el
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ελλάδα – Βέλγιο: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 28/08/2022

Τρία 24ωρα μετά το συγκλονιστικό παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στη Σερβία στην κατάμεστη «Stark Arena» του Βελιγραδίου, το ΟΑΚΑ ανοίγει τις πύλες του το βράδυ της Κυριακής (28/08, 20:00) για την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στο αξιόμαχο Βέλγιο, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Το 4ο «παράθυρο» – τουλάχιστον μέχρι τώρα – έχει περιπλέξει την κατάσταση στον 9ο όμιλο, με την Λετονία να παίρνει κεφάλι στον βαθμολογικό πίνακα (ρεκόρ 4-1, 9 βαθμούς), την Ελλάδα και το Βέλγιο να ακολουθούν με 8 β. (ρεκόρ 3-2), τις Σερβία – Τουρκία με 7 β. (2-3) και τη Μ. Βρετανία να είναι ουραγός με ρεκόρ 1-4 και ουσιαστικά χωρίς ελπίδες να προλάβει το τρένο των τριών πρώτων θέσεων της βαθμολογίας που οδηγούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.

Ελλάδα – Βέλγιο: Τι έκαναν στο προηγούμενο παιχνίδι

Από όσα παρακολουθήσαμε το βράδυ της Πέμπτης στο Βελιγράδι, δικαίως ολόκληρη η μπασκετική Ευρώπη περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία τη μονομαχία των δύο τελευταίων MVP του NBA!

Τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όσο και ο Νίκολα Γιόκιτς έδωσαν μία παράσταση πολύ υψηλού επιπέδου, με τον ηγέτη των Ντένβερ Νάγκετς να είναι αυτός που στο τέλος χαμογέλασε, καθώς η Σερβία επικράτησε 100-94 στην παράταση (87-87 στην κανονική διάρκεια).

Ο Greek Freak τελείωσε το ματς με 40 πόντους (12/18 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 10/14 βολές, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 40 λεπτά συμμετοχής), κάνοντας ρεκόρ με τη φανέλα της «επίσημης αγαπημένης», ρεκόρ πόντων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ευρωπαϊκής ζώνης, ενώ έγινε και ο πρώτος παίκτης της Ελλάδας μετά το 1989 που σημείωσε «σαραντάρα» μπαίνοντας στο ίδιο «κλειστό» κλαμπ με τον μύθο Νίκο Γκάλη που είχε πετύχει 43 π. απέναντι στη Βουλγαρία στο πλαίσιο του Eurobasket.

Δεύτερο… βιολί στο μπροστά μέρος του παρκέ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (16 π., 4/10 τρίπ.), ο οποίος με «τριποντάρα» (και φάουλ που δεν του δόθηκε) έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. Διψήφιος και ο μαχητής Θανάσης Αντετοκούνμπο με 12 π. (και 5 ριμπάουντ).

Το Βέλγιο απέδειξε και κόντρα στη Μ. Βρετανία (επικράτησε 72-57) ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα υπολογίσιμο αντίπαλο, κάτι άλλωστε που… πράττει συνεχώς τα τελευταία χρόνια κάνοντας αρκετές «κηδείες» σε αντιπάλους που το υποτίμησαν.

Κορυφαίοι της ομάδας του Κροάτη τεχνικού Ντάριο Γκιέργκια ο ψηλός Ισμαελ Μπάκο με 17 π./7 ριμπ. και ο Ρέτιν Ομπασόχαν με 15 π. και 4 ασίστ.
Από το ρόστερ του Βελγίου ξεχωρίζουν επίσης οι Λεκόμτ (γκαρντ), Ζιλέ (σμολ φόργουορντ) και Ντε Ζέου (γκαρντ).


Ελλάδα – Βέλγιο: Προγνωστικά 28/08/2022

Η Εθνική μας οφείλει να αφήσει πίσω της την απογοήτευση που προκάλεσε ο τρόπος που ηττήθηκε στο Βελιγράδι, να «ξεχάσει» τις αρκετές άστοχες ή… μη αποφάσεις των διαιτητών σε πολύ κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και να «καθαρίσει» το Βέλγιο στο πιθανότατα κατάμεστο ΟΑΚΑ προκειμένου να μην μπλέξει σε περιπέτειες εν όψει των δύο τελευταίων «παραθύρων» των προκριματικών (τον ερχόμενο Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο του ‘23).

Παρά τα σημαντικά ερωτηματικά που υπάρχουν (χτύπησαν στο ματς με τη Σερβία οι Σλούκας και Κώστας Αντετοκούνμπο/υποβλήθηκαν και οι δύο την Παρασκευή σε μαγνητική τομογραφία στο γόνατο). Aμφότεροι θα λείψουν από το κυριακάτικο ματς εναντίον του Βελγίου.

Τραυματίας παραμένουν οι Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, ενω η συμμετοχή του Greek Freak δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε στο Βελιγράδι (και εδώ το τοπίο θα ξεκαθαρίσει λίγες ώρες πριν το τζάμπολ). Εκτιμούμε πως η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα βρει τον τρόπο για να κάνει τη… δουλειά.

«Κλειδί» αυτή τη φορά, θα είναι η προσπάθεια στο πίσω μέρος του παρκέ, με τον κόουτς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να… επιμένει στον συγκεκριμένο τομέα.
Κάπως έτσι κρατάμε το Under 71,5 πόντους του Βελγίου σε απόδοση 1.82 στη Novibet.

Με βάση τα παραπάνω προβλήματα περιμένουμε ότι οι Ντόρσεϊ, Καλάθης θα αναλάβουν επιθετικές πρωτοβουλίες και θα βοηθήσουν στο σκοράρισμα.

ΚΑΛΑΘΗΣ OVER 6.5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.95 ΣΤΗ NOVIBET 

ντορσεϊ over 13.5 ποντους σε αποδοση 1.76 στη novibet


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ