el
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 04/09/2022

Να δείξει πως ξεπέρασε το σοκ στο ματς κόντρα στο Βόλο και να πάρει την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα θέλει η ΑΕΚ. Η «Ένωση» υποδέχεται και πάλι στη Ριζούπολη τον ΠΑΣ Γιάννινα (21:30).

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη γράψει την πρώτη τους απώλεια και σαφώς η κατάσταση στη βαθμολογία δεν τους αφήνει περιθώρια για νέα «γκέλα». Από την άλλη, οι Γιαννιώτες, που έχουν δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα θέλουν ένα «μεγάλο» αποτέλεσμα για να αλλάξουν την ψυχολογία τους.

Με 500+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα η αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 3η αγωνιστική γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Super League!

 


ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Ανάλυση, Παρουσίαση 04/09/2022

Η εβδομάδα κύλησε με την ΑΕΚ να προσπαθεί να διαχειριστεί την πρώτη της απώλεια. Η ήττα-σοκ από τον Βόλο την προηγούμενη αγωνιστική στη Ριζούπολη έβγαλε στην επιφάνεια αρκετά από τα προβλήματα που προσπαθεί να διορθώσει μέσα από την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις ο Ματίας Αλμέιδα.

Ένα από αυτά ήταν η δημιουργία φάσεων καθώς οι φορές που απείλησε ουσιαστικά η «Ένωση», ύστερα από το 19ο λεπτό όταν έμεινε πίσω στο σκορ, ήταν ελάχιστες. Παράλληλα, ο Αργεντινός προβληματίζεται και για το πως θα καταφέρει να «ξεκλειδώσει» αγωνιστικά παίκτες-κλειδιά, όπως ο Τσούμπερ, προκειμένου να δώσουν ακόμη περισσότερες λύσεις.

Παράλληλα, το μεταγραφικό «σαφάρι» συνεχίζεται. Την περασμένη Δευτέρα ανακοινώθηκε ο Ελίασον, ο οποίος είναι παίκτες με αγωνιστικό ρυθμό και θα βρίσκεται στην αποστολή του παιχνιδιού. Επίσης, η ομάδα εξακολουθεί να αναζητεί έναν σέντερ φορ, ο οποίος θα ανταγωνιστεί με τον Αραούχο για τη θέση της κορυφής. Από την αγορά του εσωτερικού σαφώς ξεχωρίζει η περίπτωση του Τον Φαν Βέερτ του Βόλου, ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν κάτι καλύτερο από το εξωτερικό.

Οι μέρες που πέρασαν ήταν σημαντικές και για τις εκκαθαρίσεις του ρόστερ. Οι Μπακάκης και Ανσαριφάρντ, οι τελευταίοι από αυτούς που δεν υπολογίζονταν, αλλά και οι  Λάτσι και Αλμπάνης, που δεν έβρισκαν χρόνο στο ρόστερ αποχώρησαν από την ΑΕΚ που «μάζεψε» σημαντικά τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα βρίσκονται στην πρώτη ομάδα.

Τέλος, όπως επίσημα ανακοίνωσε η ΠΑΕ η οριστική ημερομηνία των εγκαινίων του γηπέδου θα είναι στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν στις 17. Έτσι, αν πάνε όλα βάσει προγράμματος, τις δύο επόμενες αγωνιστικές θα παίξει εκτός έδρας με Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό, ακολουθεί η διακοπή για το Nations League και στη συνέχεια η ΑΕΚ θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στην «Αγια-Σοφιά» απέναντι στον Ιωνικό για την 6η αγωνιστική στις 2 Οκτωβρίου.

Ξανά στα ζόρικα ο ΠΑΣ Γιάννινα, που την προηγούμενη αγωνιστική πήρε τον πρώτο του βαθμό. Η ομάδα του Στάικου ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες» σε ένα από τα ματς τα οποία στον προγραμματισμό της είχε «σημαδέψει» για νίκη. Αρχικά προηγήθηκε στο 13ο λεπτό με τον Εραμούσπε, όμως ο Νούνιες με γκολ στο 59ο λεπτό «έκοψε» δύο βαθμούς.

Τώρα καλείται να επιστρέψει στις δύσκολες αποστολές. Στο πρόγραμμά του τις πρώτες έξι αγωνιστικές ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει τρία εκτός έδρας ματς με Ολυμπιακό (2-0), ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ενώ ανάμεσα στα ματς με τους «μεγάλους» παιχνίδια με Λαμία, (1-1), Λεβαδειακό και Παναιτωλικό.

aek pas4 novibet

Στην ομάδα μέχρι στιγμής εννοείται πως υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη, αφού ο νέος προπονητής θέλει να παίξει κάτι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ. Το μεγάλο ζήτημα που προέκυψε και χάλασε την ψυχολογία ήταν ο νέος σοβαρός τραυματισμός του Πέδρο Κόντε.

Όπως και την περσινή σεζόν, έτσι και στο ξεκίνημα της φετινής ο Ισπανός επιθετικός υπέστη ρήξη χιαστών αυτή τη φορά στο αριστερό γόνατο και θα χρειαστεί να περάσει και πάλι την πόρτα του χειρουργείου χάνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς. Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα πράγματα στον σχεδιασμό της ομάδας.

Ο Στάικος είχε στηρίξει στον Κόντε όλο το επιθετικό πλάνο της ομάδας, ενώ αυτή τη στιγμή δεν έχει στη διάθεσή του ούτε τον Λέο, που αναρρώνει επίσης από επέμβαση χιαστού. Έτσι στο ρόστερ απομένει μόνο Σταματελόπουλος που δεν έχει παραστάσεις από  τη Super League. Επίσης, εκτός από την απόκτηση επιθετικού η ομάδα βρίσκεται στην αγορά και για την απόκτηση ενός στόπερ, που θα έχει τη δυνατότητα να δώσει βοήθεια και στη θέση «6».

aek pas5 novibet

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Στατιστικά & Προϊστορία 04/09/2022

  • Ξεκάθαρα υπέρ της ΑΕΚ η προϊστορία, καθώς σε 51 αναμετρήσεις μετράει 29 νίκες. Ο ΠΑΣ έχει επικρατήσει 9 φορές, ενώ 13 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή.
  • Την περσινή χρονιά η «Ένωση» επικράτησε και στις τέσσερις αναμετρήσεις απέναντι στον «Άγιαξ της Ηπείρου» στην κανονική διάρκεια αλλά και στα play offs του πρωταθλήματος.
  • Τα τρία από τα τέσσερα ματς των δύο ομάδων πέρσι επιβεβαιώθηκε το Over 2.5 Γκολ. Σε δύο επιβεβαιώθηκε το Goal/Goal, ενώ σε όλα η ΑΕΚ σκόραρε Οver 1.5 Γκολ στο ματς.
  • Στα δύο πρώτα παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων» στο πρωτάθλημα επιβεβαιώθηκε το No Goal.
  • Και στα δύο παιχνίδια της ομάδας των Ιωαννίνων φέτος επιβεβαιώθηκε το Under 2.5 Γκολ.
  • Ο ΠΑΣ είναι χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα εδώ και οκτώ ματς (0-2-6).

aek pas3 novibet


ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Προγνωστικά 04/09/2022

Περιμένουμε την ΑΕΚ πιο προσεκτική μετά τη «γκέλα» στο προηγούμενο ματς. Ο Αλμέιδα δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει τη διάταξη (3-5-2), ωστόσο, σίγουρα θα επιχειρήσει πιο έντονο πρέσινγκ για να πιέσει τον αντίπαλο και να βρει ένα γρήγορο γκολ για να αλλάξει τα δεδομένα. Αυτό ίσως αποτελέσει πρόβλημα για τον ΠΑΣ, που σε σχέση με την περσινή σεζόν, λόγω των αρκετών αλλαγών, δεν είναι το ίδιο δεμένος μεσοαμυντικά.

Η ΑΕΚ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 1.80 ΣΤΗ NOVIBET

Ο Σέρχιο Αραούχο χρειάστηκε να κινηθεί αρκετά εκτός περιοχής στο ματς απέναντι στον Βόλο, ωστόσο, τώρα με τον Γκαρσία να τον πλαισιώνει στην επίθεση, θα κινηθεί περισσότερο μέσα στο κουτί, όπου είναι και ο βασικός χώρος δράσης του.

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ Σ.ΑΡΑΟΥΧΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑ ΣΤΟ 2.40 ΣΤΗ NOVIBET.

aek pas6 novibet


ΑΕΚ: Απουσίες & Ενδεκάδα 04/09/2022

Τόσο από τις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Βόλο, όσο και στην ανοιχτή προπόνηση της προηγούμενης Τετάρτης, ο Αλμέιδα έκανε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να «σπάσει» το 3-5-2, το οποίο θέλει άλλωστε να αφομοιώσουν πλήρως οι παίκτες της ΑΕΚ.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ο Μουκουντί, παίρνοντας τη θέση του Χατζισαφί αριστερά στα στόπερ. Από εκεί και πέρα δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Λιβάι Γκαρσία πίσω από τον Αραούχο στην επίθεση, με τον Μάνταλο πιθανότατα να μένει στον πάγκο. Τέλος, ο Γκατσίνοβιτς διεκδικεί τη θέση του Άμραμπατ στα δεξιά.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Στάνκοβιτς – Βίντα, Τζαβέλας, Μουκουντί – Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Πινέδα, Τσούμπερ – Γκαρσία, Αραούχο

aek pas7 novibet

ΠΑΣ Γιάννινα: Απουσίες & Ενδεκάδα 04/09/2022

Πλην του Κόντε, εκτός παραμένει ο Λεό αλλά και ο επίσης νιόφερτος χαφ, Φοφανά, που ακόμη δεν είναι στο 100%. Αντίθετα, ο Παντελάκης, που έβγαλε ολόκληρο το ματς κόντρα στη Λαμία αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι ως παρτενέρ του Εραμούσπε στα στόπερ. Αμφίβολος είναι ο αριστερός μπακ, Κιάκος, με τους Πήλιο και Ποζνάνσκι να διεκδικούν τη θέση. Κανονικά στη διάθεση του Στάικου ο Μπιλμπάο, που ξεπέρασε το πρόβλημα που αποκόμισε στο τελευταίο ματς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Πριόρ – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι – Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος – Ριένστρα, Ροσέρο, Παμλίδης

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ