el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 19/10/2022

Νέα επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή για τον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την Άλμπα στο Βερολίνο (Τέταρτη, 21:00) στην πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι δύο ομάδες διψούν για τη νίκη, προκειμένου να αποδείξουν ότι φέτος μπορούν να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο στην οκτάδα.

Η Άλμπα Βερολίνου έχει μπει με το «δεξί» στην Euroleague (2-0) και αναμφισβήτητα το μεγάλο της όπλο είναι η επίθεση.

Ο Ίσραελ Γκονζάλεθ έχει δημιουργήσει μια ομάδα που παίζει με απίστευτη ταχύτητα και σε περίπτωση που πιάσει αγωνιστικό ρυθμό μπορεί να «σκοτώσει» οποιαδήποτε ομάδα. Ο γκαρντ Ταμίρ Μπλατ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ο ιθύνων νους των Γερμανών σε εκτελεστικό και δημιουργικό τομέα.

«Αγκάθι» για τον προπονητή της Άλμπα αποτελούν οι τραυματισμοί των Μάοντο Λο, Τζαλίν Σμιθ, Μάρκους Έρικσον, Γιοχάνες Τίμαν και Μπεν Λάμερς. Άπαντες δίνουν «μάχη» με το χρόνο για να προλάβουν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, κανένας από τους παραπάνω παίκτες δεν αγωνίστηκε τη Δευτέρα στη δύσκολη νίκη της Αλμπα με 98-95 απέναντι στη Βόννη για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Γερμανίας.

 

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη βδομάδα άνοιξε λογαριασμό στη φετινή Euroleague και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (73-75) απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς με «όπλο» της την εξαιρετική άμυνα άνοιξε λογαριασμό στις νίκες με τον Μάριους Γκριγκόνις να βρίσκει τον καλό του εαυτό.

Πλέον το ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι να συνεχίσουν στο δρόμο της βελτίωσης και να χτίσουν σερί νικών που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση όλων για τη δύσκολη συνέχεια στην Euroleague. Η εικόνα ήταν άκρως ενθαρρυντική και στην πρώτη νίκη (93-70) στην Basket League απέναντι στη Λαύριο με τον Μαντζούκα να πετυχαίνει 14 πόντους σε 18 λεπτά.

Στο πρόσφατο παρελθόν οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο Βερολίνο. Συγκεκριμένα έχουν να νικήσουν (59-65) από τον Φεβρουάριο του 2015 κι έκτοτε μετρούν δύο ήττες (87-78 πέρυσι, 74-65).


Άλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν στο περασμένο παιχνίδι

Οι Γερμανοί στην πρεμιέρα της Euroleague διέλυσαν 100-84 την Παρτιζάν του Ζελικό Ομπράντοβιτς και και την περασμένη βδομάδα έριξαν βόμβα πανηγυρίζοντας τη νίκη στην παράταση με 74-80 μέσα στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο.

«Μετά το Eurobasket κάποιοι παίκτες έχουν επιστρέψει καταπονημένοι. Η νίκη στο Μιλάνο μας φόρτωσε με τραυματισμούς, όμως το θετικό είναι ότι οι υπόλοιποι παίκτες ανταποκρίθηκαν. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση διότι έχουμε διαδοχικά ματς και πρέπει να βρούμε λύσεις στον τομέα της ενέργειας», τόνισε ο  Ίσραελ Γκονζάλεθ.

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη (73-75) στην Euroleague απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς με «όπλο» της την εξαιρετική άμυνα απενεργοποίησε τα ατού των Σέρβων και επικράτησε μέσα στο Βελιγράδι. Κορυφαίος ήταν ο Γκριγκόνις με 17 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά (3/4 τρίποντα, 2/2 δίποντα και 4/5 βολές), ενώ σε απόδοση ακολούθησαν οι Πονίτκα (10 π.) και Γκουντάιτις (12 π.).

Το γεγονός ότι ο Λιθουανός σκόρερ του «τριφυλλιού» επανεμφάνισε το καλό του πρόσωπο αντιμετωπίστηκε με «χαμόγελα» από τον Ράντονιτς.

Ο Ράντονιτς για το παιχνίδι με την Αλμπα στο Βερολίνο καταστρώνει πλάνο χωρίς τον Γουόλτερς, ο οποίος είναι τραυματίας, αντίθετα ο Άντριους ξεπέρασε την ίωση και είναι διαθέσιμος. Ο Μαυροβούνιος προπονητής του Παναθηναϊκού παραμονή του ματς μίλησε για το παιχνίδι στο Βερολίνο.

«Η Άλμπα έχει κάνει το τέλειο ξεκίνημα στη σεζόν. Έχουν παίξει εξαιρετικά παιχνίδια στην Εuroleague και στο γερμανικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια πολύ ταλαντούχα η οποία έχει μόλις δύο νεους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι γνωριζονται μεταξύ τους, διαθέτουν τον ίδιο κορμό εδώ και χρόνια, έχουν αυτοματισμούς και αυτό είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσεις» ανέφερε ο Μαυροβούνιος τεχνικός και συνέχισε:

«Θα είναι πολύ δύσκολο ματς για εμάς και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι απέναντι στην Άλμπα. Πρέπει να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι» ενώ όσον αφορά τα κλειδιά της αναμέτρησης, είπε:

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι στην άμυνα ενώ και στην επίθεση πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Θα παίξει ρόλο η τρανζίσιον άμυνα, τα box out και να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι. Με εξαίρεση τον Γουόλτερς ελπίζω όλοι οι υπόλοιποι να είναι έτοιμοι για το ματς. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες για να είμαστε ανταγωνιστικοί».

AΦΙΕΡΩΜΑ EUROLEAGUE 2022/23


Άλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 19/10/2022

Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα για το μεγάλο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής στην Euroleague.

Ματς για γερά νεύρα υπόσχονται Αλμπα Βερολίνου και Παναθηναϊκός στην 3η αγωνιστική της Euroleague και τα δεδομένα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι ξεκάθαρα. Από τη μια οι Γερμανοί σκοράρουν σε αυτές τις δύο αγωνιστικές της διοργάνωσης μέσο όρο 90 πόντους και από την πλευρά του οι «πράσινοι» παίζουν σκυλίσια άμυνα και δέχονται μέσο όρο 73.

Πλέον το ερώτημα είναι ποιος θα επικρατήσει, η καλύτερη άμυνα ή η επίθεση;

Το Over 155.5 πόντους σε απόδοση 1.91 έχει αξία, αφού στο Βερολίνο η Αλμπα Βερολίνου δίνει τρελό ρυθμό στα παιχνίδια της και συχνά ξεχνάει να παίξει άμυνα!

Οι Γερμανοί αναμένεται να μπουν με το πόδι στο γκάζι από το πρώτο λεπτό με σκοπό μπροστά στο κοινό της να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης. Το ενδεχόμενο να είναι μπροστά στο σκορ στην πρώτη περίοδο προσφέρεται σε απόδοση 1.77!

Επίσης, αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι οι «πράσινοι» τόσο με τη Ρεάλ, όσο και με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν πίσω στο σκορ στη πήξη του πρώτο δεκαλέπτου.

Στην παρθενική νίκη του Παναθηναϊκού στην Euroleague μέσα στο Βελιγράδι ο Γκριγκόνις ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό και αστόχησε μόλις σε ένα σουτ.  Ο Λιθουανός σκόρερ θα αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες έξω από την γραμμή των 6.75 και η απόδοση 1.90 να πετύχει Over 13,5 πόντους είναι δελεαστική!


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ