el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλμερία – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 14/08/2022

Με μοναδικό στόχο να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στη φετινή La Liga η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένχες» κάνουν πρεμιέρα απέναντι στην Αλμερία, την οποία αντιμετωπίζουν εκτός έδρας.

Το κλίμα στους νεοφώτιστους είναι ακόμη πανηγυρικό. Ύστερα από σκληρή αγωνιστική προσπάθεια και μεγάλες επενδύσεις επέστρεψαν μετά από επτά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και φυσικά θέλουν να παραμείνουν σε αυτή.

Η «βασίλισσα» από την πλευρά της πηγαίνει στο «Χουέγος Μεντιτερανέος» έχοντας κατακτήσει την πρώτη κούπα της σεζόν. Την περασμένη Τετάρτη επικράτησε στο Ελσίνκι 2-0 κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης κι έβαλε στην τροπαιοθήκη το πέμπτο Super Cup της ιστορίας της.

Με 500+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα η αναμέτρηση της Αλμερία απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για την 1η αγωνιστική της La Liga γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με 0% γκανιότα, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στη La Liga!


Αλμερία – Ρεάλ Μαδρίτης: Ανάλυση, Παρουσίαση 14/08/2022

Τον τρίτο προβιβασμό στην ιστορία της πανηγυρίζει η Αλμερία. Έχοντας αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, η ομάδα από την Ανδαλουσία είδε τις μεγάλες προσπάθειες που έκανε τα τελευταία χρόνια να πιάνουν τρόπο.

Και πάλι με θρίλερ, αλλά αυτή τη φορά με αίσιο τέλος, τερμάτισε στην κορυφή της Segunda Division σε ισοβαθμία με τη Βαγιαδολίδ (81β.), έχοντας μόλις ένα βαθμό περισσότερο από την 3η θέση, που την έστελνε στον… εφιάλτη των μπαράζ.

almeria realmadrid2 novibet

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν και ο Ρούμπι που ανέλαβε την ομάδα τον Απρίλιο του 2021 έχει πάρει τα… κλειδιά για να συνεχίσει το έργο του και στη La Liga, όπου σε πρώτη φάση στόχος είναι η καθιέρωση.

«Η ομάδα μου θέλω να ακολουθήσει το μοντέλο της περσινής χρονιάς. Και βάσει αυτή της λογικής κινούμαστε στις μεταγραφές. Θέλουμε να δυναμώσουμε περισσότερο και να κυριαρχήσουμε σε ακόμη περισσότερους τομείς του παιχνιδιού», είπε αρχικά σχολιάζοντας το πλάνο της νέας σεζόν και στη συνέχεια για τις αλλαγές και τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στον σχεδιασμό υποστήριξε:

«Είναι αλήθεια πως ξεκινώντας τη νέα προσπάθεια είδαμε κάποια πράγματα τα οποία μας ανάγκασαν να επανεξετάσουμε κάποιες υποθέσεις. Για παράδειγμα ήμασταν μία ομάδα που έβαζε πολλά γκολ πέρσι. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ενισχυθούμε μεσοεπιθετικά, γιατί από την άλλη πλευρά από τον άξονα δεν δημιουργούσαμε όπως θα θέλαμε.

Δεν θέλουμε να αλλάξουμε το στυλ μας. Είμαστε μια ομάδα που θέλει να κρατάει την μπάλα στα πόδια της. Πέρσι αποδείξαμε πως η Segunda Division ήταν πολύ μικρή για εμάς! Φέτος πρέπει να αποδείξουμε πως η La Liga δεν είναι τόσο μεγάλη για εμάς. Πρέπει όμως να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Οι παίκτες πρέπει να έχουν τον χρόνο τους».

Κοιτώντας τις μεταγραφές της Αλμερία είναι εμφανές πως η ομάδα στοχεύει σε επενδύσεις. Έχει αποκτήσει εννέα ποδοσφαιριστές, οι πέντε είναι από 20 ετών και κάτω και για τους δύο από αυτούς έδωσε τα περισσότερα χρήματα μέχρι στιγμής από το μπάτζετ της. Στον στόπερ, Καΐκι, της Σάντος (7εκατ. ευρώ), για τον οποίο ενδιαφερόταν «ζεστά» και η Μπαρτσελόνα, αλλά και στον σέντερ φορ του Ερυθρού Αστέρα (3.5 εκατ.), Μάρκο Μιλοβάνοβιτς.

almeria realmadrid3 novibet

Η Ρεάλ Μαδρίτης φρόντισε να ανοίξει τη χρονιά όπως έκλεισε την προηγούμενη. Με κούπα δηλαδή! Την περασμένη Τετάρτη κατέκτησε το 5ο UEFA Super Cup της ιστορίας της στο Ελσίνκι κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικρατώντας 2-0.

almeria realmadrid4 novibet

Η «συνταγή» ήταν η περσινή. Ο Κουρτουά ήταν εκεί τις δύο-τρεις φορές που η άμυνά του τον χρειάστηκε. Οι στημένες φάσεις έδωσαν τη λύση και ο Αλάμπα άνοιξε το σκορ στο 37ο λεπτό. Η μεσαία γραμμή «κοντρόλαρε» τον ρυθμό με τους Μόντριτς, Κρόος και Κασεμίρο να κόβουν και να ράβουν και ο Βινίσιους αφού αναστάτωσε την άμυνα των «αετών» σέρβιρε στο 67ο λεπτό το 2-0 στον πάντα έτοιμο να «χτυπήσει», Καρίμ Μπενζεμά.

Έτσι τελείωσε η δουλειά για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος κατακτώντας το 4ο Σούπερ Καπ της καριέρας του, τα περισσότερα από κάθε άλλον, είδε την ομάδα του σε ικανοποιητικά επίπεδα ετοιμότητας. Ιστορικό ήταν το βράδυ και για τον Μπενζεμά, ο οποίος ξεπέρασε τον Ραούλ (323) στη λίστα των μεγαλύτερων σκόρερ της ομάδας φτάνοντας στη 2η θέση (324) πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (450).

«Δεν περίμενα το τελευταίο παιχνίδι για να καταλάβω πως η ομάδα μου εξακολουθεί να διψάει για διακρίσεις. Τα αποδυτήρια που βρίσκομαι είναι στα πιο υγιή που είχα ποτέ μου. Θέλω να το κάνω ξεκάθαρο αυτό. Αυτό μας βοηθάει να φτάνουμε σε νίκες σε συνδυασμό με την ευφυία των ποδοσφαιριστών που έχουμε μαζί μας», σχολίασε ο Ιταλός τεχνικός.

Όσον αφορά το ρεπορτάζ, είναι λογικό να υπάρχουν πιέσεις για μεταγραφές, ειδικά από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα ενισχύθηκε σημαντικά. Βέβαια, μέχρι στιγμής τόσο ο Κάρλο Αντσελότι, όσο και ο Φλορεντίνο Πέρεθ κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και δεν αποκαλύπτουν τις κινήσεις τους. Πάντως, υπάρχει έντονη φημολογία για την απόκτηση ενός έξτρα παίκτη για τη μεσοπιθετική γραμμή κι ακόμη ενός σέντερ-φορ για να «ξεκουράζει» τον Μπενζεμά.

almeria realmadrid5 novibet

Αλμερία – Ρεάλ Μαδρίτης: Στατιστικά & Προϊστορία 14/08/2022

  • Από το 2015 έχουν να τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες.
  • Η προϊστορία είναι σχετικά μικρή και συντριπτική υπέρ της Ρεάλ, που σε 12 ματς μετράει 9 νίκες, εκ των οποίων οι πέντε είναι σερί. Δύο παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα, ενώ μία νίκη έχει η Αλμερία.
  • Καλές επιδόσεις για την Αλμερία την περσινή χρονιά εντός έδρας. Έκλεισε με απολογισμό 14-4-3 και συντελεστή τερμάτων 38-15.
  • «Νερά» αμυντικά έκανε στα τελευταία της εκτός έδρας ματς στη La Liga πέρσι η Ρεάλ. Δέχτηκε γκολ στα πέντε τελευταία, εκ των οποίων τα 4/5 ήταν και Goal/Goal.

almeria realmadrid7 novibet

Αλμερία – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά 14/08/2022

Η Αλμερία έδειξε να «ψάχνεται» στο φιλικά της τεστ γιατί θα χρειαστεί να κάνει μια προσαρμογή του παιχνιδιού της στα δεδομένα της κατηγορίας. Βέβαια, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό που θα υπάρχει στο γήπεδό της περιμένουμε να έχει καλή εικόνα στο ξεκίνημα.

Από την άλλη πλευρά, η κυνικότητα της Ρεάλ «σπάει τα νεύρα» των αντιπάλων της. Ο Αντσελότι δεν θα αφήσει την ομάδα του να χαλαρώσει καθώς προετοιμάζεται για μεγάλη κούρσα στη χρονιά. Βέβαια, το ξεκίνημά της πάντα συνοδεύεται και με φυσιολογικά λάθη…

ΤΟ Goal/Goal ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 1.78 ΣΤΗ NOVIBET

Τόσο η «βασίλισσα» είναι ομάδες που εκμεταλλεύονται το transition και ψάχνουν τους κενούς χώρους από τα άκρα κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία.

ΤΟ OVER 10.5 ΚΟΡΝΕΡ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 2.55 ΣΤΗ NOVIBET


Αλμερία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 14/08/2022

Η Αλμερία δείχνει γενικά πως βρίσκεται σε μία διαδικασία ψαξίματος. Ο Ρούμπι έχει αλλάξει πράγματα στην ομάδα του και αυτό φάνηκε στα φιλικά, όπου οι παίκτες του ήταν εμφανές πως χρειάζονταν χρόνο για να τα εφαρμόσουν. Στο ιατρικό δελτίο δεν αναφέρονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Φερνάντο – Ακιέμε, Μπάμπιτς, Έλι Πόθο – Ντε λα Χοθ, Σαμού Κόστα, Ρομπερτόνε – Πορτίγιο, Ραμαζάνι, Σαντίκ

almeria realmadrid6 novibet

Ρεάλ Μαδρίτης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 14/08/2022

«Ανοιχτό βιβλίο» η ενδεκάδα της Ρεάλ πλέον. Ο Κάρλο Αντσελότι όπως και στο Super Cup είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει προβλήματα. Η λογική λέει πως θα παρατάξει τους ίδιους με το τελευταίο παιχνίδι, ωστόσο, δεν αποκλείεται να κάνει μία δύο αλλαγές. Για παράδειγμα ο Ρούντιγκερ ενδέχεται μαζί με τον Καμαβινγκά και τον Ροντρίγκο να βρουν θέση και στο αρχικό σχήμα.

Πιθανές ενδεκάδες (4-3-3): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα – Μεντί – Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος – Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ