el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Top-10: Οι παίκτες που εκτοξεύτηκαν στη σεζόν 2022/2023

Η σεζόν που μας πέρασε συνοδεύτηκε με σημαντικές μεταγραφές και παίκτες που ανέβασαν κατακόρυφα την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο μετά από καταπληκτικές εμφανίσεις στο κορυφαίο επίπεδο.

Με βάση το παραπάνω «παζλ», το Blog της Novibet παρουσιάζει το Top-10 των παικτών παγκοσμίως με την μεγαλύτερη άνοδο στην χρηματιστηριακή τους αξία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγκυρο transfermarkt.


1.ΚΒΙΤΣΑ ΚΒΑΡΑΤΣΧΕΛΙΑ

Τα λόγια είναι περιττά για τον Γεωργιανό μάγο της Νάπολι. Ο «Κβάρα» έκανε… όργια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και απέκτησε χιλιάδες φαν με το εκπληκτικό στυλ και τη μοναδική του ποδοσφαιρική ποιότητα. Τα νούμερα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά για τον άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για τη Νάπολι (14 γκολ, 17 ασίστ) και ήταν δεδομένο πως ο Γεωργιανός θα βρισκόταν στη κορυφή της λίστας μας. Την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, ο εξτρέμ της Νάπολι κοστολογείται στα 85 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πέρσι, την ίδια εποχή, η αξία του έφτανε μόλις τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

2. ΜΟΪΣΕΣ ΚΑΪΣΕΔΟ

Δεν είναι εντυπωσιακός και χαρισματικός σαν τον Κβαρατσχέλια, όμως είναι ένα εκπληκτικό χαφ και θεωρείται σίγουρο πως θα αποχωρήσει άμεσα από την Μπράιτον. Το εξάρι από τον Ισημερινό ήταν καταπληκτικός φέτος και πλέον κοστολογείται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας… τρομακτική αύξηση ύψους 1150% (!) σε σχέση με το αντίστοιχο επίπεδό του πέρσι.

top10 novibet

3. ΕΝΤΣΟ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Με το που μπήκε στη βασική ενδεκάδα της Εθνικής Αργεντινής, άλλαξαν όλα: Η παρέα του Μέσι βρήκε ένα χαφ που τα έκανε όλα και ο ίδιος ανέβασε κατακόρυφα την αξία του. Ο Φερνάντες, που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νεαρού στο Μουντιάλ του Κατάρ, πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι και πλέον παίζει σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο, με βλέψεις να γίνει ο ηγέτης των Λονδρέζων. Το νούμερο που συνοδεύει τον 22χρονο στην αγορά φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, που είναι κατά 433,3% περισσότερα (!) από την περσινή του αξία.

4. ΡΑΝΤΑΛ ΚΟΛΟ ΜΟΥΑΝΙ

Μετά από μία καταπληκτική χρονιά (23 γκολ, 17 ασίστ), που του έδωσε και θέση στην Εθνική Γαλλίας, o Κόλο Μουανί βρίσκεται δίκαια στο Top-5 των παικτών με την μεγαλύτερη αύξηση στην αξία τους, πάντα με βάση τη λίστα του Transfermarkt. Ο 24χρονος φορ κατέγραψε αύξηση ύψους 400% σε σύγκριση με πέρσι και πλέον κοστολογείται στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Το νούμερο ίσως θα ήταν μεγαλύτερο αν είχε ευστοχήσει και στο περιβόητο τετ α τετ με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ…

5. ΜΠΟΥΚΑΓΙΟ ΣΑΚΑ

Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της εξαιρετικής πορείας της Άρσεναλ. Ο Άγγλος χαφ αποτέλεσε «κολώνα» στα πλάνα του Μικέλ Αρτέτα, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και στις 48 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Σάκα, που μονιμοποιήθηκε στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής, «έγραψε» νταμπλ νταμπλ σε γκολ και ασίστ (15 και 11, αντίστοιχα) και πλέον η αξία του – λόγω και της «ακριβής» Premier League – ακουμπά τα 120 εκατομμύρια ευρώ, 55 περισσότερα από το αντίστοιχο ποσό πέρσι.

top10 novibet

6. ΒΙΚΤΟΡ ΟΣΙΜΕΝ

Όπως και ο Κβαρατσχέλια, έτσι και ο Οσιμέν πρωταγωνίστησε στην ιστορική και φανταστική πορεία της Νάπολι μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία. Ο εκρηκτικός φορ δεν… χάρισε τίποτα στους αντιπάλους του, μετρώντας 31 γκολ σε 39 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και ήδη ακούγεται πως η Παρί ετοιμάζεται να προσφέρει 100+ εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Το ποσό αυτό ανταποκρίνεται στην τωρινή του αξία, που φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ποσό κατά 84,6% αυξημένο σε σχέση με πέρσι.

7. ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Σε μία σεζόν γεμάτη αποτυχίες για τη Ρεάλ, ο Βραζιλιάνος εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο και πλέον «φώναξε» πως μπορεί να είναι ο ηγέτης της επόμενης μέρας. Ο Βίνι μέτρησε 23 γκολ και 21 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και η πλέον είναι ένας από τους παίκτες με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως. Ο Βραζιλιάνος κοστολογείται στα 150 εκατομμύρια ευρώ και ίσως ανεβάσει ακόμα πιο πολύ τον αριθμό, αφού ο Κάρλο Αντσελότι θα του δώσει το χρίσμα του ηγέτη στην επίθεση μετά την αποχώρηση του Καρίμ Μπενζεμά.

8. ΑΛΕΞΙΣ ΜΑΚΑΛΙΣΤΕΡ

Συνδυασμός Μπράιτον και Εθνικής Αργεντινής. Ο ΜακΆλιστερ αποτέλεσε βασικό κομμάτι στην πορεία για την κατάκτηση του Μουντιάλ και, επιπρόσθετα, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Premier League με την Μπράιτον. Η μεταγραφή δεν άργησε να έρθει και ο Αργεντινός πήρε το «10» της Λίβερπουλ, κάτι που αυτόματα εκτόξευσε την αξία του κατά 306,3% (!), στα 65 εκατομμύρια ευρώ.

top10 novibet

9. ΚΙΜ ΜΙΝ ΤΖΑΕ

Τρίτος παίκτης από τη Νάπολι και μάλλον ο μοναδικός που θα φύγει άμεσα από την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ο Κιμ ήταν μία πραγματική κολώνα για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι και εντυπωσίασε με τον συνδυασμό της εγκεφαλικής του παρουσίας και των αθλητικών ικανοτήτων του. Μέσα σε μία σεζόν, η αξία του Νοτιοκορεάτη στόπερ ανέβηκε από τα 14 στα 60 εκατομμύρια ευρώ και ήδη ακούγεται πως η Μπάγερν θα τον αποκτήσει με μεταγραφή.

top10 novibet

10. ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΜΠΑΛΔΕ

Ο τελευταίος του Top-10 της λίστας ήρθε από το… πουθενά και έκλεψε τις εντυπώσεις! Ο Τσάβι του έδωσε την ευκαιρία και ο Μπαλδέ έστειλε στον πάγκο τον Τζόρντι Άλμπα, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση. Ο νεαρός μπακ είναι πλέον βασικός στην Μπαρτσελόνα και στην Εθνική Ισπανίας και αναμένεται να κυνηγήσει σίγουρα την ταμπέλα του καλύτερου ακραίου αμυντικού στον κόσμο. Όπως συνέβη και με τον Καϊσέδο, ο Μπαλδέ παρουσίασε αύξηση 1150% στην αξία του και πλέον το transfermarkt τον τοποθετεί στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμα…

metagrafes superleague novibet

Μεταγραφές Ποδοσφαίρου – Super League 2023/24

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ