el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση 08/02/2023

Ο Ολυμπιακός (16-7) «ρίζωσε» στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague και το βράδυ της Τετάρτης στο Βερολίνο (08/02, 21:00) καλείται να… βάλει κάτω και την Αλμπα (6-17) προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα, αλλά και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο (πολύ σημαντικό ) πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Live Streaming, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Άμπλα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Ανάλυση, Παρουσίαση 08/02/2023

Μπορεί οι νταμπλούχοι Ελλάδας να προέρχονται από πέντε σερί νίκες – έχοντας δώσει, σ’ αυτό το διάστημα, ένα καλό… μάθημα σε μερικά από τα μεγαθήρια της διοργάνωσης – όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όπως θα διαβάσετε στις δηλώσεις του, διατηρεί στην… πρίζα τους παίκτες του:

«Δεν είμαστε… τρένο. Εχουμε κάνει ήττες, όπως όλες οι ομάδες. Εύχομαι να είμαστε υγιείς. Οι ανθρώπινες σχέσεις και ο ανθρώπινος παράγοντας μας δοκιμάζουν. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το κλίμα, αυτή τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία, του να είμαστε ένας για όλους και όλοι για έναν.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτό το γκρουπ παικτών. Παίζουν για την ομάδα και το κλαμπ τους συγκέντρωσε εδώ και τους βοήθησε να έχουν αυτή τη φιλοσοφία.
Ανεξάρτητα από το αν έχουμε απουσίες ή μικρότερο budget. Κάθε φορά θέλουμε να δίνουμε μια μάχη. Είναι νωρίς όμως και πρέπει να μείνουμε σοβαροί για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Οσο για την Αλμπα, ο Ελληνας τεχνικός, σχολίασε:

«Είναι μια ομάδα υψηλού ρυθμού. Παίζει το ίδιο μπάσκετ ανεξαρτήτως αντιπάλου. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον τρόπο παιχνιδιού της, αλλά να επιβάλλουμε τον δικό μας».

Για λογαριασμό των παικτών, μίλησε το «πολυεργαλείο» Τόμας Γουόκαπ, με τον Αμερικανό πλέι μέικερ να αποθεώνει το… σύνολο:
«Διαθέτουμε μεγάλο ρόστερ, αλλά αυτό δείχνει και τη φιλοσοφία του προπονητή μας, ο οποίος δεν έχει χτίσει την ομάδα πάνω σε έναν παίκτη. Με τον Σλούκα εκτός, έχουμε απώλεια στον τρόπο δημιουργίας μας, αλλά η φιλοσοφία μας είναι πως δεν είμαστε one man show! Ακόμη και όταν έχουμε απουσίες, κάποιος από εμάς βγαίνει μπροστά, είμαστε μια… Λερναία Ύδρα!».

Ολυμπιακός και Αλμπα συνολικά στην Ευρωλίγκα έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους 13 φορές, με τους Πειραιώτες να έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι (προηγούνται 11-2 στις νίκες).

Από την πλευρά του ο προπονητής της Άλμπα, Ίσραελ Γκονζάλεθ στάθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα της ομάδας του, λέγοντας: «Προερχόμαστε από σερί δύσκολα παιχνίδια με Μονακό και Φενέρμπαχτσε. Τώρα αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη.

Παίζει εξαιρετικό μπάσκετ μεταφέρει με ταχύτητα την μπάλα και στις δυο πλευρές του γηπέδου και μου αρέσει να τον παρακολουθώ».


Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η Αλμπα αντιμετώπισε την «πληγωμένη» Φενέρμπαχτσε στην Πόλη και σε έναν βαθμό… πλήρωσε τα σπασμένα (έχασε 101-86).

Αυτή ήταν η 5η σερί ήττα των Βερολινέζων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (4-8 το εντός έδρας ρεκόρ τους/7-4 το ρεκόρ του Ολυμπιακού μακριά από το ΣΕΦ), ωστόσο το τελικό σκορ δεν λέει όλη την αλήθεια.

Η ομάδα του Ισραελ Γκονζάλεθ έπαιξε καλό μπάσκετ στο μπροστά μέρος του παρκέ (μοίρασε 27 ασίστ!), δείχνοντας κάποιες από τις αρετές της.

Διψήφιοι οι Γουέτζελ (13 π.), Ολίντε (10 π., 5 ριμπάουντ), Τίμαν (10 π., 5 ασίστ), Λάμερς (10 π.), Μπλατ (11 π., 8 ασίστ), Ζούσμαν (12 π.), ενώ ο Σίκμα τελείωσε το ματς με 7 τελικές πάσες.
Τα ομαδικά στατιστικά της Αλμπα: 27/41 δίποντα, 8/29 τρίποντα, 8/13 βολές, 38 ριμπάουντ (26 αμυντικά/12 επιθετικά), 27 ασίστ, 6 μπλοκ, 7 κλεψίματα, 16 λάθη.

Ο Ολυμπιακός δεν… καταλαβαίνει τίποτα. Επαιξε κόντρα στην back-to-back πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, ξανά χωρίς τους τραυματίες Σλούκα, Πίτερς και έμεινε όρθιος, φτάνοντας στη νίκη πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ (76-70), στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Αυτή τη φορά, το δίδυμο που έκανε τη διαφορά ήταν οι Βεζένκοφ (23 π. με 4/8 τρίποντα, 3 ριμπ., 3 ασ. σε 32’ συμμετοχής) – Λούντζης (13 π. με 3/3 τρίπ., 7 ριμπ., 2 κλεψίματα), πολύτιμοι και οι Γουόκαπ (7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ΜακΚίσικ (10 π., 4 ασ.), Φαλ (10 π. με 5/5 δίποντα) και ο Παπανικολάου με 6 π., 5 ρ. και 6 ασίστ.

Τα συνολικά στατιστικά των «ερυθρολεύκων»: 20/31 δίποντα, 9/27 τρίποντα, 9/17 βολές, 42 ριμπάουντ (27 αμυντικά/15 επιθετικά), 24 ασίστ, 6 κλεψίματα 4 μπλοκ, 12 λάθη.


Αλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 08-02-2023

Ο Ισπανός κόουτς της Αλμπα Ι. Γκονζάλεθ θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον βασικό του πλέι μέικερ Μάοντο Λο (10.4 π., 3.0 ασίστ κατά μέσο όρο), ο οποίος ταλαιπωρείται την τελευταία εβδομάδα από ενοχλήσεις, την ώρα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους τραυματίες Σλούκα (11.6 π., 6.6 ασίστ, 2.3 ρ.) και Πίτερς (5.7 π., 2.5 ριμπ.).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού το είπε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του για το ματς με την Αλμπα: «πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό» ήταν τα λόγια του και αυτό σημαίνει ότι οι Πειραιώτες πρέπει να… επιστρατεύσουν ξανά την καλή τους άμυνα.

Το έπραξαν με εντυπωσιακό τρόπο στην «διαβολοβδομάδα» που προηγήθηκε (κόντρα σε Φενέρμπαχτσε και Εφές), γιατί να μην το κάνουν και στο Βερολίνο;
Σε απόδοση 1.87 στη Novibet το Under 164,5 πόντοι.

Το έχουμε γράψει ξανά – και επιβεβαιωνόμαστε τουλάχιστον για την ώρα – ότι ο Λαρεντζάκης βγαίνει… μπροστά σε εκτός έδρας αποστολές του Ολυμπιακού.
Σε απόδοση 1.80 ο Ελληνας διεθνής γκάρντ/σμολ φόργουορντ να πετύχει Over 7,5 πόντους.

Σε παίκτη – «ορχήστρα» εξελίσσεται ο Τόμας Γουόκαπ για τους «ερυθρόλευκους» και με την απουσία του Σλούκα ο ρόλος του έχει αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.
Σε απόδοση 2.10 στη Novibet να ξεπεράσει το line των 6,5 ασίστ!


Διαβάστε ακόμα…

olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ