el
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 10/03/2022

Δεύτερη επίσκεψη του Ολυμπιακού στη Γερμανία μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, αυτή τη φορά στο Βερολίνο για την αναμέτρηση με την Αλμπα (10/03, 21:00) κι ένας ακόμα… τελικός με στόχο το πλεονέκτημα της έδρας.

Την ίδια ώρα, από το απόγευμα της Δευτέρας, τα δεδομένα άλλαξαν στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την (οριστική) αποβολή των τριών ρωσικών ομάδων (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Ούνικς Καζάν) λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν προσμετρούνται στον βαθμολογικό πίνακα τα έως τώρα αποτελέσματα των τριών συλλόγων στην τρέχουσα διοργάνωση.

Κάπως έτσι το ρεκόρ του Ολυμπιακού διαμορφώνεται σε 15-7 και αυτό των Βερολινέζων σε 8-12, το οποίο τους βάζει κοντά στο… κάδρο της πρώτης οχτάδας!

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο Βερολίνο ανάμεσα σε Άλμπα και Ολυμπιακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Αλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η Αλμπα την περασμένη Πέμπτη υποδέχθηκε τη Ζαλγκίρις, την κέρδισε 82-74 και πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη – και τέταρτη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της – στη διοργάνωση.

Το «κλειδί» για την επικράτηση της ομάδας του Ι. Γκονζάλεθ ήταν η 2η περίοδος (20-6 το επιμέρους σκορ) και φυσικά η εμφάνιση της… τετράδας: Τίμαν (17 π.), Τζ. Σμιθ (16 π. με 4 τρίποντα), Μ. Λο (12 π., 4 ασίστ) και Σίκμα (12 π.). Πολύ ουσιαστικός και ο θηριώδης σέντερ Κουμάτζε με 8 π. (4/4 δίποντα) και 6 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής.

Οι Γερμανοί τελείωσαν το ματς κόντρα στους Λιθουανούς με 18 ασίστ για 9 λάθη, ενώ έκαναν και 8 κλεψίματα, με τον Λουκ Σίκμα να μετράει 4.

Ο Ολυμπιακός την προηγούμενη Παρασκευή είχε δύσκολο «τεστ» στο Μόναχο κόντρα στην πάντα σοβαρή και υπολογίσιμη Μπάγερν, όμως στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε το γκάζι και μετέτρεψε το σκορ του πρώτου 20λέπτου (53-50 υπέρ των Βαυαρών) σε 88-98 υπέρ του, φτάνοντας στην 4η σερί νίκη του στη διοργάνωση και παράλληλα σε ακόμα πιο πλεονεκτική θέση στην τελική ευθεία της regular season.

Μεγάλο ματς από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ με 25 πόντους (4/4 τρίποντα), «κολόνα» ο Βεζένκοφ με 17 π. και 5 ριμπάουντ, double-double από τον ηγέτη των Πειραιωτών Κώστα Σλούκα με 11 πόντους και 10 ασίστ, 14 π. με 6/6 δίποντα σε 18’ λεπτά η συνεισφορά του ανεβασμένου  Χασάν Μάρτιν.

Παράλληλα, άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Μουσταφά Φολ με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Λαρεντζάκης στα σχεδόν 17 λεπτά που έπαιξε σημείωσε 9 π. με 3/3 τρίποντα.


Αλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 10/03/2022

Η Αλμπα τις τελευταίες εβδομάδες δεν αστειεύεται. Όπως αναφέραμε, μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες, σερί επιτυχιών στη BBL (8 νίκες στα 9 τελευταία), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατέκτησε και το Κύπελλο στη Γερμανία νικώντας στον τελικό την Κραϊλσχάιμ.

Όμως, στην εξίσωση μπαίνει και το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ξανά ρυθμό (σε κρίσιμο σημείο της σεζόν), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βλέπει αρκετούς παίκτες του να βγαίνουν μπροστά και οι νίκες έρχονται πλέον και μέσω των επιθετικών «όπλων» που διαθέτει ο Ολυμπιακός στην περιφέρεια και όχι μόνο.

Χαμηλά το διπλό των Πειραιωτών (χωρίς το χάντικαπ), οπότε θα προτιμήσουμε να ασχοληθούμε με κάποια ειδικά παικτών.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δεν έμεινε πολλά λεπτά στο παρκέ στο ματς με την Μπάγερν (2 π. σε 13’), όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες και το πιο πιθανό είναι ο κόουτς Μπαρτζώκας να του δώσει περισσότερο… χώρο και χρόνο στο Βερολίνο το βράδυ της Παρασκευής.

Δεν περνάει απαρατήρητο το 2,15 της Novibet για το Over 6,5 πόντους του Αμερικανού φόργουορντ.

Οσο για τον Ντόρσεϊ, αναμφισβήτητα έχει «ζεστάνει» για τα καλά το χέρι του έξω από τα 6,75 μ., οπότε έχει βάση και αξία το 2,50 να σημειώσει τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στο παιχνίδι!

Το πόσο σημαντικός είναι ο Λουκ Σίκμα για την Αλμπα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Ο έμπειρος φόργουορντ κάνει στο παρκέ όλες τις δουλειές για τους Γερμανούς και το μόνο δεδομένο είναι ότι ξέρει καλύτερα από πολλούς να «φτιάχνει» τους συμπαίκτες του. Σε απόδοση 2,15 να μοιράσει Over 3,5 ασίστ.


Αλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Απουσίες 10/03/2022

Η Αλμπα… χτύπησε φόρμα, χωρίς να έχει στο παρκέ τρία πολύτιμα «εργαλεία».

Συγκεκριμένα, ο κόουτς Γκονζάλεθ στερείται το τελευταίο διάστημα τις υπηρεσίες των Ερικσον (SG, 12.5 π. μέσο όρο), Ζούσμαν (F, 6.3 π., 3.1 ρ.) και Ολίντε (PF, 5.6 π., 3.7 ρ.). Ειδικά η απουσία του Σουηδού σκόρερ είναι σημαντική, όμως ο Ισπανός τεχνικός έχει βρει την άκρη.

Οσο για τους «ερυθρόλευκους», ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει το απουσιολόγιο του να παραμένει «λευκό».

Έτσι, οι Πειραιώτες, μετά το διπλό στο Μόναχο επί της Μπάγερν, ψάχνουν την πέμπτη σερί νίκη στη Euroleague που θα τους εδραιώσει στην τετράδα και θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας με προορισμό το F4.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, κατά την αναχώρηση για το Βερολίνο, μίλησε για την αναμέτρηση με την Αλμπα.

«Οι ομάδες χωρίς βαθμολογικό κίνητρο είναι συχνά πιο επικίνδυνες. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Όμως, η Euroleague από μόνη της ως διοργάνωση έχει μια ιδιαίτερη σημασία ακόμη κι αν δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο. Όπως γνωρίζετε άλλωστε, ανάλογα με τη θέση που τερματίζεις έχεις και μπόνους. Καμία ομάδα δεν είναι αδιάφορη.

Πέρα από αυτό, ο κάθε παίκτης, ο κάθε προπονητής και η κάθε ομάδα θέλει να είναι ανταγωνιστική και να κερδίσει όσα περισσότερα παιχνίδια μπορεί», δήλωσε ο Έλληνας Coach και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Γενικά η Άλμπα είναι μια καλή ομάδα, παίζει καλά τώρα τελευταία και έχει αρκετά καλό ποσοστό νικών και στην Ευρωλίγκα. Εμείς δεν πρέπει να αλλάξουμε προσέγγιση. Όπως κάθε φορά στοχεύουμε στο επόμενο παιχνίδι μας, έτσι και τώρα να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό».

Οσον αφορά στον βασικό στόχο του Ολυμπιακού ο Μπαρτζώκας, ξεκαθάρισε: «Δεν ισχύει ότι για εμάς ο πρώτος στόχος είναι η κατοχύρωση του πλεονεκτήματος έδρας. Ο στόχος του Ολυμπιακού ήταν να μπει στα πλέι οφ, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν.

Είμαστε γενικά κοντά στον στόχο μας, όμως, αυτό που είπα πριν και το εννοώ και προσπαθώ να το περάσω σε όλα τα μέλη της ομάδας μας, είναι ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε προσέγγιση.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε προσανατολισμό και να βγούμε και να πούμε πως μας ενδιαφέρει η 2η, 3η, 4η θέση. Έχουμε εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να συγκεντρωθούμε αποκλειστικά στο ματς με την Άλμπα, που είναι πολύ απαιτητικό. Στην ομάδα τους λέω να μην διαβάζουν τα σενάρια για το πόσες νίκες χρειαζόμαστε για την 3η, 4η, 5η, 6η θέση και πάει λέγοντας… Δεν τα λέω όλα αυτά για να φανώ μετριοπαθής.

Είμαστε κοντά στα πλέι οφ και θεωρώ πως αυτό είναι σημαντικό κατόρθωμα για την ομάδα μας, αλλά ούτε αυτό είναι ακόμα μαθηματικά εξασφαλισμένο. Έχουμε δει πάρα πολλά πράγματα να συμβαίνουν στον παγκόσμιο αθλητισμό. Το παιχνίδι με την Άλμπα είναι δύσκολο και σε αυτό πρέπει να εστιάσουμε».


 


Διαβάστε ακόμα…

giannis alex antetokounmpo novibet

Top 10 Ελλήνων αθλητών με τους περισσότερους followers στην Ελλάδα

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ