el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Προγνωστικά, η ελληνική αποστολή

Δεν σβήνει η Ολυμπιακή Φλόγα και παρότι ο Covid πρόσθεσε αμέτρητα εμπόδια και δεκάδες περιορισμούς, οδεύουμε προς την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο στις 23 Ιουλίου!

Ένα χρόνο μετά το προγραμματισμένο ραντεβού ήρθε η ώρα για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από 83 αθλητές και στόχος όλων είναι να νικήσουν την πανδημία και να εκπροσωπήσουν επάξια τα χρώματα της χώρας μας στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Τα εμπόδια που πέρασαν οι αθλητές όλων των χωρών, προκειμένου να αγωνιστούν στην 32η Ολυμπιάδα δεν ξεχνιούνται.

Μάλιστα, θα συνεχιστούν και στο Τόκιο, αφού η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών και με τους αθλητές να έχουν αυστηρούς περιορισμούς στις κινήσεις τους.

Η προετοιμασία των αθλητών πέρασε από σαράντα κύματα λόγω της πανδημίας. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που η ελληνική αποστολή θα είναι η 3η μικρότερη στην ιστορία της Ελλάδας.

Το 1992 στη Βαρκελώνη η «γαλανόλευκη» διεκδίκησε τις πιθανότητες για μετάλλια με 100 αθλητές, στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 με 93 αθλητές, ενώ η μεγαλύτερή μας συμμετοχή ήταν στην Αθήνα το 2004 με 436 αθλητές.


 

Πετρούνιας και Κορακάκη οι σημαιοφόροι μας

Ο Μιχάλης Φυσεντζίδης θα είναι αρχηγός της ελληνικής αποστολής, ενώ οι Λευτέρης Πετρούνιας και Άννα Κορακάκη θα είναι σημαιοφόροι και οι δύο πρώτοι αθλητές που θα μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Θα είναι η πρώτη φορά που την ελληνική σημαία θα κρατήσουν δύο αθλητές. Αμφότεροι μίλησαν για μια μεγάλη τιμή.

«Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω τη σημαία μας, καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί! Αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου», δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ενώ η Άννα Κορακάκη, συμπλήρωσε: «Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λιγο πριν η “γαλανόλευκη” αναχωρήσει για το Τόκιο έστειλε το δικό της μήνυμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αθλητές θα νικήσουν και την πανδημία!

«Είναι μεγάλη τιμή για σας να εκπροσωπείτε την πατρίδα μας στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός που επιδιώκει να εξάρει το υγιές αθλητικό πνεύμα, όπως εκφράστηκε από τους αρχαίους προγόνους μας και όπως μετουσιώθηκε στη σύγχρονη εποχή.

Ταυτόχρονα είναι για εμάς μεγάλη τιμή να εκπροσωπούμαστε από αθλητές που “η αλκή τους αψηφά τους κόπους”, όπως χαρακτηριστικά έγραψε στον Πρώτο από τους Ολυμπιόνικους ύμνους του ο Πίνδαρος, ο μεγάλος αρχαίος λυρικός.

Εσείς, οι αθλητές μας, είστε η ενσάρκωση αυτών των αξιών, της αριστείας, του αμοιβαίου σεβασμού, της φιλίας και της συνεργασίας. Ο μόχθος που καταβάλλετε, η ευγενής άμιλλα που αναπτύσσετε και το υψηλό σας φρόνημα μου δίνουν τη βεβαιότητα ότι θα διακριθείτε.

Γνωρίζω ότι η περίοδος της πανδημίας είναι ιδιαίτερα δυσκολη για τον καθενα από σας, με σοβαρές επιπτώσεις, σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο

Είμαι σίγουρη ότι οι ψυχικές σας αντοχές, η συστηματική και επιμελής, παρά την υγειονομική κρίση, προετοιμασία σας, το σθένος και η αφοσίωσή σας στον στόχο σας θα σας κατευθύνουν στη διάκριση. Εύχομαι από καρδιάς, κάθε επιτυχία», τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε ΕΔΩ το μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου σχετικά με την απόφαση να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο χωρίς θεατές.


 

Η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

ΣΤΙΒΟΣ (20)

Άνδρες

110 μ. εμπόδια: Κώστας Δουβαλίδης

50 χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης, Εμμανουήλ Καραλής

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου

Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης

Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης

Γυναίκες

100 μ./200 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη

100 μ. εμπόδια: Ελισάβετ Πεσιρίδου

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Ελένη Πόλακ

Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου

Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου

Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη

20 χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμιώτη, Πένυ Τσινοπούλου, Κυριακή Φιλτισάκου

400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ (13)

Μανώλης Ζερδεβάς, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κώστας Γαλανίδης

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (12)

Άνδρες

Κριστιάν Γκολομέεβ – 50 μ. ελεύθερο

Απόστολος Χρήστου – 100 μ. ύπτιο, 100 μ. ελεύθερο

Ανδρέας Βαζαίος – 200 μ. μεικτή

Απόστολος Παπαστάμος – 200/400 μ. μεικτή

Κώστας Εγγλεζάκης – 800 μ. ελεύθερο

Δημήτρης Μάρκος – 800 μ. ελεύθερο

Κρίστιαν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Ανδρέας Βαζαίος, Οδυσσέας Μελαδίνης- 4Χ100 μ. ελεύθερο ανδρών

Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κώστας Μερετσόλιας, Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Χρήστου – 4Χ100 μ. μεικτή ανδρών

Άλκης Κυνηγάκης – ανοιχτή θάλασσα

Γυναίκες

Άννα Ντουντουνάκη – 100 μ. πεταλούδα

Απόστολος Χρήστου, Κώστας Μερετσόλιας, Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου – 4Χ100 μ. μεικτή mixed

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (9)

Ομαδικό

Μαρία Αλζιγκούζη – Κομινέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Γεωργία Βασιλοπούλου, Δανάη Καριώρη.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ (8)

Ανδρες

Βύρωνας Κοκκαλάνης – RSX ανδρών

Γιάννης Μιτάκης – φιν

Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής – 470 ανδρών

Γυναίκες

Κατερίνα Δίβαρη – RSX γυναικών

Βασιλεία Καραχάλιου – ράντιαλ

Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη, Αιμιλία Τσουλφά – 470 γυναικών

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ (4)

Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου – δίκωπος

Στέφανος Ντούσκος – σκιφ

Αννέτα Κυρίδου – σκιφ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (3)

Πολυχρόνης Τζωρτζάκης – ποδηλασία δρόμου

Χρήστος Βολικάκης – ποδηλασία πίστας

Περικλής Ηλίας – ορεινή ποδηλασία

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ (2)

Άννα Κορακάκη – 10μ. και 25μ. αεροβόλο πιστόλι

Νίκος Μαυρομάτης – σκιτ

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (2)

Στέφανος Τσιτσιπάς – απλό, μεικτό

Μαρία Σάκκαρη – απλό, μεικτό

ΠΑΛΗ (2)

Μαρία Πρεβολαράκη – 53 κ.

Γιωρίκας Πιλίδης – ελευθέρα 65 κ.

ΤΖΟΥΝΤΟ (2)

Αλέξης Ντανατσίδης – 81 κ.

Ελισάβετ Τελτσίδου – 70 κ.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ (1)

Ευαγγελία Ψάρρα – ατομικό

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (1)

Λευτέρης Πετρούνιας – ενόργανη, κρίκους

ΞΙΦΑΣΚΙΑ (1)

Δώρα Γκουντούρα – σπάθη

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ (1)

Παναγιώτης Γκιώνης – απλό

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ (1)

Φένια Τζέλη – 57 κιλά

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ (1)

Θοδωρής Ιακωβίδης – 96 κ.


ta ειδικα στοιχηματα της novibet για τους ολυμπιακουσ αγωνες


Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι Ιάπωνες έχουν δώσει βάση σε όλες τις λεπτομέρειες και τα 5000 μετάλλια που θα μοιραστούν στους αθλητές είναι απλά μοναδικά και φυσικά παραπέμπουν στην Ελλάδα.

Τα μετάλλια κατασκευάστηκαν από την ανακύκλωση περίπου 6 εκατ. παλιών κινητών που μάζεψε το κοινό της Ιαπωνίας.

Όπως εφαρμόστηκε από τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, τη μια όψη των Ολυμπιακών Μεταλλίων κοσμεί η θεά Νίκη με φόντο τον Παρθενώνα στο Καλλιμάρμαρο, σχέδιο το οποίο δημιούργησε η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Έλενα Βότση. Από την άλλη πλευρά υπάρχει το logo των Ολυμπαικών Αγώνων του Τόκιο.

Δημιουργός του μεταλλίου είναι ο διευθυντής της Japan Sign Design Association, Τζουανίτσι Καουνίσι, ο οποίος υποστήριξε: «Είναι μεγάλη μου τιμή και δεν περίμενα ότι το σχεδιό μου θα επιλεχθεί. Τα μετάλλια συμβολίζουν τη δόξα, την τιμή και τη φιλία των λαών».


Πέντε νέα αθλήματα στο Τόκιο

Στο Τόκιο θα παρακολουθήσουμε και πέντε νέα αθλήματα, τα οποία εγκρίθηκαν από την Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι συγκεκριμένες επιλογές έγιναν με στόχο να παρακινηθεί ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον των νέων.

«Επιθυμούμε να φέρουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες πιο κοντά στη νεολαία», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Thomas Bach.

Τα νέα αθλήματα που κάνουν πρεμιέρα στο καλεντάρι του Τόκιο είναι το καράτε, το golf, η αναρρίχηση, το surfing και το skateboard


ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤa στουσ ολυμπιακουσ αγωνεσ


Προγνωστικά σε «γαλανόλευκο» χρώμα

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και στο Τόκιο είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου.

Ο βασιλιάς των κρίκων βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κι αυτό το επιβεβαίωσε και στα μέσα Απριλίου όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και δείχνει να παίζει χωρίς αντίπαλο.

Η Άννα Κορακάκη έχει και στο Τόκιο στόχο την κατάκτηση της κορυφής.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στη Σκοποβολή έχει δώσει μεγάλο βάρος στον τομέα της προετοιμασίας προκειμένου να ξεπεράσει τις δυσκολίες που πρόσθεσε ο Covid και το μεγάλο διάστημα που έμεινε εκτός αγώνων.

Η Κορακάκη δείχνει έτοιμη να μας χαρίσει και πάλι μοναδικές στιγμές σ’ ένα άθλημα που συνδυάζει συγκέντρωση και ψυχολογία.

οι αποδοσεις και οι αγορεσ τησ novibet στουσ ολυμπιακουσ αγωνεσ του τοκιο

Ο Μίλτος Τεντόγλου ταξιδεύει στο Τόκιο κι έχει στις αποσκευές του την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο μήκος.

Ο 23χρονος αθλητής με το 8.60 που έχει σημειώσει είναι έτοιμος να γράψει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Τεντόγλου στο Diamond League που έγινε αρχές Ιουλίου στο Μονακό έδειξε ότι έχει άγριες διαθέσεις, καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής με επίδοση 8.24!

Η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επι κοντώ είναι υποψήφια για μετάλλιο και στο Τόκιο. Θα χρειαστεί μια μικρή υπέρβαση για να πάρει το χρυσό, αλλά προβλέπεται μεγάλη «μάχη» απέναντι στις Αντζέλικα Σιντόροβα και Σάντι Μόρις.

Η Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Diamond League που έγινε αρχές Ιουλίου στο Μονακό πέτυχε την καλύτερη φετινή της επίδοση (4.80).

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗ NOVIBET ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκαρη στο μεικτό είναι εκ των φαβορί να πάρουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αμφότεροι μας απέδειξαν στο φετινό Roland Garros ότι πλέον είναι ικανοί να πρωταγωνιστήσουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις και στο ατομικό δείχνει έτοιμος για τη μεγάλη διάκριση. Στόχος του είναι να γυρίσει από το Τόκιο μ’ ένα μετάλλιο στο στήθος.

ΣΤΗ NOVIBET Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 5.00, ΕΝΩ ΤΟ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.60

Η Σάκαρη έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου και στο πρόσφατο Roland Garros επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές. Μάλιστα, σκαρφάλωσε στο Νο. 19 της παγκόσμιας κατάταξης. Υπολογίζεται ως ένα ισχυρό αουτσάιντερ και στο Τόκιο θα παίξει με στόχο μια σπουδαία διάκριση.

Η ΣΑΚΑΡΗ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 11.00


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ 


 

Δείτε ακόμα…

Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 


Οι μοναδικοί τελικοί του Μπολτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 

Τι θα γίνει φέτος στα 100 μέτρα; Δείτε ΕΔΩ τις αποδόσεις για την κούρσα της μιας ανάσας!


Οι 5 Κορυφαίοι Τελικοί στην ιστορία του Euro (vids)

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ