el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 13/10/2022

Κάθε αρχή και δύσκολη για τον Παναθηναϊκό! Το «τριφύλλι» στη 2η αγωνιστική της Euroleague αντιμετωπίζει την Πέμπτη το βράδυ (20:00) τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι με στόχο τη νίκη που θα επαναφέρει τα χαμόγελα.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς μπήκε στη νέα σεζόν με δύο ήττες εντός κι εκτός συνόρων και ο προβληματισμός είναι έκδηλος.

Το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού καλείται να λύσει άμεσα το πρόβλημα στην επίθεση, αφού το μόνο θετικό στις δυο τελευταίες εμφανίσεις είναι ότι οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς παίζουν εξαιρετική άμυνα.

«Αγκάθι» για το προπονητικό επιτελείο αποτελεί η απουσία του Νέιτ Γουόλτερς. Ο Αμερικάνος γκαρντ δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και δεν ακολούθησε την αποστολή στο Βελιγράδι. Αντίθετα, ο Ντέρικ Γουίλιαμς ταξίδεψε στη Σερβία και όλα δείχνουν ότι θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί.

Αναμφισβήτητα ο Coach του Παναθηναϊκού θα ήθελε λευκό απουσιολόγιο στην επιστροφή του στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα. Ο Ράντονιτς θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης. Υπενθυμίζουμε ότι είχε δύο καταπληκτικές θητείες στον Ερυθρό Αστέρα και οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε 5 πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα.

Ο Ράντονιτς μίλησε για την επιστροφή του στο Βελιγράδι και στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του πρέπει να βελτιώσει την επιθετική λειτουργία της.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να σκληρό παιχνίδι. Όπως πάντα παίρνουν ενέργεια από τους φιλάθλους. Παίζουν καλή άμυνα ενώ είδαμε ότι είχαν και ένα πολύ καλό ματς εναντίον της Εφές ενώ νίκησαν και στο τελευταίο ματς στην Αδριατική Λίγκα. Παίζουν με πολύ ενέργεια και με επαφές και πρέπει να είμαστε καλοί και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είναι σημαντική η άμυνα, αλλά πρέπει να είμαστε καλοί και στην επίθεση» υποστήριξε ο Ράντονιτς ενώ μιλώντας για τον Ερυθρό Αστέρα, ανέφερε:

«Παίζουν πολύ καλά στην άμυνα, έχουν μεγάλα κορμιά και είναι δυνατοί στη ρακέτα όπως ο Μπέντιλ και ο Μάρτιν, ενώ απέκτησαν και τον Ραντούλιτσα. Επίσης και ο Μίτροβιτς αποτελεί μία ακόμα επιλογή για εκείνους κάτω από το καλάθι. Έχουν εμπειρία και στα γκαρντ ενώ υπάρχουν και παίκτες που παίζουν καιρό μαζί.

Όπως είπα πρέπει να είμαστε καλοί σε άμυνα και επίθεση και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Αυτό είναι είναι πολύ σημαντικό γιατί θα υπάρχει καυτή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση απ’ ότι στα τελευταία ματς»

O Πονίτκα παραμονή του ματς μίλησε για την κατάσταση που συνάντησε στον Παναθηναϊκό κι έδωσε το σύνθημα προκειμένου οι «πράσινοι» να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα.

«O Παναθηναϊκός αποτελεί για πολλούς παίκτες ένα όνειρο και είμαι ευγνώμων και στην οικογένειά μου που βρίσκομαι εδώ. Ξέρω πως η ομάδα  πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, όμως τα πάντα τελειώνουν κάποια στιγμή, τα καλά και τα κακά. Οπότε ελπίζω ότι τα κακά θα τελειώσουν σύντομα», υποστήριξε ο Πολωνός φόργουορντ.

Ο Ερυθρός Αστέρας στη μετά Ράντονιτς εποχή βρίσκεται πλέον υπό τις οδηγίες του Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς. Οι Σέρβοι στην πρεμιέρα της Euroleague ηττήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη από την Εφες (72-59) και ψάχνουν το πρώτο ροζ φύλλο.

Έγινε ριζική ανανέωση στο ρόστερ με τις προσθήκες, Χασάν Μάρτιν, Τζον Χόλαντ, Μπεν Μπέντιλ, Φιλίπ Πετρούσεφ και Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο τελευταίος που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό και λατρεύτηκε για το φαρμακερό του σουτ είναι «νοκ άουτ» λόγω τραυματισμού.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε (63-69) τελευταία φορά στο Βελιγράδι το 2017 και έκτοτε μετράει τρεις σερί ήττες. Πέρυσι, το «τριφύλλι» υπέστη διασυρμό με σκορ 81-48, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες (74-71, 78-73).


Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν στο περασμένο παιχνίδι

Η καλή εμφάνιση και μεγάλη προσπάθεια του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της Euroleague απέναντι στην πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης (68-71) δεν επιβραβεύτηκε με νίκη. Επίσης, οι «πράσινοι» στην εκκίνηση της Basket League παρουσίασαν εκ νέου απογοητευτικά ποσοστά στην επίθεση και ηττήθηκαν (69-65) από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ ο «εξάστερος» στηρίχθηκε στην άμυνα του έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό λόγω αστοχίας. Το ποσοστό στα τρίποντα ήταν 32% (9/28), ενώ και στις ελεύθερες βολές τα έσπασαν με 52% (11/21).

Ο Παναθηναϊκός περιμένει από τον μεγάλο του σουτέρ Μάριους Γκριγκόνις να βρει ρυθμό. Ο Λιθουανός απέναντι στη Ρεάλ ήταν εκνευριστικά άστοχος με 1/9 τρίποντα! Παράλληλα, απογοητευτική τόσο με τη Ρεάλ, όσο και με τον Άρη ήταν η εικόνα του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο σέντερ του «τριφυλλιού» πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αφού φέτος έχει αναλάβει και χρέη αρχηγού στην ομάδα.

Κορυφαίος στο ματς με τη Ρεάλ ήταν ο Ντέρικ Γουίλιαμς με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Λι (12 π.) και Γκουντάιτις (10 π. 3 ριμπ. 2 ασίστ).

Ο Ερυθρός Αστέρας στην 1η αγωνιστική της Euroleague λύγισε μπροστά στην ανωτερότητα της Εφές με 72-59. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα (17-14, 18-20, 21-16 και 16-9) και μόνο ο Μπέντιλ είχε διψήφιο αριθμό πόντων (13).

Η Crvena Zvezda με την Εφές είχε 43.8% στα δίποντα, 81% στις ελεύθερος βολές, όμως τα έσπασε από τα 6.75 με 6/21 και 28%.

aφιερωμα euroleague 2022/23


Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 13/10/2022

Επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα για το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και τον Παναθηναϊκό. Οι Σέρβοι θα δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα και διάλεξαν να παίξουν το παιχνίδι στη φυσική τους έδρα την «Χάλα Πιονίρ».

Καμία από τις δύο ομάδες δεν πατάει ακόμα καλά στα πόδια της και κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι σε σχέση με πέρυσι έχουν νέα πρόσωπα τόσο στον πάγκο, όσο και μέσα στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός του Ντέγιαν Ράντονιτς παίζει άμυνα και μέσα σε μια δύσκολη έδρα θα προσπαθήσει να αποδιοργανώσει τον Ερυθρό Αστέρα.

ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.80 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΟ UNDER 75,5 ΠΟΝΤΟΥΣ

Οι «πράσινοι» περιμένουν περισσότερα από τα δύο πιο πολύτιμα μεταγραφικά τους αποκτήματα. Ο λόγος για τους Γκριγκόνις και Πονίτκα. Ο Πολωνός θα πάρει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες και είναι ικανός να

ΠΕΤΥΧΕΙ OVER 8,5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.97 ΣΤΗ NOVIBET

Παραδοσιακά τα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν αγωνιστική ένταση. Αξίζει να κοιτάξουμε τις επιλογές στα Specials Bets της Novibet!

ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.70 ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ


Διαβάστε ακόμα…

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Παναθηναϊκού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ