el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελλάδα – Κύπρος: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 09/06/2022

Η Ελλάδα έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής μέχρι στιγμής στο Nations League. Μετά τις δύο εκτός έδρας νίκες με Βόρειο Ιρλανδία και Κόσοβο, επιστρέφει εντός των συνόρων και αγωνίζεται για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Το πρόγραμμα τη φέρνει αντιμέτωπη με την Κύπρο (09/06, 21:45), σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί εκτός της Αττικής, αφού η ΕΠΟ επέλεξε να γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η Ελλάδα θέλει νίκη για να μείνει στην κορυφή του 2ου ομίλου και η Κύπρος ψάχνει την πρώτη της νίκη στη διαδικασία. Η πρώτη θέση είναι το ζητούμενο, αφού μπορεί να σε στείλει στο Euro.

Για την ακρίβεια, το Nations League δίνει τρία εισιτήρια για το επόμενο Euro. Ένα από την League Α, ένα από τη League Β κι ένα από τη League C. Οι πρώτοι των κάθε ομίλων πάνε σε ένα Final Four και όποιος το κερδίσει, παίρνει το εισιτήριο. Ωστόσο αν ο πρώτος του ομίλου έχει ήδη προκριθεί στο Euro από τα προκριματικά, τότε τη θέση του στο Final Four, παίρνει η επόμενη ομάδα με το καλύτερο ranking στην UEFA και όχι ο δεύτερος του ομίλου.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το παιχνίδι στο «Πανθεσσαλικό» ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Nations League!

 


Ελλάδα – Κύπρος: Ανάλυση & Παρουσίαση 09/06/2022

Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο μέχρι στιγμής. Η εικόνα είναι σαφέστατα βελτιωμένη από τη στιγμή που έχει αναλάβει την ομάδα ο Γκουστάβο Πογιέτ και φαίνεται και στα αποτελέσματα.

Μέχρι στιγμής έχει δύο νίκες με 1-0 κόντρα σε Βόρειο Ιρλανδία και Κόσοβο -και τα δύο εκτός έδρας- και δείχνει ότι βαδίζει σε πολύ στέρεα βήματα. Το θετικό είναι ότι σε κανένα παιχνίδι δεν κινδύνεψε. Η αμυντική λειτουργεία είναι πολύ καλή και δεν δίνει περιθώρια στον αντίπαλο να την απειλήσει.

Μέχρι στιγμής με τον Ουρουγουανό τεχνικό στον πάγκο της, η Ελλάδα μετράει τρεις νίκες και μία ήττα. Αρχικά επικράτησες της Ρουμανίας εκτός έδρας σε φιλικό παιχνίδι το Μάρτιο, ενώ ηττήθηκε -την ίδια περίοδο- από το Μαυροβούνιο. Και τα δύο ματς ήταν εκτός έδρας.

Τώρα ακολούθησαν τα επίσημα. Στο πλαίσιο του Nations League, η Ελλάδα αντιμετώπισε αρχικά τη Βόρειο Ιρλανδία και στη συνέχεια το Κόσοβο. Ο Τάσος Μπακασέτας επιβεβαίωσε απόλυτα το ρόλο του ως αρχηγός και με δύο δικά του τέρματα, η Ελλάδα απέσπασε δύο πολύτιμες νίκες.

greece cyprus2 novibet

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς, ακολουθεί το Κόσοβο με 3, ενώ Βόρειος Ιρλανδία και Κύπρος έχουν από ένα. Το παιχνίδι με την Κύπρο είναι το πρώτο εντός έδρας για τον Γκουστάβο Πογιέτ και η νίκη είναι μονόδρομος.

Σε περίπτωση που πάρει τους τρεις βαθμούς, η Εθνική θα είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρώτη θέση, που οδηγεί φυσικά στο Final Four και δίνει την ευκαιρία για ένα εισιτήριο στο επόμενο Euro.

Η Κύπρος, από την άλλη, δεν είναι σε αντίστοιχα καλή κατάσταση όπως είναι η Ελλάδα. Βρίσκεται στην τελευταία θέση -λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων με τη Βόρειο Ιρλανδία- και έχει μόλις ένα βαθμό μέχρι στιγμής.

Αυτός ο βαθμός ήρθε από την ισοπαλία με τη Βόρειο Ιρλανδία, μετά το 0-0 μεταξύ των δύο ομάδων την Κυριακή (05/06). Το παιχνίδι αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας για την ομάδα της Κύπρου κι έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με το πρώτο (ήττα 0-2 από το Κόσοβο).

greece cyprus6 novibet

Η Κύπρος δεν βρήκε για δεύτερο συνεχόμενο ματς δίχτυα, γεγονός που έχει προκαλέσει γκρίνια κι ένα σχετικά εκνευρισμό στις τάξεις της ομάδας. Υπάρχει άλλωστε η πεποίθηση ότι πάλευε με την Ελλάδα για την πρώτη θέση, ωστόσο μέχρι στιγμής δε συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι στο παιχνίδι με το Κόσοβο οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες, ενώ μετά τα γκολ των φιλοξενουμένων, δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση. Ο Νίκος Κωστένογλου δεν κατάφερε να βρει λύσει στα προβλήματα στην επίθεση.

Η Κύπρος έφτιαξε ευκαιρίες με την Βόρειο Ιρλανδία και μάλιστα είχε και δοκάρι, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Μάλιστα κινδύνεψε να φύγει από το γήπεδο με άδεια χέρια, έπειτα από μία αμυντική ολιγωρία στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η οποία τελικά δεν κόστισε στην ομάδα.


Ελλάδα – Κύπρος: Στατιστικά & Προϊστορία 09/06/2022

  • Η Ελλάδα έχει πολύ καλή παράδοση τα τελευταία χρόνια κόντρα στην Κύπρο. Συγκεκριμένα μετράει έξι συνεχόμενες νίκες σε φιλικά κι επίσημα παιχνίδια, εντός κι εκτός έδρας.
  • Το πιο πρόσφατο ματς ήταν ένα φιλικό το Νοέμβριο του 2020, όταν η Ελλάδα νίκησε 2-1, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη.
  • Γενικότερα όμως η Ελλάδα μετράει πέντε συνεχόμενες εντός έδρας νίκες με τα γκολ να είναι 12-3 υπέρ της.
  • Η τελευταία φορά που η Κύπρος πανηγύρισε νίκη επί ελληνικού εδάφους ήταν σε φιλικό παιχνίδι το Νοέμβριο του 2001 με σκορ 2-1.
  • Συνολικά έχουν γίνει 29 παιχνίδια και στις δύο έδρες, φιλικά και επίσημα και η Ελλάδα έχει τη… μερίδα του λέοντος στις νίκες μετρώντας 19 επικρατήσεις, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες.
  • Όσον αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια, έχουν διεξαχθεί συνολικά 14, εκ των οποίων η Ελλάδα έχει 9 νίκες (οι πέντε συνεχόμενες), 3 ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες.
  • Από τα τελευταία της εννέα παιχνίδια μακριά από την έδρα της, η Κύπρος μετράει οκτώ No Goal και μόλις ένα με Goal!
  • Αντίθετα, από τα πέντε πιο πρόσφατα που έχει δώσει η Ελλάδα, τα τέσσερα έληξαν στο Goal.
  • Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα του ομίλου της Εθνικής.
  • Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.

greece cyprus4 novibet


Ελλάδα – Κύπρος: Προγνωστικά 09/06/2022

Το Under 2,5 αναμένεται να αποτελέσει τη βασική επιλογή. Καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι φύσει επιθετική και το γκολ δεν είναι κάτι που έχουν πολύ εύκολα. Απεναντίας σκοράρουν λίγο και ειδικά η Κύπρος έχει μεγάλο πρόβλημα στα τελευταία παιχνίδια.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ UNDER 2,5 ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.83

Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της, το οποίο δίνει μπροστά στο ελληνικό κοινό. Μάλιστα είναι το πρώτο από τον περασμένο Νοέμβριο και είναι λογικά να υπάρχει μία… νευρικότητα στην αρχή της αναμέτρησης. Η Ελλάδα είναι φαβορί, αλλά το πρώτο ημίχρονο μπορεί να λήξει ισόπαλο.

Η ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.75

Στα δύο πρώτα παιχνίδια, η Ελλάδα έπαιξε εκτός έδρας. Τώρα παίζει μπροστά στο κοινό της και αναμένεται να πιέσει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή. Είναι μία καλή ευκαιρία για τον Γιώργο Γιακουμάκη να επιστρέψει στα γκολ με τη «γαλανόλευκη» με την οποία δεν έχει σκοράρει από το Νοέμβριο του 2020 και το 2-1 επί της Κύπρου!

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00


Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/06/2022

Δεν έχει προβλήματα ο Γκουστάβο Πογιέτ και όλοι θα είναι στη διάθεσή του για το παιχνίδι με την Κύπρο.

Είναι σίγουρο ότι θα κάνει μερικές αλλαγές, ώστε να δώσει ανάσες σε κάποιους και να τους ξεκουράσει. Λογικά θα επιστρέψει ο Ρότα στο κέντρο της άμυνας.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης – Μάνταλος, Μπακασέτας, Λημνιός – Γιακουμάκης.

greece cyprus5 novibet


Κύπρος: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09/06/2022

Χωρίς απουσίες ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Κύπρου για τον αγώνα με την Ελλάδα. Ο Νίκος Κωστένογλου θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Ο Έλληνας προπονητής αναμένεται να κάνει μερικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αλλά δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει την τριάδα στην άμυνα.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Μιχαήλ – Παναγιώτου, Γκόγκιτς, Κορέα – Πίττας, Ν. Ιωάννου, Κάστανος, Αρτυματάς, Παπουλής – Σωτηρίου, Χριστοφή.

 


Διαβάστε ακόμη…

top50 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ