el
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ντίνος Μήτογλου: To story της επιστροφής στον Παναθηναϊκό

Ο Ντίνος Μήτογλου είναι με κάθε επισημότητα ξανά παίκτης Παναθηναϊκού και το Novibet Blog καταγράψει το story της επιστροφής του διεθνούς άσου στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει ακάθεκτος τη μεταγραφική του ενίσχυση και αυτή τη φορά έντυσε στα «πράσινα» έναν παλιό γνώριμο, καθώς ανακοίνωσε την μεγάλη επιστροφή του Ντίνου Μήτογλου.

Ο 27χρονος διεθνής φόργουορντ/σέντερ μετά τη δικαίωσή του από το CAS και την μείωση της ποινής του για την υπόθεση ντόπινγκ που του επιτρέπει να αγωνιστεί ξανά μετά τις 28 Ιουλίου 2023, συμφώνησε άμεσα με τους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης ώστε να φορέσει ξανά τη φανέλα του Παναθηναϊκού, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του.

Το Novibet Blog ξετυλίγει το κουβάρι της μεγάλης επιστροφής του Μήτογλου τόσο στο «τριφύλλι», όσο και στα παρκέ.

Δείτε εδώ όλες τις αγορές για το Στοίχημα Μπάσκετ


Ντίνος Μήτογλου: Έτσι επέστρεψε στον Παναθηναϊκό

Την Τετάρτη (5/7) ο Ντίνος Μήτογλου δικαιώθηκε από το CAS, είδε την ποινή του να μειώνεται δραστικά και την Πέμπτη (6/7) υπέγραψε στον Παναθηναϊκό.

Ο διεθνής άσος που είχε φορέσει τη φανέλα της ομάδας την 4ετία 2017-2021, όταν αποφάσισε να αφήσει το κολέγιο του Wake Forest, επέστρεψε με κάθε επισημότητα στους «πράσινους», με τους οποίους κατά την πρώτη του θητεία έκανε ντεμπούτο στην Euroleague και πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα.

Όσο η ποινή του δεν του επέτρεπε να είναι διαθέσιμος για να αγωνιστεί, το τοπίο γύρω από το μέλλον του ήταν ομιχλώδες, ωστόσο από τη στιγμή που θα μπορούσε να πατήσει ξανά παρκέ, ήταν δεδομένο το δυναμικό «μπάσιμο» του Παναθηναϊκού για την αποκτήσή του.

Ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ/σέντερ βάσει της αρχικής ποινής αποκλεισμού δε θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί τη σεζόν 2023/2024 κι έτσι δεν περιλαμβανόταν στον μεταγραφικό σχεδιασμό, ούτε των «πράσινων», ούτε κάποιας άλλης ομάδας.

Όμως την επόμενη… στιγμή της ανακοίνωσης της μείωσης της ποινής του και της άμεσης διαθεσιμότητάς του, ο Παναθηναϊκός συμφώνησε μαζί του για να τον κάνει δικό του για τα επόμενα τρία χρόνια, αφήνοντας με την όρεξη οποιονδήποτε άλλον «μνηστήρα», με την ανακοίνωση της ΚΑΕ να επισημοποιεί το deal: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επιστροφή του Κωνσταντίνου Μήτογλου στην ομάδα μας για τα επόμενα τρία χρόνια».

Παράλληλα ο παίκτης έδειξε με την πρώτη του δήλωση μετά την επιστροφή πόσο πολύ περίμενε αυτή την εξέλιξη: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σπίτι μου. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια, παρά να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έδειξε προς το πρόσωπό μου, όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και φυσικά τον κόσμο της ομάδας που δεν έπαψε ποτέ να είναι στο πλευρό μου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο με πάρα πολύ σκληρή δουλειά και απίστευτη θέληση να πετύχουμε τους στόχους μας».

mitoglou pao cup novibet


Ντίνος Μήτογλου: Η καριέρα του στην Euroleague

Ο Ντίνος Μήτογλου «συστήθηκε» στο επαγγελματικό μπάσκετ φορώντας τη φανέλα του Άρη τη σεζόν 2013/2014 στην Basket League, όντας ανακάλυψη του Θόδωρου Ροδόπουλου στην Ακαδημία «Αστέρια».

Το 2014 μετακόμισε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει και να αγωνιστεί σε κολεγικό επίπεδο με το Wake Forest και το 2017 ο Παναθηναϊκός τον έπεισε να επιστρέψει πριν την τελευταία του χρονιά στο κολέγιο για να φορέσει τη φανέλα με το «τριφύλλι».

Υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ δεν ήταν σε πρώτο πλάνο την παρθενική του σεζόν στην Euroleague (2017/2018), με τον ρόλο του να ανεβαίνει σταδιάκα υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο, ενώ τη σεζόν 2020/2021, παραμένοντας στο ΟΑΚΑ ως ένας εκ των βασικών πυλώνων, μαζί με Παπαγιάννη και Παπαπέτρου, βγήκε μπροστά.

Στην τέταρτη «πράσινη» χρονιά του κατέγραψε τα πλέον παραγωγικά του νούμερα, με 9.3 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 11.3 στην αξιολόγηση, παίζοντας τόσο στο «4», όσο και στο «5», ξεδιπλώνοντας τις αρετές του.

Το 2021 με το συμβόλαιό του να λήγει επέλεξε να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ, λέγοντας το μεγάλο «si» στην πρόταση της Αρμάνι Μιλάνο, όπου όμως δεν έμελλε να στεριώσει εξαιτίας της υπόθεσης ντόπινγκ.

mitoglou euroleague stats novibet


Ντίνος Μήτογλου: Η υπόθεση ντόπινγκ και η ποινή

Η σεζόν 2021/2022 αλλιώς άρχισε και αλλιώς εξελίχθηκε για τον διεθνή πλέον άσο που θέλησε να κάνει το επόμενο βήμα σε μια ομάδα επιπέδου Final-4 κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε υποχωρήσει όσον αφορά τους στόχους του στην Euroleague κι έμελλε το παρθενικό του παιχνίδι κόντρα στην πρώην ομάδα του να αποβεί καθοριστικό.

Στις 4/3/2022 μετά τη νίκη των Ιταλών στο ΟΑΚΑ (75-76) με τον ίδιο να αγωνίζεται για 11:17’’ με απολογισμό 2 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και εμφανώς τρακαρισμένο για τη… σύγκρουση με το παρελθόν του, από το δείγμα του σε έλεγχο αντι-ντόπινγκ μετά το εν λόγω παιχνίδι βγήκε θετικός.

Έτσι τέθηκε εκτός αγώνων και προπονήσεων και όπως προέκυψε, η απαγορευμένη ουσία την οποία είχε χρησιμοποιήσει, την είχε πάρει από γυναίκα γιατρό που συνελήφθη λίγους μήνες αργότερα για χορήγηση απαγορευμένων σκευασμάτων.

Η υπόθεση της ποινής του οδηγήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της FIBA που τον τιμώρησε με ποινή αποκλεισμού 32 μηνών, κάτι που πρακτικά σήμαινε πως εφόσον ίσχυε δε θα μπορούσε να επιστρέψει στα παρκέ νωρίτερα από το Νοέμβριο του 2024.

Ο παίκτης και οι δικηγόροι του κατέθεσαν έφεση στο CAS, με την εκδίκαση της υπόθεσης να τον δικαιώνει, καθώς την Τετάρτη (5/7) όπως ανακοινώθηκε «το CAS ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIBA και μείωσε την ποινή του σε 16 μήνες, ώστε ο παίκτης να είναι ελεύθερος ν αγωνιστεί από τις 28/7/2023» κι έτσι ακολούθησε η συμφωνία για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.


Παναθηναϊκός: Τι κερδίζει με την επιστροφή του Μήτογλου

Ασφαλώς η επιστροφή του Μήτογλου ωφελεί πολλαπλά τον Παναθηναϊκό που χτίζει ο Εργκίν Αταμάν.

Ο διεθνής ψηλός αποτελεί σπουδαία μονάδα και πριν αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ ήταν βασικότατο στέλεχος των «πράσινων» που ήθελαν να χτίσουν (και) πάνω του την ομάδα.

Ο ύψος 2.06 μέτρα 27χρονος φόργουορντ/σέντερ καλύπτει τόσο το «4», όσο και το «5», με το ολοένα και πιο αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, σε συνδυασμό με τις κινήσεις του στο ζωγραφιστό.

Σίγουρα θα λύσει πολλά από τα ζητήματα που έχει ο Αταμάν στον σχεδιασμό του ρόστερ, καθώς η προσθήκη ενός έμπειρου σε επίπεδο Euroleague παίκτη, που γνωρίζει άριστα και τα «πράσινα» αποδυτήρια είναι καταλυτική.

Παράλληλα είναι σπουδαίο «συν» το γεγονός πως πρόκειται για Έλληνα πρώτης γραμμής, με το ελληνικό στοιχείο των «πράσινων» να ενισχύεται σημαντικά και να δίνει περιθώριο προσθήκης ξένων σε άλλες θέσεις του ρόστερ που χρειάζονται, ενώ σε πρώτο πλάνο είναι ο άμεσος ανταγωνισμός με τον Ολυμπιακό, καθώς οι δύο μεγάλοι αναζητούν τους Έλληνες υψηλού επιπέδου.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και κινήσεις όπως η επιστροφή του Μήτογλου δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με την 5η καλοκαιρινή μεταγραφή (μετά τους Λούκα Βιλντόζα, Ματίας Λεσόρ, Κώστα Αντετοκούνμπο, Δημήτρη Μωραΐτη) να είναι η πλέον σπουδαία όσον αφορά τον ελληνικό κορμό.

Στην αντίπερα όχθη υφίσταται ερωτηματικό για την κατάσταση ενός παίκτη που έχει χάσει 1.5 σεζόν αγωνιστικής δράσης, ωστόσο η καλοκαιρινή προετοιμασία θα βοηθήσει σημαντικά στο να επανέλθει στα στάνταρ που τον συνηθίσαμε όσο τον βλέπαμε να αγωνίζεται.


Διαβάστε ακόμα…

euroleague basketball novibet

Euroleague 2023/2024: Πότε ξεκινάει, που τη δείχνει

lessort partizan pao novibet

Ματίας Λεσόρ: Ο εκρηκτικός νέος «πύργος» του Παναθηναϊκού

Νίκολα Μιλουτίνοφ: To story της επιστροφής στον Ολυμπιακό

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ