el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 02/10/2022

Πολύ νωρίς στη σεζόν, αλλά η αλήθεια είναι πως ήταν… αναμενόμενο, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους σήμερα το βράδυ (02/10, 21:00) στη Ρόδο, στον τελικό του Σούπερ Καπ!

Ο Παναθηναϊκός θέλει να αφήσει πίσω του την περσινή αποτυχημένη σεζόν, η οποία όπως ήταν δεδομένο, έφερε αλλαγές σε πολλούς τομείς και την «ώθηση» του μπάτζετ προς τα… πάνω.

Οι «πράσινοι» έρχονται από μία χρονιά που ηττήθηκαν με 3-0 στους τελικούς της Basket League από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, έχασαν το Κύπελλο ξανά από τον Ολυμπιακό, ενώ ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο της Euroleague στη 13η θέση σε σύνολο 15 ομάδων.

Ετσι, το καλοκαίρι τα κλειδιά δόθηκαν στον αξιόλογο κόουτς Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος έχει παραστάσεις και εμπειρία από πίεση και πρωταθλητισμό, ενώ στο μεταγραφικό μέτωπο έγιναν ποιοτικές κινήσεις: Γκριγκόνις (ΤΣΣΚΑ), Λι (Μονακό), Γουόλτερς (Ερυθρός Αστέρας), Γκουντάιτις (Ζενίτ), Γουίλιαμς (Μακάμπι), Αντριους (Μπούρσασπορ) και Πονίτκα (έκανε εξαιρετικό Ευρωμπάσκετ με την Πολωνία/πέρυσι στη Ζενίτ).

Για τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα, η περσινή σεζόν, ήταν αυτή που τον επανέφερε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ (κατέκτησε το νταμπλ), αλλά (ξανά) και στην πρώτη γραμμή της Euroleague (έφτασε μέχρι το final 4 του Βελιγραδίου).

Το καλοκαίρι προσπάθησε να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις ποιοτικής αναβάθμισης κι αυτό γιατί ο βασικός κορμός του διατηρήθηκε σχεδόν απείραχτος.

Στην περιφέρεια έχασε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος βρήκε συμβόλαιο στους Ντάλας Μάβερικς, όμως τον αντικατέστησε με τον έμπειρο γκαρντ Αϊζάια Κάνααν που πέρυσι έκανε καλή χρονιά σε Ούνικς και Γαλατάσαραϊ. Επίσης, υπέγραψε τον αξιόπιστο σουτέρ Αλεκ Πίτερς από την Μπασκόνια και τον σέντερ Τζόελ Μπολομπόι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Φυσικά, στο ρόστερ δεν υπάρχει πλέον ο αρχηγός, Γιώργος Πρίντεζης, που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τι έκαναν στα ημιτελικά

Ο Παναθηναϊκός (εκτός και από τον τελικό ο τραυματίας Νέιτ Γουόλτερς) δεν… τρέλανε κόσμο με την εικόνα του, ωστόσο πήρε αυτό που ήθελε από τον ημιτελικό κόντρα στον οικοδεσπότη Κολοσσό (72-67).

Την πρώτη τους εμφάνιση με τα πράσινα έκαναν οι Πονίτκα και Γκριγκόνις που ήταν αυτοί που «μίλησαν» στο φινάλε.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έφτασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (31-20) στα μισά της 2ης περιόδου, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαθε (νέο) μπλακ άουτ, μένοντας για 6 λεπτά χωρίς εντός παιδιάς καλάθι.

Πάντως, το ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, με τον Αντριους να δίνει την πρώτη λύση (66-64 στο 36′) για να ακολουθήσουν προσωπικές φάσεις από τους Γκριγκόνις – Πονίτκα, οι οποίες διατήρησαν τους πράσινους σε θέση οδηγού μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Διψήφιοι οι Ντέρικ Γουίλιαμς (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Γκριγκόνις (13 π.), Γκουντάιτις (14 π., 4 ριμπ.). Τα συνολικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 16/27 δίποντα, 6/19 τρίποντα, 22/35 βολές, 32 ριμπάουντ (27 αμυντικά/5 επιθετικά), 13 ασίστ, 12 λάθη, 4 κλεψίματα, 3 μπλοκ.

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο τον ημιτελικό με τον Προμηθέα (93-65), έχοντας 5 παίκτες διψήφιους (Βεζένκοφ 19 π., Γουόκαπ 11 π./7 ασίστ, Λούντζης 11 π., Μπολομπόι 12 π./8 ριμπ., Πίτερς 17 π.), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μοίρασαν 28 ασίστ για μόλις 6 λάθη.

Χαμηλά έμεινε ο Κάνααν (3 π.), 7 πόντους/5 ασίστ/4 ριμπάουντ είχε ο Σλούκας, ενώ ο Παπανικολάου ολοκλήρωσε το ματς με 8 π. και 5 ασίστ.

Τα συνολικά στατιστικά των Πειραιωτών: 24/40 δίποντα, 11/26 τρίποντα, 12/16 βολές, 40 ριμπάουντ (34 αμυντικά/6 επιθετικά), 28 ασίστ, 6 λάθη, 5 κλεψίματα, 4 μπλοκ.


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 02/10/2022

Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός μετράει 7 διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού (από την περσινή σεζόν), σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα. Τελευταία φορά που οι πράσινοι πήραν το ροζ φύλλο, ήταν για την Basket League στις 22 Νοεμβρίου του 2021 (81-76 στο ΣΕΦ).

Προφανώς οι «ερυθρόλευκοι» είναι πιο μπροστά σε ομοιογένεια, αυτοματισμούς και συνέπεια στο πλάνο του προπονητή, ωστόσο θεωρούμε δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί πιο σκληρός απόψε σε σχέση με τον ημιτελικό.

Οπότε, το βλέμμα και το «παιχνίδι» μας στρέφεται προς τα ειδικά και τα Specials της Novibet

Κρατάμε το να σημειώσει ο Ολυμπιακός το πρώτο τρίποντο στον τελικό (σε απόδοση 1.87). Δεν κλείνουμε τα μάτια στο καλοπληρωμένο 2.80 να υπάρξει αποβολή παίκτη με 5 φάουλ!

Στο 1.40 βρίσκουμε το Over 0,5 τεχνική ποινή. Μικρό, αλλά αρκετά πιθανό.

Τέλος, για τους πιο… μερακλήδες ενδιαφέρον παρουσιάζει να υπάρξει «τετράποντο» (τρίποντο και εύστοχη βολή), σε απόδοση 3.00 στη Novibet.


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ