el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση 31/01/2023

«Ορεξάτος» και με φόρα ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός (14-7) βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για νέο κρας τεστ την Τρίτη (31/01, 19:45) απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (13-8), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague, στην εκκίνηση της τελευταίας «διαβολοβδομάδας» του Ιανουαρίου.

Το μεγάλο παιχνίδι της Euroleague παίζει εδώ με Live Streaming, Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίο live στοίχημα.

Λίγο πριν επιβιβαστεί η αποστολή των «ερυθρολεύκων» στο αεροπλάνο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε μια πρώτη ανάλυση των Τούρκων:

«Και για τη Φενέρ είναι σημαντικός ο αγώνας. Αν δείτε τη βαθμολογία όλες οι ομάδες είναι κοντά από τον πρώτο ως τον δέκατο. Οπότε κάθε ήττα έχει μεγάλο κόστος για όλους. Για την αντίπαλό μας είναι μια καλή ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στο ΣΕΦ που είχε χάσει με αρκετά μεγάλη διαφορά, αλλά και να παλέψει για την οκτάδα όπως κάνουν όλες οι ομάδες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν πολύ καλό προπονητή και διαθέτουν ταλαντούχο και έμπειρο ρόστερ. Σε καμιά περίπτωση δεν περιμένουμε να έχουμε μια εύκολη βραδιά», είπε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

«Η δημιουργία του Καλάθη είναι πάντα σημαντική, η εκτέλεση του Ουϊλμπεκιν είναι εξίσου σημαντική, στο 3, 4 και 5 έχουν καλούς αθλητές. Οπότε εμείς θα πρέπει να είμαστε συμπαγείς, να παίξουμε το παιχνίδι μας, να πασάρουμε πολύ καλά την μπάλα, να δημιουργήσουμε καλές προϋποθέσεις για εκτέλεση και φυσικά να παίξουμε καλή άμυνα».

Από τη σεζόν 2017/18 και έκτοτε Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε έχουν αναμετρηθεί άλλες 10 φορές, με τους Τούρκους να προηγούνται 6-4 στις νίκες, όμως στην τελευταία συνάντηση των δυο τους στο ΣΕΦ, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (13/12/2022), οι νταμπλούχοι Ελλάδας συνέτριψαν την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με 94-67.

Τη βαριά ήττα στον πρώτο γύρο δεν έχει ξεχάσει ο Coach της Φενέρ και με δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ομάδας του έστειλε μήνυμα για ρεβάνς.

«Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στην κατάταξη και μία από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ευρωλίγκα. Είναι σπουδαίος αντίπαλος. Στηρίζεται στον ίδιο κορμό εγχώριων και ξένων παικτών τα τελευταία τρία χρόνια. Παίζουν πολύ επιθετικό μπάσκετ και μας κέρδισαν με διαφορά στο πρώτο παιχνίδι. Ανυπομονούμε να τους αντιμετωπίσουμε ξανά. Το κίνητρο για τη νίκη είναι πολύ υψηλό στην έδρα μας», τόνισε ο Δημήτρης Ιτούδης.


Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η Βιλερμπάν του Νάντο ντε Κολό έδωσε ένα καλό μάθημα στη Φενέρ, την προηγούμενη εβδομάδα στο «Αστρομπάλ», νικώντας με χαρακτηριστική άνεση τους Τούρκους (91-77).

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν μπήκε… ποτέ στο ματς, αφού με το καλημέρα βρέθηκε στο -13 (25-12 στο φινάλε της 1ης περιόδου). Στο 16’ η διαφορά είχε εκτοξευθεί στο +18 για τους Γάλλους (39-21).

Ο μοναδικός που διασώθηκε για τους πρωταθλητές Τουρκίας ήταν ο Αμερικανός γκαρντ Κάρσεν Εντουαρντς που τελείωσε το ματς με 22 πόντους (6/10 τρίποντα).

Τα ομαδικά στατιστικά της Φενέρμπαχτσε: 20/33 δίποντα, 9/22 τρίποντα, 10/13 βολές, 25 ριμπάουντ (18 αμυντικά/7 επιθετικά), 11 ασίστ, 7 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 14 λάθη.

Εντός συνόρων, η Φενέρ νίκησε στο ρελαντί (82-69, εντός έδρας) την Μπουγιουκτσεκμέτσε και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 15-2.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα τώρα, οι Τούρκοι παίζουν τις τελευταίες εβδομάδες χωρίς τον αναπληρωματικό σέντερ Γιεκίρι (τραυματίας), ακόμα δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ Μπιέλιτσα (άγνωστο το πότε).

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός με… όχημα τον πλουραλισμό στην επίθεση, «καθάρισε» τη Μακάμπι στο ΣΕΦ (95-89) και διατηρήθηκε στην κορυφή.

Πάντως, οι Πειραιώτες δεν τη χάρηκαν αυτή τη νίκη όσο θα ήθελαν κι αυτό γιατί τραυματίστηκε ο Κώστας Σλούκας (11.6 π., 6.6 ασίστ, 2.3 ριμπάουντ μέσο όρο). Ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» χάνει την αναμέτρηση στην Πόλη, ενώ είναι αμφίβολος και για το δεύτερο παιχνίδι της «διαβολοβδομάδας» με την Εφές στο ΣΕΦ την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Σάσα Βεζένκοφ (23 πόντοι, 9 ριμπάουντ) επέστρεψε στα γνωστά του στάνταρ, ο Τόμας Γουόκαπ (9 πόντοι, 12 ασίστ) κουβάλησε τον Ολυμπιακό από τη θέση του πόιντ γκαρντ και ο Σακίλ ΜακΚίσικ (13 πόντοι) φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε.

Τα ομαδικά στατιστικά των «ερυθρολεύκων»: 19/31 δίποντα, 11/27 τρίποντα, 24/37 βολές, 39 ριμπάουντ (27 αμυντικά/12 επιθετικά), 26 ασίστ, 6 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 14 λάθη.

Την Κυριακή, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον Αρη (89-75) στο ΣΕΦ για την Basket League, με τον Λαρεντζάκη να κάνει ρεκόρ καριέρας στις ασίστ (10) και double-double για δεύτερη φορά στην καριέρα του (20 π., 10 ασ.).

Πλήγμα για τον κόουτς Μπαρτζώκα ο τραυματισμός του Πίτερς (υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα), με τον Αμερικανό «μπόμπερ» να βρίσκεται στην Τουρκία με την υπόλοιπη αποστολή, αλλά να είναι εξαιρετικά αμφίβολος.


Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 31/01/2023

Οσο πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, οι ομάδες που κοιτάζουν ψηλά, θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Για το μεγάλο ματς στην Κωνσταντινούπολη επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα.

Το παιχνίδι της Τρίτης είναι σημαντικό για τη Φενέρμπαχτσε και είναι δεδομένο ότι ο Δημήτρης Ιτούδης θα έχει ως στόχο να… εξαντλήσει τον Γουόκαπ για να «κόψει» στα δύο τον Ολυμπιακό, λόγω φυσικά και της κομβικής απουσίας του Σλούκα.

Με αυτά τα δεδομένα, κερδίζει έδαφος το σενάριο του Under στους 162,5 πόντους, σε απόδοση 1.88 στη Novibet.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Αρη και είναι δεδομένο ότι με τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, θα μείνει περισσότερα λεπτά στο παρκέ από το… προβλεπόμενο.

Φέτος, ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Πειραιωτών δείχνει χαρακτήρα σε δύσκολες έδρες, σε απόδοση 1.98 στη Novibet να σημειώσει Over 8,5 πόντους.

Πεδίο δράσης, όμως, εκτιμούμε πως θα βρει και ο Κάνααν, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να χρειάζεται πολύ το περιφερειακό σουτ του Αμερικανού στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Στο 1.77 ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» να πετύχει Over 1,5 εύστοχα τρίποντα.


Διαβάστε ακόμα…

olympiacos basketball afieroma novibet

Οι 10 καλύτεροι παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού όλων των εποχών


Προγνωστικά Euroleague 2022-2023 – Αφιέρωμα Ευρωλίγκα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ