el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση 24/03/2023

Νέα δύσκολη αποστολή περιμένει την Παρασκευή (24/03, 21:00) τον Ολυμπιακό κόντρα στην Παρτιζάν, αυτή τη φορά στο Βελιγράδι, στο κλείσιμο της 30ής αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Live Streaming, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Ανάλυση, Παρουσίαση 24/03/2023

Τέσσερις στροφές και… σήμερα έμειναν για να μάθουμε το ποιες ομάδες θα μπουν στον… πόλεμο των πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με τους Πειραιώτες να χρειάζονται πλέον ένα ροζ φύλλο μέχρι το φινάλε για να εξασφαλίσουν (και) μαθηματικά το πλεονέκτημα έδρας.

Με ρεκόρ 21-8 οι «ερυθρόλευκοι» απολαμβάνουν τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ παράλληλα διατηρούν και την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση στη φετινή διοργάνωση με 10 νίκες σε 15 αναμετρήσεις μακριά από το ΣΕΦ.

Την ίδια ώρα, η Παρτιζάν παλεύει και θέλει σαν… τρελή ένα από τα 8 εισιτήρια που οδηγούν στην επόμενη φάση και τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή πετυχαίνει τον στόχο της.
Με ρεκόρ 16-13 η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με συνέπεια μπροστά στο κοινό της: Εννιά νίκες σε 13 αγώνες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και το βράδυ της Παρασκευής η «Stark Arena» θα είναι κατάμεστη από 20.000 οπαδούς των Σέρβων, οι οποίοι εδώ και αρκετές ημέρες έχουν κάνει sold out για τη μονομαχία με τον Ολυμπιακό.

Η παράδοση στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι ελαφρώς υπέρ των «ερυθρολεύκων», αφού σε συνολικά 15 αγώνες εναντίον της Παρτιζάν μετρούν 8 νίκες έναντι 7 των Σέρβων.
Στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ (10/11/2022), ο Ολυμπιακός είχε «καθαρίσει» εύκολα το συγκρότημα του Ομπράντοβιτς με το επιβλητικό 87-58.

Στις δηλώσεις του για τη μονομαχία της Παρασκευής, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς (δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα) έβγαλε το καπέλο στους «ερυθρόλευκους»:

«Ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος στην Ευρωλίγκα. Παίζει καταπληκτικό μπάσκετ, παίζει σαν ομάδα και δεν εξαρτάται από έναν παίκτη. Εχουν φανταστικό ρυθμό στην επίθεση, παίζουν με υπομονή και οι περισσότερες επιθέσεις τους εκδηλώνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα αφού αναζητούν το ελεύθερο σουτ».

bartzokas olympiacos novibet

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στον πάγκο του στην καυτή «Stark Arena» τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από μία ίωση και έτσι έμεινε στην Αθήνα.
Στη θέση του θα κοουτσάρει ο άμεσος συνεργάτης του Χρήστος Παππάς, ο οποίος στις δηλώσεις του στάθηκε στη δύσκολη… δουλειά που έχουν μπροστά τους οι Πειραιώτες:

«Η Παρτιζάν διαθέτει κίνητρο, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει δυνατή έδρα, παίζει σκληρά, έχει αρκετό ταλέντο και έναν εξαιρετικό προπονητή.
Προφανώς και δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Ο κάθε αντίπαλος μιας τέτοιας ομάδας θα πρέπει να επιβάλλει το δικό του ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Κοινώς θα πρέπει να παίξουμε με το δικό μας στυλ και να είμαστε πνευματικά έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την σκληράδα που θα βγάλει η Παρτιζάν στο παρκέ».
Απαντες παρόντες και στον Ολυμπιακό, αφού επέστρεψε και ο Κώστας Σλούκας.


Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η Παρτιζάν έκανε αποφασιστικό βήμα για την συμμετοχή της στα πλέι οφ, φεύγοντας θριαμβεύτρια από το «σπίτι» της Εφές (84-97), σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ (στο -16 στο 7ο λεπτό!).

Πολλοί οι διακριθέντες για τους Σέρβους, με τον Κέβιν Πάντερ και τον Τζέιμς Νάναλι να κάνουν τη διαφορά στην τέταρτη περίοδο, αλλά τον Ματιάς Λεσόρ να κερδίζει τον θαυμασμό του – πάντα απαιτητικού – προπονητή του για τις άμυνες που έβγαλε απέναντι σε όλα τα βαριά χαρτιά των Τούρκων.

Πέντε διψήφιοι για την Παρτιζάν: Πάντερ (19 π.), Λεσόρ (17 π., 7 ριμπάουντ) Νάναλι (16 π.), ΛεΝτέι (16 π.), Αβράμοβιτς (14 π.), ενώ με 9 πόντους και 6 ασίστ τελείωσε το παιχνίδι ο Ντάντε Εξουμ.
Τα συνολικά στατιστικά των Σέρβων: 21/34 δίποντα, 9/19 τρίποντα, 28/28 βολές, 27 ριμπάουντ (22 αμυντικά/5 επιθετικά), 11 ασίστ, 8 κλεψίματα, 10 λάθη.

Σταθερά με το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπιακός (9-1 στα 10 τελευταία παιχνίδια της Euroleague), έφυγε νικητής και από το Κάουνας (72-74) με το… γλυκό σουτάκι του Σάσα Βεζένκοφ στο φινάλε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Κώστα Σλούκα, είχε όμως πολλούς διακριθέντες: από τον MVP Σάσα Βεζένκοβ (25 π. με 9/9 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 1/1 βολή, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), μέχρι τον φοβερό και τρομερό στη δεύτερη περίοδο Σακίλ ΜακΚίσικ (18 π.), τον… δημιουργό Μουστάφα Φαλ (7 ασίστ), αλλά και τους Λαρεντζάκη (7 π.), Παπανικολάου (8 π.), Γουόκαπ (7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 ριμπάουντ).

Τα ομαδικά στατιστικά των Πειραιωτών: 20/30 δίποντα, 7/25 τρίποντα, 13/17 βολές, 29 ριμπάουντ (18 αμυντικά/11 επιθετικά), 23 ασίστ, 2 κλεψίματα, 14 λάθη.


Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 24/03/2023

Παρτιζάν και Ολυμπιακός διαθέτουν δύο από τις καλύτερες επιθέσεις στη φετινή διοργάνωση. Την πιο παραγωγική οι Πειραιώτες, την 3η καλύτερη οι Σέρβοι που ταυτόχρονα διαθέτουν την 5η χειρότερη άμυνα!

Θα κρατήσουμε το Over στους 164,5 πόντους σε απόδοση 1,90 στη Novibet.

Παράλληλα, καλοβλέπουμε και το Over 5,5 πόντοι του Αλεκσα Αβράμοβιτς σε απόδοση 1,90.

Ο Σέρβος γκαρντ από τη στιγμή που επέστρεψε από την πολύμηνη απουσία του έχει κερδίσει για τα καλά την εμπιστοσύνη του Ζοτς, ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Εφές (έβαλε 14 π.).

Πρώτος σε μέσο όρο πόντων στη διοργάνωση ο Σάσα Βεζένκοφ (18.2 ανά αγώνα), πρώτος σε ριμπάουντ (7.3 ανά αγώνα) και πρώτος και καλύτερος στην αξιολόγηση.
Αναμφισβήτητα είναι η χρονιά του. Σε απόδοση 2,15 στη Novibet να μαζέψει 7,5 ριμπάουντ στη… φωλιά της Παρτιζάν.


Διαβάστε ακόμα…

Σάσα Βεζένκοφ: O κορυφαίος παίκτης της σεζόν στη Euroleague!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ