el
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός vs Ρεάλ: «Βασίλισσα» σε Ελλάδα & Ισπανία

Να δώσει τέλος αφενός στην αρνητική παράδοση, αφετέρου να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης (26/12, 21:00) στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας αφορά τη 16η αγωνιστική στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα, την προτελευταία πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Στο 9-6 το ρεκόρ νικών/ηττών της ελληνικής ομάδας και στο 12-3 των Ισπανών. Σύμμαχος για τη «βασίλισσα» της Ευρώπης η πρόσφατη παράδοση, με οκτώ σερί νίκες επί του Παναθηναϊκού, ανεξαρτήτως έδρας, σε κανονική διάρκεια αλλά και πλέι οφ.

Η μάχη των πλέι μέικερ, μεταξύ Νικ Καλάθη και Φακούντο Καμπάτσο για Παναθηναϊκό και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, αναμένεται να αποδειχθεί το κλειδί για τη νίκη στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό, που την επομένη των Χριστουγέννων, επιστρέφει στο σπίτι του για να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τις αναμετρήσεις με Φενερμπαχτσέ (νίκη 81-78 εντός έδρας) και Μακάμπι Τελ Αβίβ (ήττα 79-88 εκτός έδρας).

Μαζί του, θα επιστρέψει και ο κόσμος στο γήπεδο, καθώς στην αναμέτρηση με τους Τούρκους η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών. Παράλληλα, επιστρέφει συγκριτικά με το τελευταίο χρονικά ματς στον πάγκο ο προπονητής του Ρικ Πιτίνο.

Ο Αμερικανός μετά το ματς με τη Μακάμπι και αφού είχε λάβει ειδική άδεια για προσωπικό θέμα, ταξίδεψε στις ΗΠΑ και ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Ελλάδα ανήμερα των Χριστουγέννων.

Στο ματς που προηγήθηκε, με το Ρέθυμνο για την Α1, την ομάδα καθοδήγησε για ακόμα μία φορά φέτος ο Γιώργος Βόβορας, ο οποίος είχε αναλάβει και ως προσωρινός προπονητής μετά την αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη ενώ θα είναι και ο επόμενος, μετά τον Ρικ Πιτίνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Βόβορας

Ο Ντίνος Μήτογλου, εκ των διακριθέντων στη νίκη επί του Ρεθύμνου (13 ριμπάουντ στη νίκη με 96-74), είναι και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για το ματς με τους «μερένχες». Ο διεθνής φόργουορντ ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Στα θετικά, οι επιστροφές των Τζίμερ Φριντέτ και Ιωάννη Παπαπέτρου, που δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο χρονικά λόγω γαστρεντερίτιδας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζίμερ Φριντέτ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται εδώ και καιρό η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως πιστοποίησε και στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπασκόνια (77-55) την τελευταία αγωνιστική.

Ηταν η δέκατη σερί νίκη των Ισπανών στη διοργάνωση, κάτι που πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή η ομάδα του Πάμπλο Λάσο (από το 2011 στην τεχνική ηγεσία).

Ο γρήγορος ρυθμός και το επιθετικό πνεύμα είναι το χαρακτηριστικό εδώ και χρόνια της Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος είναι η ομάδα με την τέταρτη καλύτερη επίθεση (85.07 πόντοι κατά μέσο όρο) και στηρίζεται σε όλο το ρόστερ και όχι μόνο σε κάποιες μονάδες για αυτό.

Φυσικά, υπάρχουν και οι παίκτες που δίνουν το κάτι παραπάνω στον τομέα του σκοραρίσματος και αυτοί είναι οι Φακούντο Καμπάτσο (11.3 πόντοι, 6.6 ασίστ) και Αντονι Ράντολφ (φόργουορντ, 12.4 πόντοι μ.ο.).

Σχετική εικόνα

Για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ο Πάμπλο Λάσο έχει να αντιμετωπίσει την απουσία του Σέρχιο Γιουλ, με τον έμπειρο Ισπανό γκαρντ να παραμένει εκτός πλάνων λόγω τραυματισμού. Για έκτο σερί ματς ο 32χρονος Γιουλ δεν θα είναι διαθέσιμος, έχοντας αγωνιστεί για τελευταία φορά στη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη 10η αγωνιστική.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Στις 17 Απριλίου 2018 σημειώθηκε η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Η αναμέτρηση αφορούσε το πρώτο ματς της σειράς των πλέι οφ, με τη Ρεάλ να σημειώνει έπειτα τρεις κολλητές νίκες και να προκρίνεται στο Final 4.

Ηττα και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου πέρσι και τρεις σερί για τα πλέι οφ, έχουν φτάσει πλέον το σερί ηττών στις 8 για τον Παναθηναϊκό απέναντι στους Μαδριλένους.

Η συνολική παράδοση σε επίπεδο Ευρωλίγκα (από το 2000) είναι 10 νίκες για τον Παναθηναϊκό και 17 για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ως γηπεδούχος απέναντι στη Ρεάλ ο «εξάστερος» μετράει 7 νίκες – 6 ήττες και ως φιλοξενούμενος 3 νίκες και 11 ήττες.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ