el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ματίας Λεσόρ: Ο εκρηκτικός νέος «πύργος» του Παναθηναϊκού

Ο Ματίας Λεσόρ αποτελεί το νέο σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού και το Novibet Blog παρουσιάζει τον Γάλλο σέντερ που έρχεται για να ενισχύσει τη ρακέτα των «πράσινων».

Η ενίσχυση του Παναθηναϊκού συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με το υπ’ αριθμόν 4 προσθήκη της ομάδας του Εργκίν Αταμάν να είναι ο Ματίας Λεσόρ.

Ο Γάλλος σέντερ είναι με κάθε επισημότητα παίκτης των «πράσινων» με συμβόλαιο δύο ετών (μετά τους Κώστα Αντετοκούνμπο, Δημήτρη Μωραΐτη και Λούκα Βιλντόζα), ώστε να ενισχύσει τη νέα του ομάδα κοντά στο καλάθι και να της προσδώσει τα στοιχεία που έδειξε πως διαθέτει την περσινή σεζόν στην Παρτιζάν υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Το Novibet Blog ξετυλίγει το κουβάρι της καριέρας του Λεσόρ, ο οποίος γίνεται κάτοικος ΟΑΚΑ μετά την καλύτερη σεζόν του, για να συμβάλλει αποφασιστικά στην επιστροφή των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης στο υψηλότερο επίπεδο της Euroleague, αλλά και στους τίτλους.

lessort obradovic partizan novibet


Ματίας Λεσόρ: Η καριέρα του

Ο Γάλλος γεννήθηκε στις 29/9/1995 και τον πρωτογνωρίσαμε με τη φανέλα της Ελάν Σαλόν, όπου αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής αρχικά και στην πρώτη ομάδα στη συνέχεια για μία διετία (2014-2016), πριν μετακομίσει στη Ναντέρ.

Εκεί πανηγύρισε και τους πρώτους του επαγγελματικούς τίτλους, το Κύπελλο Γαλλίας και το FIBA Europe Cup (2017), όπου παράλληλα έκανε αισθητή την παρουσία του.

Έτσι μπήκε σιγά-σιγά στο στόχαστρο ομάδων της Euroleague και με τον Ερυθρό Αστέρα (2017/2018) αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση, με 8.5 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 10.7 αξιολόγηση.

Η επόμενη σεζόν (2018/2019) τον βρήκε στη Μάλαγα σε επίπεδο EuroCup, όπου οι επιδόσεις του ήταν πολύ καλές (11 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ, 16.6 αξιολόγηση) ώστε να επιλεγεί στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και να τραβήξει εκ νέου το βλέμμα ομάδων της Euroleague.

Στη διοργάνωση επέστρεψε με τη φανέλα της Μπάγερν (2019/2020), αφού φόρεσε στο λαιμό το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας με τους «τρικολόρ» (3.8 πόντοι, 2.2 ριμπάουντ).

Ωστόσο, στο Μόναχο δεν «κόλλησε» και δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά (3.8 πόντοι, 2.2 ριμπάουντ), με αποτέλεσμα να συνεχίσει την επόμενη σεζόν στη Μονακό, ξανά στο EuroCup, αυτή τη φορά με τη Μονακό.

lessort panathinaikos novibet

Στο Πριγκιπάτο βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό και συνδύασε την ομαδική επιτυχία με την ατομική.

Αφενός η Μονακό πανηγύρισε τον τίτλο του EuroCup, αφετέρου ο ίδιος αναδείχθηκε σε κορυφαίο σέντερ της διοργάνωσης και ως μέλος της καλύτερης πεντάδας της σεζόν είχε στη στατιστική του 12.5 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 17.8 αξιολόγηση.

Η ευκαιρία για επάνοδο στην Euroleague δόθηκε από τη Μακάμπι, αλλά με δίμηνο συμβόλαιο στην αρχή της σεζόν 2021/2022 λόγω του τραυματισμού του Άντε Ζίζιτς και τον Δεκέμβριο του 2021 έμελλε να βρει τον ιδανικό προορισμό γι’ αυτόν: Την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στο Βελιγράδι του δόθηκαν τα εχέγγυα να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του υπό τις οδηγίες του κορυφαίου προπονητή όλων των εποχών και την άρπαξε από τα μαλλιά.


Ματίας Λεσόρ: Τι έκανε την περσινή σεζόν

Η Παρτιζάν είχε στόχο να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο και ο Ζοτς αναζητούσε τα κατάλληλα υλικά στο παρκέ, με τον Γάλλο να είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια.

Αν η σεζόν 2021/2022 ήταν η πρόγευση (13.1 πόντοι, 6.4 ριμπάουντ στο EuroCup), αυτή που ακολούθησε ήταν το κυρίως πιάτο.

Μια χρονιά εκρηκτική από κάθε άποψη, με τον Λεσόρ να είναι ακρογωνιαίος λίθος της πορείας της Παρτιζάν στη σεζόν της επιστροφής στην Euroleague.

Οι «γκρομπάρι» δεν ήταν κομπάρσοι στη διοργάνωση και ο ύψους 2.06μ. Γάλλος ήταν ένας εκ των βασικών λόγων.

Τα εξαιρετικά στατιστικά του (12 πόντοι, 7.1 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ) με κορωνίδα το 19.1 στην αξιολόγηση, τομέα στον οποίο ήταν πίσω μόνο από τον MVP της σεζόν Σάσα Βεζένκοφ, είναι μόνο η επιφανειακή «ανάγνωση» των πεπραγμένων του, με την αστείρευτη ενέργειά του να κάνει τη διαφορά στη ρακέτα για την σερβική ομάδα.

Η Παρτιζάν με τον Λεσόρ «πύργο» έφτασε μία νίκη μακριά από το Final-4, ενώ επανήλθε στην κορυφή της Αδριατικής Λίγκας έπειτα από 10 χρόνια.

Οι ευρωπαϊκές εμφανίσεις του έδωσαν δικαίως θέση στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν στην Euroleague, με την επιρροή του Ομπράντοβιτς στο παιχνίδι του είναι ολοφάνερη.

Άλλος παίκτης ήταν ο Λεσόρ όταν πήγε στην Παρτιζάν και άλλος είναι πλέον, ανεβάζοντας κατακόρυφα την αξία του.


Ματίας Λεσόρ: Step up και στο ΟΑΚΑ

Γι’ αυτό και η απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό είναι σπουδαία κίνηση, καθώς το «τριφύλλι» δείχνει ξεκάθαρα με τις κινήσεις του πως θέλει να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, ντύνοντας στα πράσινα παίκτες από το λεγόμενο «πάνω ράφι».

Ο Λεσόρ είναι ο πρώτος Γάλλος παίκτης στην ιστορία της ομάδας και αναμφίβολα ο Εργκίν Αταμάν περιμένει από εκείνον νέο step up και στο ΟΑΚΑ, δίνοντας συνέχεια στην «έκρηξη» με τα ασπρόμαυρα της ομάδας του Βελιγραδίου.

Ο Παναθηναϊκός δεν διέθετε τα τελευταία χρόνια έναν στιβαρό παίκτη στη θέση του σέντερ με τα χαρακτηριστικά του Λεσόρ, τον οποίο απέκτησε για να αναβαθμιστεί εντυπωσιακά σε μια θέση καθοριστική στο σύχρονο μπάσκετ.

Το σίγουρο είναι ωστόσο το δέσιμο με τον κόσμο, καθώς όπως έδειξε και στην Παρτιζάν, δεν δίστασε να ανέβει στην εξέδρα και να πιάσει τη ντουντούκα για να γίνει «ένα» με τους φιλάθλους.

Τα στατιστικά του Ματίας Λεσόρ σε Euroleague & EuroCup

lessort euroleague eurocup


Διαβάστε ακόμα…

ataman panathinaikos novibet

Εργκίν Αταμάν: Καριέρα & τίτλοι του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού


Γιώργος Παπαγιάννης: Η εκτόξευση στη Euroleague, η στασιμότητα και το μέλλον


Νίκολα Μιλουτίνοφ: To story της επιστροφής στον Ολυμπιακό


sloukas novibet

Κώστας Σλούκας: Τα δεδομένα για το μέλλον του και ο Ολυμπιακός


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ