el
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 04/11/2021

Τα πολλά και δικαιολογημένα χαμόγελα που «έσκασαν» στα πρόσωπα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού (2-5) μετά το θρίαμβο επί της Εφές, «κόπηκαν» απότομα δύο εικοσιτετράωρα αργότερα, καθώς η Βιλερμπάν έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ, με την ομάδα του Δ. Πρίφτη να κάνει ξανά πισωγύρισμα στη φετινή Ευρωλίγκα.

Το απόγευμα της Πέμπτης (04/11, 19:00) ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται (στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής) στο Aleksandar Nikolic Hall κόντρα στον επίσης «πληγωμένο» από τα τελευταία αποτελέσματά του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, Ερυθρό Αστέρα (επίσης με ρεκόρ 2-5).

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Παναθηναϊκό.

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική;

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ταξίδεψε εκτός Σερβίας για την 2η φετινή διαβολοβδομάδα, με τα αποτελέσματα και την εικόνα των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου να προκαλεί προβληματισμό στο εσωτερικό τους. Γνώρισαν δύο ήττες από τη Μονακό (70-62) στο Πριγκηπάτο και την Αρμάνι στο Μιλάνο δύο μέρες αργότερα με 79-62.
Μάλιστα, στην Ιταλία τελείωσαν όλα πολύ γρήγορα για τους Σέρβους, οι οποίοι στη λήξη της 1ης περιόδου βρέθηκαν στο -18 (24-6) από την… τσαντισμένη Αρμάνι του Ετορε Μεσίνα.
Στα υπόλοιπα 30 λεπτά απλά προσπάθησαν να σταθούν με αξιοπρέπεια και μάλλον η διαφορά στο τέλος τους άφησε «ικανοποιημένους».

Ενας βασικός λόγος που ο Αστέρας δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια το Μιλάνο ήταν το γεγονός ότι περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό ο «εγκέφαλος» του κόουτς Ράντονιτς εντός παρκέ, ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ Νέιτ Γουόλτερς (2 π., 3 ρ., 5 ασ., 2 λάθη σε 24’).
Μοναδικοί διψήφιοι για τους Σέρβους ο φόργουορντ Λούκα Μίτροβιτς (17 π., 7 ρ.) και ο γκαρντ Ντόμπριτς (13 π., 1/6 τρίποντα).
Σχετικά χαμηλά έμεινε και ο ηγέτης Κάλινιτς (8 π., 3 λάθη), άστοχος (ξανά) ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ Οστιν Χόλινς (6 π., 1/7 τρίπ.), ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει βοηθήσει σχεδόν καθόλου τον Ερυθρό Αστέρα.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός τα έκανε… μαντάρα απέναντι στη Βιλερμπάν (70-84), με τους «πράσινους» να κυνηγούν συνεχώς στο σκορ τους Γάλλους, ενώ στην τελευταία και καθοριστική περίοδο, ξέμειναν από λύσεις (16-26 το επιμέρους σκορ).
Ο Μέικον ανέβασε στροφές στο τέλος (16 π.), πάλεψαν ο Παπαπέτρου με 16 π. και 6 ριμπάουντ, όπως και ο ψηλός Τζέρεμι Εβανς (12 π., 6 ρ.).
Λίγα πράγματα ξανά ο πόιντ γκαρντ Κέντρικ Πέρι (2 π., 2 ασ. σε 13 λεπτά συμμετοχής), μόλις 6’ έπαιξε ο Γιόγκι Φέρελ που προσπαθεί να μπει στο κλίμα της ομάδας και φυσικά να αποκτήσει στο παρκέ το ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό.
Λίγο χρόνο πήρε (ξανά) ο Σαντ – Ρος (16’), ο οποίος η αλήθεια είναι ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ.


Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 04/11/2021

Προγνωστικά στοιχήματος σε ελκυστικές αποδόσεις για το ματς στο Βελιγράδι.

Καμία από τις δύο ομάδες στην… κατάσταση που βρίσκονται στον βαθμολογικό πίνακα, δεν έχουν την πολυτέλεια για την παραμικρή χαλάρωση.
Και μπορεί και οι δύο να γνώριζαν ότι η ιστορία της 8άδας ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη (πριν ξεκινήσει δηλαδή ο φετινός μαραθώνιος), ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια.
Ο Ερυθρός Αστέρας μετράει 4 διαδοχικές ήττες και το απόγευμα της Πέμπτης θα ψάξει σαν τρελός μία αντίδραση που θα τον βάλει ξανά σε έναν σωστό και ήρεμο δρόμο. Ο Ράντονιτς και οι παίκτες του έχουν «κυκλώσει» το συγκεκριμένο παιχνίδι και με τη βοήθεια του φανατικού κοινού τους έχουν τον πρώτο λόγο για το ροζ φύλλο.

Σε απόδοση 1.55 προσφέρεται στη Novibet η νίκη των Σέρβων, η οποία «σκαρφαλώνει» στο 1.94 με χάντικαπ -4,5 πόντων.

Από ‘κει και πέρα, κρατάμε το Over 4,5 ασίστ του Νέιτ Γουόλτερς (σε απόδοση 1.87), με τον Αμερικανό πλέι μέικερ να είναι το Α και το Ω στον φετινό Αστέρα. Τα πάντα ξεκινούν από αυτόν…

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί τον καλό Παπαγιάννη στην προσπάθειά του να μείνει «όρθιος» στο Βελιγράδι. Σε απόδοση 1.75 ο σέντερ του Παναθηναϊκού να σημειώσει Over 7,5 πόντους, τον οποίο «ταΐζουν» σε σταθερή βάση οι γκαρντ των «πράσινων».

H απουσία του Νέντοβιτς σημαίνει ότι το βάρος στην επίθεση θα πέσει ακόμα περισσότερο στους Παπαπέτρου και Μέικον. Αμφότεροι προσφέρονται σε ελκυστικές αποδόσεις στη Novibet και το line τους δεν είναι απαγορευτικό.


Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός: Απουσίες & Στατιστικά 04/11/2021

Η βαθμολογία της Euroleague

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα προέκυψε για τον Δημήτρη Πρίφτη πριν λίγες ώρες και έχει να κάνει με τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο 30χρονος Σέρβος γκαρντ (9.4 π., 2.0 ασίστ κατά μέσο όρο στη φετινή διοργάνωση) υπέστη θλάση στον αριστερό προσαγωγό, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός μάχης για τις επόμενες 3-4 εβδομάδες (η κατάστασή του θα επανεξετάζεται κάθε μέρα).
Τουλάχιστον ο τεχνικός των «πράσινων» θα έχει στο παρκέ τους Παπαπέτρου (14 π., 4 ριμπ., 2.6 ασ. μέσο όρο) και Οκάρο Γουάιτ (7.4 π., 4.6 ριμπ.) που ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις ενοχλήσεις που τους ταλαιπώρησαν τις προηγούμενες μέρες και μπήκαν στο αεροπλάνο μαζί με την υπόλοιπη αποστολή.

Την ίδια ώρα, ο Ντέγιαν Ράντονιτς δεν έχει από το ξεκίνημα της σεζόν τον πολύτιμο πάουερ φόργουορντ Ααρον Γουάιτ (παραμένει στα πιτς), ενώ εκτός τέθηκε και ο χρήσιμος γκαρντ Νίκολα Ιβάνοβιτς (8.3 π., 3.0 ασ., 2.3 ρ.), ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ EUROLEAGUE ;


Διαβάστε ακόμα… 

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών


Ολυμπιακός – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Προγνωστικά, Ανάλυση 04/11/2021

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ