el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Προγνωστικά, Ανάλυση 24/11/2023

Μία ιδιαίτερα… πονηρή αναμέτρηση περιμένει τον Ολυμπιακό το βράδυ της Παρασκευής (24/11, 21:15) στο ΣΕΦ κόντρα στον «κακό δαίμονα» που λέγεται Ζαλγκίρις, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το 2Χ2 στη διαβολοβδομάδα που μας πέρασε και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 5-4, την ίδια ώρα που οι Λιθουανοί (ρεκόρ 4-5) κατάφεραν έστω και δύσκολα την προηγούμενη Παρασκευή απέναντι στη Μπάγερν, να βάλουν στοπ σε σερί τεσσάρων διαδοχικών ηττών στην Ευρωλίγκα.

Πλούσια η παράδοση στις μονομαχίες των δύο ομάδων, αφού έχουν αναμετρηθεί άλλες 31 φορές (σε επίπεδο Euroleague από τη σεζόν 1998/99 και έκτοτε), με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το πάνω χέρι στις νίκες με 17 έναντι 14 των «πράσινων» του Κάουνας.


Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Ανάλυση, Απουσίες 24/11/2023

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρασε με… άριστα την 2η διαβολοβδομάδα της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα, αφού μετά το «διπλό» στο Βελιγράδι (κόντρα στη Μακάμπι), «καθάρισε» (πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ) τον Ερυθρό Αστέρα (88-83) στο ΣΕΦ με τους Αλεκ Πίτερς και Μουσταφά Φαλ να κάνουν πράγματα και θαύματα.

Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση με 28 πόντους (5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 6/6 βολές), μία από τα ίδια αλλά στον τομέα των ριμπάουντ ο Γάλλος «πύργος» των Πειραιωτών (μάζεψε 14).

Καλός στην οργάνωση (με 8 ασίστ), αλλά άστοχος στην επίθεση ο Τόμας Γουόκαπ (1/8 σουτ, 5 ριμπάουντ), πολύ καλός ξανά ο Αϊζάια Κάνααν με 15 π. και 4/7 τρίποντα, διψήφιος και κομβικός στο πίσω μέρος του παρκέ ο κάπτεν Κώστας Παπανικολάου (11 π., 5 ριμπ., 5 ασίστ), double-double από τον απολαυστικό Φαλ (14 π., 14 ριμπ., 3 ασίστ, 3 μπλοκ).

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 17/30 δίποντα, 13/30 τρίποντα, 15/24 βολές, 39 ριμπάουντ (27 αμυντικά/12 επιθετικά), 26 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 11 λάθη.

Εν τω μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα έφτασε ενίσχυση για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ (30 χρ., 1,93 μ.) για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο αξιόλογος πόιντ γκαρντ έμεινε ελεύθερος από τη Ζαλγκίρις και αμέσως έπιασε λιμάνι.
Ο Μήτρου-Λονγκ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα με την έναρξη του δεύτερου γύρου. Παράλληλα, περιμένει να εκδοθεί άμεσα το ελληνικό του διαβατήριο προκειμένου να μην καταλαμβάνει θέση ξένου στην Basket League.

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός ασχολείται και με την περίπτωση του ποιοτικού Σέρβου ψηλού Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τους Σακραμέντο Κινγκς (έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μήτρου-Λονγκ).

 

Ευχάριστα νέα και από το ιατρικό δελτίο για τον κόουτς Μπαρτζώκα, αφού οι Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ ξεπέρασαν τους τραυματισμού τους και είναι ξανά έτοιμοι για δράση!
Αντίθετα, εκτός μάχης παραμένει ο τραυματίας Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.

Από την άλλη πλευρά, η Ζαλγκίρις την προηγούμενη Παρασκευή έβαλε στοπ στο σερί ηττών της στην Euroleague (είχε φτάσει τις τέσσερις συνεχόμενες), ρίχνοντας στο καναβάτσο στο φινάλε την Μπάγερν στο Κάουνας (74-73) με καλάθι του Κίναν Εβανς (11 π.).

Ο «εργάτης» ψηλός Ρόλαντς Σμιτς έβαλε 14 από τους 16 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, με 4/6 τρίποντα, ο Τόμας Ντιμσά (14 π.) και ο Λούκας Λεκάβιτσους (11 π.) πήραν τη σκυτάλη στο δεύτερο και οι «πράσινοι» του Κάουνας πέτυχαν τον στόχο τους.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ζαλγκίρις: 14/30 δίποντα, 13/30 τρίποντα, 7/13 βολές, 32 ριμπάουντ (26 αμυντικά/6 επιθετικά), 14 ασίστ, 5 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 9 λάθη.

Χωρίς απουσίες στην Ελλάδα η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις, με τον προπονητή της Ζαλγκίρις να ψάχνει δύο παίκτες στην αγορά (για τις θέσεις των Μήτρου-Λονγκ, Μπραζντέικις), με το όνομα του Κέβιν Πάνγκος να ακούγεται πολύ ζωηρά.


Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Προγνωστικά 24/11/2023

bartzokas novibet

Για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Της… αμύνης τα παιδιά είναι και οι δύο ομάδες, ειδικά η Ζαλγκίρις όταν παίζει μακριά από το Κάουνας προσπαθεί να ρίχνει το ρυθμό στα παιχνίδια της, μειώνοντας τον αριθμό των κατοχών.

Σε απόδοση 1,89 στη Novibet το Under 155,5 πόντοι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και ο αριθμός των συνολικών εύστοχων τρίποντων στη «μάχη» της Παρασκευής στο ΣΕΦ. Δεν περνάει απαρατήρητο το Under 19,5 εύστοχα τρίποντα σε απόδοση 1,85!


Διαβάστε ακόμα…

Το Στοίχημα της ημέρας 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ