάνουμε», είπε και κάπως έτσι εκτιμούμε πως θα κυλήσει ο αγώνας την Παρασκευή στο ΣΕΦ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα μπει στο παρκέ… υποψιασμένη και αποφασισμένη για μία πρώτη «απάντηση». Κρατάμε τον άσο στους -5,5 χάντικαπ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου σε απόδοση 1.82 στη Novibet.

 

Παράλληλα, δεν περνάει απαρατήρητο το Over 1,5 ασίστ του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς σε απόδοση 1.79 στη Novibet.

Ο αρχηγός της Βαλένθια είναι η κολώνα της στη ρακέτα, μένει στο παρκέ πάνω από 25 λεπτά και συνήθως… φτιάχνει τους περιφερειακούς με τις πάσες του τόσο για σουτ τριών πόντων, όσο και στα «κοψίματα» που κάνουν στο ζωγραφιστό.

Ο Σλούκας κόντρα στη Μονακό δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρ στο θέμα της «εκτέλεσης», δεν πιστεύουμε ότι θα… διπλώσει κάτι τέτοιο απέναντι στους Ισπανούς.

Σε απόδοση 2.10 στη Novibet ο κάπτεν του Ολυμπιακού να σημειώσει Over 12,5 πόντους.


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


Προγνωστικά Μουντιάλ 2022 – Στοίχημα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ