el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 14/06/2022

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό και πλέον απέχει δύο βήματα από την επιστροφή του στο θρόνο του ελληνικού μπάσκετ.

Καθοριστικής σημασίας η αποψινή αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ (14/06, 21:00), με τους «πράσινους» από τη μία να ψάχνουν – πάση θυσία – το 1-1 και τους «ερυθρόλευκους» το break που θα τους κάνει το απόλυτο αφεντικό.

Υπενθυμίζουμε ότι η σειρά των αγώνων (αν χρειαστούν 5) είναι 1-1-1-1-1, με το πλεονέκτημα έδρας να ανήκει στους «ερυθρόλευκους» και τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τι έγινε στο Game 1

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι το Σάββατο στο ΣΕΦ, όμως του ήταν αρκετή η επιβλητική πρώτη περίοδος (23-4) για να φτάσει με άνεση (και στο ρελαντί) στο ροζ φύλλο (74-61) και στο 1-0.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έκανε τη… δουλειά από την πρώτη κιόλας περίοδο, κράτησε τον Παναθηναϊκό στους 4 πόντους και δεν κοίταξε ξανά προς τα πίσω.

Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες οι Μουσταφά Φολ (12 π. με 6/6 δίποντα, 10 ριμπάουντ), Βεζένκοφ (double – double με 12 π. και 10 ριμπάουντ) και Σλούκας (16 π., 7 ριμπ., 4 ασίστ). Παράλληλα, ξανά πολύτιμος ο Κώστας Παπανικολάου με πολλή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ, άστοχος ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (6 π. με 2/10 σουτ).

Ο Ολυμπιακός πήρε και τη μάχη στα ριμπάουντ (46-38), στις ασίστ (18-15) και στα κλεψίματα (10-4), ενώ οι «αιώνιοι» είχαν ίδιο αριθμό λαθών (από 14) και τάπες (3).
Οσο για τις επιδόσεις τους έξω από τα 6,75 μ. κινήθηκαν περίπου στα ίδια επίπεδα: 10/27 ο Ολυμπιακός και 10/25 ο Παναθηναϊκός.

Από την άλλη πλευρά, με 2/18 σουτ ολοκλήρωσαν οι «πράσινοι» την πρώτη περίοδο και τον Σέρβο ηγέτη τους Νέντοβιτς άποντο και πολύ άστοχο στο πρώτο ημίχρονο και γενικότερα στον πρώτο τελικό (9 π., 4/15 σουτ/4 λάθη).

Κι άλλοι παίκτες, πάντως, ήταν σε κακή βραδιά για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Πέιτον Σίβα (5 π., 4 λάθη), Ντάριλ Μέικον (άποντος, 6 ασίστ) και Χάουαρντ Σαντ-Ρος (2 π.) κινήθηκαν σε πολύ ρηχά νερά.

Από την ομάδα του Γ. Βόβορα διασώθηκαν οι Εβανς (double – double με 11 π./11 ριμπ.), Οκάρο Γουάιτ (13 π.) και Παπαπέτρου (13 π., 5 ριμπ., 3 ασίστ).


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 14/06/2022

Οι «ερυθρόλευκοι» το περασμένο Σάββατο επικράτησαν σε 5ο συνεχόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, ενώ ήδη μετρούν δύο διπλά στο ΟΑΚΑ για την regular season της Basket League (62-68), αλλά και για την Ευρωλίγκα (65-84).

Είναι δεδομένο ότι οι «πράσινοι» θα παίξουν τα ρέστα τους στο Game 2, αφού γνωρίζουν ότι σε περίπτωση ήττας το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι οι «αιώνιοι» δεν έχουν έξτρα μυστικά στο συρτάρι τους, οπότε θα βαδίσουμε βάσει όσων έχουν παρουσιάσει στα φετινά ελληνικά clasico σε όλες τις διοργανώσεις:

Κάπως έτσι στρεφόμαστε στο Under 156,5 π. σε απόδοση 1,89 στη Novibet.

Στα ειδικά των παικτών, κρατάμε το Over 12,5 π. του Κώστα Σλούκα (σε απόδοση 1,84), με τον ηγέτη των Πειραιωτών να δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος και αποφασισμένος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον τίτλο.

Επίσης, κρατάμε το Over 1,5 εύστοχα τρίποντα του Κώστα Παπανικολάου (σε απόδοση 2,20), με το «πολυεργαλείο» του Γ. Μπαρτζώκα να παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση.

Τέλος, δύσκολα ο Νεμάνια Νέντοβιτς θα είναι ξανά τόσο άστοχος, τίμιο το 1,78 για τα Over 2,5 εύστοχα τρίποντα του Σέρβου σταρ της ομάδας του Γ. Βόβορα, ο οποίος δεν έχει… περιορισμό στις προσπάθειες που παίρνει.

 

Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο των δύο μονομάχων, σ’ αυτό του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει κάποιο όνομα (άπαντες ετοιμοπόλεμοι), ενώ στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» υπάρχουν δύο ερωτηματικά.

Το πρώτο και πιο σημαντικό ακούει στο όνομα Σακίλ ΜακΚίσικ, με τον Αμερικανό φόργουορντ να ακολουθεί την Δευτέρα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης (λόγω του διαστρέμματος που υπέστη λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο game 1) και το δεύτερο στο όνομα του Λιβιό Ζαν – Σαρλ. Ο Γάλλος ψηλός ταλαιπωρήθηκε χθες από στομαχικές διαταραχές και δεν συμμετείχε στην προπόνηση του Ολυμπιακού.



Διαβάστε ακόμα.. 

freeagents euroleague novibet

Ελεύθεροι Παίκτες της EuroLeague που Ξεχωρίζουν

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ