el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Super League Playoffs: Πρώτο φαβορί ο Παναθηναϊκός

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής των Playoffs της Super League επιβεβαίωσαν ότι ο τίτλος του Πρωταθλητή θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Με το «καλημέρα» οι ισορροπίες στις αποδόσεις του στοιχήματος άλλαξαν και με δεδομένο ότι στην κορυφή της βαθμολογίας επικρατεί συνωστισμός είναι σίγουρο ότι θα παρακολουθήσουμε μέχρι το φινάλε τη συγκλονιστικότερη μάχη από τη σεζόν 2007/08 που θεσπίστηκε η διαδικασία των Playoffs.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν υπήρχαν 4 ομάδες που να διεκδικούν με αξιώσεις στα Playoffs το Πρωτάθλημα. Η συνέχεια αναμένεται με κομμένη την ανάσα, ενώ ένα δεύτερο «θρίλερ» είναι σε εξέλιξη κι αφορά στα Up & Down των αποδόσεων στο στοίχημα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Super League.

Η λήξη της 1ης αγωνιστικής άλλαξε τις ισορροπίες και πλέον ο Παναθηναϊκός θεωρείται πρώτο υποψήφιος για να κόψει το νήμα.

 


Παναθηναϊκός: Φαβορί για το Πρωτάθλημα σε απόδοση 2.50 στη Novibet

Ο Παναθηναϊκός είναι αναμφισβήτητα η ομάδα που έφερε τα πάνω-κάτω στο φετινό πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην εκκίνηση της φετινής σεζόν δινόταν σε διψήφια απόδοση (14.00) για να κατακτήσει τον τίτλο, όμως οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς «τούμπαραν» τις αποδόσεις και μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής των Playoffs είναι πρώτο φαβορί για το Πρωτάθλημα σε απόδοση 2.50!

Το «τριφύλλι» στην κανονική διάρκεια πραγματοποίησε τον τέλειο πρώτο γύρο χωρίς ήττα και παρότι στο δεύτερο μισό έκανε κοιλιά με αναπάντεχες γκέλες (κόντρα σε Ιωνικό, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης) ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια στην πρώτη θέση με 19 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες και 38-12 γκολ.

Το μεγάλο «όπλο» του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε η άμυνα, αφού δέχθηκε μόλις 12 γκολ, τα λιγότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές. Επίσης, στο φινάλε της κανονικής περιόδου και μετά την ήττα από τον Αστέρα έχτισε αήττητο σερί 6 αναμετρήσεων δεχόμενη μόλις ένα τέρμα και μένοντας στο «Χ» με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Στην έναρξη των playoffs o Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Απέναντι στην ΑΕΚ, σε μια από τις πιο καυτές έδρες του πρωταθλήματος, έμεινε στο 0-0, διατηρήθηκε στην κορυφή και από δεύτερο φαβορί για τον τίτλο έγινε πρώτο σε απόδοση 2.50 στη novibet!

Αρκετοί είναι οι λόγοι που ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πλέον φαβορί κι αφορούν το αγωνιστικό, αλλά και το βαθμολογικό κομμάτι.

  • Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο +2 από την ΑΕΚ, στο +3 από τον Ολυμπιακό και στο +5 από τον ΠΑΟΚ
  • Το «τριφύλλι» πέρασε χωρίς να ηττηθεί από την έδρα της ΑΕΚ και παρέμεινε στην πρώτη θέση.
  • Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βγάζει μαχητικότητα πάνω στο τερέν που θυμίζει τον αήττητο πρώτο γύρο που έκανε στο πρωτάθλημα.
  • Η άμυνα του Παναθηναϊκού στα τελευταία 7 παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος.
  • Ο Παναθηναϊκός τρέχει αήττητο σερί 7 αναμετρήσεων περνώντας από την έδρα του Ολυμπιακού (0-0) στην κανονική διάρκεια και της ΑΕΚ στα playoffs (0-0)
  • Ο Παναθηναϊκός στα φετινά ντέρμπι στην κανονική διάρκεια ηττήθηκε από ΑΕΚ (στην Αγιά Σοφιά) και ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Στα υπόλοιπα το πρόσημο ήταν θετικό με δύο ισοπαλίες απέναντι στον Ολυμπιακό (1-1, 0-0), νίκη με ΑΕΚ στη Λεωφόρο (2-1), νίκη στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ (2-1) και δύο νίκες με τον Άρη (1-0, 2-1).

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στα Playoffs

1η αγωνιστική: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Βόλος (Αποδόσεις)
3η αγωνιστική: Άρης – Παναθηναϊκός (Αποδόσεις)
4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
5η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
6η αγωνιστική: Βόλος – Παναθηναϊκός
7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
8η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
9η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
10η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Άρης


ΑΕΚ: Δεύτερο φαβορί για Πρωτάθλημα σε απόδοση 3.00 στη Novibet

Η ΑΕΚ μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη αγωνιστική των playoffs έπεσε στη 2η θέση των φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος σε απόδοση 3.00!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παρουσιάζει αγωνιστικές μεταπτώσεις πάνω στο χορτάρι και ανάλογα είναι και τα Up & Down στην απόδοσή της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν η απόδοση της Ένωσης στο χρηματιστήριο του στοιχήματος είχε φτάσει ακόμα και στο 6.00 όταν βρέθηκε στο -8 από τον Παναθηναϊκό.

Το θετικό σερί της ΑΕΚ σε συνδυασμό με τις γκέλες του Παναθηναϊκού την έφερε κοντά στην κορυφή. Μάλιστα, μετά την ήττα του «τριφυλλιού» στην Τρίπολη ο Δικέφαλος πάτησε στην πρώτη θέση κι έγινε αυτόματα το μεγάλο φαβορί σε απόδοση 2.10!

Αναμφισβήτητα το φινάλε της κανονικής διάρκειας δεν ήταν το καλύτερο για την ΑΕΚ.

Η ήττα (2-0 Video) από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ναι μεν τη διατήρησε πρώτο φαβορί για τον τίτλο σε απόδοση 2.50, όμως το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν την άφησε να ξεφύγει επιβεβαίωσε ότι οι δύο ομάδες πάνε «χέρι-χέρι».

Το δεύτερο κακό αποτέλεσμα ήρθε για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μέσα στην «Αγιά Σοφιά» στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Εκεί η Ένωση ηττήθηκε για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια (1-3 Video) και το ψυχολογικό πλήγμα ήταν διπλό, αφού ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην κορυφή και ο Ολυμπιακός την πλησίασε στο -3.

Το κακό για την ΑΕΚ τρίτωσε στην πρώτη αγωνιστική των playoffs. To 0-0 με τον Παναθηναϊκό αντιμετωπίστηκε σαν ήττα, αφού οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έχασαν την ευκαιρία σε δεύτερο σερί εντός έδρας ντέρμπι να νικήσουν και να ανέβουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πάντως, η ΑΕΚ παρά τον μόλις έναν βαθμό που πήρε στα δύο μεγάλα ντέρμπι έχει σε απόσταση βολής τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό. Οι λόγοι που μπορεί να κατακτήσει το Πρωτάθλημα και να επιβεβαιώσει την τωρινή απόδοση 3.00 είναι οι εξής:

  • Ο Αλμέιδα διαθέτει το πληρέστερο ρόστερ σε σχέση με όλους τους ανταγωνιστές του και έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι κρατά όλους τους παίκτες σε εγρήγορση.
  • Μεσοεπιθετικά οι Γκαρσία, Αραούχο, Τσούμπερ, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς είναι ικανοί να δώσουν λύσεις απέναντι σε οποιαδήποτε άμυνα.
  • Η ΑΕΚ μέσα στην «Αγία Σοφιά», παρά τα δύο πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα, την ήττα από Ολυμπιακό και την ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό, αντλεί τεράστια δύναμη και συνολικά μετράει 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
  • Για την ΑΕΚ κάθεται «κουτί» η διακοπή του πρωταθλήματος, αφού αρκετοί παίκτες του Αλμέιδα δείχνουν ντεφορμέ και ο Πορτογάλος προπονητής έχει χρόνο για να διορθώσει τις ανορθογραφίες με στόχο την τελική αντεπίθεση.
  • Η ΑΕΚ θεωρητικά έχει το ευκολότερο πρόγραμμα στο κλείσιμο των playoffs αφού την προτελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Βικελίδης» και την τελευταία τον Βόλο στην Αγία Σοφιά.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ στα Playoffs

1η αγωνιστική: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0
2η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (Αποδόσεις)
3η αγωνιστική: Βόλος – ΑΕΚ (Αποδόσεις)
4η αγωνιστική: ΑΕΚ – Άρης
5η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ
6η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
8η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός
9η αγωνιστική: Άρης – ΑΕΚ
10η αγωνιστική: ΑΕΚ – Βόλος


Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκη» αντεπίθεση σε απόδοση 3.20 στη Novibet

Ο Ολυμπιακός στο φετινό Πρωτάθλημα βρέθηκε αρκετές φορές στο χείλος του γκρεμού, όμως κατάφερε να μείνει ζωντανός.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν ότι δεν παραδίδουν εύκολα τα «όπλα» και πλέον απέχουν 3 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η απόδοση για να κατακτήσουν και φέτος το Πρωτάθλημα είναι στο 3.20!

Οι Πειραιώτες κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος βρέθηκαν ακόμα και στο -12 από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό και μάλιστα τότε η απόδοσή τους για την κατάκτηση του τίτλου ήταν διψήφια (11.00)!

Ωστόσο, οι διορθωτικές κινήσεις σε ρόστερ τεχνικό επιτελείο έπιασαν τόπο και πλέον ο Ολυμπιακός είναι βασικός διεκδικητής της κούπας, έτοιμος να πετύχει μια επική ανατροπή στη βαθμολογία.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπό τις οδηγίες του Μίτσελ τρέχουν αήττητο σερί 19 αναμετρήσεων και στα κρίσιμα ματς έδειξαν χαρακτήρα πρωταθλητή.

Αναμφισβήτητα το highlight της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό ήταν η νίκη μέσα στην έδρα της ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας.

Στο συγκεκριμένο ματς οι παίκτες του Μίτσελ πήγαν με -6 βαθμούς από την Ένωση και έπαιξαν τα ρέστα τους για να μείνουν ζωντανοί στο κόλπο του τίτλου. Η επικράτηση με 3-1 στην «Αγία Σοφιά» τους κράτησε ζωντανούς και τους έφερε στο -3 από την ΑΕΚ και στο -5 από τον Παναθηναϊκό.

Πλέον μετά την 1η αγωνιστική ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το 0-0 στο αθηναϊκό ντέρμπι και με το πέρασμά του από τον Βόλο απέχει 3 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και έναν από την ΑΕΚ.

Γι’ αυτό η απόδοση του Ολυμπιακού από 4.50 πριν την έναρξη των playoffs έπεσε τώρα στο 3.20.

Ο Ολυμπιακός δικαίως ελπίζει στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και οι λόγοι είναι οι εξής:

  • Η εκκίνηση στο πρόγραμμα των playoffs είναι ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό. Ήδη εκμεταλλεύτηκε το 0-0 στο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟ και πλησίασε ακόμα περισσότερο την κορυφή της βαθμολογίας.
  • Ο Μίτσελ στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος έχει βρει την κατάλληλη αγωνιστική χημεία σε άμυνα και επίθεση. Το αήττητο σερί των 19 αναμετρήσεων επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
  • Ο Μίτσελ στα δύσκολα κράτησε την ομάδα του ενωμένη και μέσα στα αποδυτήρια έχει ενεργοποιήσει παίκτες που ήταν παραγκωνισμένοι. Η συσπείρωση του ανήκει και μετέτρεψε τον Ολυμπιακό σε διεκδικητή τίτλου.
  • Ο Ολυμπιακός διαθέτει μεσοεπιθετικά παίκτες που μέχρι τώρα έχουν υπερκαλύψει τις ανορθογραφίες στην άμυνα. Ο Μπακαμπού είναι πρώτος σκόρερ στη Super League με 13 γκολ, ακολουθεί ο Μπιέλ με 8 τέρματα, ενώ οι Χάμες, Κανός, Φορτούνης έχουν την άνεση της δημιουργίας και της εκτέλεσης.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στα Playoffs

1η αγωνιστική: Βόλος – Ολυμπιακός 0-3

2η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Άρης (Αποδόσεις)
3η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Αποδόσεις)
4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
5η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ
6η αγωνιστική: Άρης – Ολυμπιακός
7η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Βόλος
8η αγωνιστική: ΑΕΚ – Ολυμπιακός
9η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
10η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός


ΠΑΟΚ: Απόδοση 9.00 στη Novibet για το θαύμα του τίτλου

Ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι 4ο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και η απόδοση 9.00 στη Novibet για να κόψει πρώτος το νήμα είναι από τις πιο δελεαστικές που κυκλοφορούν.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Super League, έχοντας συμπληρώσει 17 σερί ματς χωρίς ήττα. Μάλιστα, με το συγκεκριμένο σερί απέχει πλέον μόλις 5 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας και έχει μπει για τα καλά στο κόλπο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Θεσσαλονικείς κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος είχαν βρεθεί ακόμα και στο -14 από την κορυφή της βαθμολογίας, αλλά δεν το έβαλαν κάτω.

Ο Λουτσέσκου έχει δημιουργήσει ένα ελκυστικό σύνολο που συνδυάζει την εμπειρία και τα νιάτα και το γεγονός ότι παίζει χωρίς την πίεση πρωταθλητισμού του έχει βγει σε καλό.

Ο Ρουμάνος τεχνικός από την αρχή της σεζόν έλεγε ότι φετινός στόχος της ομάδας του είναι να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα διεκδικήσει τα επόμενα χρόνια το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ με την ίδια άγνοια κινδύνου θα συνεχίσει στα playoffs και υπάρχουν λόγοι που μπορεί να πετύχει τη μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας του:

  • Ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται σε εξαιρετικό momentum και με 17 σερί ματς χωρίς ήττα είναι άκρως υπολογίσιμος στη μάχη του του τίτλου.
  • Ο ΠΑΟΚ στην ειδική βαθμολογία στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό τερμάτισε πρώτος και συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους. Ηττήθηκε από ΑΕΚ στην Αγία Σοφιά και Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ενώ στο υπόλοιπα ντέρμπι πήρε θετικά αποτελέσματα με κορυφαία τις νίκες σε Φάληρο (2-1) και Λεωφόρο (3-0 Video).
  • Στην 1η αγωνιστική των playoffs πέτυχε σπουδαία νίκη με ανατροπή στην έδρα του Άρη και εκμεταλλεύτηκε το αποτέλεσμα (0-0) ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στα Playoffs

1η αγωνιστική: Άρης – ΠΑΟΚ 1-2

2η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (Αποδόσεις)
3η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Αποδόσεις)
4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Βόλος
5η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
6η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
7η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Άρης
8η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
9η αγωνιστική: Βόλος – ΠΑΟΚ
10η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός


Διαβάστε ακόμα…

Super League Playoffs: Το «τρίτο ημίχρονο» της 1ης αγωνιστικής

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ