el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ελλάδα – ΗΠΑ: Προγνωστικά, Ανάλυση 28/08/2023

Μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί της Ιορδανίας, η Ελλάδα μπαίνει στα… βαθιά και αντιμετωπίζει την ισχυρή Team USA (15:40) για την δεύτερη αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η «Επίσημη Αγαπημένη» ήταν σοβαρή στην πρεμιέρα της και έδειξε μεγάλη διάθεση να παλέψει και να καλύψει την σημαντική απουσία του Ντίνου Μήτογλου, που τέθηκε εκτός μάχης με κάταγμα στο χέρι. Οι έντεκα του Δημήτρη Ιτούδη έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση και κόντρα στις ΗΠΑ θα φορέσουν την ταμπέλα του αουτσάιντερ, αφού γνωρίζουν ότι θα παίξουν κόντρα στην καλύτερη ομάδα του τουρνουά και, φυσικά, στο απόλυτο φαβορί για την 1η θέση του ομίλου.

Είναι πάντως δεδομένο ότι η Ελλάδα θα δώσει τη μάχη της και θα προσπαθήσει να κάνει ζημιές στους ΝΒΑers του Στιβ Κερ.

Για το μεγάλο ματς στη Μανίλα επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet.

Με 800+ αγορές στη Novibet το δεύτερο παιχνίδι της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική!

Το σπουδαίο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει η δράση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023!


Ελλάδα – ΗΠΑ: Παρουσίαση, Ανάλυση 28/08/2023

Η είδηση για τον τραυματισμό και την αποχώρηση του Ντίνου Μήτογλου επηρέασε την Εθνική και αυτό φάνηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Ιορδανία. Η Ελλάδα έμοιαζε μουδιασμένη κόντρα στους φιλόδοξους Ασιάτες, όμως, στη συνέχεια, πήρε μεγάλη ώθηση από τους Τόμας Ουόκαπ – Θανάση Αντετοκούνμπο και έκανε αυτό που έπρεπε.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη «έχτισε» διαφορά 13 πόντων στο ημίχρονο (46-33), βρήκε ρυθμό μέσα από την άμυνα, αντέδρασε σωστά σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης από τους μαχητικούς Ιορδανούς και τελικά έφτασε στην πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο (92-71), κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα έδειξε την ποιότητά της στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου «έτρεξε» επιμέρους σκορ 26-11 και πήρε πολλά από τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη (19 πόντοι, 3/5 τρίποντα), Ιωάννη Παπαπέτρου (13 πόντοι), οι οποίοι αποτέλεσαν τα ιδανικά στηρίγματα για τον Ουόκαπ (13 πόντοι, 7 ασίστ).

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου για την αφοσίωση, την προσπάθεια όλων και φυσικά για τη νίκη. Αρχίσαμε όχι καλά, αλλά στη συνέχεια πήραμε την ώθηση που θέλαμε από τη σκληράδα που βγάλαμε. Πήραμε μια διαφορά που μας έδειξε πώς πρέπει να παίζουμε. Οδηγήσαμε σε αρκετά λάθη τους αντιπάλους στο διάστημα αυτό και πήραμε τα ριμπάουντ. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ και δεχτήκαμε 27 πόντους. Όμως στο τέλος παίξαμε έξυπνα, βγάλαμε τη νοοτροπία και την άμυνα που έπρεπε», ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης, που μοίρασε τον χρόνο στο «4» ανάμεσα στους Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου. Ο Θανάσης κάλυψε για λίγα λεπτά και τη θέση του σέντερ, στην οποία βοήθησε και Χατζηδάκης, που θα μπει στο rotation λόγω της λειψανδρίας στην front line.

Η «γαλανόλευκη» ετοιμάζεται τώρα για το πιο δύσκολο ματς του ομίλου, κόντρα στο πρώτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Οι ΗΠΑ διαθέτουν την πιο ποιοτική και αθλητική ομάδα της διοργάνωσης και στην πρεμιέρα τους έδειξαν με εμφατικό τρόπο τις διαθέσεις τους, αφού «διέλυσαν» τη Νέα Ζηλανδία με 99-72. Βέβαια, η ομάδα της Ωκεανίας αποσυντόνισε για λίγο την ομάδα του Στιβ Κερ, όμως, το βάθος στον πάγκο και η αστείρευτη ποιότητα έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά των Αμερικανών.

«Είναι δύσκολο να παίζεις τόσο σκληρά όσο η Νέα Ζηλανδία για 40 λεπτά. Ξεπεράσαμε όμως το αργό μας ξεκίνημα στον αγώνα και καταφέραμε να αποσπαστούμε και να πάρουμε τη νίκη. Ξέρουμε ότι εδώ δεν είμαστε στο ΝΒΑ, αλλά στη FIBA και θα χρειαστούμε ίσως σε κάθε ματς άλλον πρωταγωνιστή. Σήμερα ο Μπανκέρο ήταν φανταστικός και τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο, ο Ριβς και ο Χαλιμπέρτον, βοήθησαν πάρα πολύ. Ήταν ένα κλασικό πρώτο παιχνίδι, με το μούδιασμα που υπάρχει πάντα. Πρέπει να ξέρουμε ότι οι αντίπαλοι θα έχουν πάντα ενθουσιασμό απέναντί μας και πρέπει να το διαχειριστούμε», σημείωσε για το παιχνίδι ο τεχνικός της Team USA.


Ελλάδα – ΗΠΑ: Οι δωδεκάδες 28/08/2023

Ελλάδα: Τόμας Ουόκαπ, Δημήτρης Μωραϊτης, Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Γιώργος Παπαγιάννης, Μανώλης Χατζηδάκης.

*Ο Ντίνος Μήτογλου τραυματίστηκε λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ και τέθηκε εκτός μάχης.

ΗΠΑ: Τζέιλεν Μπράνσον, Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, Όστιν Ριβς, Άντονι Έντουαρντς, Μικάλ Μπρίτζις, Μπράντον Ίνγκραμ, Πάολο Μπανκέρο, Ουόκερ Κέσλερ, Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ, Τζος Χαρτ, Μπόμπι Πόρτις, Καμ Τζόνσον


Ελλάδα – ΗΠΑ: Προγνωστικά 28/08/2023

Είναι ξεκάθαρο ότι η Team USA έχει τον πρώτο λόγο για το ματς, όμως η Ελλάδα δεν έχει κάτι να χάσει, είναι σαφώς πιο άνετη μετά τη νίκη επί των Ιορδανών και θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό. Με συγκέντρωση στην άμυνα και μάχες σε κάθε δευτερόλεπτο, η Εθνική ίσως περιορίσει τα επιθετικά ατού των αντιπάλων της.

Για το ματς στη Μανίλα επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet.

UNDER 179,5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.92 ΣΤΗ NOVIBET

Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να «τρέξει» στο παρκέ. Θα παλέψει, θα ματώσει, θα βάλει χέρια σε κάθε μπάλα και θα προσπαθήσει να μπλοκάρει την επιθετική λειτουργία των Αμερικανών. Αν μπει στην εξίσωση το πρόβλημα της «γαλανόλευκης» στο μπροστινό μέρος του παρκέ, καθώς και η εικόνα στο πρόσφατο φιλικό των δύο ομάδων, τότε μπορούμε να περιμένουμε ματς με λιγότερους από 179 πόντους.

greece usa prognostika novibet

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση.

Στην αναμέτρηση Ελλάδα – ΗΠΑ έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ