el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ριμπάκινα – Τζαμπέρ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 09/07/2022

Ήρθε η ώρα για τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας τους. Η Έλενα Ριμπάκινα θα τεθεί αντιμέτωπη κόντρα στην Ονς Τζαμπέρ στον τελικό των γυναικών στο Wimbledon (Σάββατο, 16:00).

Και για τις δύο τενίστριες, που έκαναν μεγάλη πορεία για να φτάσουν ως εδώ, θα είναι ο πρώτος τελικός σε Grand Slam τουρνουά. Στα ημιτελικά η 23χρονη από το Καζακστάν έκανε την έκπληξη κι άφησε εκτός το φαβορί, Σιμόνα Χάλεπ, με το καθαρό 2-0 σετ. Από την πλευρά της, η Τυνήσια επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε το εισιτήριο απέναντι στην Τατιάνα Μαρία με 2-1 σετ.

Με 300+ στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το παιχνίδι της Έλενα Ριμπάκινα κόντρα στην Ονς Τζαμπέρ για τον τελικό του Wimbledon γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Οι μεγάλες αναμετρήσεις παίζουν εδώ σε Live Streaming, με ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Wimbedon!

rybakina jabeaur2 novibet

Ριμπάκινα – Τζαμπέρ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 09/07/2022

Η Έλενα Ριμπάκινα διέψευσε τα εις βάρος της προγνωστικά και πήρε μεγαλειώδη πρόκριση στον πρώτο της τελικό σε Grand Slam τουρνουά. Με επιβλητική εμφάνιση η 23χρονη επιβλήθηκε 6-3, 6-3 στον ημιτελικό του Centre Court κόντρα στην Σιμόνα Χάλεπ, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε χάσει ούτε σετ στο τουρνουά και όλα έδειχναν πως πλησίαζε στην repeat του 2019 όταν το είχε κατακτήσει

Η τενίστρια από το Καζακστάν με 22 winners, 33/48 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και 16 αβίαστα λάθη σφράγισε τη μεγάλη νίκη, η οποία ήταν η πέμπτη της στη φετινή διοργάνωση χωρίς να χάσει σετ.

Έτσι, θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο στην καριέρας της στον 9ο τελικό που θα πάρει μέρος. Το μόνο πράγμα που μπορεί να την στεναχωρεί είναι πως η φετινή εξαιρετική της παρουσία στο All England Club δεν θα συνδυαστεί με άνοδο στην παγκόσμια κατάξη, καθώς θα παραμείνει στο Νο.23, αφού οι επιδόσεις στο Wimbledon δεν προσμετρούνται στο ranking λόγω του αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών.

«Ήταν μία μεγάλη στιγμή για εμένα, ένα υπέροχο παιχνίδι, για το οποίο είχα προετοιμαστεί σωστά τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Πιστεύω πως ο τελικός θα μας δώσει ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι. Η Τζαμπέρ είναι σπουδαία παίκτρια, πολύ επικίνδυνη και δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για εμένα», δήλωσε.

Σχετικά με την αλλαγή υπηκοότητάς αφού είναι γεννημένη στη Ρωσία και αγωνίζεται με το Καζακστάν η ίδια απάντησε: «Έχω απαντήσει σε αυτή την ερώτηση χθες. Το τονίζω το χθες, αλλά θα το ξανακάνω. Παίζω με το Καζακστάν εδώ και μεγάλο διάστημα και είμαι πραγματικά πολύ περήφανη για αυτό. Πίστεψαν σε εμένα και δεν γίνεται να υπάρχει άλλη ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθω για αυτό. Είναι ήδη μεγάλη η διαδρομή μου. Έχω παίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε τοπικά πρωταθλήματα στο Καζακστάν και θεωρώ πως έχω δώσει ήδη την απάντησή μου».

Το δεύτερο εισιτήριο κατέληξε στα χέρια της επίσης «πρωτάρας» σε τελικό Grand Slam, Ονς Τζαμπέρ. Η Τυνήσια με το 6-2, 3-6, 6-1 άφησε εκτός την Τατιάνα Μαρία, που είδε την υπέρβασή της να σταματάει πριν το μεγάλο ραντεβού. Η 27χρονη με τη μεγάλη της πρόκριση έγινε η πρώτη τενίστρια από την Αφρική που φτάνει σε Major τελικό και θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο στην καριέρα της. Είναι σταθερά στο No.2 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι επίσης σημαντικό το ότι οι τρεις τίτλοι της έχουν έχουν έρθει μέσα στο 2022 με τελευταίο το 500άρι τουρνουά στο Βερολίνο.

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάταση κάτι που φάνηκε και στο τελευταίο της παιχνίδι, όπου το έκλεισε με 39 winners και 95 κερδισμένους πόντους έναντι 78 της αντιπάλου της. Μάλιστα, δείχνει ασταμάτητη στο γρασίδι καθώς συμπλήρωσε 11 διαδοχικές νίκες, με την τελευταία της ήττα να σημειώνεται στις 6 Ιουλίου του 2021.

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για εμένα. Είναι μια στιγμή που ονειρευόμουν εδώ και χρόνια και ήρθε μέσα από τη δουλειά και τις θυσίες μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να εξαργυρώσω με αυτόν τον τρόπο τους κόπους μου και θα συνεχίσω την προσπάθειά μου και στον τελικό.

Είμαι μία περήφανη γυναίκα από την Τυνησία. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή εδώ και σας μιλάω και ξέρω πως στην πατρίδα μου θα είναι ενθουσιασμένοι. Θα ήθελα να δω περισσότερους παίκτες αφρικανικής και αραβικής καταγωγής στο Tour. Αγαπώ πολύ το τένις και θέλω να μοιραστώ την αγάπη μου και τις εμπειρίες μου μαζί τους, είπε σχετικά με τα συναισθήματά της για την πρόκρισή της στον τελικό», ενώ σχετικά με τη νίκη της στα ημιτελικά συμπλήρωσε:

«Η Τατιάνα είναι ένα τέρας στην φυσική κατάσταση. Δεν εγκαταλείπει με τίποτα και για αυτό ήταν δύσκολο. Τα χτυπήματά της, το σερβίς της, όλα ήταν υπέροχα. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, αλλά ας μην παίξουμε ξανά μαζί… είμαι ok ως εδώ! Νομίζω ότι ήταν πολύ δύσκολο να τρέξω πίσω από τις μπάλες της. Με σκότωσε. Θα πρέπει να μου κάνει ένα καλό μπάρμπεκιου για να με αποζημιώσει για όλο αυτό το τρέξιμο που με υποχρέωσε να κάνω στο γήπεδο».

Τέλος σχετικά με την μεγάλη αναμέτρηση κόντρα στη Ριμπάκινα είπε: «Η Ριμπάκινα είναι μια επιθετική παίκτρια και σίγουρα δεν πρέπει να της δώσεις χώρο και χρόνο. Εκτιμώ ότι στο γρασίδι μπορεί να παίξει πολύ καλά γιατί είναι επιθετική. Θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνα, αλλά θα προσπαθήσω να την κάνω να δουλέψει σκληρά για τον κάθε πόντο που θα πάρει».

Ριμπάκινα – Τζαμπέρ: Προγνωστικά 09/07/2022

Ισορροπημένη κατάσταση στο σετ αποδόσεων, ενδεικτικό του χαρακτήρα ντέρμπι που έχει η μεγάλη μονομαχία. Η Έλενα Ριμπάκινα κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά και η έκρηξή της στον ημιτελικό με τη Χάλεπ επιεβαιώνει πως σιγά σιγά ωριμάζει και οδηγεί την καριέρα της με σταθερά βήματα σε ανοδική τροχιά.

Η Τζαμπέρ δείχνει ανίκητη σε επιφάνεια με γρασίδι και μέχρι στιγμής στο Wimbledon δεν έχει αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα σε κάποιο από τα παιχνίδια της όπου έβγαλε τεράστια αυτοπεποίθηση.

Το γεγονός ότι και για τις δύο θα είναι ο πρώτος τελικός σε Grand Slam τουρνουά δεν φαίνεται να επηρεάζει, αφού καμία από τις δύο μέχρι στιγμής δεν έβγαλε ψυχολογική πίεση στα παιχνίδια τους. Βέβαια πλέον μιλάμε για τελικό και είναι φυσιολογικό να υπάρχει άγχος  και ενδεχομένως έξτρα λάθη. Πάντως, περιμένουμε και τις δύο να επιμείνουν στο παιχνίδι τους και να μη δούμε ιδιαίτερη τακτική προσαρμογή. Βάσει τις εικόνας τους μέχρι στιγμής στο tour δεν αποκλείεται ο τελικός να… τραβήξει σε διάρκεια.

ΤΟ OVER 21.5 GAMES ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ 1.77 ΣΤΗ NOVIBET.

rybakina jabeaur4 novibet

Από εκεί και πέρα σαφώς και υπάρχει μία προτίμηση στην Ονς Τζαμπέρ, την οποία είχαμε προτείνει στο σχετικό κείμενο με τον οδηγό για το Wimbledon για να κατακτήσει τη διοργάνωση. Η απόδοσή της πριν το πρώτο σερβίς στο τουρνουά άγγιζε το 12.00!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ