el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

F1 Grand Prix Ουγγαρίας 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 31/07/2022

Η Formula 1 έφτασε αισίως στο Grand Prix της Ουγγαρίας, το οποίο αποτελεί τον 13ο σταθμό στο φετινό πρωτάθλημα και το τελευταίο πριν από την καλοκαιρινή διακοπή. Μόλις μία εβδομάδα μετά τον αγώνα στη Γαλλία και στην πίστα του Πολ Ρικάρντ, το σκηνικό της F1 μεταφέρεται σε μία παραδοσιακή πίστα στο καλεντάρι.

Η Ουγγαρία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «Μονακό χωρίς μπαριέρες», αλλά μας έχει προσφέρει στο παρελθόν πολύ εντυπωσιακούς αγώνες. Πιλότοι και ομάδες πηγαίνουν στην πίστα της Βουδαπέστης, μετά από ακόμη μία νίκη του Φερστάπεν, η οποία τον έφερε ακόμη πιο κοντά στο δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του.

Πάντως, αυτό που έμεινε από τον αγώνα στη Γαλλία δεν ήταν τόσο η νίκη του Ολλανδού Παγκόσμιου Πρωταθλητή, όσο η -ακόμη μία- εγκατάλειψη του Σαρλ Λεκλέρκ. Ο πιλότος της Ferrari προπορευόταν στον αγώνα και έδειχνε ότι είχε το ρυθμό να πάρει τη νίκη, ωστόσο από ένα δικό του λάθος, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και κατέληξε εκτός πίστας.

Ο δρόμος για το δεύτερο πρωτάθλημα του Φερστάπεν φαίνεται να είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα, ειδικά από τη στιγμή που η Red Bull, δείχνει να είναι τουλάχιστον πολύ πιο αξιόπιστη από τη Ferrari. Ωστόσο απομένουν δέκα αγώνες, μαζί με αυτόν στην Ουγγαρία και όλα μπορεί να ανατραπούν.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix στην Ουγγαρία γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Ουγγαρίας 2022: Ανάλυση & Παρουσίαση 31/07/2022

Οι δύο συνεχόμενες νίκες της Ferrari σε Μεγάλη Βρετανία και Αυστρία είχαν αναπτερώσει σε μεγάλο βαθμό το ηθικό στις τάξεις της ομάδας. Μπορεί βέβαια τη μία να πήρε ο Σάινθ και την άλλη ο Λεκλέρκ, ωστόσο ήταν σαφές ότι η «Σκουντερία» ήταν σε ανοδική πορεία.

Κι αυτό επιβεβαιώθηκε εν μέρει και στην πίστα του Πολ Ρικάρντ. Η πίσω ευθεία στην γαλλική πίστα έφερε κάποια προβληματισμούς στη Ferrari, που δεν είχε αντίστοιχη τελική με τη Red Bull. Αυτό ήταν ένα μειονέκτημα για τους Ιταλούς ειδικά για τη μάχη της pole position.

Ωστόσο, η Ferrari έπαιξε πολύ καλά το… χαρτί του Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός πιλότος είχε αντικαταστήσει κομμάτια της κινητήριας μονάδας του και θα εκκινούσε από το τέλος του grid. Έτσι δεν είχε και κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τις κατατακτήριες δοκιμές.

Φτάνοντας λοιπόν στο Q3, ο Σάινθ έδωσε το απαραίτητο tow στον Λεκλέρκ και ο Μονεγάσκος απέκτησε υψηλή τελική ταχύτητα κερδίζοντας την pole position στη μάχη με τον Φερστάπεν.

f1 hungary2 31072022 novibet

Στον αγώνα, οι δύο φετινοί μονομάχοι έφυγαν καθαρά, χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Ο Φερστάπεν πίεσε πολύ τον Λεκλέρκ για τους πρώτους 6-7 γύρους, ωστόσο δεν κατάφερε να τον περάσει. Στη συνέχεια έκανε πίσω αφού είχε φθείρει τα ελαστικά του και μάλιστα μπήκε για αλλαγή στον 16ο γύρο.

Σε εκείνο το σημείο η Red Bull προσπάθησε να κάνει το undercut. Να κερδίσει δηλαδή μία θέση μέσω των pits, αφού θα είχε περισσότερο χρόνο με τη φρέσκια γόμα και άρα θα μπορούσε να γράψει πιο γρήγορους γύρους. Δε χρειάστηκε πάντως.

Η Ferrari άφησε τον Λεκλέρκ μέσα στην πίστα με σαφείς ενδείξεις από τα τηλεοπτικά πλάνα ότι τα ελαστικά του είχαν σημαντική φθορά. Δύο γύρους αργότερα, ο Λεκλέρκ έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στα προστατευτικά, εγκαταλείποντας φυσικά από τον αγώνα.

Η αγανάκτησή του εκφράστηκε από μία μεγάλη κραυγή, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Χάρισε ακόμη μία νίκη στον Φερστάπεν και η διαφορά εκτοξεύθηκε σε πολύ μεγάλα επίπεδα (63 βαθμούς). Ο Ολλανδός θα χρειαστεί μια δυο νίκες ακόμη και στη συνέχεια θα μπορεί να κάνει συντήρηση και να συμβιβάζεται και με δεύτερες θέσεις.

f1 hungary3 31072022 novibet

Η εγκατάλειψη του Λεκλέρκ σε συνδυασμό με την εκκίνηση του Σάινθ από την τελευταία θέση, άνοιξε το δρόμο στα δύο μονοθέσια της Mercedes. Ο Χάμιλτον ανέβηκε στη δεύτερη θέση και ο Ράσελ προσπέρασε τον Πέρεζ τρεις γύρους πριν από την καρό σημαία, για να ανέβει κι αυτός στο βάθρο.

Στην Ουγγαρία περιμένουμε και πάλι ότι η Ferrari θα είναι δυνατή. Όπως ήταν και στη Μεγάλη Βρετανία και στην Αυστρία και στη Γαλλία. Οι γρήγορες στροφές της πίστας στη Βουδαπέστη βολεύουν πάρα πολύ τη F1-75 και η ιταλική ομάδα θα έχει στα χέρια της μία κατάσταση που είναι πολύ πιο εύκολα διαχείρισιμη.

Δηλαδή μία πίστα με γρήγορες στροφές, χωρίς μεγάλες ευθείες που απαιτείται υψηλή τελική ταχύτητα και προπάντων τα δύο μονοθέσια να είναι καθαρά από ποινές. Σε αντίθεση με τη Γαλλία, που ο Σάινθ είχε ποινή και έπρεπε να εκκινήσει από το τέλος του grid.

f1 hungary4 31072022 novibet

Ο Φερστάπεν και η Red Bull δέχονται με μεγάλη ευχαρίστηση τα δώρα της Ferrari μέχρι στιγμής και έχουν αυξήσει τη διαφορά τους και στα δύο πρωταθλήματα. Ο Ολλανδός γνωρίζει και έχει δηλώσει μάλιστα ότι η «Σκουντερία» θα είναι το φαβορί στην Ουγγαρία, ωστόσο η αυστριακή ομάδα έχει την ικανότητα να παρουσιάζει ένα γρήγορο μονοθέσιο και αξιόπιστο μονοθέσιο στα περισσότερα Grand Prix μέχρι στιγμής.

Πλέον έχει και την ευκολία λόγω μεγάλου βαθμολογικού προβαδίσματος. Είναι σίγουρο ότι δεν θα ενοχλήσει κανένα στη Red Bull, αν η διαφορά του Φερστάπεν μειωθεί στους 55, από τους 63 βαθμούς που είναι τώρα!

Στη Mercedes είδαν με μεγάλη τους έκπληξη ότι ο ρυθμός της W13 δεν ήταν ούτε καν κοντά στους δύο πρωτοπόρους. Κι αυτό έπιασε τους πάντες εξαπίνης. Το γερμανικό μονοθέσιο απέχει πολύ ακόμη από τον ανταγωνισμό και μόνο με μία σειρά από εγκαταλείψεις των προπορευόμενων θα καταφέρει να διεκδικήσει μία νίκη φέτος.


F1 Grand Prix Ουγγαρίας 2022: Στατιστικά & Προϊστορία 31/07/2022

  • Το «Χανγκαρόρινγκ» όπως ονομάζεται η πίστα στη Βουδαπέστη είναι η έδρα του ουγγρικού Grand Prix ανελλιπώς από το 1986!
  • Η πίστα εγκαινιάστηκε το 1985 και από την επόμενη χρονιά βρίσκεται σε ετήσια βάση στο καλεντάρι της Formula 1. Έως τώρα έχουν διεξαχθεί 36 αγώνες και ο φετινός είναι ο 37ος.
  • Η πίστα είναι μήκους 4,381 χλμ. και απαιτούνται 306,630 χλμ. για να καλυφθεί η αγωνιστική απόσταση των 70 γύρων.
  • Το ρεκόρ πίστας ανήκει στον Λιούις Χάμιλτον με 1:13.447 από το 2020 και ο ταχύτερος γύρος ανήκει επίσης στον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή με 1:16.627 επίσης από την ίδια χρονιά. Φυσικά με το μονοθέσιο της Mercedes.
  • Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες, αφού μετράει οκτώ στην πίστα του «Χανγκαρόρινγκ». Τις τρεις με τη McLaren και τις πέντε με τη Mercedes. Από τους εν ενεργεία πιλότους, ο δεύτερος που τον ακολουθεί είναι ο Φέτελ με δύο νίκες.
  • Επίσης είναι και ο πιλότος με τις περισσότερες pole position, όπου μετράει οκτώ, ενώ τον ίδιο αριθμό έχουν και στους κατασκευαστές οι McLaren και Ferrari.
  • Η McLaren είναι και η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στην Ουγγαρία, όπου μετράει 11. Ferrari και Williams ακολουθούν με επτά νίκες, ενώ η Mercedes έχει πέντε (όλες με τον Χάμιλτον) και η Red Bull μόλις δύο!
  • Ο Εστεμπάν Οκόν έχει μόλις μία νίκη στο ενεργητικό του κι αυτή είναι από πέρυσι στην Ουγγαρία έπειτα από ένα επεισοδιακό και ανατρεπτικό Grand Prix.
  • Από τα 36 Grand Prix που έχουν διεξαχθεί στην Ουγγαρία, στα 16 νίκησε ο poleman και στα 23 ένα μονοθέσιο από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, κάτι που καθιστά πολλή σημαντική τη μάχη για την pole position το Σάββατο.
  • Τα δύο τελευταία Grand Prix (2020, 2021) επηρεάστηκαν σημαντικά στην εξέλιξή τους από τη βροχή και δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και φέτος, αφού η πρόγνωση του καιρού δείχνει βροχές και το Σάββατο και την Κυριακή!
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των οδηγών
  • Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών

f1 hungary5 31072022 novibet


F1 Grand Prix Ουγγαρίας 2022: Προγνωστικά 31/07/2022

Τα περιθώρια έχουν σχεδόν τελειώσει για τον Σαρλ Λεκλέρκ και δεν μπορεί να αφήνει άλλες ευκαιρίες -όπως στη Γαλλία- να πάνε χαμένες. Ο Μονεγάσκος θέλει νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο και οι πιθανότητες να την κατακτήσει είναι υπέρ του.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΚΛΕΡΚ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.50

Ο Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα. Στους τέσσερις πιο πρόσφατους αγώνες μετράει ισάριθμα βάθρα με τρεις τρίτες θέσεις και μία δεύτερη. Με δεδομένο ότι περιμένουμε και βροχή την Κυριακή, άρα και μία πιο αμφίρροπη κατάσταση, ο Βρετανός έχει όλες τις προϋποθέσεις να διατηρήσει το σερί με τις παρουσίες στο βάθρο.

Η ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10

Η Alpine εξαργυρώνει την καλή της πορεία το τελευταίο διάστημα με την 4η θέση στους κατασκευαστές, μπροστά από τη McLaren μετά και τον αγώνα στη Γαλλία. Ο Αλόνσο είναι σε τρομερή κατάσταση και έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Περιμένουμε και πάλι τα δύο μονοθέσια της Alpine να τερματίσουν στους βαθμούς.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ALPINE ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.70

f1 hungary6 31072022 novibet


Διαβάστε ακόμη…

Οι 5 καλύτεροι οδηγοί όλων των εποχών στη Formula 1

Schumacher1 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ