el
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Μπάγερν – Λειψία: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 05/02/2022

Το σπουδαιότερο ματς στην 21η αγωνιστική της Bundesliga διεξάγεται στο Μόναχο με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μπάγερν να φιλοξενεί την 6η, Λειψία.

Οι Βαυαροί είναι το φαβορί για τη νίκη, όμως η Λειψία διψάει για την παρθενική της νίκη μέσα στο Allianz Arena, ενώ ψάχνει και μια άτυπη εκδίκηση για το γεγονός ότι η Μπάγερν από πέρυσι μέχρι και τώρα της πήρε τον προπονητή, Γιούλιαν Νάγκελσμαν και δύο παίκτες κλειδιά, τους Ουπαμεκάνο, Σάμπιτσερ!

Έτσι, κι αλλιώς οι δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια μας προσφέρουν συγκλονιστικά παιχνίδια και ανάλογο ματς αναμένουμε και το Σάββατο το απόγευμα (19:30). Να υπενθυμίσουμε ότι οι δυο ομάδες προέρχονται από το mini break και τελευταία τους αγωνιστική υποχρέωση ήταν στις 23 Ιανουαρίου.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ματς ανάμεσα σε Μπάγερν και Λειψία γίνεται πιο συναρπαστικό.


Μπάγερν – Λειψία: Ανάλυση, Παρουσίαση 05/02/2022

Μπορεί η Μπάγερν να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, μόνη πρώτη στο +6 από τη 2η της βαθμολογίας Ντόρτμουντ, όμως δεν μπορεί να καθησυχάσει.

Οι πρωταθλητές στο τελευταίο τους εντός έδρας ματς ηττήθηκαν 1-2 (Video) από την Γκλάντμπαχ και μια νέα ήττα στο Μόναχο (8-0-2 φέτος) θα προσθέσει γκρίνια. Βέβαια μετά τη… σφαλιάρα από την Γκλάντμπαχ οι ποδοσφαιριστές του Νάγκελσμαν απάντησαν με δύο εκτός έδρας τεσσάρες απέναντι σε Κολωνία (0-4) και Χέρτα (1-4) κι έδωσαν απαντήσεις σε εχθρούς και φίλους.

Στη 1-4 μέσα στο Βερολίνο το παράδοξο ήταν ότι δεν σκόραρε ο Λεβαντόφσκι και βρήκαν δίχτυα 4 διαφορετικοί παίκτες (Τολισό, Γκνάμπρι, Σανέ, Μίλερ).

 

Ο Νάγκελσμαν περιμένει από τους παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο υψηλό ρυθμό και ευελπιστεί ότι η είδηση της φυγής του Νίκλα Σίλε δεν θα φέρει αναστάτωση. Ο 26χρονος Γερμανός στόπερ ενημέρωσε τη διοίκηση και τον προπονητή τους ότι δεν θα ανανεώσει, κάτι που σημαίνει ότι θα φύγει ελεύθερος το καλοκαίρι.

«Θα προτιμούσα να μείνει στην ομάδα, όμως μου εξήγησε τους λόγους και τους σέβομαι. Θα τον έχουμε μαζί μας μέχρι το καλοκαίρι και ελπίζω να δώσει τον καλύτερό του εαυτό διότι τον χρειαζόμαστε. Είμαι περίεργος να δω που θα πάει και ποια ομάδα τον έκανε περισσότερο ευτυχισμένο από την Μπάγερν», δήλωσε ο Νάγκελσμαν σχετικά με τον Νίκλας Σίλε, ενώ για το ματς, συμπλήρωσε:

«Περιμένω ότι η Λειψία θα μας πιέσει διότι θέλουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Η Μπάγερν ήδη ψάχνει τον αντικαταστάτη του Σίλε και διακαής πόθος είναι ο Αντρέας Κρίστενσεν της Τσέλσι.

Η Λειψία πραγματοποίησε απογοητευτικό πρώτο γύρο και ειδικά στα εκτός έδρας ματς (1-4-4) ήταν απογοητευτική. Αξίζει να αναφέρουμε ότι την πρώτη της φετινή εκτός έδρας νίκη την πέτυχε μέσα Ιανουαρίου μέσα στη Στουτγκάρδη (1-2 Video) και στο νέο έτος δείχνει αρκετά αλλαγμένη προς το καλύτερο.

Εξάλλου, μέσα στο 2022 μετράει μόνο νίκες (4), τρεις στην Bundesliga και μια στο Κύπελλο.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι επικράτησε 2-0 της Βόλφσμπουρκ και οι λύσεις στην επίθεση δόθηκαν από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, Ορμπαν και Γκαρντιόλ.

 

Οι «ταύροι» βρίσκονται στην 6η θέση και θέλουν να διευρύνουν το θετικό σερί για να πλησιάσουν τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέσα στο Μόναχο η Λειψία δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ νίκη και ο προπονητής, Ντομένικο Τοντέσκο, στην προσπάθειά του να διώξει την πίεση από τους παίκτες του, δήλωσε: «Μας περιμένει ένα μεγάλο και δύσκολο παιχνίδι, όμως δεν είναι ματς… έξι πόντων, αλλά τριών όπως όλα τα άλλα».


Μπάγερν – Λειψία: Στατιστικά και Προϊστορία 05/02/2022

  • O Ντομένικο Τοντέσκο βρίσκεται από τις 9 Δεκεμβρίου του 2021 στον πάγκο της Λειψίας, αφού αντικατέστησε τον Γέσε Μάρς. Από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία των ταύρων μετράει 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα σε όλες τις διοργανώσεις.
  • Η Λειψία δεν έχει νικήσει ποτέ την Μπάγερν μέσα στο Μόναχο και μετράει 3 ήττες και 2 ισοπαλίες. Τα τελευταία δύο χρόνια τα ματς έχουν κολλήσει στο «Χ» και μάλιστα πέρυσι (3-3) η Λειψία προηγήθηκε δυο φορές 0-1 και 2-3.
  • Η αναμέτρηση του πρώτου γύρου έληξε με περίπατο της Μπάγερν. Οι Βαυαροί επικράτησαν 1-4 μέσα στη Λειψία με το σκόρερ τους Λεβαντόφσκι (με πέναλτι), Μουσιάλα, Σανέ και Τσούπο Μοτίνγκ.
  • H Λειψία είναι η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι στην Bundesliga, συνολικά 7.
  • Ο Λεβαντόφσκι οδηγεί την κούρσα των σκόρερ στο πρωτάθλημα με συνολικά 23 γκολ. Ο Ενκουνκού από την πλευρά της Λειψίας βρίσκεται στην 6η θέση με 9 τέρματα.
  • Στον τομέα της δημιουργία ο Τόμας Μίλερ είναι μακράν ο κορυφαίος παίκτης της Bundesliga με 16 ασίστ. Στην 3η θέση βρίσκεται ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας, Ενκουνκού με 7 ασίστ.
  • Η Μπάγερν δεν αφήνει την μπάλα από τα πόδια της. Το 59% μέσο όρο κατοχής στα ματς της Bundesliga αποδεικνύει του λόγους το αληθές και την φέρνει πρώτη στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η Λειψία βρίσκεται στην 3η θέση και μέσος όρος κατοχής μπάλας στο 55%.
  • 29 ματς έχει δώσει φέτος η Μπάγερν υπό τις οδηγίες του Νάγκελσμαν και έχει σκοράρει συνολικά 102 γκολ. Αυτό σημαίνει 3,5 γκολ ανά παιχνίδι.
  • Η Λειψία την περασμένη αγωνιστική επικράτησε 2-0 της Βόλφσμπουργκ και έφτασε τις 100 νίκες στην Bundeslga σε 190 παιχνία.
  • Ο  προπονητής της Λειψίας, Ντομένικο Τοντέσκο, έχει αντιμετωπίσει 4 φορές στο παρελθόν την Μπαγερν ως τεχνικός της Σάλκε και μετράει ισάριθμες ήττες.
  • Η Λειψία μέσα στο 2022 μετράει 4 νίκες σε ισάριθμα ματς και οι τρεις νίκες ήρθαν με σκορ Νο Goal (2-0).
  • H Βαθμολογία της Bundesliga

Μπάγερν – Λειψία: Προγνωστικά 05/02/2022

Η Λειψία δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει τους Βαυαρούς κάτι που έγινε και πέρυσι μέσα στο Μόναχο.

ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.80 ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΠΡΩΤΗ Η ΛΕΙΨΙΑ

Οι ταύροι έχουν βελτιώσει την αμυντική τους λειτουργία και περιμένουμε να βάλουν δύσκολα στην παρέα Λεβαντόφσκι.

ΤΟ UNDER 3,5 ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.81 ΣΤΗ ΝOVIBET

Στα ειδικά στοιχήματα υπάρχουν ελκυστικές αποδόσεις και στην κατηγορία των παικτών ο Ενκουνκού δεν περνάει απαρατήρητος, αφού επιθετικά τα πάντα ξεκινούν από τα πόδια του.

ANYTIME ΣΚΟΡΕΡ ΕΝΚΟΥΝΚΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.75 ΣΤΗ NOVIBET

Τα παιχνίδια της Λειψίας έχουν πέναλτι στο μενού τους είτε υπέρ ή κατά των ταύρων. Γιατί όχι και στο Μονάχο;

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.60 ΣΤΗ NOVIBET 


 


Μπάγερν: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/02/2022

Ο προπονητής της Μπάγερν, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, θα αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά την ομάδα που καθοδήγησε για δύο χρόνια. Ο νεαρός Coach των Βαυαρών περιμένει από τους παίκτες του να σταματήσουν τα επιπόλαια λάθη στην άμυνα και να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

Υπάρχει σκέψη να παίξει με σύστημα 3-4-2-1 κι αν τελικά το επιλέξει θα μείνει εκτός 11αδα ο Σίλε ή ο Ουπαμεκάνο και θα προστεθεί στην επίθεση ο Κομάν. Λόγω τραυματισμού θα λείψουν οι Γκορέτσκα, Ντέιβις, ενώ στο Κόπα Άφρικα βρίσκεται ο Τσούπο Μοτίνγκ.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Νόιερ, Παβάρντ, Ουπαμεκάνο, Σίλε, Ερντάντεθ, Τολισό, Κίμιχ, Γκνάμπρι, Σανέ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι

Λειψία: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/02/2022

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αυτό επικρατεί στο μυαλό του προπονητής της Λειψίας, Ντομένικο Τοντέσκο, ο οποίος από την εκκίνηση του 2022 δεν έχει την παραμικρή απώλεια. Ο Σιμακάν αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις, όμως είναι απίθανο να απουσιάσει από το μεγάλο ματς. Τραυματίας παραμένει ο Χάλστενμπεργκ (μπακ) και ο μέσος Άνταμς.

Δίπλα από τον Ενκουνκου θέση διεκδικούν οι Πόουλσεν, Σζομποσλάι, ενώ υπάρχει και η λύση του Ντάνι Όλμο.

Πιθανή 11αδα (3-4-1-2): Γκουλάτσι, Σιμακάν, Ορμπαν, Γκαρντιόλ, Κλόστερμαν, Λάιμερ, Καμπλ, Ανχελίνο, Ενκουνκου, Σζομποσλάι (Πόουλσεν), Σίλβα  

 


Διαβάστε ακόμα…

copa africa cup

Σενεγάλη – Αίγυπτος: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 06/02/2022


the damned united novibet

Οι 10 καλύτερες ταινίες για ποδόσφαιρο

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ