el
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αγγλία – Γερμανία: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 29/06/2021

Το παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι Αγγλία – Γερμανία, είναι το παιχνίδι που ξεχώρισε εξ’ αρχής στη φάση των 16 του Euro 2020. Διαβάστε την ανάλυση και τα προγνωστικά για το ματς της Τρίτης (29/06, 19:00) στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Αγγλία τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της (Κροατία, Τσεχία, Σκωτία) και συναντά την «άσπονδη» φίλη της Γερμανία, που στον «όμιλο του θανάτου» κατέλαβε με πολύ κόπο τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Γαλλία και μπροστά από Πορτογαλία και Ουγγαρία.

Οι δύο ομάδες συναντιούνται ξανά σε επίπεδα τελικών Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1996, όταν μέσα στην Αγγλία οι Γερμανοί είχαν επικρατήσει στα πέναλτι στον ημιτελικό, με μοιραίο παίκτη για τους Αγγλους τον τωρινό ομοσπονδιακό προπονητή Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Η νικήτρια θα ταξιδέψει στη Ρώμη για να αντιμετωπίσει στις 3 Ιουλίου τον νικητή του ζευγαριού Σουηδία – Ουκρανία.

Αγγλία – Γερμανία: Παρουσίαση 29/06/2021

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, φαίνεται πως έχει λειτουργήσει ευεργετικά για την Αγγλία, καθώς μαζί με την (επίσης γηπεδούχο) Ιταλία ήταν οι μόνες ομάδες που δεν δέχθηκαν γκολ στη φάση των ομίλων. Από την άλλη, πάντως, για την ποιότητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά, ο απολογισμός των 2 γκολ ενεργητικό, αμφότερα από τον Ραχίμ Στέρλινγκ, είναι σίγουρα πενιχρός.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ διατηρεί ανέπαφη την εστία της στα τελευταία 482 αγωνιστικά λεπτά. Δέχθηκε το τελευταίο γκολ στο 58ο λεπτό του φιλικού με την Πολωνία (2-1) και έκτοτε αντιμετώπισε κατά σειρά τις Αυστρία (1-0), Ρουμανία (1-0), Κροατία (1-0), Σκωτία (0-0) και Τσεχία (1-0).

england_novibetgr

Η πορεία της Γερμανίας στον όμιλο χαρακτηρίστηκε από σκαμπανεβάσματα. Ηταν πολύ μέτρια στην πρεμιέρα της χάνοντας από τη Γαλλία (0-1), ακολούθησε καταιγιστική εμφάνιση κόντρα στην προηγούμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία (4-2) αλλά στο τελευταίο ματς χρειάστηκε ένα γκολ του Γκορέτσκα στο 84′ για να αποφύγει το κάζο του –εντός έδρας– αποκλεισμού από την Ουγγαρία (2-2).

Η «νασιονάλμανσαφτ» δεν είναι σίγουρα η ομάδα που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, ωστόσο σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει. Εφτασε, άλλωστε, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2008 και στα ημιτελικά το 2012 και το 2016, όλες τις φορές με τον Γιόακιμ Λεβ στην τεχνική της ηγεσία.

germany_novibetgr

Αγγλία – Γερμανία: Προγνωστικά 29/06/2021

Βάσει αποδόσεων, φαβορί της αναμέτρησης είναι η Αγγλία, με τον άσο στο 2.58 και το διπλό στο 3.10, με 0% γκανιότα από τη Novibet. Η πρόκριση των Αγγλων δίνεται στο 1.77 και των Γερμανών στο 2.06, για όσους δεν θέλουν να ρισκάρουν με το αποτέλεσμα στα 90 λεπτά.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ δεν «έλαμψε» στη φάση των ομίλων. Επαιξε πολύ συντηρητικά και φρόντισε να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους μπροστά στην εστία του Πίκφορντ. Η αλήθεια είναι ότι απειλήθηκε περισσότερο από τη Σκωτία, στο βρετανικό ντέρμπι, παρά από την Κροατία ή την Τσεχία.

Ο παράγοντας έδρα παίζει το ρόλο του για τη διαμόρφωση των αποδόσεων, ωστόσο το Γουέμπλεϊ φέρνει ωραίες αναμνήσεις στους Γερμανούς: εκεί νίκησαν την Αγγλία στα πέναλτι στο Euro 1996 και εν συνεχεία κατέκτησαν τον τίτλο, με αντίπαλο την Τσεχία στον τελικό.

Παρότι η Γερμανία έχει δείξει πολύ πιο επιθετική ως τώρα, δεν αποκλείεται ο φόβος της ήττας να κάνει και τις δύο ομάδες επιφυλακτικές, οδηγώντας σε ένα παιχνίδι τακτικής όπου κάθε λεπτομέρεια θα μετρήσει.

Ετσι, η ισοπαλία σε απόδοση 3.40 παρουσιάζει ενδιαφέρον, όπως και το ενδεχόμενο να κριθεί η πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, με τους Γερμανούς να μετρούν 7/8 νίκες και έχοντας τον Νόιερ στην εστία, πλεονέκτημα θα έχουν οι φιλοξενούμενοι: νίκη Γερμανίας στα πέναλτι δίνεται σε απόδοση 9.80.

Αγγλία – Γερμανία: Ανάλυση 29/06/2021

Και οι δύο ομάδες έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία, γεγονός που καθιστά τη μεταξύ τους αναμέτρηση εξαιρετικά απρόβλεπτη.

Η μεσαία γραμμή μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για την Αγγλία, ώστε να «πληγώσει» μία πολύ ευάλωτη, όπως έχει αποδειχθεί, άμυνα. Θα είναι πολύ σημαντικό για τους Αγγλους, να συμβάλουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αντί να επικεντρωθούν μόνο στα αμυντικά τους καθήκοντα όπως τώρα, οι Ντέκλαν Ράις και Κάλβιν Φίλιπς.

Σε αυτή την περίπτωση, η Αγγλία θα παίξει πιο ελεύθερα και επιθετικά, «φορτώνοντας» με παίκτες το αντίπαλο μισό και δημιουργώντας χώρους που θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν οι Γκρίλις, Κέιν, Στέρλινγκ και όποιος εκ των Φόντεν ή Σακά επιλεγεί για το αρχικό σχήμα.

Η Γερμανία, από την άλλη, συνηθίζει να πιέζει ψηλά και ψάχνει το άμεσο κλέψιμο, όταν χάνει την μπάλα. Ετσι, αναγκάζει τον αντίπαλο στο εύκολο λάθος και πάνω σε αυτή την αρετή της θα πατήσει ώστε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να τον φέρει στα μέτρα της.

Αγγλία – Γερμανία: Στατιστικά 29/06/2021

  • Εχουν αναμετρηθεί 32 φορές στο παρελθόν, με 13 νίκες για την κάθε ομάδα και 6 ισοπαλίες. Στα τέρματα προηγείται η Αγγλία με 51 έναντι 42 των Γερμανών.
  • Στον ημιτελικό του Euro 1996, η Γερμανία επικράτησε με 6-5 στα πέναλτι στο Γουέμπλεϊ, μετά το 1-1 και της παράτασης. Σε τελικά Euro έχουν ξαναβρεθεί μόνο το 1972, όταν στην προημιτελική φάση η Γερμανία είχε νικήσει με 3-1 στο Γουέμπλεϊ και σε συνδυασμό με το 0-0 του επαναληπτικού στο Βερολίνο, πήρε την πρόκριση.
  • Το πιο ιστορικό μεταξύ τους ματς, ήταν ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, με την Αγγλία ως γηπεδούχο να κατακτά το τρόπαιο κερδίζοντας 4-2 στην παράταση, χάρη σε χατ-τρικ του Τζοφ Χαρστ.
  • Η Γερμανία είναι αήττητη στα 7 τελευταία μεταξύ τους ματς στο Γουέμπλεϊ, μετρώντας 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Επιπλέον, δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε φάση των 16, είτε σε Μουντιάλ είτε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
  • Ο Ραχίμ Στέρλινγκ είχε συμμετοχή στα 15 από τα 37 γκολ της Αγγλίας στα προκριματικά: σκόραρε 8 φορές και μοίρασε 7 ασίστ.
  • Η Αγγλία κράτησε ανέπαφη την εστία της στα 9 τελευταία παιχνίδια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Γουέμπλεϊ, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών. Σε αυτό το γήπεδο έχει κερδίσει τα 11 στα 13 τελευταία της ματς και έχει χάσει μόνο τα 2 από τα τελευταία 25.
  • Σε διαδικασίες πέναλτι, η Αγγλία μετρά 3 νίκες-6 ήττες. Το αντίστοιχο ρεκόρ της Γερμανίας είναι 6 νίκες-1 ήττα (την πρώτη φορά που έφτασε ως εκεί, στον τελικό του Euro 1976 με την Τσεχοσλοβακία).

Αγγλία: Απουσίες & Ενδεκάδα 29/06/2021

Μάουντ και Τσίλγουελ προέρχονται από 10ήμερη καραντίνα λόγω Covid-19 και ο Σάουθγκεϊτ τόνισε ότι είναι δύσκολο για κάποιον από αυτούς τους δύο να αγωνιστεί. Αμφίβολος είναι και ο Χέντερσον.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Φίλιπς, Ράις – Φόντεν, Γκρίλις (Μάουντ), Στέρλινγκ – Κέιν.

Γερμανία: Απουσίες & Ενδεκάδα 29/06/2021

Ο δεξιός μπακ Κλόστερμαν, που δεν έχει παίξει στο φετινό Euro, είναι η μοναδική επιβεβαιωμένη απουσία για τον Λεβ.

Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν ο αριστερός μπακ Γκόσενς και ο στόπερ Ρούντιγκερ, αναμένεται πάντως να αγωνιστούν, όπως και ο Γκουντογάν που έχει ένα χτύπημα στο κεφάλι.

Πιθανή 11άδα (3-4-2-1): Νόιερ – Γκίντερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ – Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κρόος, Γκόσενς – Μίλερ, Χάβερτς – Γκνάμπρι.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ