el
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Φόλενταμ – ΑΕΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 22/07/2022

Έτοιμη για το δεύτερο φιλικό τεστ της κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της είναι η ΑΕΚ. Η «Ένωση» αντιμετωπίζει τη Φόλενταμ (20:00) στο Άλκμααρ και ο κόσμος της ομάδας περιμένει ακόμη ένα δείγμα της δουλειάς του Ματίας Αλμέιδα στην Ολλανδία.

Στο πρώτο τους φιλικό, το περασμένο Σάββατο στο Βέλγιο, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 2-0 κόντρα στη Γκενκ. Στα μεταγραφικά η εβδομάδα κύλησε χωρίς κάποια προσθήκη πλην του Άμραμπατ που ενσωματώθηκε στην αποστολή.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στη Φόλενταμ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς!


Φόλενταμ – ΑΕΚ: Ανάλυση, Παρουσίαση 22/07/2022

Tώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη Φόλενταμ, που βέβαια έρχεται από μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά. Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις την προηγούμενη σεζόν εξασφάλισε τη 2η θέση στην Eerste Divisie και επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία ύστερα από 12 χρόνια!

volendam aek2 novibet

Βέβαια, την τελευταία χρονιά που αγωνίστηκε στην Eredivisie είναι αβέβαιο το αν οι μισοί παίκτες από το υπάρχον ρόστερ της την θυμούνται. Ο Βιμ Γιονκ εδώ και τρία χρόνια όπου βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας εμπιστεύεται κατά κύριο λόγο νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό φαίνεται και από το ότι μαζί με την Εξέλσιορ είναι οι ομάδες με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας (22.3) στη μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο, λόγω των νέων και υψηλότερων απαιτήσεων, είναι σίγουρο πως μία – δύο προσθήκες ποδοσφαιριστών με περισσότερες παραστάσεις θα γίνουν αλλά εδώ αντίπαλος είναι και το… πορτοφόλι, αφού η Φόλενταμ έχει ένα από τα μικρότερα της κατηγορίας.

Μέχρι στιγμής, στο μεταγραφικό παζάρι έχει κάνει μόλις μία προσθήκη. Ο 25χρονος στόπερ, Μπενάισα Μπεναμάρ, αποτελεί το μοναδικό απόκτημα, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η «εκκαθάριση» του περσινού ρόστερ με συνολικά 14 ποδοσφαιριστές να έχουν αποχωρήσει ως ελεύθεροι, είτε λύνοντας, είτε ολοκληρώνοντας το συμβόλαιό τους.

Το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ θα είναι το τρίτο φιλικό της Φόλενταμ, που ουσιαστικά τώρα ανεβάσει στροφές στην προετοιμασίας της καθώς οι υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα ξεκινούν στις 7 Αυγούστου. Στα δύο προηγούμενα φιλικά, νίκησε 3-2 τη Γκενκ, ενώ ήρθε ισόπαλη με τη Μπρέντα (0-0).

volendam aek3 novibet

Oι μέρες περνούν στην Ολλανδία με τον Ματίας Αλμέιδα να συνεχίζει το «χτίσιμο» της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Στο πρώτο φιλικό το περασμένο Σάββατο απέναντι στη Γκενκ το δείγμα ήταν ικανοποιητικό. Από τη μία ήρθε η νίκη με σκορ 2-0, που έβγαλε στοιχεία από το πνεύμα που θέλει ο Αργεντινός να έχουν οι παίκτες του και από την άλλη φάνηκαν δύο-τρία πράγματα για παίκτες όπως ο Πινέδα, αφού σε αυτή τη φάση που είναι η προετοιμασία της ομάδας είναι δύσκολο να δείξει πράγματα σε επίπεδο συνόλου.

Η εβδομάδα κύλησε για τους παίκτες της ΑΕΚ με μπόλικη δουλειά στη φυσική κατάσταση αλλά και λίγη περισσότερη στην τακτική. Σε επίπεδο ρεπορτάζ είναι πολύ λογική η ανάγκη αποφόρτισης αρκετών ποδοσφαιριστών, που εμφανίζουν φυσιολογικά για την εποχή μικροπροβλήματα τραυματισμών. Στην τακτική αυτό που ξεχωρίζει είναι η σκέψη του Αλμέιδα και για τριάδα στην άμυνα, καθώς σε αρκετές ασκήσεις δούλεψε σχήμα με τον Σιμάνσκι ως τρίτο στόπερ δίπλα στους Τζαβέλλα και Μήτογλου και με τους Τσούμπερ και Ρότα ως μπακ – χαφ.

Στις μεταγραφές η προσθήκη που έγινε σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό είναι ο Άμραμπατ. Ο Μαροκινός εξτρέμ ενημέρωσε πως ξεπέρασε το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα  που αντιμετώπιζε λύθηκε και θα συνεχίσει να φοράει τα κιτρινόμαυρα και τη νέα σεζόν, όπου στο τέλος της ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Η «ενεργοποίηση» του Άμραμπατ δεν φαίνεται να αλλάζει τα πλάνα στον σχεδιασμό με τους ανθρώπους της ομάδας να αναμένεται να κινηθούν για την απόκτηση ενός παίκτη στη συγκεκριμένη θέση.

Στο «καυτό» μέτωπο της ενίσχυσης του κέντρου της άμυνας δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Ο Μπόγκνταν Πλάνιτς φαίνεται πως αποτελεί τον έναν εκ των δύο εκλεκτών, με τους Ισραηλινούς να αναφέρουν πως το deal της ΑΕΚ με τη Μακάμπι Χάιφα έχει κλείσει και πως ο Σέρβος στόπερ θα ταξιδέψει στην Αθήνα μετά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως παραμένει στην αγορά και για άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, έχει χάσει σημαντικό χρόνο στον προγραμματισμό της, αφού αρχικά υπολογιζόταν πως τουλάχιστον ένας κεντρικός αμυντικός θα έπρεπε να βρίσκεται στο Άλκμααρ από τις 12 Ιουλίου!

volendam aek9 novibet

Τέλος, από το θέμα των αποδεσμεύσεων πιο κοντά στην αποχώρησή του από την «Ένωση» δείχνει ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς με την Πάφο να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να τον αποκτήσει. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός βρίσκεται από την Πέμπτη στην Κύπρο και όλα δείχνουν πως θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Από εκεί και πέρα η Χατάισπορ εμφανίζεται «ζεστή» για τον Όγκνιεν Βράνιες, ενώ στις υποθέσεις των Καρίμ Ανσαριφάρντ και Ντάμιεν Λε Ταλέκ παρατηρείται μεγάλη στασιμότητα.


Φόλενταμ – ΑΕΚ: Προγνωστικά 22/07/2022

Από το πρώτο φιλικό τεστ έγινε ξεκάθαρη η νοοτροπία του Ματίας Αλμέιδα. Η ομάδα του εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι χτίζει και την ψυχολογία της και δείχνει να τα πηγαίνει εξαιρετικά τόσο ομαδικό πνεύμα όσο και στον χαρακτήρα νικητή. Στο… χορτάρι η περίοδος είναι δύσκολη μέσα από τις δυνατές προπονήσεις και τις πρώτες πινελιές του Αργεντινού σε τακτικό επίπεδο.

Η Φόλενταμ από τη μεριά της, όπως σε όλα τα παιχνίδια της, δεν θα αλλάξει προσέγγιση και θα επιχειρήσει να πρεσάρει και να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ Goal / Goal ΣΤΟ 1.76 ΣΤΗ NOVIBET

volendam aek5 novibet

Φόλενταμ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 22/07/2022

Χωρίς ουσιαστικά νέα πρόσωπα στο ρόστερ του ο Βιμ Γιονκ στα δύο πρώτα τεστ της ομάδας του κάνει αρκετούς «πειραματισμούς» κυρίως σε διατάξεις με τον περσινό του κορμό. Πάντως, δύσκολα θα ξεφύγει τουλάχιστον στο ξεκίνημα από το αγαπημένο του 4-3-2-1, με το βάρος να πέφτει πάντα στο πρέσινγκ του αντιπάλου κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για γρήγορες αντεπιθέσεις.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-2-1): Λόουβερς – Ντουίρι, Μιράνι, Φλιντ, Μουρκίν – Μπεναμάρ, Τσικ, Αντονούτσι – Φαν Μίγκχεμ, Μίρεν – Ελ Καντιρί

volendam aek6 novibet

ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 22/07/2022

Το μόλις δεύτερο φιλικό σε συνδυασμό με τις πρώτες σκέψεις του Αλμέιδα σε τακτικό επίπεδο «θολώνει» τα νερά ακόμη και για τον σχηματισμό. Συν τοις άλλοις, έρχεται και η ανάγκη αποφόρτισης αρκετών ποδοσφαιριστών μέσα από το πολύ απαιτητικό σε φυσική κατάσταση πρόγραμμα, το οποίο μπερδεύει τα πράγματα και για την ενδεκάδα.

Πάντως, από τη στιγμή που ο Αργεντινός τεχνικός έχει δείξει να έχει στο μυαλό του τον σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα δεν αποκλείεται να το δοκιμάσει και στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, άλλωστε τα πρόσωπα δεν τον «δεσμεύουν» και μπορεί αν δεν του βγει να το αλλάξει χωρίς να «κάψει» αλλαγές.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Στάνκοβιτς – Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Μήτογλου – Τσούμπερ, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Ρότα – Γκαρσία, Αραούχο

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ