el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση 03/03/2023

Η Ελλάδα θρηνεί για την τραγωδία στα Τέμπη και παρότι διανύουμε τριήμερο εθνικού πένθους, η Ευρωλίγκα ενημέρωσε τις ελληνικές ομάδες ότι θα διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια τους.

Μέσα σ’ αυτό το βαρύ κλίμα, ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής (03/03, 21:30) την Αρμάνι στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Live Streaming, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.


Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Ανάλυση, Παρουσίαση 03/03/2023

Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν σταθερά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 18-7, έχοντας μέχρι τώρα το καλύτερο εκτός έδρας ρεκόρ στη διοργάνωση με 9 νίκες σε 13 παιχνίδια μακριά από το ΣΕΦ.

Ταυτόχρονα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετράει 7 σερί νίκες και 9 στα 10 τελευταία ματς στην Ευρωλίγκα.

Την ίδια ώρα, η Αρμάνι τρέχει ένα σερί τριών νικών, όμως το ρεκόρ της (9-15) δεν της αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Κι αυτό γιατί η ομάδα του Ετορε Μεσίνα έχει τέσσερις νίκες λιγότερες από τις ομάδες που είναι στο κόλπο για την συμμετοχή στα πλέι οφ.
Εν ολίγοις, σε αυτές τις 9 τελευταίες αγωνιστικές της regular season, το Μιλάνο θα πρέπει να βάλει από κάτω του 6 ομάδες!

Η παράδοση «λέει» Ολυμπιακό, αφού στις 24 αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε επίπεδο Euroleague, οι Πειραιώτες προηγούνται με 16-8 στις νίκες, ενώ στα τελευταία έξι μεταξύ τους την τελευταία τριετία το σκορ είναι 5-1 για τους «ερυθρόλευκους».

bartzokas olympiacos novibet

Ο κόουτς Μπαρτζώκας στο ξεκίνημα των δηλώσεών του αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών και στη συνέχεια στο παιχνίδι με την Αρμάνι και την παρουσία των 600 φιλάθλων του Ολυμπιακού, που έκαναν το ταξίδι για το Μιλάνο, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια του Ελληνα τεχνικού και των παικτών του:

«Χωρίς αμφιβολία έχουμε επηρεαστεί, όχι μόνο εμείς αλλά και οι ξένοι. Είναι κάτι που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινωνία, όχι μόνο την ελληνική. Εμείς πρέπει να παίξουμε, πρέπει να «εργαστούμε», είναι δύσκολο αλλά είναι στη φύση της δουλειάς μας…», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η Αρμάνι έχει κερδίσει τα τελευταία τρία παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως έχει καλό προπονητή και ρόστερ. Με βάση τους τραυματισμούς που είχαν στη χρονιά δεν πήγαν όπως θα ήθελαν, ντεφορμαρίστηκαν, έπαιξαν με πίεση. Τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση και με τον Νάπιερ παίζουν καλύτερα.

Δείχνουν να ανακάμπτουν με στόχο το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Όλοι έχουν κίνητρο να παίξουν με εμάς λόγω της θέσης μας αλλά και εμείς έχουμε το πρέπει».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην κερκίδα που ετοιμάζουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην Ιταλία: «Αντιλαμβάνονται όλοι ότι θα δώσουμε “μάχη”. Πάντα νιώθουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αυτό είναι το μέγεθος του Ολυμπιακού, να έχει τον κόσμο μαζί του όπου παίζει».


Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Ο Ολυμπιακός έδειξε τα δόντια του και στη Βαλένθια (δεν έχει χάσει ποτέ από τις «νυχτερίδες»/έχει μόνο νίκες φέτος στην Ισπανία) μετατρέποντας το -15 που βρέθηκε πίσω στο σκορ κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, σε +15 στο δεύτερο 20λεπτο, παίζοντας… ως πρωτοπόρος της φετινής διοργάνωσης.

Τελικά, έφτασε στο ροζ φύλλο (85-92) με MVP τον Κώστα Παπανικολάου που ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του (22 π. με 4/6 τρίποντα) και τους Βεζένκοφ (20 π., 7 ρ.), Γουόκαπ (13 π., 6 ασίστ), Σλούκα (10 π., 9 ασίστ) να… υποστηρίζουν τον κάπτεν των Πειραιωτών σε καίρια σημεία της αναμέτρησης.

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 20/26 δίποντα, 13/28 τρίποντα, 13/20 βολές, 34 ριμπάουντ (28 αμυντικά/6 επιθετικά), 25 ασίστ, 9 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 20 λάθη.

Η Αρμάνι με δύο βολές του Νικολό Μέλι νίκησε τον Παναθηναϊκό (78-76) στο Μιλάνο και πανηγύρισε όπως προαναφέραμε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στην Ευρωλίγκα.

Πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του Μεσίνα ήταν ο Μπράντον Ντέιβις, με τον Αμερικανό σέντερ να τελειώνει το ματς με 16 πόντους (8/11 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος και 1 μπλοκ παρά το γεγονός πως έμεινε στο παρκέ μόλις 17’.
Καλή εμφάνιση από τον Νέιπιερ με 16 π. (4/8 τρίποντα) και 5 ασίστ, διψήφιοι και οι Μέλι (14 π., 7 ρ.), Τονούτ (11 π.).

Τα ομαδικά στατιστικά της Αρμάνι: 25/41 δίποντα, 8/26 τρίποντα, 4/5 βολές, 40 ριμπάουντ (25 αμυντικά/15 επιθετικά), 16 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 12 λάθη.


Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 03/03/2023

Χωρίς απουσίες οι «ερυθρόλευκοι», σταθερά δίχως τους Χολ, Πάνγκος και Σιλντς το Μιλάνο, ενώ ως αμφίβολοι δίνονται αυτή την ώρα οι Ντατόμε, Μπιλίγκα και Ρίτσι, με τις πιθανότητες για να βρεθούν στο παρκέ να είναι υπέρ τους.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (θα αγωνιστεί με τις μαύρες φανέλες σε ένδειξη πένθους…) έχει μείνει όρθια σε δυσκολότερες έδρες από αυτή της (απογοητευμένης) Αρμάνι και από τη στιγμή που κερδίζει με όλους τους τρόπους τους αντιπάλους του, θα είναι… παράλογο να τον κοντράρουμε.

Σε απόδοση 1,86 στη Novibet το «διπλό» των Πειραιωτών στους -5,5 πόντους.

Ο Σάσα Βεζένκοφ οδεύει ολοταχώς προς το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, παίζοντας με τον αέρα του καλύτερου φόργουορντ της διοργάνωσης.

Σε απόδοση 1,90 να ξεπεράσει το line των 19,5 πόντων ο κορυφαίος και πιο σταθερός παίκτης του φετινού Ολυμπιακού.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σαμπάζ Νέιπιερ έχει «γλυκάνει» κάπως το παιχνίδι της Αρμάνι στο μπροστά μέρος του παρκέ, σε απόδοση 2,00 στη Novibet ο 31χρονος Αμερικανός πλέι μέικερ να μοιράσει Over 4,5 ασίστ.


Διαβάστε ακόμα…

olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ