el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 07/08/2022

To… ταξίδι της στη φετινή Premier League ξεκινάει η Μάντσεστερ Σίτι. Με στόχο να μπει με το δεξί και να υπερασπιστεί τον τίτλο της η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα φιλοξενείται στο Λονδίνο από τη Γουέστ Χαμ (18.30).

Τα «σφυριά» έχουν ύπουλο πρόγραμμα στο ξεκίνημα, όμως ξέρουν πως θα πρέπει να βγάλουν εις πέρας τέτοιου είδους αποστολές αν θέλουν να συνεχίσουν στην περσινή ανοδική τροχιά, που μέσω της 7ης θέσης τους έδωσε για ακόμη μία σεζόν εισιτήριο για ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Από την πλευρά τους, οι «πολίτες» μπορεί να ξεκίνησαν τη χρονιά με την απώλεια του Community Shield, όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να τους επηρεάσει ψυχολογικά, αφού όπως έχει αποδειχτεί και τις τελευταίες χρονιές κάθε βαθμός είναι σημαντικός και δεν θέλουν να ζήσουν πάλι φινάλε-θρίλερ ακόμη κι αν αυτό έχει θετική εξέλιξη.

Με 500+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα η αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με 0% γκανιότα, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Premier League!


Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι: Ανάλυση, Παρουσίαση 07/08/2022

Ακόμη μία χρονιά όπου θα επιβεβαιώσει τις αυξημένες απαιτήσεις θέλει να κάνει η Γουέστ Χαμ. Ο Ντέιβιντ Μόγες κατάφερε να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και να τη μετατράψει σε ένα σύνολο όπου διεκδικεί την είσοδό του στην 6άδα. Πέρσι, μπορεί να μην τα κατάφερε αφού παρά τη σκληρή μάχη μέχρι την τελευταία τερμάτισε στην 7η θέση, ωστόσο, κόντρα στα προγνωστικά την οδήγησε μέχρι τα ημιτελικά του Europa League ενισχύοντας το status της ομάδας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στις μεταγραφές μεγάλο βάρος έπεσε στην ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής. Αρχικά, μετά την απόκτηση του Αλέ για τον Άγιαξ το 2021, ο Αντόνιο ουσιαστικά έμεινε μόνος του στην κορυφή, κάτι που ζόρισε πολύ τον υψηλόσωμο φορ όσο και την ομάδα του στα ματς που δεν τον είχε διαθέσιμο. Ο Μόγες ζήτησε επιτακτικά την απόκτηση ενός φορ και από τα ταμεία του συλλόγου βγήκαν 36 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Τζιανλούκα Σκαμάτσα, που την περσινή σεζόν βρήκε δίχτυα 16 φορές στη Serie A, ενώ επιβραβεύτηκε μέσω και της συμμετοχής του στην εθνική ομάδα.

westham mancity5 novibet

Από εκεί και πέρα μεγάλος «πονοκέφαλος» υπάρχει για την αμυντική γραμμή. Ο Μαροκινός σέντερ μπακ, Ναγιέφ Αγκουέρντ, που αποκτήθηκε έναντι 30 εκατ. ευρώ από τη Ρεν τέθηκε νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού για τους επόμενους τρεις μήνες. Ο Ογκμπόνα με τους τραυματισμούς που εμφανίζει πλέον δεν αποτελεί μία λύση που εμπιστεύεται ο Σκωτσέζος τεχνικός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κερτ Ζόουμα, την ώρα που ο Ισά Ντιόπ έχει πάρει απόφαση να αποχωρήσει από τον σύλλογο.

westham mancity4 novibet

Mε την κατάκτηση του πρωταθλήματος να μπαίνει στους πάγιους στόχους, η χρονιά της Μάντσεστερ Σίτι ξεκινάει με μεγάλο στόχο την κατάκτηση του Champions League. Με την προσθήκη του Έρλινγκ Χάαλαντ ο Πεπ Γκουαρντιόλα δείχνει έτοιμος για μεσοεπιθετικό «λίφτινγκ» στην ομάδα, που φυσικά χρειάζεται χρόνο για να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα με τον Νορβηγό επιθετικό στη μηχανή της.

westham mancity2 novibet

Στις μεταγραφές εκτός από το deal με τη Ντόρτμουντ ύψους 60 εκατ. ευρώ για το νέο 9άρι της ομάδας, ξεχωρίζει και η προσθήκη του Κάλβιν Φίλιπς έναντι 50 εκατ. ευρώ από τη Λιντς αλλά και η μονιμοποίηση του Χουλιάν Αλβάρες από τη Ρίβερ Πλέιτ, σε μία κίνηση που είχε κλειδώσει από τον περασμένο χειμώνα για τους «πολίτες».

Φυσικά, οι προσθήκες ήταν πολύ λογικό να φέρουν και αποχωρήσεις. Στα ταμεία του συλλόγου έχουν μπει σχεδόν 50εκατ. Ευρώ (108/159) περισσότερα από αυτά που δαπάνησε. Αποχώρησε για την Τσέλσι ο Ραχίμ Στέρλινγκ με το deal να κλείνει στα 57εκατ. ευρώ, ενώ πέντε λιγότερα έδωσε η Άρσεναλ για να κάνει δικό της τον Γκάμπριελ Ζεσούς, που μπορεί να ήταν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Γκουαρντιόλα, ωστόσο, πλέον δεν υπήρχε χώρος μεσοεπιθετικά για τον Βραζιλιάνο.

Μεταξύ άλλων παρελθόν αποτελεί και ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο, που θα συνεχίσει επίσης στους «κανονιέρηδες», ενώ ως ελεύθερος αποχώρησε μετά από 9 χρόνια ο Φερναντίνιο, ο οποίος στα 37 του χρόνια θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Παραναένσε.

westham mancity3 novibet

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι: Στατιστικά & Προϊστορία 07/08/2022

  • Οι δύο ομάδες έχουν δώσει 93 παιχνίδια. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει το πάνω χέρι στις μονομαχίες με 49 νίκες, 16 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή, ενώ σε 28 επικράτησε η Γουέστ Χαμ.
  • Επτά φιλικά έδωσε η Γουέστ Χαμ στην προετοιμασία της. Πήρε μόλις δύο νίκες, είχε μία ήττα, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα ολοκληρώθηκαν ισόπαλα. Στα 5/7 τεστ της ομάδας του Μόγες επιβεβαιώθηκε το Goal/Goal.
  • Πολύ μικρότερο το διάστημα της προετοιμασίας της ομάδας του Γκουαρντιόλα, που έδωσε μόλις δύο φιλικά τα οποία νίκησε κόντρα σε Κλαμπ Αμέρικα (2-1) και Μπάγερν (1-0).
  • Το περασμένο Σάββατο, οι «πολίτες» στο πρώτο τους επίσημο ματς της σεζόν ηττήθηκαν στο Community Shield από τη Λίβερπουλ με σκορ 3-1.
  • Εξαιρετικές ήταν οι εκτός έδρας εμφανίσεις της Σίτι μακριά από το «Etihad». Οι «πολίτες» ξεκίνησαν με ήττα από την Τότεναμ στις 15 Αυγούστου (1-0) και στα υπόλοιπα 18 ματς είχαν απολογισμό (14-4-0)!

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι: Προγνωστικά 07/08/2022

Ερωτηματικά υπάρχουν και για τις δύο ομάδες. Η Γουέστ Χαμ δεν έχει καταφέρει να μεγαλώσει όσο θα ήθελε το ρόστερ της, ωστόσο, η στήριξη στον κορμό της της δίνει ένα πλεονέκτημα.

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Σίτι φάνηκε και στο Community Shield πως δεν είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα τόσο φυσικής κατάστασης, όσο και τακτικής ετοιμότητας. Βέβαια, αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα στο μυαλό του Πεπ Γκουαρντιόλα, που έχει αποδείξει πως ξέρει άψογα να διαχειρίζεται σεζόν οι οποίες μοιάζουν με μαραθώνιο.

ΤΟ GG & OVER 2.5 ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 2.10 ΣΤΗ NOVIBET

Το δεύτερο ημίχρονο ανάλογα και με την εξέλιξη του παιχνιδιού δεν αποκλείεται να αναγκάσει κάποια από τις δύο ή και τις δύο πλευρές να πάρει περισσότερο ρίσκο.

ΣΤΟ 1.83 ΤΟ OVER 1.5 ΓΚΟΛ ΣΤΟ 2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΗ NOVIBET


Γουέστ Χαμ: Nέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 07/08/2022

Τα προβλήματα για τον Μόγες είναι γνωστά και δεν επηρεάζουν τα πλάνα του, τουλάχιστον την τελευταία στιγμή. Δεδομένα ο Αγκουέρντ είναι στα πιτς, ενώ ύστερα από το φιλικό με τη Λούτον και ο Ισά Ντιόπ δείχνει δύσκολο να πάρει μέρος. Ο Σκωτσέζος τεχνικός σκέφτεται σχήμα με τους Αντόνιο και Σκαμάτσα στην επίθεση

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Αρεαολά – Κουφάλ, Ντόουσον, Ζόουμα, Κρέσγουελ – Ράις, Σούτσεκ, Φορνάλς, Μπόουεν – Αντόνιο, Σκαμάτσα

westham mancity7 novibet

Μάντσεστερ Σίτι: Nέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 07/08/2022

Ο Γκουαρντιόλα περιμένει ολοένα και πιο ζεστό τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ωστόσο, ο Αλβάρες του δίνει χρόνο και πιθανότατα οι δυο τους θα μοιραστούν τα λεπτά, με τον Νορβηγό να είναι το φαβορί για το αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Ντίας και Ακέ, αφού ο Λαπόρτ παραμένει νοκ-άουτ και ο Στόουνς δεν είναι ακόμη στο 100%

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Έντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Ακέ, Κανσέλο – Ρόδρι, Σίλβα, Ντε Μπρόινε – Γκρίλις, Μαχρέζ, Χάαλαντ

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ