el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μεταγραφές Ποδοσφαίρου – Super League 2023/24

Το μεταγραφικό παζάρι της καλοκαιρινής περιόδου είναι πλέον σε εξέλιξη και οι ομάδες της Super League ετοιμάζουν τα ρόστερ της νέας σεζόν.

Η μπάλα θα κυλήσει και πάλι στο χορτάρι στις 18 Αυγούστου 2023 με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής.

Κάθε καλοκαίρι το «πάρε-δώσε» των ομάδων με τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις των παικτών είναι το βασικό θέμα συζήτησης στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Οι προπονητές και οι τεχνικοί διευθυντές καταστρώνουν τα πλάνα τους και σε συνδυασμό με το ανάλογο μπάτζετ που έχουν στη διαθεσή τους οριοθετούν τους στόχους τους και χτυπάνε «πόρτες».

Είναι γνωστό ότι αρκετές ομάδες αναμένουν και τις ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής που συχνά μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες και να φέρουν την ύστατη ώρα ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων.

Στο Novibet Blog θα παρακολουθήσουμε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις του καλοκαιριού των ομάδων της Super League για τη σεζόν 2023/24!


Καλοκαιρινή Περίοδος Μεταγραφών

Στην καλοκαιρινή περίοδο των μεταγραφών οι ομάδες της Super League δαπανούν παραδοσιακά τα περισσότερα χρήματα. Οι ενισχύσεις καθορίζουν τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων αλλά και την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας.

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές σε κάθε μεταγραφικό παζάρι.

Η συνήθεια των μεγάλων δεν θα αλλάξει ούτε φέτος, ενώ οι θεωρητικά μικρότερες ομάδες μεταγραφικά χωρίζονται σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο υπάρχουν οι σύλλογοι που υπογράφουν ασύστολα παίκτες με την ελπίδα να πετύχουν λαυράκια, αλλά και εκείνες που συνδυάζουν νιάτα με εμπειρία για να αναδείξουν ποδοσφαιριστές.

marcelo james metagrafes

Τα «μεγάλα» ονόματα αποτελούν πλέον δίκοπο μαχαίρι για τις ομάδες της Super League, αφού το κόστος των αποδοχών τους είναι μεγάλο και οι πιθανότητες να κάνουν τη διαφορά πάνω στο χορτάρι μοιρασμένες.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και πέρυσι με το παράδειγμα των Μαρσέλο και Χάμες. Η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε να ξοδέψει αρκετά χρήματα για να φέρει στον Πειραιά δύο φανταχτερά ονόματα με σπουδαία καριέρα σε μεγαθήρια της Ευρώπης.

Ωστόσο, αμφότεροι δεν ανταποκρίθηκαν στον ενθουσιασμό που σκόρπισαν στους φιλάθλους με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν προώρα από τους «ερυθρόλευκους».

Προθεσμίες Mεταγραφικών Περιόδων

Η θερινή μεταγραφική περίοδος για τις ομάδες της Super League στη σεζόν 2023/24 είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου. Από τις 16 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι ομάδες μπορούν να συνεχίσουν τις μεταγραφές μόνο για ελεύθερους ποδοσφαιριστές κι αυτο ισχύει τόσο για διεθνείς όσο και για εσωτερικές κινήσεις.

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος για τις διεθνείς και εσωτερικές μετακινήσεις ποδοσφαιριστών ανοίγει την 1η Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 31 του ίδιου μήνα.

Οι ποδοσφαιριστές έξι μήνες πριν τη λήξη τη λήξη του συμβολαίου τους τυπικά είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν τη μεταγραφή τους σε άλλη ομάδα.

Μεταγραφές Ποδοσφαίρου Ελλάδα 2023/24

Η ΑΕΚ με δεδοδομένο ότι πέρυσι κυριάρχησε εντός συνόρων αναμένεται να διατηρήσει τον βασικό της κορμό, με την παραμονή του Πινέδα έπειτα από διαπραγματεύσεις με τη Θέλτα να αποτελεί τη σημαντικότερη -και ακριβότερη- μεταγραφή της.

Επίσης, οι νταμπλούχοι έκαναν το «colpo grosso» και κατάφεραν να αποκτήσουν τον Εζεκιέλ Πόνσε από την Έλτσε. Η διοίκηση της Ένωσης δαπάντησε κοντά στα 3.5 εκατ. ευρώ για να πετύχει την επιστροφή του επιθετικού από την Αργεντινή. Υπενθυμίζουμε ότι ο Πόνσε αγωνίστηκε και τη σεζόν 2018-19 στην ΑΕΚ με 43 συμμετοχές και 21 γκολ!

Ο Παναθηναϊκός στις πρώτες μέρες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου έχασε τον αρχηγό του, Δημήτρη Κουρμπέλη και απέκτησε τον «αγαπημένο» της πράσινης εξέδρας Κάρλος Ζέκα.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» γνωρίζουν ότι για να πρωταγωνιστήσουν και την επόμενη σεζόν πρέπει να αποκτήσουν ποιοτικούς παίκτες, αφού πλέον στο καλεντάρι τους υπάρχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός πέρυσι έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες και ένας από τους λόγους ήταν η έλλειψη δυνάμεων και λύσεων στο φινάλε της σεζόν.

Το λάθος της περασμένης σεζόν δεν έγινε και το ρόστερ ενισχύθηκε με παίκτες πρώτης γραμμή που μοιάζουν ικανοί να δημιουργήσουν δύο ισάξιες 11αδες. Πλην του Τζούρισιτς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μαζί με τον Γιάννη Παπαδημητρίου επέλεξαν από το πάνω ράφι.

Ο Βιλένα ήρθε και με το «καλημέρα» μπήκε 11αδα, ενώ η πρόκριση απέναντι σε Ντνίπρο και Μαρσέιγ άνοιξε για τα καλά την όρεξη της διοίκησης. Το δέλεαρ μεγάλο, αφού το τριφύλλι εξάσφάλισε τους ομίλους του Europa League και με την επική πρόκριση μέσα στη Μασσαλία διεκδικεί είσοδο στους ομίλους του Champions League.

arao panathinaikos novibet

Ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Έρικ Πάλμερ δαπάνησε 1.5 εκατ. ευρώ, ενώ οι «πράσινοι« προχώρησαν και σε νέα οικονομική υπέρβασης ξοδεύοντας 2.5 εκατ. ευρώ για να κάνουν δικό τους τουν Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο, Γουίλιαν Αράο από την Φενέρμπαχτσε!

Ο Ολυμπιακός όπως κάνει σε κάθε μεταγραφική περίοδο έτσι και φέτος αλλάζει πολλά πρόσωπα στο ρόστερ του. Ο νέος προπονητής Ντιέγκο Μαρτίνεθ καλείται να πάρει αποφάσεις για το μέλλον αρκετών ποδοσφαιριστών και πλέον φέρνει παίκτες σε όλες τις γραμμές.

Η πρώτη μεταγραφή των Πειραιωτών έγινε στις 11 Ιουλίου και με τις ευλογίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ αποκτήθηκε ο Ισπανός αμυντικός μέσος Βιθέντε Ιμπόρα, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Λεβάντε.

Από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου υπάρχει μια ηχηρή αποχώρηση, αφού ο πρώτος σκόρερ της Super League, Σεντρίκ Μπακαμπού μετακόμισε στην αρχικά Αλ Νασρ και στη συνέχεια πήγε στην Γαλατασαράι.

Από τις αρχές Αυγούστου οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι στο μεταγραφικό παζάρι με κινήσεις που προκάλεσαν αίσθηση. Με την απόκτηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου τάραξαν τα νερά, αφού ένα παίκτης που προερχόταν από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού και είχε πουληθεί στην Σπόρτινγκ έκανε τη διαδρομή από τους «πράσινους» στους «κόκκινους» με ενδιάμεσο σταθμό τη Λισαβόνα!

Μετά την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Αλεξανδρόπουλου από την Σπόρτινγκ ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε εκεί. Η διοίκηση έφερε τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Γκουστάβο Σκάρπα από την Νότιγχαμ. Πρόκεται για παίκτη που προορίζεται για το βασικό σχήμα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και θα προσθέσει ποιότητα!

Η ενίσχυση συνεχίζεται και στις 25/8 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ομάρ Ρίτσαρντς από την Νότιγχαμ. Ο 25χρονος θα προσθέσει δύναμη στο δεξί άκρος της άμυνας.

O ΠΑΟΚ με το φινάλε της σεζόν έβγαλε «σκούπα» και ουσιαστικά ετοιμάζεται για ανανέωση του ρόστερ του. Παίκτες που διέπρεψαν στο παρελθόν, αλλά βρίσκονται στα 33+ αποτελούν ήδη παρελθόν.

Ο λόγος για τους Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα και Κούρτιτς. Τα κενά θα καλυφθούν με νέο αίμα, ενώ οι οπαδοί περιμένουν από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Ιβάν Σαββίδη κινήσεις που θα επαναφέρουν τον ΠΑΟΚ στο προσκήνιο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά στις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου δεν έμεινε άπραγος. Η έλευση του Σουαλιχό Μεϊτέ με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα προκάλεσε ενθουσιασμό.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αρνηθεί την πρόταση από την Σαουδική Αραβία και πούλησε τον Κάλεντ Νάρεϊ στην Αλ Καλίτζ βάζοντας στα ταμεία της περίπου 2.5 εκατ. ευρώ!

Ο Αρης με το τέλος της σεζόν ξεκαθάρισε ότι στον πάγκο της ομάδας θα συνεχίσει ο Τόλης Τερζής. Οι «κίτρινοι» έκλεισαν μεγάλη συμφωνία με τη Novibet, η οποία θα είναι βασικός χορηγός για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στους κίτρινους της Θεσσαλονίκης οι απώλεις των Πάλμα, Ιτούρμπε ουσιαστικά αλλάζουν τρόπο που λειτουργούσε επιθετικά η ομάδα και το τεχνικό επιτελείο του Άρη θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Στον Ατρόμητο η παραμονή του προπονητή Κρις Κόλμαν για τη νέα σεζόν επιβεβαιώθηκε στις 16 Ιουνίου.

Η νεοφώτιστη Κηφισιά έχει πλέον τον Γιάννη Αναστασίου στο τιμόνι της και ενισχύεται σε όλες τις γραμμές. Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση να αποκτήσει τον Σωτήρη Νίνη που άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και ήρθε στην ομάδα των βορείων προαστίων της Αθήνας.


Το πάρε – δώσε του καλοκαιριού 2023

AEK Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Πισάρο (29/επιθετικός χαφ/Ιντερ Μαϊάμι)
Πόνσε (26/σέντερ φορ/Ελτσε)
Κάλενς (31/στόπερ/Χιρόνα)
Πήλιος (22/αριστερός μπακ/ΠΑΣ Γιάννινα)
Χρυσόπουλος (20/στόπερ/Ολυμπιακός Β)

ΕΦΥΓΑΝ
Τζαβέλλας (35/στόπερ/Πεντίκσπορ)
Μαχαίρας (23/αριστερός εξτρέμ/Βόλος)
Φράνσον (29/κεντρικός χαφ/Ομόνοια)

Παναθηναϊκός Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Αράο (31/αμυντικός χαφ/Φενέρμπαχτσε)
Γεντβάι (28/στόπερ/Λοκομοτίβ Μόσχας)
Βιλένα (28/κεντρικός χαφ/Σαλερνιτάνα)
Τζούριτσιτς (31/επιθετικός χαφ/Σαμπντόρια)
Zέκα (34/κεντρικός χαφ/Κοπεγχάγη)
Πάλμερ-Μπράουν (26/στόπερ/Τρουά)
Μλαντένοβιτς (31/αριστερός μπακ/Λέγκια)

ΕΦΥΓΑΝ
Κουρμπέλης (29/κεντρικός χαφ/Τράμπζονσπορ)
Σάρλια (26/στόπερ/Χάιντουκ Σπλιτ)
Πούγγουρας (27/στόπερ/Σίβασπορ)
Καμπετσής (24/σέντερ φορ/Ντιόσγκιορι)
Σάντσες (33/δεξιός μπακ/ΑΕΚ Λάρνακας)
Τρουιγιέ (22/κεντρικός χαφ/Βόλος)
Γκάνεα (31/αριστερός μπακ/Στεάουα)
Πούχατς (24/αριστερός μπακ/Καϊζερσλάουτερν)

Ολυμπιακός Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Ποντένσε (27/αριστερός εξτρέμ/Γουλβς)
Ελ Κααμπί (30/σέντερ φορ/Αλ Σαντ)
Σολμπάκεν (24/δεξιός εξτρέμ/Ρόμα)
Γιόβετιτς (34/σέντερ φορ/Χέρτα)
Χέσε (21/αμυντικός χαφ/Ουρακάν)
Σκάρπα (29/επιθετικός χαφ/Νότιγχαμ)
Μπρίνιτς (21/αριστερός εξτρέμ/Μάριμπορ)
Αλεξανδρόπουλος (22/κεντρικός χαφ/Σπόρτινγκ)
Iμπόρα (35/αμυντικός χαφ/Λεβάντε)
Κίνι (34/δεξιός μπακ/Γρανάδα)
Ορτέγκα (24/αριστερός μπακ/Βελέζ)
Φρέιρε (29/στόπερ/Πούμας)
Πορόσο (22/στόπερ/Τρουά)
Ρίτσαρντς (25/αριστερός μπακ/Νότιγχαμ)

ΕΦΥΓΑΝ
Μπακαμπού (32/σέντερ φορ/Γαλατασαράι)
Ρέαμπτσουκ (25/αρ. μπακ/Σπαρτάκ Μόσχας)
Χουάνγκ (26/κεντρικός χαφ/Ερ. Αστέρας)
Μπα (27/στόπερ/Μπασάκσεχιρ)
Σισέ (28/στόπερ/Αδανα Ντεμίρσπορ)
Κούντε (28/κεντρικός χαφ/Ατρόμητος)
Παπασταθόπουλος (35/στόπερ/ελεύθερος)
Μπουχαλάκης (30/κεντρικός χαφ/Χέρτα)
Εμβιλά (33/αμυντικός χαφ/ελεύθερος)
Ραμόν (22/αριστερός μπακ/Εσπανιόλ)
Ραντζέλοβιτς (26/δεξιός εξτρέμ/Ρούμπιν)
Χασάν (30/σέντερ φορ/Πεντίκσπορ)
Βαλμπουενά (38/επιθ. χαφ/Απόλλων Λεμεσού)
Κασάμι (31/κεντρικός χαφ/ελεύθερος)
Ροντρίγκες (33/αρ. εξτρέμ/Ανκαραγκουτσού)
Κρίστινσον (34/τερματοφύλακας/Κηφισιά)
Μπουτούτσι (26/αρ. εξτρέμ/Αντάλιασπορ)
Κανός (26/δεξιός εξτρέμ/Βαλένθια)
Σαμασεκού (27/αμυντικός χαφ/Χόφενχαϊμ)

ΠΑΟΚ Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Μάρκος Αντόνιο (23/κεντρικός χαφ/Λάτσιο)
Ντεσπόντοφ (26/δεξιός εξτρέμ/Λουντογκόρετς)
Μεϊτέ (29/κεντρικός χαφ/Κρεμονέζε)
Τροστ-Εκόνγκ (30/στόπερ/Γουότφορντ)
Μπαμπά (29/αριστερός μπακ/Τσέλσι)
Οζντόεφ (30/κεντρικός χαφ/Καραγκιουμρούκ)
Σαμάτα (30/σέντερ φορ/Φενέρμπαχτσε)

ΕΦΥΓΑΝ
Νάρεϊ (29/δεξιός εξτρέμ/Αλ Καλίτζ)
Ινγκασον (30/στόπερ/Μίντιλαντ)
Μπίσεσβαρ (35/επιθετικός χαφ/ελεύθερος)
Ντάντας (22/κεντρικός χαφ/Αλκμααρ)
Ελ Καντουρί (32/επιθετικός χαφ/ελεύθερος)
Ολιβέιρα (31/σέντερ φορ/Κόνιασπορ)
Κάργας (28/στόπερ/Ανόρθωση)
Τσαούσης (23/αριστερός μπακ/ΠΑΣ Γιάννινα)
Κούρτιτς (34/κεντρικός χαφ/Κραϊόβα)

Αρης Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Μορόν (30/σέντερ φορ/Μπέτις)
Κάρλσον (28/δεξιός εξτρέμ/Ουράβα)
Βέλεθ (32/στόπερ/Αλ Φάτεχ)
Μοντόγια (32/δεξιός μπακ/Μπέτις)
Σουλεϊμάνοφ (23/δεξιός εξτρέμ/Κράσνονταρ)
Ρ. Πάρντο (30/κεντρικός χαφ/Λεγανές)
Δεληζήσης (35/στόπερ/Νίκη Βόλου)
Πάβιτσιτς (29/κεντρικός χαφ/Κόνιασπορ)
Βερστράτε (29/αμυντικός χαφ/Αντβέρπ)
Μενέντες (29/αριστερός εξτρέμ/Νιούελς)
Φεράρι (31/αριστερός μπακ/Ομόνοια)
Ματαρίτα (29/αριστερός μπακ/Ντνίπρο)
Σαβέριο (24/αριστερός εξτρέμ/Λα Κορούνια)
Χουτεσιώτης (28/τερματοφύλακας/Ιωνικός)
Τζούρασεκ (25/αμυντικός χαφ/Σαχτάρ)
Φατόρε (22/δεξιός μπακ/Σεβίλλη Β)
Αηδόνης (22/στόπερ/Στουτγκάρδη)
Ζιλ (25/αμυντικός χαφ/Γκόρνικ Ζάμπζε)
Σαμόρα (21/αριστερός εξτρέμ/Σαπρίσα)

ΕΦΥΓΑΝ
Πάλμα (23/αριστερός εξτρέμ/Σέλτικ)
Γκαρσία (26/δεξιός εξτρέμ/Ατλας)
Γκρέι (32/σέντερ φορ/Αλ Ριάντ)
Εμπακατά (25/δεξιός μπακ/Γκαζιάντεπ)
Μαζικού (27/αριστερός μπακ/Σερβέτ)
Πίρσμαν (32/αριστερός μπακ/Γκρόνινγκεν)
Ιτούρμπε (30/αριστερός εξτρέμ/Γκρέμιο)
Σιαμπάνης (23/τερματοφύλακας/Βόλος)
Ν’ Κουλού (33/στόπερ/Γκαζιαντέπ)
Μαρμαρίδης (21/δεξιός μπακ/Ποσειδώνας Μηχ.)
Καμάτσο (23/δεξιός εξτρέμ/Σπόρτινγκ)
Ετέμπο (27/κεντρικός χαφ/Στόουκ)
Νταμπό (31/κεντρικός χαφ/Σεπαχάν)
Καμαρά (28/σέντερ φορ/Αλ Τζαζίρα)

Βόλος Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Τρουιγιέ (22/κεντρικός χαφ/Παναθηναϊκός)
Ντιρεστάμ (32/στόπερ/Νατζράν)
Κόμπα (29/δεξιός εξτρέμ/Χιμνάσια Λα Πλάτα)
Μύγας (29/αριστερός μπακ/Ιωνικός)
Ενγκίν (27/αριστερός εξτρέμ/Κασίμπασα)
Κόστιτς (28/τερματοφύλακας/Παραλίμνι)
Μαχαίρας (23/αριστερός εξτρέμ/ΑΕΚ)
Μραζ (26/σέντερ φορ/Ανόρθωση)
Γκαρσία (30/σέντερ φορ/Ουρακάν)
Μπερτόγλιο (33/επιθετικός χαφ/Αστ. Τρίπολης)
Κορνέτ (29/δεξιός εξτρέμ/Χάβρη)
Σιαμπάνης (23/τερματοφύλακας/Αρης)
Κρούζλιακ (27/στόπερ/Ντουνάισκα Στρέντα)
Καραγιάννης (23/αριστερός μπακ/Ακρίτας)
Μωραΐτης (26/σέντερ φορ/Απόλλων Σμύρνης)
Καλογερόπουλος (19/στόπερ/Ολυμπιακός Β)
Γκλάβτσιτς (26/κεντρικός χαφ/Χίμκι)
Κίτσος (20/αριστερός μπακ/Ομόνοια)

ΕΦΥΓΑΝ
Οζέγκοβιτς (29/σέντερ φορ/Κηφισιά)
Τσιρίνος (28/δεξιός εξτρέμ/Σαπρίσα)
Μεσκίδα (31/επιθετικός χαφ/ελεύθερος)
Σι (27/αριστερός μπακ/Εστορίλ)
Πίρινεν (32/στόπερ/Λεβαδειακός)
Γκάγκι (25/δεξιός χαφ/Γοδόι Κρουζ)
Εσκοβάλ (26/στόπερ/Βιζέλα)
Κρούζλιακ (27/στόπερ/Κόζιτσε)
Πιρές (28/αριστερός εξτρέμ/Ντνίπρο)
Οικονομόπουλος (25/δεξιός μπακ/Πιερικός)
Κάτσε (30/αμυντικός χαφ/ελεύθερος)
Τριανταφύλλου (20/στόπερ/Αιολικός)
Κότνικ (33/τερματοφύλακας/Ιωνικός)
Κλέιμαν (32/τερματοφύλακας/ΠΑΣ Γιάννινα)
Αυγερινός (20/τερματοφύλακας/Διαγόρας)

ΟΦΗ Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Ριέρα (27/επιθετικός χαφ/Αστέρας Τρίπολης)
Γκαγέγκος (31/κεντρικός χαφ/Ουν. ντε Τσίλε)
Καρώ (26/στόπερ/ΑΠΟΕΛ)
Λαμπρόπουλος (33/στόπερ/Μπόχουμ)
Μπάουμαν (27/τερματοφύλακας/Βιλ)
Γκλάζερ (26/αμυντικός χαφ/Μακάμπι Τ.Α.)
Κουτεντάκης (20/κεντρικός χαφ/Μακεδονικός)
Αμπαντά (23/αριστερός μπακ/Λαμία)

ΕΦΥΓΑΝ
Μανδάς (21/τερματοφύλακας/Λάτσιο)
Τσιλιανίδης (29/αριστερός εξτρέμ/Λαμία)
Διαμαντής (23/στόπερ/Ιστάνμπουλσπορ)
Ντιουσέ (25/αμυντικός χαφ/Οσέρ)
Γκρόνινγκ (26/σέντερ φορ/Καστεγιόν)
Ντουρμισάι (26/σέντερ φορ/Νέα Σαλαμίνα)
Μπαλογιάννης (24/αριστερός μπακ/Μπότεφ)
Τζου (24/δεξιός εξτρέμ/Μάφρα)
Γιοχού (31/στόπερ/Λε Μαν)
Μπιφουμά (31/δεξιός εξτρέμ/Κηφισιά)
Γρίβας (22/αριστερός εξτρέμ/Καλαμάτα)
Περέα (25/αμυντικός χαφ/Λεγανές)

Ατρόμητος Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Ντιρξ (28/δεξιός εξτρέμ/Βέστερλο)
Τσιντώτας (29/τερματοφύλακας/ΠΑΣ Γιάννινα)
Μαρκετζιάνι (27/τερματοφύλακας/Τρέντο)
Κούντε (28/κεντρικός χαφ/Ολυμπιακός)
Βέργος (27/σέντερ φορ/Λαμία)
Τζαβέλλας (35/στόπερ/Πεντίκσπορ)
Βαλένσια (23/σέντερ φορ/Σαλερνιτάνα)
Αντζιέλσκι (27/σέντερ φορ/Σίβασπορ)
Ασεβέδο (31/στόπερ/Κολόν)
Ιμερέκοφ (32/στόπερ/Ζόρια)
Ζουμπιτάνα (24/σέντερ φορ/Ηρακλής)
Τσακμάκης (24/στόπερ/Παναχαϊκή)

ΕΦΥΓΑΝ
Χατζηισαΐας (30/στόπερ/ελεύθερος)
Μαυρομμάτης (26/στόπερ/Αλ Αντάλαχ)
Κλωναρίδης (31/δεξιός εξτρέμ/Ουμράνιγεσπορ)
Γιαννιώτης (30/τερματοφύλακας/Κασίμπασα)
Κιάρτανσον (33/σέντερ φορ/ΤΣΣΚΑ 1948)
Κωτσόπουλος (26/σέντερ φορ/Μάριεχαμν)
Σουάρεθ (33/στόπερ/ελεύθερος)
Στρούγγης (25/στόπερ/UTA Αραντ)
Οικονομίδης (25/κεντρικός χαφ/Ιωνικός)
Μπρανέσκου (29/τερματοφύλακας/ελεύθερος)
Ροτάριου (27/δεξιός εξτρέμ/Λουντογκόρετς)

Αστέρας Τρίπολης Μεταγραφές 2023/24 

ΗΡΘΑΝ
Μιριτέλο (24/σέντερ φορ/Ντεφένσα)
Καλτσάς (33/δεξιός εξτρέμ/Καρμιώτισσα)
Μάντζης (31/σέντερ φορ/Ιωνικός)
Χουχούμης (29/αριστερός μπακ/Παναιτωλικός)
Ντιαρά (25/κεντρικός χαφ/Κάντιθ)
Φέδε Βίκο (29/επιθετικός χαφ/Λεγανές)
Γκος (28/αμυντικός χαφ/Μάδεργουελ)
Σουρλής (20/κεντρικός χαφ/Ολυμπιακός Β)

ΕΦΥΓΑΝ
Μπαράλες (36/σέντερ φορ/Καλαμάτα)
Τασουλής (32/αριστερός μπακ/Ιωνικός)
Ιγκλέσιας (38/αμυντικός χαφ/Ιωνικός)
Τσιφτσής (24/τερματοφύλακας/Ράκοβ)
Ριέρα (27/επιθετικός χαφ/ΟΦΗ)
Μπερτόγλιο (33/επιθετικός χαφ/Βόλος)
Καπίγια (28/επιθετικός χαφ/Ηρακλής)
Σανταφέ (26/κεντρικός χαφ/Λινένσε)
Μπενίτο (28/σέντερ φορ/Ρεάλ Ουνιόν)
Ντομίνγκεθ (33/αμυντικός χαφ/ελεύθερος)
Τιλίκα (28/δεξιός εξτρέμ/ελεύθερος)
Εμπο (21/αμυντικός χαφ/Ηρακλής)
Γκαρντάφσκι (32/αριστερός εξτρέμ/ελεύθερος)
Ντεμιντένκο (20/σέντερ φορ/Μινάι)
Καφί (21/σέντερ φορ/Μπαρίτο Πουτέρα)

ΠΑΣ Γιάννινα Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Γκάρο (30/δεξιός εξτρέμ/Ουρακάν)
Κλέιμαν (32/τερματοφύλακας/Βόλος)
Εφορντ (27/σέντερ φορ/Μάδεργουελ)
Μπεγκάλα (22/αμυντικός χαφ/Μιχάλοβτσε)
Πανάγου (25/δεξιός μπακ/Ηρακλής)
Τσαούσης (23/αριστερός μπακ/ΠΑΟΚ)

ΕΦΥΓΑΝ
Πήλιος (22/αριστερός μπακ/ΑΕΚ)
Τσιντώτας (29/τερματοφύλακας/Ατρόμητος)
Μορέιρα (28/αριστερός εξτρέμ/ΑΕ Λεμεσού)
Νίνης (33/επιθετικός χαφ/Κηφισιά)
Φοφανά (21/αριστερός εξτρέμ/ελεύθερος)
Ρίζος (21/αριστερός μπακ/Τηλυκράτης)
Σταματελόπουλος (24/σέντερ φορ/Νιούκαστλ Τζ.)
Τζίμας (22/επιθετικός χαφ/ΠΑΟΚ Β)

Παναιτωλικός Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Καπίνο (29/τερματοφύλακας/Μίεντζ Λέγκνιτσα)
Ντίας (25/αριστερός εξτρέμ/Σέρο Πορτένιο)
Ντουάρτε (28/στόπερ/Ντεπ. Κουένκα)
Οικονόμου (31/στόπερ/Σαμπντόρια)
Μαυρίας (29/δεξιός μπακ/Απόλλων Λεμεσού)
Πέρες (24/κεντρικός χαφ/Λανούς)
Μπαλντάσαρα (24/κεντρικός χαφ/Πλατένσε)
Τορεχόν (26/αριστερός μπακ/Μπόστον Ρίβερ)

ΕΦΥΓΑΝ
Αποστολάκης (24/δεξιός μπακ/Σερίφ Τιρασπόλ)
Ντίας (34/κεντρικός χαφ/Χανιά)
Χουχούμης (29/αριστερός μπακ/Αστ. Τρίπολης)
Μάρτενσον (34/αμυντικός χαφ/Ντέγκερφορς)
Μόρσεϊ (25/αριστερός εξτρέμ/ΑΕ Λεμεσού)
Λαζαρίδης (20/στόπερ/Τηλυκράτης)
Νταγκό (26/αριστερός εξτρέμ/Λεβαδειακός)
Κολοβός (30/επιθετικός χαφ/Ντέβα Γιουνάιτεντ)
Ανέστης (32/τερματοφύλακας/Καρμιώτισσα)
Ούνε Λάρσον (29/στόπερ/Τζουργκάρντεν)
Κοντογιάννης (21/τερματοφύλακας/Υψωνας)

Λαμία Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Καρλίτος (33/σέντερ φορ/Λέγκια)
Τζαγκόεφ (33/κεντρικός χαφ/Ρούμπιν)
Λόνγκο (31/σέντερ φορ/Ντόρντρεχτ)
Τσιλιανίδης (29/αριστερός εξτρέμ/ΟΦΗ)
Σαντάνα (32/επιθετικός χαφ/Καλλιθέα)
Αμαράλ (26/αριστερός μπακ/Αλ Χάλετζ)
Ακούνια (30/σέντερ φορ/Μπόστον Ρίβερ)
Μάλτσι (28/δεξιός εξτρέμ/Καλλιθέα)
Νάγκι (29/τερματοφύλακας/Πάκσι)
Λάκε (22/σέντερ φορ/Τοπ Ος)
Τερεζίου (23/σέντερ φορ/Παναθηναϊκός Β)
Χατζηεμμανουήλ (24/τερματοφύλακας/ΑΕΚ Β)
Μούλα (27/αριστερός εξτρέμ/Βίσλα Κρακοβίας)
Γιαννούτσος (24/στόπερ/Πέγεια 2014)

ΕΦΥΓΑΝ
Αμπαντά (23/αριστερός μπακ/ΟΦΗ)
Βέργος (27/σέντερ φορ/Ατρόμητος)
Μεδίνα (28/σέντερ φορ/Αουκας)
Ντε Βινσέντι (34/επιθετικός χαφ/Ιωνικός)
Μπεχαράνο (29/αμυντικός χαφ/Νέα Σαλαμίνα)
Ρόμανιτς (25/αριστερός εξτρέμ/Ζελέζνιτσαρ)
Καραμάνος (33/σέντερ φορ/ελεύθερος)
Μανούσος (35/σέντερ φορ/Αιολικός)
Σαράνοφ (35/τερματοφύλακας/ελεύθερος)
Γιακουμάκης (31/επιθετικός/Ιωνικός)
Γκαραβέλης (30/τερματοφύλακας/Νίκη Βόλου)
Μαρμεντίνι (29/δεξιός εξτρέμ/Πιούνικ Ερεβάν)
Νικοπολίδης (22/τερματοφύλακας/Κηφισιά)
Βασιλακάκης (35/κεντρικός χαφ/ελεύθερος)
Προβυδάκης (27/δεξιός μπακ/Μακεδονικός)

Πανσερραϊκός Μεταγραφές 2023/24

ΗΡΘΑΝ
Τoμάς (22/επιθετικός χαφ/Ηρακλής)
Αλεξιτς (25/σέντερ φορ/Ηρακλής)
Χόβαν (27/τερματοφύλακας/Σλόβαν)
Μπέργκστρομ (30/στόπερ/Γκόρνικ Ζ.)
Χάγεκ (31/στόπερ/Φιτέσε)
Μασαρίποφ (30/αριστερός εξτρέμ/Αλ Νασρ)
Τσιλιγγίρης (23/τερματοφύλακας/ΑΠΟΕΛ)
Ουεντραόγκο (23/αμυντικός χαφ/ΠΑΟΚ Β)
Χατζηστραβός (23/επιθετικός χαφ/ΠΑΟΚ Β)
Γούλερι (28/αριστερός εξτρέμ/Ιωνικός)
Γκοτζαμανίδης (22/στόπερ/Λάρισα)
Μουσκέιρα (19/κεντρικός χαφ/Πάσος Φερέιρα)
Ντανκερλούι (27/δεξιός μπακ/Γκρόνινγκεν)
Μορέιρα (29/αριστερός μπακ/Κλάγκενφουρτ)
Πηλέας (24/αριστερός μπακ/Αρης Λεμεσού)

ΕΦΥΓΑΝ
Ζέρης (29/δεξιός μπακ/ελεύθερος)
Γιαννίκογλου (30/τερματοφύλακας/Καλαμάτα)
Νάτσος (25/αμυντικός χαφ/Κοζάνη)
Γιανναράκης (24/στόπερ/Λάρισα)
Λυμπεράκης (25/αριστερός μπακ/Μακεδονικός)
Κατσαντώνης (23/επιθετικός/Καρμιώτισσα)
Δημητρίου (24/στόπερ/Διαγόρας)
Παπάζογλου (34/στόπερ/αποσύρθηκε)
Κανίς (25/δεξιός εξτρέμ/ΠΑΟΚ)

Κηφισιά Μεταγραφές 2023/24 

ΗΡΘΑΝ
Οζέγκοβιτς (29 ετών/σέντερ φορ/Βόλος)
Μποτία (34/στόπερ/Αλ Ουάχντα)
Σναϊντερλέν (33/αμυντικός χαφ/Κόνιασπορ)
Νίνης (33/επιθετικός χαφ/ΠΑΣ Γιάννινα)
Σάκιτς (32/αριστερός μπακ/Ιωνικός)
Μασούρας (27/δεξιός μπακ/Μίεντζ Λέγκνιτσα)
Τσάπαν (28/στόπερ/Χόνβεντ)
Γκόμπελιτς (31/δεξιός μπακ/Ερ. Αστέρας)
Κρισιούμα (24/δεξιός εξτρέμ/Φαρούλ)
Λαντρέ (31/στόπερ/Αλ Σαμάλ)
Μπιφουμά (31/δεξιός εξτρέμ/ΟΦΗ)
Λουμόρ (26/αριστερός μπακ/Μάλαγα)
Ιλιεφ (24/κεντρικός χαφ/Απόλλων Λεμεσού)
Ιπαλίμπο (25/αμυντικός χαφ/Στρόμσγκοντσετ)
Αντούνες (31/αμυντικός χαφ/Ιωνικός)
Παρράς (25/αριστερός μπακ/ΑΕΚ Β)
Κρίστινσον (34/τερματοφύλακας/Ολυμπιακός)
Αντωνόπουλος (22/τερματοφύλακας/Πανιώνιος)
Νικοπολίδης (22/τερματοφύλακας/Λαμία)
Παντελίδης (21/σέντερ φορ/Θύελλα Ραφήνας)

ΕΦΥΓΑΝ
Κουιρουκίδης (28/σέντερ φορ/Λεβαδειακός)
Καλλέργης (32/δεξιός εξτρέμ/Κοζάνη)
Ταλάλ (26/επιθετικός χαφ/Πουντζάμπ)
Σέις (27/δεξιός χαφ/Μπόχολτ)
Αντουάν Να (21/αριστερός μπακ/Νίκη Βόλου)
Σωτηράκος (28/στόπερ/Λεβαδειακός)
Σάκιτς (32/αριστερός μπακ/ΤΣΣΚΑ Σόφιας)
Παναγιώτου (26/δεξιός μπακ/ελεύθερος)
Μαζουλουξής (26/στόπερ/Χανιά)
Γκίνι (28/αμυντικός χαφ/Ιωνικός)
Παυλάκης (32/αριστερός μπακ/Αιγάλεω)
Σ. Ποζατζίδης (29/αριστερός μπακ/Καλλιθέα)
Λ. Ποζατζίδης (22/αμυντικός χαφ/ελεύθερος)
Αγριμάκης (30/τερματοφύλακας/Ιωνικός)
Κινγκουέ (20/αμυντικός χαφ/Παναχαϊκή)
Μπαρμπόσα (24/στόπερ/Ηλιούπολη)
Παντελίδης (20/σέντερ φορ/Ηλιούπολη)
Νοικοκυράκης (22/δεξιός εξτρέμ/Γιούχτας)
Προβυδάκης (27/δεξιός μπακ/Λαμία)


Φήμες Μεταγραφών Ελληνικών Ομάδων

Σαν συγκοινωνούντα δοχεία είναι οι φήμες με τις μεταγραφές σε κάθε περίοδο μετακινήσεων.

Το ρητό «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» συχνά επιβεβαιώνεται, όμως αρκετές φορές αποτελεί και ένα είδος παιχνιδιού, με τους μάνατζερ να ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα και να «κόψουν» αντιδράσεις.

Καθημερινά οι φήμες δεσπόζουν επί ελληνικού εδάφους και οι «μεγάλοι» πρωταγωνιστούν.

Ενα από το πιο hot ονόματα στα μέσα του Αυγούστου ήταν ο Μανώλης Σιώπης. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος έμεινε ελεύθερος από την Τραμπζονσπόρ και υπήρξε έντονη φημολογία ότι «παίζει» για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ωστόσο, τελικά έγινε η έκπληξη από την Αγγλία. Ο Σιώπης θα συνεχίσει την καριέρα του στα γήπεδα της Champioship, αφού ανακοινώθηκε από την Κάρντιφ!  

Στον Παναθηναϊκό ήδη από τη χειμερινή περίοδο ακούγεται όλο και περισσότερο το όνομα του Δημήτρη Λημνιού. Ο Ελληνας εξτρέμ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 με την Κολωνία, αλλά δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Bundesliga.

Εντονη σκόνη σηκώθηκε και για το όνομα του Ορμπελίν Πινέδα που τελικά τον αγόρασε η ΑΕΚ με 7 εκατ. ευρώ! Ο μέσος από το Μεξικό πέρυσι έλαμψε με τη φανέλα της ΑΕΚ και αναδείχθηκε Παίκτης της Σεζόν στη Super League.

Δημοσιεύματα από την Ισπανία ανέφεραν ότι τον παίκτη διεκδίκησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ωστόσο η νταμπλούχος ΑΕΚ τον έκανε οριστικά δικό της, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, η φήμη που αναπτύχθηκε αρχές Ιουνίου ότι ο Παναθηναϊκός θέλει τον Σέρβο μέσος Φίλιπ Τζούρισιτς επιβεβαιώθηκε και επίσημα στις 21 Ιουνίου. Ο 31χρονος παίκτης ντύθηκε στα «πράσινα» και είναι μια περίπτωση που ήθελε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Τζούρισιτς διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό έχοντας αγωνιστεί σε Μπενφίκα, Μάιντς, Σαουθάμπτον, Αντερλεχτ. Πέρυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σαμπντόρια, που υποβιβάστηκε από τη Serie A, έχοντας 3 γκολ σε 32 συμμετοχές.

Στην ΑΕΚ η φημολογία δεν απουσιάζει από το φετινό μεταγραφικό παζάρι και τα σενάρια έχουν πρωταγωνιστή και τον Λιβάι Γκαρσία. Στην Ενωση τόνισαν ότι είχαν πρόταση για τον 25χρονο επιθετικό που πλησίαζε τα 15 εκατ. ευρώ, όμως διευκρίνισαν ότι «δεν πωλείται».

Παράλληλα, ακούστηκε το σενάριο της απόκτησης του Οταμέντι, το οποίο μοιάζει εξωπραγματικό, ενώ πιο βατή μοιάζει η περίπτωση του τερματοφύλακα Οτσόα. Ο Μεξικανός γκολκίπερ ίσως απασχολήσει τους νταμπλούχους Ελλάδας, αφού η θέση του Στάνκοβιτς για τη νέα σεζόν δεν είναι σίγουρη.

metagrafes olympiacos novibet

Επίσης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το όνομα του Κώστα Φορτούνη δεσπόζει στις μεταγραφικές φήμες. Για τον Έλληνα μέσο του Ολυμπιακού κυκλοφόρησε το σενάριο που τον θέλει να μετακομίζει σε ομάδα της Σαουδικής Αραβία!


Διαβάστε ακόιμα…

super league prognostika novibet

Super League 2023/2024: Προγνωστικά, Μακροχρόνια, Αποδόσεις


Πότε ξεκινάει η Super League 2023/2024 – Που τη δείχνει      


super league novibetSuper League 2022/2023: Η κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν  

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ