el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Καναδάς 2023: Προγνωστικά, Ανάλυση 18/06/2023

Η Formula 1 αφήνει και πάλι την ευρωπαϊκή ήπειρο και ταξιδεύει στη Βόρειο Αμερική, για τον Grand Prix του Καναδά, στην πίστα του Μόντρεαλ. Πληρώματα και πιλότοι θα βρεθούν στο τεχνητό νησί μέσα στον ποταμό Σεντ Λόρενς, το οποίο λέγεται νησί της Παναγίας, για τον 8ο αγώνα της σεζόν.

Μέχρι στιγμής είμαστε παρατηρητές της απόλυτης παράστασης του Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός συνέχισε και στη Βαρκελώνη της εντυπωσιακές του εμφανίσεις. Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής και δε δείχνει ότι μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ, όπως είναι το όνομά της, ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα έχει και πάλι τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Το ζήτημα είναι ποιος θα μπορέσει να τον κοντράρει; Θα είναι ο Πέρεζ, που ψάχνει ένα καλό αποτέλεσμα έπειτα από δύο άσχημες εμφανίσεις ή τα δύο μονοθέσια της Mercedes που δείχνει να βρίσκει τον καλό της εαυτό;

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix της Formula 1 στο Μόντρεαλ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Καναδάς 2023: Ανάλυση & Παρουσίαση 18/06/2023

Με τα δεδομένα των τριών τελευταίων ετών και τη δυναμική που βγάζει στην πίστα η Red Bull, ο Μαξ Φερστάπεν είχε καταφέρει να κερδίσει στις περισσότερες από τις πίστες που φιλοξενούν αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες είχε μόλις μία νίκη στη Βαρκελώνη. Αυτό στο ντεμπούτο στη F1 τον Μάιο του 2016, όταν κλήθηκε εσπευσμένα από τον Χέλμουτ Μάρκο να αντικατστήσει τον Ντάνιηλ Κβίατ στο μονοθέσιο της Red Bull. Τότε μάλιστα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη σύγκρουση των δύο πρωτοπόρων Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον και έφτασε στη νίκη έξι δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Ράικονεν με τη Ferrari.

Έκτοτε άλλαξαν πολλά, αλλά ο Ολλανδός δεν είχε πάρει άλλη νίκη στη Βαρκελώνη. Ωστόσο στον τελευταίο αγώνα ήταν εκπληκτικός. Ήταν πρώτος σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές, στις κατατακτήριες, στον αγώνα, ενώ έκανε και τον ταχύτερο γύρο. Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και πήρε άνετα την καρό σημαία 24 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον.

Πίσω του ακολούθησαν τα δύο μονοθέσια της Mercedes, που δείχνει να έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Οι αναβαθμίσεις που παρουσίασε η γερμανική εταιρία στο Μονακό δε θα μπορούσαν να δείξουν την πραγματική δυναμική του μονοθεσίου. Αυτό κατέστη σαφές στη Βαρκελώνη, σε μία πίστα που επιβραβεύει τα μονοθέσια με πολύ υψηλό αεροδυναμικό φορτίο.

Στον αντίποδα, η Ferrari εξακολουθεί να ψάχνεται. Η εικόνα της στην Ισπανία ήταν και πάλι απογοητευτική. Δεν μπόρεσε να βρεθεί σε κανένα σημείο μεταξύ των πρώτων δυνάμεων. Δεν είχε τον τρόπο να πλησιάσει τη Mercedes και μάλιστα ο Σάινθ, αν και εκκινούσε δεύτερος, υποσκελίστηκε από τον Πέρεζ, που άρχισε τον αγώνα από την 11η θέση του grid.

Εν τέλει έπεσε στην 5η θέση, ενώ η έτερη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρκ έμεινε εκτός βαθμών. Ο Μονεγάσκος δεν βρήκε σε κανένα σημείο σωστές ρυθμίσεις. Ταλαιπωρήθηκε πολύ από τις κατατακτήριες που πήρε τη 19η θέση!

Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στον Καναδά. Εκεί όπου ο Μαξ Φερστάπεν θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες και να διευρύνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του από τον δεύτερο της βαθμολογίας.

Ήδη η διαφορά από τον Πέρεζ είναι στους 53 βαθμούς και η λογική λέει ότι θα ανοίξει ακόμη περισσότερο μετά τον αγώνα στο Μόντρεαλ. Ο Μεξικανός έχει δύο αγώνες που έχει απουσιάσει από το βάθρο και θέλει να επιστρέψει και μάλιστα άμεσα.

Το θέμα είναι λοιπόν τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες που ακολουθούν. Η Mercedes έδειξε στη Βαρκελώνη ότι είναι πιο μπροστά από τις Aston Martin και Ferrari. Ωστόσο η Aston Martin αναμένεται να φέρει ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων στον Καναδά.

Το Grand Prix είναι ιδιαίτερο για δύο λόγους. Αφενός γιατί ο Αλόνσο έχει δηλώσει ανοικτά ότι στόχος είναι η επιστροφή στο podium, οπότε μένει να δούμε αν μπορεί να  κι αφετέρου ο Λανς Στρολ αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του και θέλει μία πολύ καλή επίδοση!

Η Ferrari θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα με την καταπόνηση των πίσω ελαστικών, ώστε να παρουσιαστεί βελτιωμένη, αλλά η αλήθεια είναι χρειάζεται ακόμη δουλειά. Και το ζήτημα είναι πως όσο κι αν ψάχνουν στην ιταλική ομάδα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν τη ρίζα του προβλήματος!


F1 Grand Prix Καναδάς 2023: Στατιστικά & Προϊστορία 18/06/2023

  • Η πίστα Ζιλ Βιλνέβ στο τεχνητό νησί της Παναγίας στο Μόντρεαλ βρίσκεται στο καλεντάρι της Formula 1 από το 1978 και μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί 41 Grand Prix! Έχει μήκος 4,361 χλμ και η αγωνιστική απόσταση των 305,270 χλμ απαιτεί 56 γύρους για να καλυφθεί.
  • Το ρεκόρ πίστας ανήκει στον Φέτελ με Ferrari από το 2019 και χρόνο 1:10.240, ενώ ο ταχύτερος γύρος είναι από την ίδια χρονιά με 1:13.078 του Βάλτερι Μπότας με Mercedes.
  • Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε πέρυσι την pole position με 1:21.299, σε μια διαδικασία που επηρεάστηκε από βροχή, ενώ επικράτησε και στον αγώνα, έχοντας πάντως κολλημένο πίσω του, τον Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari. Ο Ισπανός τερμάτισε μόλις 0.993 του δευτερολέπτου πίσω από τον Ολλανδό.
  • Τις περισσότερες νίκες στην πίστα του Μόντρεαλ έχουν ο Σουμάχερ και ο Χάμιλτον που μετρούν από επτά. Πάντως η τελευταία φορά που κέρδισε ο Βρετανός πιλότος ήταν το 2019. Η ομάδα με τις περισσότερες νίκες είναι η Ferrari που μετράει 11!
  • Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τέσσερις αγώνες ολοκληρώθηκαν με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου. Η μικρότερη σημειώθηκε το 2000 όταν ο Σουμάχερ επικράτησε με 0.174 πίσω του τον Μπαρικέλο.
  • Από τους 41 αγώνες που έχουν γίνει στον Καναδά, τις 20 φορές κέρδισαν οι πιλότοι που ήταν στην pole position. Είναι προφανές ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο η μάχη των κατατακτήριων του Σαββάτου.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • H βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών 
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών 

F1 Grand Prix Καναδάς 2023: Προγνωστικά 18/06/2023

Αν κάτι αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον για τον αγώνα στον Καναδά, αυτό είναι η μάχη πίσω από τον Φερστάπεν και επιλέξαμε προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις από τις αγορές της Novibet.

Ο Αλόνσο προέρχεται από ένα απογοητευτικό αγώνα στην Ισπανία και θέλει να βγάλει αντίδράση. Επίσης, η Aston Martin θα φέρει κι ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων. Αξίζει η απόδοση να τερματίσει στους δύο πρώτους.

ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ Ο ΑΛΟΝΣΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 3.75

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο είναι μικρή. Η απόδοση για τη διαφορά μέχρι πέντε δευτερόλεπτα είναι άκρως ελκυστική και αξίζει την προσοχή μας.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 3.25

Τέλος, η McLaren μπορεί να κάνει την έκπληξη και να βάλει και τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς. Λογικά τη βολεύει η πίστα, ενώ η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή και δεν αποκλείεται να βρέξει. Οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούν τη βρετανική ομάδα.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ MCLAREN ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ 6.00


Διαβάστε ακόμα…

Schumacher1 novibet

Οι 5 καλύτεροι οδηγοί όλων των εποχών στη Formula 1


super league novibet

Super League 2022/2023: Η κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ