el
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κόσοβο – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 05/06/2022

Κόσοβο και Ελλάδα μονομαχούν την Κυριακή (21.45) στην Πρίστινα για τη 2η αγωνιστική του UEFA Nations League. Αμφότερες, μετά την νικηφόρα πρεμιέρα τους, έχουν στόχο το «δύο στα δύο» για να γίνουν αφεντικό στο 2ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας στη διοργάνωση.

Το Κόσοβο στα προκριματικά του Μουντιάλ έκανε ζημιές στην Ελλάδα. Τα δύο πρόσφατα «Χ» τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο του 21 έκοψαν τον δρόμο της Ελλάδας προς το Μουντιάλ του Κατάρ.

Η «γαλανόλευκη» θέλει να πάρει και μια άτυπη εκδίκηση και παράλληλα να δείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό δρόμο υπό τις οδηγίες του Γκουστάβο Πογέτ.

Φρέσκο αέρα έχει φέρει στο Κόσοβο και νέος Γάλλος προπονητής και το παιχνίδι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το ματς στο UEFA Nations League ανάμεσα σε Κόσοβο και Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το παιχνίδι στην Πρίστινα παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live.

Τώρα αρχίζει το ματς στο UEFA Nations League!


Κόσοβο – Ελλάδα: Ανάλυση, Παρουσίαση 05/06/2022

Οι Κοσοβάροι από τα μέσα Φεβρουαρίου έχουν στον πάγκο τον Αλέν Ζιρές. Ο Γάλλος προπονητής με το «καλημέρα» έφερε άλλον αέρα στην ομάδα. Στόχος τους είναι να εκμεταλλευτεί το εξαιρετικό υλικό και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα κοιτάει στα μάτια κάθε αντίπαλο.

Υπό τι οδηγίες του Ζιρές το Κόσοβο μετράει 2 νίκες και μια ισοπαλία. Το τελευταίο δείγμα γραφής ήταν νίκη με 0-2 απέναντι στην Κύπρο με σκόρερ τους Μπερίσα και Ζέγκροβα. Αυτό ήταν και το πρώτο επίσημο ματς μετά από πέντε διαδοχικά παιχνίδι που το Κόσοβο κατάφερε να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα.

Τα θετικά αποτελέσματα και η εκκίνηση με το δεξί στο UEFA Nations League έχουν ανοίξει την όρεξη των παικτών. Μάλιστα, άπαντες κάνουν λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία κόντρα στην Ελλάδα, προκειμένου να πατήσουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε ιδανική εκκίνηση στη διοργάνωση. Στο πρώτο επίσημο ματς του Γκουστάβο Πογέτ η «γαλανόλευκη» επικράτησε 1-0 μέσα στο Μπέλφαστ κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο συνήθης ύποπτος Τάσος Μπακασέτας πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ αμυντικά η «γαλανόλευκη» έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στηριζόμενη στους Μαυαροπάνο, Τσιμίκα.

Το ζητούμενο πλέον είναι η καλή εικόνα να συνεχιστεί και σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό να γίνει το 2/2!. Αναμφισβήτητα με νέα εκτός έδρας νίκη η Εθνική μας ομάδα θα γίνει από νωρίς το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέση στον όμιλο.

Μετά το ματς με το Κόσοβο το πρόγραμμα της Εθνικής περιλαμβάνει δύο σερί ματς εντός έδρας με Κύπρο (9/6), Κόσοβο (12/6) και το θέμα της διαχείρισης είναι το μεγάλο «αγκάθι» για τον Πογέτ.

Πάντως, ο Ουρουγουανός προπονητής εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από το «τρίποντο» στο Μπέλφαστ και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είχαμε καλύτερες ευκαιρίες από τη Βόρεια Ιρλανδία και δίκαια νικήσαμε. Σίγουρα ήταν θέμα προσωπικότητας. Είχαμε διαβάσει τον αντίπαλο και παίξαμε με πλάνο. Ξέραμε πως θα πρέπει να αποδώσουμε.

Μου άρεσε το πώς πετύχαμε τη νίκη. Όλοι ξέρουν την ποιότητα των παικτών μας και το είδος του παιχνιδιού μας και αυτό φάνηκε και στο γκολ μας. Η ομάδα υπέφερε υπό την έννοια της προσπάθειας. Είμαι περήφανος για τους παίκτες. Ελπίζω να μην μείνουμε σε αυτή τη νίκη. Το σημαντικό είναι οι βαθμοί.

Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα. Κρατάμε αυτό που έχουμε και αυτό που είδαμε απόψε. Για εμάς το ποδόσφαιρο είναι σκληρό. Ήταν μία εξαιρετική βραδιά για εμάς. Πρέπει να δουν οι παίκτες το ματς με τον Κόσοβο ως άντρες. Πρέπει να πάρω καλές αποφάσεις για τους παίκτες που θα παίξουν. Είναι θέμα σωστών αποφάσεων διότι υπάρχει και ο παράγοντας της κούρασης».

Στα αποδυτήρια το κλίμα είναι εξαιρετικό και πλέον άπαντες σκέφτονται τη νίκη μέσα στην Πρίστινα, προκειμένου η Ελλάδα θα γίνει αφεντικό στον όμιλο.

«Κάθε παιχνίδι έχει τις δυσκολίες του, δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες και ελπίζουμε να παρουσιασουμε και στο επόμενο ματς με το Κόσοβο ανάλογη εικόνα», τόνισε ο Μαυαροπάνος, ενώ ο σκόρερ και αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας, συμπλήρωσε:

«Σ’ αυτό το επίπεδο ξεύρουμε ότι θα σε πιέσει και ο αντίπαλος, ειδικά εκτός έδρας. Αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν δεχθήκαμε κάποιο γκολ. Μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, αμυνθήκαμε και στο τέλος μένουν οι τρεις βαθμοί.

Δεν λέει πολλά για μένα ότι είμαι πρώτος στα γκολ στο Nations League. Θέλω να έρθει μια επιτυχία για την ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να χαρούμε όλοι μαζί. Το θέλουν όλοι και το δείξαμε σήμερα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, γιατί έρχονται πολλά και δύσκολα παιχνίδια. Ηδη σκεφτόμαστε αυτό με το Κόσοβο».


Κόσοβο – Ελλάδα: Στατιστικά & Προϊστορία 05/06/2022

  • Αυτή είναι η πέμπτη αναμέτρηση μεταξύ της Ελλάδα και του Κοσόβου και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παραμένει αήττητο. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έχει μία νίκη -και μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε με το Κόσοβο- και τρεις ισοπαλίες.
  •  Επίσης, κανένα από τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήταν φιλικό. Όλα ήταν επίσημα. Δύο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ και δύο για το προηγούμενο Nations League.
  • Η μία και μοναδική νίκη της Ελλάδας, ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου 2020 εκτός έδρας για το Nations League. Η Ελλάδα νίκησε 2-1 στην Πρίστινα, χάρη σε γκολ των Λημνιού και Σιόβα. Τα επόμενα τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Το ένα για το Nations League έμεινε στο 0-0, ενώ τα δύο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έληξαν 1-1. Τρία σερί Under!
  • Το Κόσοβο έχει μόλις μία νίκη (με 5-0 επί της Μπουρκίνα Φάσο) στα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια, ενώ μετρά τρεις ήττες και μία ισοπαλία (1-1 με την Ελλάδα).
  • Η Ελλάδα από την άλλη δεν έχει καμία ισοπαλία στα πέντε πιο πρόσφατα ματς εκτός έδρας. Μετράει τρεις νίκες και δύο ήττες.
  • Το κοινό χαρακτηριστικό των πέντε αυτών αναμετρήσεων είναι ότι όλες είναι στο Under 2,5 και όλες είναι στο No Goal.
  • 2-3 γκολ έχουν λήξει τα 8 από τα 9 τελευταία ματς για το Κόσοβο.
  • Ο Τζορτζ Μπάλντοκ έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Εθνικής στο Μπέλφαστ απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία, αφού ο Πογέτ τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.
  •  Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο (League C)

Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.


Κόσοβο – Ελλάδα: Προγνωστικά 04/06/2022

Όπως το ματς στο Μπέλφαστ έτσι και αυτό με το Κόσοβο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η κούραση και τελικά η ισοπαλία ίσως βολέψει και τις δύο πλευρές.

 ΤΟ Χ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.30 ΣΤΗ NOVIBET

ΣΚΟΡ 1-1 ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.70

 Παραδοσιακά έχουμε κλειστά παιχνίδια ανάμεσα σε Κόσοβο και Ελλάδα.

UNDER 2.5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.70 ΣΤΗ NOVIBET


Κόσοβο: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 04/06/2022

Ο Γάλλος προπονητής Αλέν Ζιρές βρήκε απαντήσεις στα προβλήματα και η ομάδα του πήρε τη νίκη κόντρα στην Κύπρο. Πάντως, οι απουσίες των Χαλίμι, Σάλα, Σελίνι (μέσοι) και Ρασάνι (επιθετικοί) είναι σημαντικές για το Κόσοβο.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μούριτς – Αλίτι, Κριεζιού, Ραχμάνι, Καστράτι – Φαζλίγι, Ιντρίζι, Μπερίσα – Μουρίκι, Ράσιτσα, Ζεγκόβα.

Ελλάδα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 04/06/2022

Ο Γιώργος Μασούρας ανέβασε στροφές στην προπόνηση της Εθνικής και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Γκουστάβο Πογέτ για την αναμέτρηση με το Κόσοβο. Ο Ουρουγουανός προπονητής θα κληθεί να κάνει σωστή διαχείριση αφού ακολουθούν δύο ακόμα κρίσιμα ματς. Πάντως, η 11αδα που τον οδήγησε στο «τρίποντο» δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά. Εδώ και καιρό δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού ο Ζέκα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης – Μπακασέτας, Λημνιός, Μασούρας – Γιακουμάκης.


Διαβάστε ακόμα…

top50 novibet

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ