el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός Μπάσκετ: Επόμενος Προπονητής

Σε εγρήγορση βρίσκονται στον Παναθηναϊκό και πλέον το θέμα του επόμενου προπονητή είναι αυτό που πρέπει να λύσει άμεσα η πράσινη ΚΑΕ.

Μετά την απογοητευτική εικόνα που εμφάνισε το «τριφύλλι» στους τελικούς της Basket League και την απώλεια του πρωταθλήματος με 3-0 από τον Ολυμπιακό η διοίκηση αναζητεί τον προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Βόβορα.

Αυτός θα αναλάβει το δύσκολο έργο να ξαναχτίσει τον Παναθηναϊκό ώστε η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Τα τελευταία χρόνια οι προπονητές στο «τριφύλλι» αλλάζουν σαν τα πουκάμισα και ο μοναδικός που μακροημέρευσε στη μετά Ζέλικο Ομπράντοβιτς εποχή ήταν ο Τσάβι Πασκουαλ.

Η χθεσινή ενεργοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλάζει τα δεδομένα αφού πλέον ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ υποσχέθηκε ανταγωνιστική ομάδα κάτι που σημαίνει ότι το πλάνο «έσοδα- έξοδα» ανήκει και τυπικά στο παρελθόν.

«Όσο και να έχεις το δικαίωμα σε μία-δύο αποτυχίες, πόσο δε ως ο Παντοκράτορας του μπάσκετ, η φετινή εικόνα δεν είναι αποδεκτή! Μέχρι να υπάρξει σοβαρό και πραγματικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν επιτρέπεται να έχουμε αυτή την εικόνα, δεν έχουμε συνηθίσει έτσι.

Έγιναν πολλές λάθος επιλογές ασχέτως αν την ώρα που πραγματοποιήθηκαν φάνταζαν ιδανικές. Η ευθύνη μας βαραίνει όλους, τον καθένα από τη θέση του. Αυτά όμως είναι πλέον παρελθόν.

Η Ευρωλίγκα αλλάζει προς το καλύτερο, η υπάρχουσα διοίκηση μαζεύει τα τελευταία της πράγματα και αποχωρεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως για ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Είμαστε σε αναμονή της υπογραφής της σύμβασης για το ΟΑΚΑ, που πλέον είναι το δικό μας σπίτι για τα επόμενα 49 χρόνια.

Στο αγωνιστικό πρέπει να χτίσουμε σχεδόν από το μηδέν και θα το κάνουμε. Στο ελληνικό μπάσκετ θα επαναφέρουμε την κανονικότητα… Να είναι όλοι σίγουρο για αυτό…

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Με βάση όλα τα παραπάνω ο υποψήφιος προπονητής δεν αποκλείεται να είναι ακόμα και από το πάνω ράφι, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την ενεργοποιήση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου του μπάτζετ θα ανέβει κατακόρυφα.

Ας δούμε μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού.


Επόμενος Προπονητής: Γιάννης Σφαιρόπουλος

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κυκλοφορεί ελεύθερος κάτι που σημαίνει ότι είναι μέσα στους βασικούς υποψήφιους να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας Coach διαθέτει εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο της Euroleague.

Από το 2014-2018 βρέθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού και οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε δύο τελικούς (2015 και 2017) στην Euroleague. Το καλοκαίρι του 2018 οι δρόμοι του Σφαιρόπουλου με τον Ολυμπιακό χώρισαν και στις 18 Νοεμβρίου 2018, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε την πρόσληψη του.

Με την «ομάδα του λαού» στο Τελ Αβίβ κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, όμως τον Φεβρουάριο του 2022 απολύθηκε λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων στην Euroleague.

Για την πιθανή συνεργασία Σφαιρόπουλου- Παναθηναϊκού αποτελεί «αγκάθι» το βεβαρυμμένο παρελθόν από την εποχή που ο 55χρονος προπονητής ήταν στον πάγκο των Πειραιωτών. Δεν έχουν ξεχαστεί οι κόντρες τόσο με τη διοίκηση, όσο και με τους οπαδούς.

επομενοσ προπονητησ σφαιροπουλος σε αποδοση 2.50 στη novibet


Επόμενος Προπονητής: Μάικ Μπατίστ

Ο Μάικ Μπατίστ έχει στο DNA του τον Παναθηναϊκό αφού σαν παίκτης διέπρεψε με την «πράσινη» φανέλα από το 2003-2012. Με το «τριφύλλι» ο Αμερικάνος σέντερ ανέβηκε τρεις φορές στην κορυφή της Ευρώπης (2007-09-11), κατέκτησε 9 Πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Μπατίστ είναι ασίσταντ κόουτς των Γουίζαρντς, όμως επιθυμεί διακαώς να εργαστεί ως πρώτος προπονητής, αρκεί να υπάρχει κοινό όραμα και οι ανάλογες συνθήκες.

Ο ίδιος πρόσφατα αποκάλυψε ότι «πάντα θα έχω ανοιχτή την πόρτα στον Παναθηναϊκό» και με δεδομένο το come back του Δημήτρη Γιαννακόπουλου βρίσκεται ψηλά στη λίστα.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΑΙΚ ΜΠΑΤΙΣΤ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 12.00 ΣΤΗ NOVIBET


Επόμενος Προπονητής: Τσάβι Πασκουάλ

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Τσάβι Πασκουάλ είναι διακαής πόθος των ανθρώπων του «τριφυλλιού». Ωστόσο, η περίπτωση του Ισπανού προπονητή είναι δύσκολη και για να ξεπεραστούν τα εμπόδια πρέπει να γίνουν υπερβάσεις σε αρκετούς τομείς.

Ο 49χρονος προπονητής έχει υψηλό συμβόλαιο με τη Ζενίτ, την οποία φέτος οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι Ρωσοι πίνουν νερό στο όνομά του κι αυτό αποδείχθηκε και πρόσφατα αφού έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν και να μην πάει στη Μακάμπι.

Παράλληλα, οι απολαβές του ξεπερνούν τα 2.5 εκατ. ευρώ, ενώ για να επιστρέψει στους «πράσινους» θα ζητήσει και μεγάλο μπάτζετ για μεταγραφές.

Υπενθυμίζουμε ότι Πασκουάλ βρέθηκε στον πάγκο του Παναθηναϊκού από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Με τους «πράσινους» κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (17, 18) και απολύθηκε με απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου λόγω κακών αποτελεσμάτων στην Euroleague.

Παρά το διαζύγιο οι δύο πλευρές έχουν χτίσει σχέση αλληλοσεβασμού και θεωρούν ότι κάτι άφησαν στη μέση!

επομενοσ προπονητησ τσαβι πασκουαλ σε αποδοση 10.00 στη novibet


Επόμενος Προπονητής: Αντρέα Τρινκέρι

Το έργο του Ιταλού προπονητή δεν έχει περάσει απαρατήρητο τα τελευταία χρόνια. Ο Τρινκέρι είναι δουλευταράς και η Μπάγερν από το 2020 έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο στα παρκέ της Euroleague.

Ο 53χρονος προπονητής έχει εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, ενώ έχει τον τρόπο να εξελίσσει νεαρούς παίκτες και να βάζει τη σφραγίδα του στον τρόπο παιχνιδιού.

Το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες έχασε το πρωτάθλημα στη Γερμανία από την Άλμπα έχει προκαλέσει τριγμούς στον πάγκο της Μπάγερν. Ενδεχόμενη απόλυση του Τρινκέρι από τον πάγκο των Βαυαρών ίσως αλλάξει τις ισορροπίες.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΡΙΝΚΕΡΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 15.00 ΣΤΗ NOVIBET


Επόμενος Προπονητής: Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς

Κρατάμε το όνομα του Σέρβου προπονητή, Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς. Ο 37χρονος Σέρβος προπονητής προκάλεσε αίσθηση τη φετινή σεζόν με την Μπούρσασπορ. Προς έκπληξη αρκετών δημιούργησε μια εξαιρετική ομάδα κι έφτασε μέχρι το τελικό του Euro Cup πληγώνοντας στα ημιτελικά και την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Αλιμπίγεβιτς κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου κόουτς στη διοργάνωση και είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές στην Ευρώπη. Ο Σέρβος διψάει για διάκριση και θέλει να ανέβει στο επόμενο σκαλί που είναι αυτό της Euroleague.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΛΙΜΠΙΓΕΒΙΤΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 8.00 ΣΤΗ NOVIBET


Επόμενος Προπονητής: Ιγκόρ Κοκόσκοφ

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ είναι αναμφισβήτητα μια επιλογή από το πάνω ράφι και παράλληλα η περίπτωσή του είναι αρκετά δύσκολη. Στο παρελθόν είχε υπάρξει φλερτ με τους «πράσινους», ενώ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον 50χρονο Σέρβο προπονητή.

Ο τελευταίος έχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες του ΝΒΑ ως assistant και τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στους Ντάλας Μάβερικς. Τη σεζόν 2020-21 πέρασε από τον πάγκο της Φενέρμπαχτσε και στη συνέχεια μετακόμισε και πάλι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

O Ιγκόρ Κοκόσκοφ το 2017 οδήγησε τη Σλοβενία στην κατάκτηση του Eurobasket κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο του Λούκα Ντόνσιτς!


Επόμενος Προπονητής: Ντέγιαν Ράντονιτς

Ψηλά στη λίστα του GM του Παναθηναϊκού, Αργύρη Πεδουλάκη, βρίσκεται και ο Ντέγιαν Ράντονιτς!

Ο Σέρβος προπονητής οδήγησε τον Ερυθρό Αστέρα στην κατάκτηση της Αδριατιςκης Λίγκας παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα απέναντι στην Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Παράλληλα, υπό τις οδηγίες του 52χρονου προπονητής οι ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου έκαναν και εξαιρετικά παιχνίδια στην Euroleague κάνοντας βήματα εξέλιξης.

Ο Ράντονιτς διαθέτει την ικανότητα να βάζει στο σωστό δρόμο και νεαρούς ταλαντούς παίκτες κι αυτό το έχει αποδείξει σε όλες τις ομάδες που εργάστηκε.

Ο ίδιος εδώ και λίγες ημέρες είναι ελεύθερος και με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει υπογράψει στον Ερυθρό Αστέρα όλα δείχνουν ότι εξετάζει κι άλλες προτάσεις.

επομενοσ προπονητης ραντονιτσ σε αποδοση 7.00 στη novibet


Επόμενος Προπονητής: Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Όποτε ο Παναθηναϊκός αναζητεί προπονητή αυτόματα το όνομα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο Ζοτς είναι συνυφασμένος με την επιτυχία στον Παναθηναϊκό, όμως το μεγάλο «come back» μοιάζει απίθανο να επιτευχθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Σέρβος έχει στην καρδιά του τον Παναθηναϊκό, αφού με το «τριφύλλι» από το 1999-2012 κατέκτησε 5 ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, 11 πρωταθλήματα Ελλάδας και 7 Κύπελλα.

Ο Ομπράντοβιτς από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στον πάγκο της Παρτιζάν και τη νέα σεζόν θα επιστρέψει στην Euroleague για να παρουσιάσει και στο κορυφαίο επίπεδο το νέο του δημιούργημα.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 101.00 ΣΤΗ ΝΟVIBET



Διαβάστε ακόμα.. 

freeagents euroleague novibet

Ελεύθεροι Παίκτες της EuroLeague που Ξεχωρίζουν

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ