el
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γερμανία – Σερβία: Προγνωστικά, Ανάλυση 10/09/2023

Η Γερμανία αντιμετωπίζει τη Σερβία στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου (15:40) με έπαθλο τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου! Για τον σπουδαίο τελικό στη Μανίλα ξεχωρίσαμε κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα σε δελεαστικές αποδόσεις.

Οι δύο καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώπιος ενωπίω για την κούπα! Μετά τις εντυπωσιακές τους νίκες στους ημιτελικούς, όπου πέταξαν εκτός τα (θεωρητικά) φαβορί (ΗΠΑ, Καναδά), Γερμανία και Σερβία διεκδικούν στη Μανίλα των Φιλιππίνων τον παγκόσμιο τίτλο σε ένα σπουδαίο παιχνίδι που θα στέψει τη νέα πρωταθλήτρια κόσμου.

Για το ματς τίτλου στο Mall Of Asia Arena επιλέξαμε κορυφαία προγνωστικά από την πλούσια γκάμα αγορών της Novibet.

Με 1000+ αγορές στη Novibet ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικός!

Το σπουδαίο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιόταενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαίo live στοίχημα!


Γερμανία – Σερβία: Ανάλυση, Παρουσίαση 10/09/2023

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν το ζευγάρι ΗΠΑ και Καναδά στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά Γερμανία και Σερβία τους χάλασαν τα σχέδια!

Τόσο η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, όσο και αυτή του Γκόρντον Χέρμπερτ εντυπωσίασαν στους ημιτελικούς και αφού δεν… μάσησαν από τους σταρ του ΝΒΑ που βρήκαν απέναντί τους, έφτασαν στον τελικό και απομένει γι’ αυτές ένα βήμα για την αναρρίχηση στο μπασκετικό Έβερεστ.

Η σπουδαία Σερβία απέδειξε και σε αυτό το τουρνουά ότι ανεξαρτήτως απουσιών (που δεν είναι και λίγες σε άλλη μία διοργάνωση) ουδείς δικαιούται να την υποτιμήσει. Μπορεί Γιόκιτς, Μίτσιτς και Κάλινιτς να έμειναν εκτός, αλλά ο γερόλυκος των πάγκων Πέσιτς ξέρει τον δρόμο για την κορυφή.

Με αυτόν στον πάγκο οι πάλαι ποτέ «πλάβι» είχαν πανηγυρίσει τον τελευταίο παγκόσμιο τίτλο τους (2002) και με αυτόν πάλι φιλοδοξούν να επανέλθουν, επιστρέφοντας σε τελικό μετά το 2014.

Ο Μπογκντάνοβιτς, ο Μιλουτίνοφ, ο Γκούντουριτς έχουν βγει μπροστά κι έχοντας συμπαράσταση και λύσεις από πολλούς εμφανείς και αφανείς «εργάτες» στο παρκέ εντυπωσιάζουν και θυμίζουν πως η σέρβικη σχολή είναι η πλέον παραγωγική και ουχί ξεπερασμένη.

Εξάλλου αυτή η σχολή είχε την κυριαρχία της με την ενωμένη Γιουγκοσλαβία των τριών τίτλων, αλλά συνέχισε και μετά τον κατακερματισμό, με τους Σέρβους να μετρούν δύο τίτλους και άλλον έναν τελικό, συμμετέχοντας στον τέταρτο τελικό στις 7 τελευταίες διοργανώσεις.

Στην αντίπερα όχθη οι Γερμανοί, οι οποίοι δεν συγκαταλέγονται στις παραδοσιακές δυνάμεις, αλλά την τελευταία διετία έχουν ανελιχθεί με εκρηκτικό ρυθμό. Πέρυσι στο Eurobasket το χάλκινο μετάλλιο ήταν η… προειδοποίηση πως η γενιά του Σρέντερ, του Φραντς Βάγκνερ, του Τάις και του Ομπστ μπορεί να μην έχει τη λάμψη ενός Νοβίτσκι, αλλά έχουν συγκροτήσει ένα τρομερό σύνολο που βρίθει ποιότητας και δεν φοβάται κανέναν.

Ούτε καν τους διαφημισμένους ΝΒΑερς της Team USA, τους οποίους υπέταξαν με το… δικό τους παιχνίδι και σε έναν απίστευτα υψηλό και εξαντλητικό ρυθμό στον ημιτελικό!

Τα «πάντσερ» του άλλοτε τεχνικού του Άρη έχουν ήδη γράψει ιστορία με την παρθενική συμμετοχή της εθνικής ομάδας της χώρας σε παγκόσμιο τελικό, ξεπερνώντας τη μεγαλύτερη ως τώρα επιτυχία στη διοργάνωση που ήταν το χάλκινο μετάλλιο του 2002 από την παρέα του Νοβίτσκι και θέλουν να κάνουν και το τελευταίο μεγάλο βήμα ώστε να κερδίσουν την μπασκετική… αθανασία.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται ένας φοβερός και τρομερός τελικός ανάμεσα σε δύο ευρωπαϊκές ομάδες που έχουν τρομερή ποιότητα επιπέδου ΝΒΑ, τεράστια θέληση για επιτυχία και κυρίως τη συνταγή για τον τίτλο.


Γερμανία – Σερβία: Πώς έφτασαν στον τελικό 10/09/2023

Η Γερμανία έφτασε ως τον τελικό όντας η μοναδική αήττητη ομάδα της διοργάνωσης με 7-0. Στην πρώτη φάση η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ νίκησε Ιαπωνία (81-63), Αυστραλία (82-85) και Φινλανδία (101-75), στη δεύτερη φάση Γεωργία (100-73) και Σλοβενία (100-71), ενώ στα νοκ άουτ ήταν η σειρά της Λετονίας στον προημιτελικό (81-79) και των ΗΠΑ στον ημιτελικό (111-113).

Η Σερβία από την πλευρά της έχει ρεκόρ 6-1 ως τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς στην πρώτη φάση νίκησε Κίνα (105-63), Πουέρτο Ρίκο (77-94) και Νότιο Σουδάν (83-115), στη δεύτερη φάση υπέστη τη μοναδική της ήττα, από την Ιταλία (76-78) και υπέταξε Δομινικανή Δημοκρατία (79-112), ενώ στον προημιτελικό νίκησε τη Λιθουανία (68-87) και στον ημιτελικό τον Καναδά (95-86).


Γερμανία – Σερβία: Στατιστικά & Προϊστορία 10/09/2023

  • Η Σερβία συμμετέχει για 4η φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τη διάλυση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.
  • Οι Σέρβοι νίκησαν το 1998 τη Ρωσία (64-62), το 2002 νίκησαν την Αργεντινή (84-77, παράταση), ενώ το 2014 ηττήθηκαν από τις ΗΠΑ (129-92).
  • Αντίθετα η Γερμανία αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης. Μεγαλύτερη διάκρισή της ως τώρα ήταν το χάλκινο μετάλλιο το 2002.
  • Πρώτη σε κατακτήσεις είναι οι ΗΠΑ (5), ακολουθεί η Γιουγκοσλαβία (3) και η Σοβιετική Ένωση (3), η Βραζιλία (2), η Ισπανία (2) και η Αργεντινή (1).
  • Για πρώτη φορά μετά το 2006 έχουμε ευρωπαϊκό ζευγάρι στον τελικό. Τότε είχαν αναμετρηθεί στον τελικό Ισπανία-Ελλάδα (70-47). Σε 11 τελικούς στο παρελθόν πέντε φορές έχουν αναμετρηθεί ευρωπαϊκές ομάδες.
  • Η Γερμανία είναι η 10η διαφορετική ομάδα που εμφανίζεται σε τελικό, μετά τις ΗΠΑ, Γιουγκοσλαβία, ΕΣΣΔ, Ρωσία, Σερβία, Αργεντινή, Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία.
  • Από τη διοργάνωση του 1978 που ορίστηκε τελικός να κρίνει το τρόπαιο (στις 7 πρώτες διοργανώσεις υπήρχε σύστημα με ομίλους), δύο φορές το ματς τίτλου κρίθηκε στην παράταση. Το 1978 (Γιουγκοσλαβία-ΕΣΣΔ 82-81) και το 2002 (Σερβία-Αργεντινή 84-77).
  • Μία φορά στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί στη διοργάνωση, το 2010 στην Α’ φάση με νίκη των Γερμανών (81-82).
  • Η Σερβία είναι η 2η καλύτερη επίθεση στο τουρνουά (97.7), ενώ η Γερμανία 4η (94.4).
  • Η Σερβία είναι 1η στο τουρνουά σε ποσοστό εντός πεδιάς (56%) και η Γερμανία 5η (51.4%).
  • Στα ριμπάουντ η Γερμανία είναι 17η (36.3), ενώ η Σερβία 22η (34.9).
  • Στις ασίστ η Σερβία είναι 2η (25) και η Γερμανία 5η (23.9).
  • Στα λάθη η Γερμανία είναι 2η με τα λιγότερα (10.1), ενώ η Σερβία 3η (10.3).
  • Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση στην αναλογία ασίστ/λαθών καθώς αμφότερες έχουν 2.4.
  • Αμφότερες δεν έχουν παίκτη στην πρώτη 10άδα των σκόρερς του τουρνουά. Πρώτος σκόρερ της Σερβίας και 11ος στη γενική λίστα είναι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (19.4), ενώ ο Ντένις Σρέντερ από πλευράς Γερμανίας είναι 20ος με 17.9 πόντους.
  • Επίσης μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το μερικό cash out.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.


Γερμανία – Σερβία: Οι δωδεκάδες 10/09/2023

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γκόρντον Χέρμπερτ): Άιζαν Μπόνγκα, Μάοντο Λο, Νιλς Γκιφάι, Γιοχάνες Φόιγκτμαν, Φραντς Βάγκνερ, Ντάνιελ Τάις, Μόριτς Βάγκνερ, Ντένις Σρέντερ, Τζούστους Χόλατζ, Γιοχάνες Τίμαν, Αντρέας Ομπστ, Ντέιβιντ Κρέιμερ.

Τα στατιστικά της Γερμανίας

ΣΕΡΒΙΑ (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Φίλιπ Πετρούσεφ, Νίκολα Γιόβιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Όγκνιεν Ντόμπριτς, Ντούσαν Ρίστιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Στέφαν Γιόβιτς, Ντέγιαν Νταβίντοβατς, Μπόρισα Σίμανιτς, Αλέκσα Αβράμοβιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

  • Ο Μπόρισα Σίμανιτς τέθηκε νοκ άουτ καθώς έχασε ένα νεφρό(!) από τον τραυματισμό του στον αγώνα της Α’ φάσης με το Νότιο Σουδάν και το χτύπημα που δέχθηκε από αντίπαλο.

Τα στατιστικά της Σερβίας


Γερμανία – Σερβία: Προγνωστικά 10/09/2023

Γερμανία και Σερβία, Σερβία και Γερμανία τίθενται αντιμέτωπες σε έναν μεγάλο τελικό ανοικτό σε όλα τα προγνωστικά. Αμφότερες έχουν εντυπωσιάσει, αμφότερες έχουν φτάσει δίκαια ως το ματς που δίνει τον τίτλο, αμφότερες έχουν τον χαρακτήρα και την ποιότητα να επικρατήσουν.

Μόλις δύο φορές στο παρελθόν ο τελικός χρειάστηκε παράταση για να στέψει πρωταθλητή (1978, 2002). Καθώς υφίσταται μια ισορροπία… τρόμου ανάμεσα στις δύο ομάδες, η επιλογή της ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια και η παράταση είναι δελεαστική.

ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 12.00 ΣΤΗ NOVIBET

Αμφότερες σκοράρουν πολύ και χρησιμοποιούν με εξαιρετικό τρόπο το τρίποντο, έχοντας ποσοστό κοντά στο 39% (38.8% η Σερβία, 38.7% η Γερμανία), ενώ σκοράρουν 10.1 και 12 τρίποντα αντίστοιχα ανά αγώνα. Με ανάλογο τρόπο αναμένεται να αγωνιστούν και στον τελικό.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ OVER 20.5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.93 ΣΤΗ NOVIBET

ο Ντένις Σρέντερ δεν ήταν ο… γνωστός σε προημιτελικό και ημιτελικό όσον αφορά την παραγωγικότητα (9 πόντοι με Λετονία, 17 με ΗΠΑ). Στον τελικό θα πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και είναι δύσκολο να κάνει τρίτο σερί παιχνίδι σε αυτά τα επίπεδα.

ΣΡΕΝΤΕΡ OVER 18.5 ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90 ΣΤΗ NOVIBET

Το ανανεωμένο Bet Builder της Νovibet είναι εδώ και στο Live!

Τώρα συνδυάζεις στο δελτίο σου έως και 12 επιλογές του ίδιου αγώνα, φτιάχνοντας τη δική σου εκρηκτική απόδοση.

Στην αναμέτρηση Γερμανία – Σερβία έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου στοίχημα συνδυάζοντας έως και 12 επιλογές από τις διαθέσιμες αγορές!

Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τον δικό σου συνδυασμό σε όλα τα πρωταθλήματα Prelive και Live και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου με την επιλογή του Cash Out ανά πάσα στιγμή!

 

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ