el
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση 29/12/2023

Η αυλαία του πρώτου γύρου στην Euroleague (17η αγωνιστική) πέφτει το βράδυ της Παρασκευής και βρίσκει τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στο Βερολίνο (29/12, 21:00) κόντρα στην πάντα επικίνδυνη και… ζημιάρα, Αλμπα.

Οι «ερυθρόλευκοι» (ρεκόρ 8-8) προέρχονται από την σχετικά άνετη επικράτηση επί της ουραγού Βιλερμπάν στη Λυών, όμως ούτε στο Βερολίνο έχουν… δικαίωμα για γκέλα, καθώς στον βαθμολογικό πίνακα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης γίνεται ο… κακός χαμός!

Από την άλλη πλευρά, η Αλμπα βρίσκεται σταθερά στην προτελευταία θέση (ρεκόρ 3-13), χωρίς να έχει το παραμικρό άγχος για την πορεία της στην Ευρωλίγκα.
Βερολινέζοι και Πειραιώτες έχουν αναμετρηθεί άλλες 14 φορές σε επίπεδο Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν 12 νίκες έναντι 2 των Γερμανών.

Με 800+ αγορές στη Novibet το σπουδαίο παιχνίδι της Euroleague γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Το σπουδαίο παιχνίδι παίζει εδώ με Bet Builder0% Γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις, live στοίχημα και κορυφαίες αποδόσεις στο στοίχημα.

Τώρα ξεκινά η δράση στην Euroleague!


Αλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Ανάλυση, Απουσίες 29/12/2023

Η Αλμπα (3-5 εντός έδρας) προέρχεται από τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της διοργάνωσης, η πιο πρόσφατη την περασμένη Παρασκευή στο Βερολίνο από την Φενερμπαχτσέ (82-91).
Βέβαια, δύο βράδια νωρίτερα, η ομάδα του Ιζραελ Γκονζάλεθ είχε ρίξει στο καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα (εντός έδρας).
Στο ματς με τους Τούρκους, ξεχώρισαν οι Στέρλινγκ Μπράουν (15 π., 5 ριμπ.), Προσίντα (11 π.), ο γνωστός μας από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό (μεταξύ άλλων) Ματ Τόμας (13 π. με 3/5 τρίποντα) και οι Κουμάτζε (8 π., 5 ριμπ.), Τίμαν (8 π.).

Τα ομαδικά στατιστικά της Αλμπα: 24/28 δίποντα, 7/16 τρίποντα, 13/20 βολές, 24 ριμπάουντ, 15 ασίστ, 10 κλεψίματα, 9 λάθη.
Χωρίς φρέσκες απουσίες οι Γερμανοί, παραμένει ερωτηματικό ο πάουερ φόργουορντ Ολίντε.

Ο Ολυμπιακός (3-4 μακριά από το ΣΕΦ) πάτησε το παρκέ της νεότευκτης «LDLC Arena» έχοντας ένα πολύ μεγάλο «πρέπει» πάνω από το κεφάλι του και χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο στη Βιλερμπάν, έκανε τη δουλειά και ταυτόχρονα το αυτονόητο (νίκησε με 85-73), έχοντας πολλούς πρωταγωνιστές και τον απολαυστικό Μουσταφά Φαλ να κάνει διπλό ρεκόρ καριέρας.

Ο Άλεκ Πίτερς (17 π.) στην πρώτη περίοδο, ο Σακίλ ΜακΚίσικ (13 π.) στη δεύτερη, ο Αϊζάια Κάνααν (19 π. με 4 τρίποντα) στην τρίτη και ο Μουστάφα Φαλ σχεδόν σε όλο το ματς, έκαναν την διαφορά για τους Πειραιώτες.

Ο Γάλλος πύργος του Ολυμπιακού τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 2 πόντους, αλλά και με 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 8 μπλοκ! Απίθανα πράγματα…

Τα ομαδικά στατιστικά των «ερυθρολεύκων»: 20/30 δίποντα, 11/26 τρίποντα, 12/12 βολές, 30 ριμπάουντ (23 αμυντικά/7 επιθετικά), 24 ασίστ, 7 κλεψίματα, 8 μπλοκ, 14 λάθη.
Σε ό,τι αφορά το ιατρικό δελτίο του κόουτς Μπαρτζώκα, αυτό είναι «λευκό», με όλα του τα όπλα ο Ολυμπιακός την Παρασκευή στο παρκέ της «Mercedes-Benz Arena»!

O Coach του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, παραμονή της αναμέτρησης στο Βερολίνο, τόνισε:

«Η EuroLeague είναι μια διοργάνωση που κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει και να αφήσει κανένα παιχνίδι. Συγκεντρώνει τα φώτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και πέρσι το ίδιο συνέβη με την Άλμπα αλλά στο τέλος της χρονιάς έκανε πολύ σημαντικές νίκες. Αυτήν τη στιγμή πρέπει να έχουμε σεβασμό στον τρόπο που παίζουν. Είναι πρωταθλητές, παίζουν street μπάσκετ τα τελευταία χρόνια με τον ίδιο προπονητή, είναι η πρώτη ομάδα στα κλεψίματα. Πρέπει να προστατεύσουμε την μπάλα για να μη δεχτούμε πόντους στο τρανζίσιον».


Αλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 29/12/2023

bartzokas olympiacos novibet

Ο Ολυμπιακός καλείται να βγει στο παρκέ του γηπέδου της Αλμπα με την ίδια νοοτροπία, με την οποία αντιμετώπισε το ματς με τη Βιλερμπάν στη Γαλλία την προηγούμενη Παρασκευή.
Αποφασισμένοι και… υποχρεωμένοι για το «διπλό» οι Πειραιώτες, σε απόδοση 1,92 στη Novibet στους -7,5 πόντους.

Στα ειδικά, ενδιαφέρον παρουσιάζει το 1,70 του να υπάρξει αντιαθλητικό φάουλ στο παιχνίδι, με τους διαιτητές γενικότερα να χρησιμοποιούν πολύ το instant replay και να μην διστάζουν να σημειώνουν την συγκεκριμένη παράβαση στα περισσότερα παιχνίδια της φετινής Euroleague.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ