el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Champions League: Φαβορί η Σίτι, ο Νάγκελσμαν «χάλασε» την Mπάγερν

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της φάσης των «8» του Champions League οι ομάδες ζεσταίνουν τις μηχανές τους και πλέον απέχουν λίγα βήματα από τον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης στις 10 Ιουνίου!

Η προημιτελική φάση της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης μας προϊδεάζει για παιχνίδια που θα σπάσουν καρδιές και στο χρηματιστήριο των αποδόσεων του στοιχήματος οι μεταπτώσεις παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στην κορυφή παραμένει η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως η αλλαγή σοκ στον πάγκο της Μπάγερν με τον διωγμό του Γιούλιαν Νάγκελσμαν «έσπρωξε» τη γερμανική ομάδα από τη 2η θέση στην 4η! Πλέον, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μαζί με τη Νάπολι στη 2η θέση των φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.


Μάντσεστερ Σίτι: Φαβορί για τo Τσάμπιονς Λιγκ σε απόδοση 4.00 στη Novibet

Η Μάντσεστερ Σίτι υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα παλεύει αρκετά χρόνια για να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης και για ακόμα μια σεζόν είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League.

Στο ρόστερ δεν υπάρχουν κενά, αφού φέτος ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε να παίξει με κλασικό σέντερ φορ και η έλευση του Έρλινγκ Χάαλαντ έχει διορθώσει τις ανορθογραφίες των περασμένων ετών. Ο Νορβηγός φορ έχει σπάσει τα κοντέρ με τη φανέλα της Σίτι.

Τα 10 γκολ σε 6 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και τα 42 τέρματα σε 37 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις δείχνουν ότι ο 22χρονος «τρομοκρατεί» τις αντίπαλες άμυνες.

Στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι τερμάτισε πρώτη και αήττητη (4-2-0) απέναντι σε Ντόρτμουντ, Σεβίλλη και Κοπενγχάγη, ενώ στη φάση των «16» ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της Λειψίας. Μετά το 1-1 στη Γερμανία ήρθε η εντυπωσιακή επικράτηση με 7-0 στο City of Manchester Stadium με τον Χάαλαντ να σκοράρει 5 γκολ!

Αναμφισβήτητα η Σίτι θα προτιμούσε στην κλήρωση για τη φάση των «8» έναν αντίπαλο πιο βατό σε σχέση με την πιο έμπειρη στη διοργάνωση Μπάγερν.

Γι’ αυτό το λόγο η απόδοση της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα ανέβηκε και από 3.60 πήγε στο 4.00, ενώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση που οι Άγγλοι περάσουν τους Γερμανούς τότε θα τους περιμένει ο νικητής του Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι λόγοι που η Μάντσεστερ Σίτι είναι ικανή να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ είναι αρκετοί:

  • Η αγωνιστική της εικόνα με κλασικό σέντερ φορ είναι σαφώς πιο ορθολογική σε σχέση με τα περασμένα χρόνια.
  • Στη γραμμή κρούσης με τον Έρλινγκ Χάαλαντ διαθέτει έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, ο οποίος μοιάζει ασταμάτητος.
  • Ο βασικός στόχος έχει οροθετηθεί από την αρχή της σεζόν και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, συχνά η Σίτι σβήνει τις μηχανές της στην Premier League και βρίσκεται στη 2η θέση πίσω από την Άρσεναλ.
  • Σε παίκτες, διοίκηση και τεχνικό επιτελείο υπάρχει τεράστια δίψα για την κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της ομάδας.

Ρεάλ Μαδρίτης: Απόδοση 4.50 στη Novibet για την 15η κούπα

Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι με 14 τρόπαια στη συλλογή τους συχνά μοιάζουν να παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ με μεγαλύτερη άνεση απ’ ότι στη LaLiga.

Μιας και είπαμε για το ισπανικό πρωτάθλημα να αναφέρουμε ότι εκεί η Ρεάλ ουσιαστικά έχει χάσει το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα, όμως αυτό τρομάζει τους αντιπάλους της στην Ευρώπη.

Το παρελθόν μας έχει αποδείξει ότι όταν η Ρεάλ μένει πίσω στο εγχώριο πρωτάθλημα τότε τα δίνει όλα στο Champions League και τα αποτελέσματα είναι γνωστά!

Οι παίκτες του Κάρλος Αντσελότι στον όμιλο της διοργάνωσης τερμάτισαν στην πρώτη θέση (4-1-1) και άφησαν με άνεση πίσω τους τις Λειψία, Σαχτάρ, Σέλτικ.

Στους «16» η Λίβερπουλ αποδείχθηκε η άτυχη της υπόθεσης. Οι Άγγλοι ήθελαν ρεβάνς για τον περυσινό χαμένο τελικό, όμως η Ρέαλ ήταν διαστημική.

Με την επικράτηση με 5-2 μέσα στο Άνφιλντ και τη νίκη με 1-0 στο Μπερναμπέου η «βασίλισσα» πέρασε εύκολα τους «reds» κι αυτόματα πριν την κλήρωση τοποθετήθηκε 4ο φαβορί σε απόδοση 7.00 για την κατάκτηση και του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην κλήρωση για τη φάση των «8» η Ρεάλ έπεσε με την Τσέλσι ομάδα που είναι σαφώς πιο βατή αντίπαλος σε σχέση με τις Σίτι και Μπάγερν. Οι Μαδριλένοι θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για να περάσουν το εμπόδιο των «μπλε» και γι αυτό το λόγο έγιναν δεύτερο φαβορί σε απόδοση 4.50 για να ανέβουν και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ικανή να επιβεβαιώσει την τωρινή απόδοση 4.50 και  κατακτήσει και πάλι το Τσάμπιονς Λιγκ για τους παρακάτω λόγους:

  • Με δεδομένο ότι έχει χάσει το πρωτάθλημα στη LaLiga οι παίκτες έχουν αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.
  • Στο πάγκο υπάρχει ο μαέστρος Κάρλος Αντσελότι, ο οποίος έχει κατακτήσει 4 φορές το Τσάμπιονς Λιγκ (2 με Μίλαν και 2 με Ρεάλ) και ξέρει τον τρόπο να οδηγεί ομάδες στην κορυφή της Ευρώπης.
  • Στο ρόστερ υπάρχουν ηγετικές μορφές σε όλες τις γραμμές που συνδυάζουν εμπειρία και έχουν διανύσει με επιτυχία τη διαδρομή προς την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Κουρτουά, Ρίντιγκερ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Κρος, Μόντριτς, Βινίσιους και Μπενζεμά είναι αναμφισβήτητα winner!

Νάπολι: Ηφαίστειο σε απόδοση 4.50 στη Novibet

Νάπολι και Ρεάλ… ισοβαθμούν στη 2η θέση των φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και το γεγονός αυτό «φωτογραφίζει» την ομαδάρα που έχει δημιουργήσει φέτος ο Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Οι Ναπολιτάνοι δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ανήκουν φέτος στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τα νούμερά τους και η εικόνα τους πάνω στο χορτάρι προκαλούν φόβο στους αντιπάλους.

Η Νάπολι έχει εξασφαλίσει ήδη την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στη Serie A για 3η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1990. Οι παίκτες του Σπαλέτι οδηγούν με άνεση την κούρσα και οι ανταγωνιστές τους βρίσκονται στο -19 και -21.

Επίσης, στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Νάπολι κυριάρχησε στον όμιλο (5-0-1 με 20-6 γκολ) αφήνοντας πίσω τις Λίβερπουλ, Άγιαξ, Ρέιντζερς.

Στους «16» η παρέα των Οσιμέν, Κβαρτσκέλια ξεπέρασε το εμπόδιο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με δύο νίκες (0-2 και 3-0) και στην κλήρωση για τη φάση των «8» θα πάει σε γνώριμα λιμέρια, αφού θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Νάπολι στις πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομιλων ήταν σε απόδοση 15.00 για την κατάκτηση του Champions League, όμως πλεον έχει φέρει τα πάνω κάτω με απόδοση 4.50! 

Η Νάπολι έχει το momentum και τη δίψα για να γράψει ιστορία και οι λόγοι είναι εξής:

  • Ο Σπαλέτι έχει δημιουργήσει μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης που αρνείται να χάσει. Έχει σε εξαιρετική κατάσταση τους ποδοσφαιριστές του που πάνω στο χορτάρι λειτουργούν σαν «οικογένεια».
  • Η Νάπολι διαθέτει στο ρόστερ της δύο από τους πιο hot επιθετικούς. Ο λόγος για τους Οσιμέν και Κβαρατσκέλια, οι οποίοι έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές τους και έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό δίδυμο. Ο Οσιμέν μετράει φέτος 25 γκολ σε 29 συμμετοχές με 4 τέρματα και 5 εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κβρατσκέλια ξέρει να… φτιάχνει τους συμπαίκτες τους και να ταλαιπωρεί με την τεχνική τους τις αντίπαλες άμυνας. Ο Γεωργιανός μετράει 16 ασίστ σε 30 παιχνίδια και στο Champions League 2 γκολ και 4 ασίστ σε 7 συμμετοχές.
  • Η Νάπολι έχει εξασφαλίσει το ιταλικό πρωτάθλημα και δεν έχει άγχος για τον εγχώριο τίτλο. Αυτό σημαίνει ότι πλέον άπαντες θα τα δώσουν όλα με στόχο το θαύμα και την κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους.

Μπάγερν: Σεισμός Νάγκελσμαν και νέα απόδοση 5.50 στη Novibet!

Η Μπάγερν είναι η μοναδική ομάδα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ που μετράει μόνο νίκες! Ολοκλήρωσε τον όμιλο με 6/6 και ουσιαστικά «τιμώρησε» με αποκλεισμό τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος το καλοκαίρι προτίμησε να αφήσει το Μόναχο και να μετακομίσει στην Μπαρτσελόνα.

Στους «16» οι Βαυαροί έκοψαν τις ορέξεις των Μέσι, Μπαπέ και με δύο νίκες απέναντι στην Παρί (0-1, 2-0) προκρίθηκαν στα προημιτελικά.

Όλα τα παραπάνω επίτευγμα τα πέτυχαν οι πρωταθλητές Γερμανίας υπό την καθοδήγηση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, όμως ξαφνικά η διοίκηση επέλεξε να πει «Αuf Wiedersehen» στον νεαρό μεν αλλά επιτυχημένο δε προπονητή!

Η διοίκηση της Μπάγερν μέσα σε λίγες ώρες και μετά την ήττα από τη Λεβερκούζεν απέλυσε τον Νάγκελσμαν και έδωσε τα ηνία της ομάδας στον Τόμας Τούχελ. Ο βασικός λόγο το γεγονός ότι είχε ραγίσει το γυαλί στις σχέσεις της διοίκησης με τον προπονητή, ενώ και στα αποδυτήρια η κατάσταση μύριζε μπαρούτι.

Πάντως, η απόλυση του Νάγκελσμαν παραξένευσε αρκετούς βασικούς παίκτες κι απ’ ότι φάνηκε ο νεαρός Coach είχε και μεγάλους φαν εντός αποδυτηρίων.

Πλέον, ο Τούχελ καλείται να λειτουργήσει και ενωτικά στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, αφου η Μπάγερν στην Bundesliga βαδίζει χέρι-χέρι με την Ντόρτμουντ για την κατάκτηση του τίτλου.

Το «ηλεκτροσοκ» με την αλλαγή του προπονητή στην Μπάγερν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κλήρωση έφερε την πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι στο δρόμο προς την Κωνσταντινούπολη προκάλεσε και τις περισσότερες μεταπτώσεις στις αποδόσεις των Βαυαρών.

Η απόδοση 3.80 έγινε 5.50 και οι Βαυαροί από δεύτερο φαβορί που ήταν έγιναν τέταρτο για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπάγερν είναι ικανή να κατακτήσει το 7ο Πρωταθλητριών της ιστορίας της διότι:

  • Οι Βαυαροί έχουν το know how και παραδοσιακά είναι εκ των πρωταγωνιστών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι μετράνε μόνο νίκες φέτος στη διοργάνωση και έκαναν επίδειξη δύναμης σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Ιντερ και στους «16» με Παρί.
  • Έχει δημιουργηθεί μια καλή χημεία στην άμυνα και η έλευση του Ντε Λιχτ έχει φέρει περισσότερη σιγουριά στα μετόπισθεν.
  • Διαθέτει μεγάλο βάθος και αρκετές λύσεις στον πάγκο σε όλες τις γραμμές.
  • Δίκοπο μαχαίρι η αλλαγή του προπονητή από τη διοίκηση, όμως έγινε για να φτιάξει το κλίμα εντός αποδυτηρίων και να προστεθεί μια σαφώς μεγαλύτερη προσωπικότητα στον πάγκο. Αναμφισβήτητα ο Τούχελ που έχει φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί και κατέκτησε το έπαθλο το 2021 με την Τσέλσι έχει σαφώς περισσότερα γαλόνια από τον 35χρονο Νάγκελσμαν.

Οι αποδόσεις για την κατάκτηση του Champions League

Τα παιχνίδια στα προημιτελικά του Champions League


Διαβάστε ακόμα…

Super League Playoffs: Πρώτο φαβορί ο Παναθηναϊκός


panathinaikos basket coach novibet

Παναθηναϊκός Μπάσκετ: Τα δεδομένα για τον επόμενο προπονητή σήμερα

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ