el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προγνωστικά Wimbledon: Ζευγάρι τελικού

Μετά από αρκετές συγκινήσεις, ανατροπές και εκπλήξεις το Wimbledon πλησιάζει στο τέλος του με τον τελικό στο ταμπλό των ανδρών την ερχόμενη Κυριακή (10/07) να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Το «παζλ» της τετράδας των ημιτελικών συμπληρώθηκε με αρκετά επεισοδιακό τρόπο. Το ένα εισιτήριο θα διεκδικήσουν οι Νικ Κύργιος και Ραφαέλ Ναδάλ. O Ελληνοαυστραλός παίζοντας εξαιρετικό τένις σε ακόμη ένα παιχνίδι «καθάρισε» τον Κριστιάν Γκαρίν, ενώ ο Ισπανός «έσφιξε τα δόντια» και με υπερπροσπάθεια άφησε έξω τον Τέιλορ Φριτς.

Το δεύτερο ζευγάρι αποτελείται από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που έκανε άνετη… ανατροπή κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ και θα βρει απέναντί του τον Κάμερον Νόρι, που επίσης με ανατροπή πέρασε το εμπόδιο του Νταβίντ Γκοφέν.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις oι ημιτελικοί  του Wimbledon, Νικ Κύργιος – Ραφαέλ Ναδάλ & Νόβακ Τζόκοβιτς – Κάμερον Νόρι γίνονται ακόμη πιο συναρπαστικοί!

Οι μεγάλες αναμετρήσεις παίζουν εδώ με 0% γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Wimbledon!

wimbledon final2 novibet

Προγνωστικά Wimbledon: Ζευγάρι τελικού

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ουσιαστικά βρέθηκε απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό όμως τον νίκησε κι αυτόν στα προημιτελικά και πήρε την 19η νίκη του στα φετινά Grand Slams. Αγνοώντας την οδηγία του box του, που του ζητούσε επίμονα να αποσυρθεί, ο Ισπανός παρά τις σοβαρές ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν στη βουβωνική χώρα πήρε την πρόκριση στο tie break με 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4) απέναντι στον Τέιλορ Φριτς, που μέχρι τα προημιτελικά έκανε ένα τρομερό τουρνουά χωρίς καν να έχει χάσει σετ! Έτσι, ο Ραφαέλ Ναδάλ παραμένει στο κόλπο για να διεκδικήσει το 23ο Grand Slam της καριέρας του.

Μετά την υπερπροσπάθεια πλέον δεν είναι μόνο ζήτημα το αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε ακόμη ένα ματς υψηλών απαιτήσεων αλλά κατά βάση αν θα καταφέρει να είναι εκεί στο πρώτο σερβίς ή να μείνει στο court μέχρι το τελευταίο!

Στη συνέντευξη Τύπου του έγινε ευθέως η ερώτηση, ωστόσο, τόνισε πως περιμένει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που θα υποβληθεί: «Ειλικρινά, δεν μπορώ να ξέρω. Δεν μπορώ να δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση τώρα. Αν είχα αποφασίσει κάτι δεν θα βρισκόμουν εδώ τώρα να κάνω σόου και να έλεγα κάτι διαφορετικό από αυτό που θα έκανα αύριο. Είμαι εδώ γιατί είμαι ειλικρινής και αυτή τη στιγμή δεν έχω πάρει απόφαση. Η απόφαση ανήκει στον παίκτη, αλλά πρέπει να πάρω και άλλες απόψεις για να τα κάνω όλα με τον σωστό τρόπο. Σίγουρα η υγεία μου είναι πιο σημαντική από το Wimbledon. Θα δούμε τι θα συμβεί».

Αντικειμενικά, η υπέρβαση του Ναδάλ ήταν εντυπωσιακή. Εξίσου θεαματική όμως ήταν και η πρόκριση του Νικ Κύργιου στον μεταξύ τους ημιτελικό. Εξακολουθώντας να παίζει εξαιρετικό τένις, ο Ελληνοαυστραλός έβγαλε νοκ-άουτ με straight sets 6-4, 6-3, 7-6 (5) τον Κριστιάν Γκαρίν και θα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό Grand Slam. Σε ακόμη ένα παιχνίδι κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης «βγάζοντας» 17 άσους και 35 winners, ενώ είχε 29 αβίαστα λάθη.

«Δεν πίστευα ότι θα έπαιζα σε έναν τελικό Grand Slam, για να είμαι ειλικρινής. Νόμιζα πως το πλοίο μου είχε ήδη σαλπάρει, δεν έκανα τα πράγματα όπως έπρεπε τα πρώτα χρόνια της καριέρας οπότε πίστευα ότι ίσως είχα σπαταλήσει αυτή την ευκαιρία, αλλά είμαι περήφανος με τον τρόπο που επέστρεψα σήμερα στο court. Δεν σκέφτομαι ακόμα τα ημιτελικά, θα γίνουν πολλά μέχρι τότε. Τώρα απλά θα επιστρέψω σπίτι, ο μπαμπάς μου θα μαγειρέψει για όλους μας όπως πάντα, μετά θα φάμε, θα δούμε μια ταινία και θα χαλαρώσουμε», δήλωσε ο Κύργιος αμέσως μετά την πρόκρισή του.

Στο άλλο ζευγάρι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν λες και το έκανε επίτηδες στον Γιανίκ Σίνερ. O 20χρονος άγγιξε τη μεγάλη έκπληξη, αφού πήρε τα δύο πρώτα σετ (5-7, 2-6), όμως στη συνέχεια ο Σέρβος όχι μόνο έκανε την ανατροπή, αλλά «σφράγισε» το εισιτήριο και με αρκετά άνετο τρόπο παίρνοντας «σβηστά» τα επόμενα τρία σετ που ακολούθησαν (6-3, 6-2, 6-2).

Τώρα ανοίγει ο δρόμος των ρεκόρ! Ο Τζόκοβιτς εξακολουθεί να διεκδικεί τον 21ο τίτλο της καριέρας του και το 4ο διαδοχικό Wimbledon. Βρίσκεται στα ημιτελικά του τουρνουά για 11η φορά στην καριέρα του, ενώ αυτή είναι η 43η συμμετοχή του σε ημιτελικό Grand Slam! Άσχετα με το αν να κατακτήσει το Wimbledon για 7η φορά, αν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα πάρει μέρος σε 32 τελικούς Grand Slam.

Στους «4» είναι δεδομένο πως η κερκίδα δεν θα είναι με το μέρος του «Νόλε». Κι αυτό γιατί ο Κάμερον Νόρι φρόντισε να σηκώσει το Νησί στο… πόδι! Με σπουδαία ανατροπή, καθώς βρέθηκε δύο φορές πίσω στα σετ, ο 26χρονος πήρε την πρόκριση 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 7-5 κόντρα στον Νταβίντ Γκοφέν και η Μεγάλη Βρετανία θα έχει και πάλι εκπρόσωπο στα ημιτελικά του τουρνουά ύστερα από έξι χρόνια, όταν ο Άντι Μάρεϊ είχε κατακτήσει τη διοργάνωση.

Το παιχνίδι ήταν ένα τεστ ψυχολογίας για τον Νόρι, που ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, αφού πλέον είναι πολύ λογικό να έχει έξτρα πίεση. Kάπως έτσι έκανε και 46 αβίαστα λάθη στο ματς, τα οποία στο τέλος δεν του κόστισαν κόντρα στον Βέλγο.

«Είμαι έτοιμος για την μεγάλη πρόκληση. Την τελευταία φορά που παίξαμε αντίπαλοι στο Τορίνο έπαιξε εξαιρετικά και έμαθα πολλά από αυτό. Θα αντιμετωπίσω διαφορετικά το παιχνίδι σε τακτικό επίπεδο. Είναι σίγουρα μία από τις πιο δύσκολες αποστολές στο τένις το να αντιμετωπίζεις τον Τζόκοβιτς στο γρασίδι. Είναι η αγαπημένη του επιφάνεια και το ρεκόρ του στο Wimbledon τρομερό. Σίγουρα πάντως, θα βγω στο court για να το ευχαριστηθώ και να τα καταφέρω», ήταν τα λόγια του Νόρι ενόψει του ημιτελικού.

Προγνωστικά Wimbledon: Ζευγάρι τελικού

Διαφορετικά τα δεδομένα ενόψει των δύο ημιτελικών και τα προγνωστικά στο τένις δίνουν και παίρνουν. Στο Κύργιος – Ναδάλ η εικόνα του Ελληνοαυστραλού που μέχρι στιγμής πηγαίνει «τρένο» σε συνδυασμό με το πρόβλημα τραυματισμού του 36χρονου κάνει το σετ να… γέρνει, δικαιολογημένα, προς τα αριστερά. Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να μην γίνει ή να μην ολοκληρωθεί το παιχνίδι ανάλογα με τους πόνους του Ράφα στη βουβωνική χώρα.

Στο άλλο παιχνίδι αγωνιστικά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Τζόκοβιτς είναι το απόλυτο φαβορί. Το κλίμα, ωστόσο, δεν είναι υπέρ του. Ο Νόρι στη θεωρία δεν έχει τίποτα να χάσει και θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του για την έκπληξη. Βέβαια, το βάρος που μεταφέρεται από το γεμάτο απαιτήσεις βρετανικό κοινό είναι τέτοιο το οποίο μέχρι στιγμής δείχνει να τον επηρεάζει αρκετά. Συνεπώς, ο «Νόλε» αν πιάσει τα στάνταρ του η λογική λέει πως δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα και θα καταφέρει να βρεθεί στον τελικό.

ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ τζοκοβιτσ & κυργιοσ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΟ WIMBLEDON ΠΛΗΡΩΝΕΙ 1.65 ΣΤΗ NOVIBET.

wimbledon final3 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ