el
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Final-8 Κυπέλλου Ελλάδας 2023: Προγνωστικά, Ανάλυση, Πρόγραμμα

Το πρώτο τρόπαιο του 2023 κρίνεται στο Ηράκλειο, με το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στα «Δύο Αοράκια» (16-19/2). Για τις μεγάλες αναμετρήσεις επιλέξαμε προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Κολοσσός και Πανιώνιος διεκδικούν το τρόπαιο μέσω του νέου «format» της τελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία φέτος για πρώτη φορά θα διεξαχθεί με Final-8 στο Ηράκλειο (16-19/2).

Σε αυτό συμμετέχουν οι επτά πρώτες ομάδες της κατάταξης στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος αλλά και ο Πανιώνιος, που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική και κατέκτησε το μίνι τουρνουά ομάδων Α2 και Β’ Εθνικής (Unicef Trophy).

Με 100+ αγορές στη Novibet οι σπουδαίες αναμετρήσεις στο Ηράκλειο γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικές!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Κύπελλο μπάσκετ!


Final-8 Κυπέλλου Ελλάδας 2023: Ανάλυση

Μετά την περσινή επιστροφή του Final-4, το Κύπελλο φέτος θα κριθεί με Final-8, όπου 8 ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Ο κάτοχος του τίτλου, Ολυμπιακός παρατάσσεται με στόχο το «repeat», όντας σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, κάτι που έχει φανεί κυρίως στην Euroleague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μπορεί να αποποιήθηκε τον ρόλο του φαβορί στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τζάμπολ, ωστόσο η ομάδα του μοιάζει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του σαφώς και δεν έχει βρει την απαραίτητη αγωνιστική χημεία για να μπορεί να ελπίζει βάσιμα στον τίτλο, με τον Ράντονιτς να πρέπει μεταξύ άλλων να αποφασίσει σε ποιους ξένους παίκτες θα στηριχθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο παρκέ. Οι «πράσινοι» διαθέτουν 9 συνολικά και πρέπει να βρουν λύση σε έναν… δύσκολο γρίφο.

fall papagiannis novibet

Άρης και Κολοσσός έχουν φιλοδοξίες, ωστόσο η διασταύρωσή τους με τους «αιώνιους» στα προημιτελικά σαφώς δεν τους επιτρέπει να κοιτάξουν… πιο μακριά.

Αντίθετα, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Περιστέρι έχουν την ευκαιρία τους να φτάσουν ως τον τελικό, από τη στιγμή που δε θα συναντήσουν τους «αιώνιους» νωρίτερα. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αντιμετωπίζει τον «δικέφαλο» του Βορρά στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι των προημιτελικών, ο νικητής του οποίου θα τεθεί αντιμέτωπος της «Ένωσης» στον ημιτελικό.

Όσο για τον Πανιώνιο, ασφαλώς και μόνο η παρουσία του στην τελική φάση αποτελεί μεγάλη επιτυχία, ως ομάδα Β’ Εθνικής. Ο «Ιστορικός» υπό την διοικητική καθοδήγηση του θρυλικού Φάνη Χριστοδούλου προσπαθεί να επανέλθει με σταθερά βήματα στα «σαλόνια» και από το Final-8 μόνο κέρδη θα έχει.


Final-8 Κυπέλλου Ελλάδας 2023: Πρόγραμμα

Ο νεοσύστατος θεσμός του Final-8, στα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, διεξάγεται από 16/2 ως 19/2 στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, με τους προημιτελικούς να διεξάγονται Πέμπτη (16/2) και Παρασκευή (17/2). Το Σάββατο (18/2) διεξάγονται οι ημιτελικοί και την Κυριακή (19/2) ο Τελικός.

Το πρόγραμμα του Final-8

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Πέμπτη 16/2

  1. Πανιώνιος – ΑΕΚ (15:45)
  2. Περιστέρι – ΠΑΟΚ (19:15)

Παρασκευή 17/2

  1. Ολυμπιακός – Άρης (15:45)
  2. Παναθηναϊκός – Κολοσσός (19:15)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Σάββατο 18/2

  1. Νικητής 1 – Νικητής 2 (15:45)
  2. Νικητής 3 – Νικητής 4 (19:15)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Κυριακή 19/2

Νικητής 5 – Νικητής 6 (19:15)


Final-8 Κυπέλλου Ελλάδας 2023: Στατιστικά, Κατακτήσεις & Προϊστορία

  • Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στον θεσμό (20), ενώ ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 10.
  • Από εκεί και πέρα Κύπελλο Ελλάδας έχουν κατακτήσει Άρης (8), ΑΕΚ (5), ΠΑΟΚ (3) και Πανιώνιος (1).
  • Στον περσινό τελικό ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο (73-81).
  • Ο Παναθηναϊκός έχει τις περισσότερες παρουσίες σε τελικούς (26), με 20 κατακτήσεις και 6 ήττες. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί με 17 συμμετοχές (8 κατακτήσεις, 9 ήττες).
  • Ο Άρης των 8 κατακτήσεων έφτασε στον Τελικό για τελευταία φορά το 2017, όταν έχασε το τρόπαιο από τον Παναθηναϊκό στο «Nick Galis Hall» (68-59).
  • Η ΑΕΚ έφτασε για τελευταία φορά σε Τελικό το 2020 και πανηγύρισε το τρόπαιο απέναντι στον Προμηθέα (61-57).
  • Ο ΠΑΟΚ ήταν εκεί για τελευταία φορά το 2019, χάνοντας από τον Παναθηναϊκό (73-79).
  • Ο Πανιώνιος έχει 3 παρουσίες σε Τελικούς, με τελευταία το 1995, όταν ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο είχε νικήσει σε εκείνον του 1991.
  • Περιστέρι και Κολοσσός δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ σε Τελικό Κυπέλλου.
  • Παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς (12), αλλά και κατακτήσεις (10) είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης (12) με τον Παναθηναϊκό, ενώ ακολουθεί σε συμμετοχές (10) ο Αντώνης Φώτσης, επίσης με τον Παναθηναϊκό, έχοντας 6 τρόπαια. Ο Κώστας Τσαρτσαρής έχει 8 Κύπελλα και ο Μάικ Μπατίστ 7.
  • Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το μερικό cash out.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.
  • Η βαθμολογία της Basket League

Final-8 Κυπέλλου Ελλάδας 2023: Προγνωστικά

Το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπορεί να έχει και τους δύο «αιώνιους», αλλά ένα μεγάλο φαβορί, καθώς ο Ολυμπιακός βάσει ποιότητας και αγωνιστικής κατάστασης δείχνει ανίκητος, τουλάχιστον εντός συνόρων.

Εξάλλου και στα «αιώνια» ντέρμπι μετρά σερί 10 νικών, με 3 εξ αυτών να είναι τη φετινή σεζόν, σε Super Cup (52-67), Basket League (68-66) και Euroleague (71-95), επιβεβαιώνοντας το πάνω χέρι που έχει απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο.

Ο τελικός φέτος δε θα είναι υπόθεση των δύο «μεγάλων», καθώς αναμένεται να αναμετρηθούν στον ημιτελικό. Έτσι, οι αγορές που μοιάζουν ελκυστικές είναι αυτές για το ζευγάρι του τελικού και συγκεκριμένα ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 8.00 ΣΤΗ NOVIBET

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Περιστέρι δε θα βρουν κάποιον εκ των «αιωνίων» πριν τον τελικό και είναι η ευκαιρία τους να φτάσουν ως το παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά παρότι βάσει αποδόσεων μοιάζει αουτσάιντερ, εντούτοις είναι ανταγωνιστικός και στους δύο αγώνες με το Περιστέρι έχασε στις λεπτομέρειες, τόσο στην Αθήνα (85-77) όσο και στην Πυλαία (70-81) και δεν είναι διόλου απίθανο να επιστρέψει σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 2019. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να αφήσει εκτός συνέχειας την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη με την… έκπληξη βάσει αποδώσεων να είναι στον ορίζοντα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΠΑΟΚ 2 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.55 στη novibet

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση. Στις αναμετρήσεις του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό του στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ