el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Super League 2022/2023: Η κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν

Η ποδοσφαιρική σεζόν ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες. Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό Κυπέλλου Novibet στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου και το 2-0 επί του ΠΑΟΚ έφερε το πρώτο νταμπλ της «Ένωσης» μετά από 45 χρόνια.

Νωρίτερα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σήκωσε την κούπα και στη Super League μετά από μία συγκλονιστική μάχη με τον Παναθηναϊκό, η οποία ήταν το… κερασάκι στην τούρτα της πιο συναρπαστικής και «γεμάτης» σεζόν των τελευταίων ετών στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το Blog της Novibet ξεχώρισε τους καλύτερους παίκτες μίας απολαυστικής χρονιάς και σχημάτισε την κορυφαία ενδεκάδα της φετινής Super League, μαζί με αυτούς που έχασαν για λίγο τη θέση λόγω… έλλειψης χώρου!

Τα μεγάλα ματς και όλα τα πρωταθλήματα παζουν στη Novibet με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Ξεκινάμε…

super league novibet

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ

Με διαφορά ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Σταθερός, χωρίς λάθη, καλός με την μπάλα στα πόδια και μία «κολώνα» που έδινε ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Ο Μπρινιόλι κατέγραψε 21 clean sheets και ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στην καλύτερη άμυνα της Super League. Αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και να διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα πράσινα γκολπόστ και την επόμενη σεζόν.

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: ΛΑΖΑΡΟΣ ΡΟΤΑ

Παίκτης – αποκάλυψη για την ΑΕΚ. Ο διεθνής μπακ μπήκε… απότομα πέρσι στο rotation της «Ένωσης» και φέτος ανέβηκε – τουλάχιστον – ένα επίπεδο, προσφέροντας σε άμυνα και επίθεση. Ο Ρότα άφησε σε ρόλο δεύτερης επιλογής τον πολύπειρο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και ήταν κατά γενική ομολογία ο καλύτερος και ο πιο σταθερός δεξιός αμυντικός του πρωταθλήματος. Για την ιστορία, ο 25χρονος «έγραψε» 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν ως σημαντικό κομμάτι για την ενδεκάδα.

ΣΤΟΠΕΡ: ΣΒΕΡΙΡ ΙΝΓΚΙ ΙΝΓΚΑΣΟΝ

Μία άμυνα μόνος του. Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε τα στάνταρ των προηγούμενων χρόνων, όμως ο Ισλανδός ήταν «βράχος» και σε πολλά παιχνίδια κρατούσε σε υψηλό επίπεδο την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Επιπρόσθετα, εξελίχθηκε σε ηγετική μορφή εντός και εκτός γηπέδου, καθοδήγησε όπως έπρεπε το νεαρό Κουλιεράκη και συνολικά μέτρησε 36 συμμετοχές με 3 γκολ. Σε περίπτωση που δεν αποχωρήσει μέσω πώλησης, τότε σίγουρα θα παραμείνει ως μία από τις «κολώνες» του ΠΑΟΚ.

super league novibet

ΣΤΟΠΕΡ: ΜΠΑΡΤ ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ

Το τελευταίο κομμάτι της σεζόν δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τον Δανό, αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος ο Σένκεφελντ ήταν σίγουρα στους κορυφαίους στόπερ. Απροσπέλαστος στην καλή του μέρα και βασικός πυλώνας της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού, ο «Σένκε» κέρδισε θέση στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν. O 31χρονος κατέγραψε 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: ΕΧΣΑΝ ΧΑΤΖΙΣΑΦΙ

Η επιτομή της σταθερότητας. Αν και δεν ήταν ποτέ καθαρόαιμο μπακ, ο αρχηγός της Εθνικής Ιράν κάλυψε σε πρώτη φάση το κενό του τραυματία Μοχαμαντί και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικό πλάγιο αμυντικό, με σωστά ανεβάσματα και καλές τοποθετήσεις απέναντι σε όλα τα εξτρέμ. Ο Χατζισαφί ήταν καταπληκτικός στα πλέι-οφ (9 συμμετοχές, 34 συνολικά) και κέρδισε δίκαια τη θέση του στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς με νέο συμβόλαιο.

super league novibet

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ: ΧΟΥΑΝΓΚ ΙΝΜΠΕΟΜ

Ένα καταπληκτικό χαφ, ένας σύγχρονος box to box μέσος με δημιουργικές ικανότητες και αμέτρητα χιλιόμετρα. Ο Χουάνγκ ήταν η όαση σε μία κάκιστη χρονιά για τον Ολυμπιακό, έπαιξε στο Μουντιάλ του Κατάρ και τις περισσότερες φορές έδειχνε πως το επίπεδό του είναι αρκετά πάνω από τον μέσο όρο της Super League. O Νοτιοκορεάτης έπαιξε σε 40 ματς φέτος (3.187’ συμμετοχής), μέτρησε 5 γκολ, 4 ασίστ και σημαντική δουλειά σε όλους τους τομείς.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ: ΟΡΜΠΕΛΙΝ ΠΙΝΕΔΑ

Ο μαέστρος της ΑΕΚ στον δρόμο για την κούπα. Ένας απίστευτος ποιοτικά παίκτης, που ξεκίνησε στο «8», μεταφέρθηκε στα πλάγια, έπαιξε στο «10» και κάλυψε ακόμα και την θέση του δεξιού μπακ με απόλυτη επιτυχία. Ο Πινέδα εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς και πιθανότατα είναι ο MVP του πρωταθλήματος, αφού δεν καταγράφηκε σημείο στο οποίο να είχε κάποιο ψεγάδι. Τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα: 41 συμμετοχές, 10 γκολ, 4 ασίστ, κορυφαία ποσοστά σε πάσες, ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του και χιλιόμετρα στο γήπεδο.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΦ: ΛΟΥΙΣ ΠΑΛΜΑ

Η αποκάλυψη της φετινής σεζόν. Το «διαμάντι» από την Ονδούρα πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις και ήταν ένας από τους ελάχιστους λόγους για χαμόγελα στο στρατόπεδο του Άρη. Ο Πάλμα σκόραρε εντυπωσιακά γκολ, από τα οποία ξεχώρισε σίγουρα η απευθείας εκτέλεση κόρνερ κόντρα στον Ολυμπιακό (!) και ήδη ακούγεται πως θα εξαργυρώσει τις εμφανίσεις του με μία μεγάλη μεταγραφή. Ο 23χρονος «έγραψε» σεζόν με 13 γκολ και 8 ασίστ σε μόλις 2.000 λεπτά συμμετοχής, κάτι που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την επιρροή του στο παιχνίδι του Άρη.

ΔΕΞΙ ΧΑΦ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ

Δεν είναι ακριβώς η θέση του, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βρίσκεται στους καλύτερους έντεκα: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μπήκε φέτος στις ζωές μας και όλη η φίλαθλη Ελλάδα παρακολούθησε με ανοικτό το στόμα τα… μαγικά του wonderkid του ΠΑΟΚ. Ο «Ντέλιας» έδειξε σε όλους την ποιότητά του και προσαρμόστηκε στη νοοτροπία του πάντα απαιτητικού Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο 20χρονος έπαιξε σε 36 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μέτρησε 3 γκολ, 6 ασίστ και πλέον η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο – με βάση το transfermarkt – βρίσκεται στα έξι εκατομμύρια ευρώ.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ: ΣΕΝΤΡΙΚ ΜΠΑΚΑΜΠΟΥ

Εξαιρετική σεζόν από τον Κονγκολέζο επιθετικό, που κάποτε κόστισε 40 εκατομμύρια ευρώ στην Γκουάν από την Κίνα. Ο Μπακαμπού κέρδισε από νωρίς θέση βασικού και τα 18 γκολ σε 32 ματς στη Super League του έδωσαν τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στο πρωτάθλημα. Αυτό και μόνο αρκεί για να τοποθετηθεί στους καλύτερους έντεκα της χρονιάς, όμως, για την ώρα, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη η παραμονή του και τη νέα σεζόν.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ: ΛΙΒΑΙ ΓΚΑΡΣΙΑ

Η σιγουριά του Ματίας Αλμέιδα από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας επιβεβαιώθηκε στο 100%: Ο Γκαρσία άφησε την πλάγια γραμμή, μεταφέρθηκε στο «κουτί» και εύκολα μπορεί να πει κάποιος ότι ανέβηκε ένα – τουλάχιστον – σκαλί σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Με όπλο την έκρηξη, το άλμα και την ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ, ο επιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο πρωταγωνίστησε στη εντυπωσιακή πορεία της ομάδας του μέχρι τον τίτλο (18 γκολ, 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις) και έβαλε το όνομά του στα μπλοκάκια σκάουτερ πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, ο Γκαρσία έχει αξία 7.000.000 ευρώ και φημολογείται ότι η ΑΕΚ… ακραίες προτάσεις για την πώλησή του.

super league novibet


Super League 2023: Οι αλλαγές και αυτοί που δεν χώρεσαν

Κάθε αντίστοιχο κείμενο συνοδεύεται με… αδικία για παίκτες που μένουν αναγκαστικά εκτός ενδεκάδας γιατί, πολύ απλά και ποδοσφαιρικά, δε χωράνε! Οι θέσεις είναι μόνο έντεκα και παρακάτω ακολουθεί η λίστα με αυτούς που ξεχώρισαν για τις ομάδες τους, αλλά τελικά έμειναν στον πάγκο του Blog της Novibet.

Ξεκινάμε από την πρωταθλήτρια: Οι Σέρχιο Αραούχο, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Στίβεν Τσούμπερ έδωσαν πολύτιμες λύσεις σε διαφορετικά χρονικά σημεία της σεζόν και ήταν σίγουρα τρία από τα πιο «δυνατά» όπλα του Ματίας Αλμέιδα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ο αρχηγός της ΑΕΚ και οι δύο έμπειροι μεσοεπιθετικοί «έγραψαν» συνολικά 24 γκολ και 19 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

super league novibet

Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε σίγουρα ο εξαιρετικός Φώτης Ιωαννίδης, που στα τελευταία ματς της σεζόν κράτησε σχεδόν μόνος του επιθετικά το «τριφύλλι» (7 γκολ, 4 ασίστ), όπως φυσικά και το «κομπιούτερ» Ρούμπεν Πέρεθ (41 συμμετοχές, 3.412’). Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον μεγάλο άτυχο της σεζόν, Αϊτόρ, που ήταν φανταστικός μέχρι τη ρήξη χιαστού (8 γκολ και 2 ασίστ σε 9 ματς στη Super League).

Επίσης, θα μπορούσαν να κερδίσουν θέση στην καλύτερη ενδεκάδα οι Κώστας Φορτούνης και Ντόουγκλας Αουγκούστο, ενώ ο Χρήστος Μανδάς του ΟΦΗ μοίρασε highlights με καταπληκτικές επεμβάσεις, δείχνοντας πως είναι το next big thing στη θέση του γκολκίπερ.

 


Διαβάστε ακόμα… 

super league prognostika novibet

Super League 2023/2024: Προγνωστικά, Μακροχρόνια, Αποδόσεις


champions-league-ataturk

Πότε είναι ο τελικός του Champions League 2023 – Που το δείχνει


Μεταγραφές: Αυτοί οι παικταράδες μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2023

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ