el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 19/10/2022

Ο αήττητος – σε όλα τα… μέτωπα – Ολυμπιακός είναι έτοιμος για τη μάχη που έχει μπροστά του στην Ισπανία το βράδυ της Τετάρτης (19/10, 21:45) κόντρα στη Ρεάλ, στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Θυμίζουμε, πως την Παρασκευή ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Μπασκόνια στη Βιτόρια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Γ. Μπαρτζώκα στο ξεκίνημα της σεζόν «καταπίνει» τους αντιπάλους της εντός και εκτός συνόρων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι και φέτος είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Ωστόσο, η αναμέτρηση της Τετάρτης μόνο εύκολη δεν είναι, κάτι που καλύτερα από όλους γνωρίζει ο τεχνικός των Πειραιωτών. Αλλωστε, δεν το έκρυψε στις δηλώσεις που έκανε για τη μονομαχία με τους Μαδριλένους:

«Η Ρεάλ έχει ένα γεμάτο ρόστερ και μεγάλη δυναμική Το προσεγγίσουμε σαν ένα οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της EuroLeague, με τις ιδιαιτερότητες που τακτικά μπορούμε να παρουσιάσουμε. Φυσικά έχουμε ένα πλάνο για να παίξουμε εναντίον τους.
Θεωρούμε πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και γιατί όχι να διεκδικήσουμε τη νίκη», είπε αρχικά και στη συνέχεια σχολίασε τις αλλαγές της Ρεάλ σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν:

«Νιώθω ότι έχει αλλάξει λίγο. Αυτή τη στιγμή πηγαίνουν περισσότερο στο iso εξαιτίας και κάποιων απουσιών που έχουν στην περιφέρεια. Αυτή τη στιγμή έχουν πολλούς παίκτες που έχουν mismatch στα γκαρντ κυρίως, με το μέγεθός τους. Μιλάω για τον Μούσα και τον Χεζόνια. Γενικά έχουν λειψανδρία σε χειριστές της μπάλας και έτσι παίζουν πιο πολύ με ψηλά σχήματα τα οποία τους βοηθούν να κάνουν αλλαγές σε όλα τα σκριν.

Αμυντικά έχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με πέρυσι. Είναι μια ομάδα με δυναμική και πολύ μεγάλο μέγεθος. Επιπλέον είναι μια έδρα που είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να κερδίσει».

Πριν, όμως, προχωρήσουμε την ανάλυσή μας, ας ρίξουμε μία γρήγορα ματιά στην προϊστορία της τελευταίας πενταετίας, από τη σεζόν 2017-18 έως σήμερα: Ολυμπιακός και Ρεάλ έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους 9 φορές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τους Μαδριλένους να προηγούνται 5-4 στις νίκες, ενώ πέρυσι οι δύο ομάδες έβαλαν στο συρτάρι τους από ένα ροζ φύλλο: οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει στο ΣΕΦ 74-68, ενώ η Ρεάλ είχε φτάσει στη νίκη στο «σπίτι» της με σκορ 75-67.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

H Ρεάλ, την προηγούμενη εβδομάδα δοκιμάστηκε στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» στο clasico με την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Τσους Ματέο ήταν… εκτός κλίματος για σχεδόν 36 λεπτά (βρέθηκε ακόμα και στο -17), όμως «αθόρυβα» ροκάνισε τη διαφορά και έφτασε στο σημείο να έχει την τελευταία επίθεση, στην οποία αν ευστοχούσε στο τρίποντο που επιχείρησε ο Σέρχιο Γιουλ, θα έφευγε νικήτρια από την έδρα της μεγάλης της αντιπάλου.

Ωστόσο, το σουτ του αρχηγού των Μαδριλένων βρήκε σίδερο και η Ρεάλ γνώρισε την ήττα με 75-73. Πάλεψαν μέχρι τέλους οι Γκάμπριελ Ντεκ (21 π., 7/11 δίποντα) και ο Κορνελί με 12 π.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ: 21/41 δίποντα, 5/16 τρίποντα, 16/18 βολές, 27 ριμπάουντ (19 αμυντικά/8 επιθετικά), 16 ασίστ, 8 κλεψίματα, 5 μπλοκ, 11 λάθη.

Με τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει ξανά όλες τις δουλειές στο παρκέ, πραγματοποιώντας παράλληλα ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ (μάζεψε 14!), ο Ολυμπιακός (χωρίς να χρειαστεί να… φορτσάρει) νίκησε τη Ζαλγκίρις στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ (90-80), σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα ματς στη διοργάνωση.

Απολαυστικός ο Βεζένκοφ με 23 π., 14 ρ., «επιστροφή» στις δυνατές εμφανίσεις για τον Γάλλο «πύργο» Μουσταφά Φaλ (16 π., 5 ριμπ., 2 ασίστ), εξαιρετικός ο Γουόκαπ (10 π., 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), σταθερά καυτός ο Λαρεντζάκης με 15 πόντους (3 τρίποντα/2 ρ., 2 ασίστ, 2 κλεψ.), διψήφιος και ο Κώστας Σλούκας με 15 π. και 6 ασίστ.

Τα συνολικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 22/42 δίποντα, 7/21 τρίποντα, 25/28 βολές, 37 ριμπάουντ (25 αμυντικά/12 επιθετικά), 20 ασίστ, 9 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 11 λάθη.

AΦΙΕΡΩΜΑ EUROLEAGUE 2022/23

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 19/10/2022

Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα για το μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι στην 3η αγωνιστική της Euroleague.

Στη Ρεάλ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επέστρεψε στη δράση ο φόργουορντ Αμπάλδε, παραμένουν εκτός οι Ρούντι, Χάνγκα, Ράντολφ, Αλοθέν, ερωτηματικό ο Γουίλιαμς – Γκος.

Στο απουσιολόγιο των «ερυθρολεύκων» παραμένει ένα, αλλά πολύ σημαντικό όνομα, αυτό του κάπτεν Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος θα χάσει τα ματς της «διαβολοβδομάδας» λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Τι κρατάμε; Αρχικά, το Under στους 155,5 πόντους σε απόδοση 1.88 στη Novibet κι αυτό γιατί στα ντέρμπι (κι ας βρισκόμαστε νωρίς στη σεζόν) τόσο η Ρεάλ όσο και ο Ολυμπιακός… σκυλιάζουν στην άμυνα, με τα τεχνικά τιμ των δύο μονομάχων να… βάζουν φουλ τακτική στο παρκέ, έχοντας ως στόχο εκατέρωθεν τον περιορισμό των δυνατών χαρτιών…

Συνεχίζουμε με τον Βεζένκοφ και το Over 7,5 στα ριμπάουντ του (σε απόδοση 1.88). Ο κόουτς Μπαρτζώκας εμπιστεύεται… τυφλά το πιο ποιοτικό «πολυεργαλείο» του Ολυμπιακού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Σάσα να μένει στο παρκέ +30 λεπτά.
Απαντες γνωρίζουν την έφεση που έχει στον συγκεκριμένο τομέα και θα τον «ακολουθήσουμε».

Κλείνουμε με τον Τόμας Γουόκαπ που γίνεται συνεχώς καλύτερος προσφέροντας σπουδαίες υπηρεσίες στον προπονητή του Ολυμπιακού.
Σε απόδοση 4,50 βρίσκουμε το ενδεχόμενο ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ να μοιράσει τις περισσότερες ασίστ στην αναμέτρηση της Μαδρίτης!


Διαβάστε ακόμα…

Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ