el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

F1 Grand Prix Μεγάλη Βρετανία 2023: Προγνωστικά, Ανάλυση 09/07/2022

Στη Μεγάλη Βρετανία μεταφέρεται το σκηνικό της Formula 1 για το 10ο Grand Prix της φετινής σεζόν! Το ερώτημα που επικρατείς στους fans του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι αν στο Σίλβερστοουν την Κυριακή (5 μ.μ.) θα καταφέρει κάποιος πιλότος να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, το Grand Prix της Formula 1 στο Σίλβερστοουν γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό με ελκυστικές αποδόσεις!

Τώρα αρχίζει ο αγώνας στη Formula 1!


F1 Grand Prix Μεγάλη Βρετανία 2023: Ανάλυση, Παρουσίαση 09/07/2022

Ο Μαξ Φερστάπεν είδε πρώτος την καρό σημαία την περασμένη Κυριακή στην Αυστρία κι έφτασε τις επτά νίκες και πέντε διαδοχικές στο φετινό καλεντάρι. Ο Ολλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει αισίως 229 βαθμούς στο ενεργητικό και ο μόνος που μοιάζει ικανός να τον απειλήσει είναι ο συμπαίκτης του στη Red Bull, Σέρχιο Πέρεθ (148 β.).

Τα παραπάνω νούμερα των δυο οδηγών της Red Bull αποδεικνύουν ότι οι «ταύροι» διαθέτουν μακράν το καλύτερο μονοθέσιο και μάλιστα σε 9 Gran Prix έχουν ανέβει ισάριθμες φορές στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στα παρασκήνια της F1 και με δεδομένο ότι οι Ferrari, Mercedes και Aston Martin βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από τις Red Bull έχει ξεκινήσει μεγάλη κουβέντα για τα ρεκόρ που κυνηγάει φέτος ο Φερστάπεν.

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είναι και στο Σίλβερστοουν το μεγάλο φαβορί και στο βάθος του μυαλού του έχει το αντίστοιχο δικό του… τρέμπλ που σημαίνει: να πετύχει μέσα σε μια σεζόν τις περισσότερες νίκες, να ανέβει τις περισσότερες φορές στο βάθρο και να έχει τις μαξ pole positions!

Στους τελευταίους αγώνες έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα της η Ferrari με τον Σαρλ Λεκλέρκ να τερματίζει στη 2η θέση στην Αυστρία, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον φιλοδοξεί μέσα στο Σίλβερστοουν και μπροστά στους συμπατριώτες του να αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Χάμιλτον στην Αυστρία τερμάτισε στην 8η θέση μπροστά από τον ομοσταυλό του Τζορτζ Ράσελ και αίσθηση προκάλεσε σε όλους ο διόλογος που είχει με τον Τότο Βόλφ.

«Το μονοθέσιο γλιστράει και δεν στρίβει οι δύο προηγούμενοι αγώνες μας ήταν καλύτεροι…», είπε ο Χάμιλτον και ο Βόλφ του απάντησε στο team radio: «Αυτό είναι το μονοθέσιο απλά οδήγησέ το…»

Άκρως υπολογίσιμος είναι ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin. Ο Ισπανός με 131 πόντους βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης και φέτος σε 9 αγώνες έχει ανέβει 6 φορές στο βάθρο.


F1 Grand Prix Μεγάλη Βρετανία 2023: Στατιστικά & Προϊστορία 09/07/2022

  • Η πίστα του Σίλβερστοουν έχει μήκος 5,891 χλμ. και η αγωνιστική απόσταση των 306,198 χλμ. καλύπτεται σε 52 γύρους.
  • Ο πολυνίκης πιλότος στο βρετανικό Grand Prix είναι ο Λιούις Χάμιλτον με 8 νίκες. Η επτά είναι με τη Mercedes από το 2014 μέχρι και πέρσι και η μία με τη McLaren το 2008. O επόμενος εν ενεργεία πιλότος που είναι στη σχετική λίστα είναι ο Αλόνσο με 5 νίκες, ενώ ο Φερστάπεν έχει κερδίσει μόλις μια φορά (2020).
  • Πέρυσι, στο Σίλβερστοουν νίκησε ο Κάρλος Σάινθ με Ferrari και το βάθρο συμπληρώθηκε από τους Σέρχιο Πέρεθ και Λιούις Χάμιλτον!
  • Η πίστα κατασκευάστηκε το 1969 και ο πρώτος αγώνας έγινε το 1970, ενώ συνολικά έχουν διεξαχθεί 36 αγώνες της Formula 1.

Το πρόγραμμα στο Σίλβερστοουν

Παρασκευή 7 Ιουλίου
14:30-15:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών
18:00-19:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 8 Ιουλίου
3:30-14:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών
17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (ΑΝΤ1 LIVE)

Κυριακή 9 Ιουλίου
17:00 – Αγώνας (ΑΝΤ1 LIVE)


F1 Grand Prix Μεγάλη Βρετανία 2023: Προγνωστικά 09/07/2022

Για τον αγώνα στο Σίλβερστοουν επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Τα μονοθέσια της Red Bull έχουν κυριαρχήσει τη φετινή σεζόν, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν συχνά μοιάζει να τρέχει μόνος του και δείχνει ικανός να δημιουργήσει φέτος νέα ρεκόρ.

Ο Ολλανδός είναι και στη Μεγάλη Βρετανία το μεγάλο φαβορί για να δει πρώτος την καρό σημαία.

Απόδοση 1.80 ο φερσταπεν να νικησει και να κανει τον ταχυτερο γυρο

verstappen con casco novibet

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η Ferrari. Στην Αυστρία ο Λεκλέρκ τερμάτισε 2ος και ο Σάινθ 6ος. Η πίστα ταιριάζει στην ιταλική ομάδα κι αυτό αποδείχθηκε και πέρυσι.

αποδοση 1.80 και οι δυο ferrari na μπουν στην εξαδα


Διαβάστε ακόμα…

Schumacher1 novibet

Οι 5 καλύτεροι οδηγοί όλων των εποχών στη Formula 1


super league novibet

Super League 2022/2023: Η κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ