el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κύργιος – Τσιτσιπάς: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 02/07/2022

Το Γουίμπλεντον μπαίνει πλέον σε πιο δυνατά ματς μετά και την ολοκλήρωση των δύο πρώτων γύρων και το ξεκαθάρισμα που υπάρχει με τους πιο αδύνατους παίκτες. Έτσι το ζευγάρι του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νικ Κύργιο για τον τρίτο γύρο του τουρνουά δείχνει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Και οι δύο τενίστες θέλουν να διακριθούν φέτος, αλλά γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ξεπεράσουν ένα πολύ σημαντικό αντίπαλο. Ο Έλληνας τενίστας είναι στο Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης και καλείται να δικαιολογήσει τη θέση του, παίρνοντας την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Από την άλλη, ο Κύργιος μπορεί να βρίσκεται στο Νο. 40, αλλά αυτό δε μειώνει καθόλου την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται, αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε από τους κορυφαίους τενίστες.

Με δεκάδες αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Νικ Κύργιο για τον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Οι μεγάλες αναμετρήσεις παίζουν εδώ με 0% γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Γουίμπλεντον!


Κύργιος – Τσιτσιπάς: Ανάλυση, Παρουσίαση 02/07/2022

Ο Νικ Κύργιος έχει δείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι στα κορτ του Λονδίνου. Στον πρώτο γύρο έπαιξε με αντίπαλο τον Τζαμπ (Νο. 219) από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Βρετανός έπιασε στον ύπνο τον Αυστραλό τενίστα και του έβαλε δύσκολα, αλλά έπειτα από 3:09 ο Κύργιος πήρε την πρόκριση με 3-2 σετ.

Η συνέχεια όμως ήταν εξαιρετική στο δεύτερο γύρο, όπου έδειξε ότι άρχισε να παρουσιάζει δείγματα του ταλέντου και της δυναμικής του. Στο δεύτερο γύρο λοιπόν, αντιμετώπισε τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έπειτα από τον πρώτο αγώνα, όπου χρειάστηκε τρεις ώρες και εννέα λεπτά για να πάρει την πρόκριση, στο δεύτερο ήθελε μόλις 1 ώρα και 25 λεπτά!

Ο Κραΐνοβιτς δεν μπόρεσε σε κοντράρει τον Κύργιο σε κανένα σημείο και ο Αυστραλός με 3-0 (6-2, 6-3, 6-1) πήρε μία από τις πιο εύκολες νίκες στην καριέρα του. Στο πρώτο σετ έκανε το break στο δεύτερο γκέιμ, προηγήθηκε με 3-0 κι αφού κράτησε το σερβίς του έφτασε άνετα στο 6-2.

Το δεύτερο σετ ήταν το πιο δύσκολο. Ο Κραΐνοβιτς ήταν πολύ πιο ανταγωνιστικός. Ωστόσο δεν είχε απάντηση στο πολύ καλό σερβίς του Αυστραλού, ο οποίος έκανε το 2-0. Στο τελευταίο σετ, ο Κύργιος ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακός. Πήρε προβάδισμα στα game με 4-0 και με 6-1 συνολικά, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 σετ υπέρ του.

«Έπαιξα με τους 10 κορυφαίους τενίστες και τους έκανα να φαίνονται αρκετά φυσιολογικοί. Ξέρω αν νιώθω σίγουρος, μπορώ να τα πάω καλά όποτε θέλω. Αν το είχα συνειδητοποιήσει αυτό νωρίτερα στην καριέρα μου, ίσως να ήταν διαφορετική», είπε αρχικά ο Αυστραλός τενίστας και πρόσθεσε:

«Το κλειδί είναι να κοιμάστε καλά για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι σε καλή κατάσταση. Ξέρω ότι αν σερβίρω και παίξω καλά, μπορώ να κερδίσω οποιονδήποτε. Πρέπει να συγκεντρωθώ στους πρώτους γύρους, να φροντίσω να το κάνω όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την πλευρά του κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ελβετό Νο. 188, Αλεξάντερ Ρίτσαρντ στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, τον οποίο και νίκησε με 3-1. Η επικράτηση του Έλληνα τενίστα δεν ήρθε πολύ εύκολα. Ο Ελβετός του έβαλε δύσκολα στο πρώτο σετ, ενώ έχασε το τρίτο και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στο 4ο. Εν τέλει η νίκη ήρθε με 3-1 σε 3:34!

kyrgios tsitsipas3 novibet

Όσο δύσκολα νίκησε τον Ρίτσαρντ, τόσο πιο εύκολα ήρθε η νίκη επί του Τόμπσον στο δεύτερο γύρο. Με αντίπαλο τον Αυστραλό (Νο. 78), ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε πολύ πιο καλό τένις από την αρχή μέχρι το τέλος και το 3-0 αποτυπώνει πλήρως αυτή του την προσπάθεια.

Ο Έλληνας τενίστας πίεσε πολύ τον Τόμπσον από την αρχή του αγώνα. Στο πρώτο game τον δυσκόλεψε αρκετά και ότι δεν κατάφερε εκεί το κατάφερε στο τρίτο, όπου έκανε το break. Το ίδιο συνέβη και λίγο αργότερα, κάνοντας το 5-2, για να κλείσει το σετ στο σερβίς του με 6-2.

Στο δεύτερο σετ, ο Αυστραλός προσπάθησε να απαντήσει. Και εν μέρει έδειχνε ότι θα τα κατάφερνε όταν προηγήθηκε με 3-1. Κάπου εκεί όμως «ξύπνησε» ο Τσιτσιπάς και αποφάσισε να τελειώσει το σετ. Πήρε πέντε συνεχόμενα games εκ των οποίων τα δύο ήταν με break για να φτάσει στο 6-3 και στο 2-0. Στο τελευταίο σετ δεν έγινε κανένα break, ο κάθε τενίστας κράτησε το σερβίς του και ο Τσιτσιπάς νίκησε τελικά με 7-5 και 3-0 μέσα σε 2:06.

«Ήταν ένα πολύ καλό ματς και είμαι πολύ χαρούμενος. Ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση, ο κόσμος με βοήθησε πολύ και με “έσπρωξε” να κάνω μια καλή εμφάνιση και να πάω στον 3ο γύρο.

Ήταν μία πρόκληση για μένα το Γουίμπλεντον. Φέτος είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία συγκριτικά με πέρυσι. Η κίνησή μου είναι καλύτερη φέτος και νιώθω πιο άνετα. Είμαι καλά με τον εαυτό μου όταν με βλέπω να παίζω έτσι. Όταν δουλεύουν όλα σωστά είμαι χαρούμενος», ενώ για τον επερχόμενο αγώνα με τον Κύργιο είπε:

kyrgios tsitsipas2 novibet

«Δεν υπάρχει κάποιος να μην ξέρει τον Νικ. Έχουμε ξαναπαίξει, έχουμε δώσει μεγάλες μάχες και τον σέβομαι. Όταν θέλει παλεύει, είναι ταλαντούχος τενίστας».

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει βελτιωθεί πολύ στο γρασίδι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα ο ίδιος είχε δηλώσει την επιθυμία του να πράξει για να πάει και καλά στο Γουίμπλεντον.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι φέτος έχει δώσει δέκα αγώνες στο γρασίδι, στους οποίους μετράει οκτώ νίκες, ενώ κατέκτησε και το τρόπαιο στη Μαγιόρκα. Δηλαδή όσες νίκες είχε κάνει στην ίδια επιφάνεια από το 2017 έως το 2021!

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωποι οι δύο τενίστες. Στις τέσσερις που έχουν προηγηθεί ο Κύργιος μετράει τρεις νίκες και ο μία Τσιτσιπάς. Η πιο πρόσφατη ήταν στο Χάλε στη Γερμανία στο γρασίδι με 2-1 υπέρ του Αυστραλού.

kyrgios tsitsipas5 novibet


Κύργιος – Τσιτσιπάς: Προγνωστικά 02/07/2022

Ο Νικ Κύργιος διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία στο γρασίδι και δείχνει ότι έχει το πάνω χέρι κόντρα στον Τσιτσιπά. Άλλωστε στο πιο πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι που ήταν στο γρασίδι επικράτησε με 2-1. Ο Αυστραλός είναι σε πολύ καλή κατάσταση και η αγορά για τη νίκη του προσφέρεται σε πολύ καλή τιμή.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΓΙΟΥ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.82

Ο Αυστραλός έχει πολύ δυνατό σερβίς και στα δύο πρώτα παιχνίδια το έχει μετατρέψει σε μεγάλο όπλο απέναντι στους αντιπάλους του. Στον πρώτο αγώνα είχε 30 και στο δεύτερο 24. Λογικά θα ανέβει και πάλι πάνω από τους 20.

Η ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ OVER 20,5 ΑΣΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.87

Τέλος για όποιον ψάχνει μία πιο ψαγμένη απόδοση, μία πολύ καλή επιλογή είναι η νίκη του Κύργιου, αλλά με τον Τσιτσιπά να παίρνει ένα σετ. Δηλαδή νίκη του Κύργιου με σκορ 3-1.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΓΙΟΥ ΜΕ 3-1 ΣΕΤ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.75

kyrgios tsitsipas4 novibet


Γουίμπλεντον: Πρόγραμμα ημέρας 02/07/2022

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του τρίτου γύρου των ανδρών, αυτό που ξεχωρίζει είναι του Ράφαελ Ναδάλ με τον Ιταλό Νο. 54 Λορέντζο Σονέγκο. Ο Ισπανός Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη κι αν τελικά την πάρει θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νικητής της αναμέτρησης του Γκασκέ με τον Βαν ντε Ζάντσκουλπ.

Nadal novibet

Στις γυναίκες η Ίγκα Σφιόντεκ που είναι το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης αναμένεται να έχει εύκολη αποστολή με αντίπαλο τη Γαλλίδα Νο. 37 Αλίζ Κορνέ. Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται και η αναμέτρηση της Μπαντόζα (Νο. 4) με την Κβίτοβα (Νο. 26), όπως επίσης και της Γκοφ (Νο. 12) με την Ανισίμοβα (Νο. 25).

Swiatek novibet


Διαβάστε ακόμα…

F1 Grand Prix Μεγάλη Βρετανία 2022: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 03/07/2022


Premier League Golden Boot novibet

Πρώτος σκόρερ Premier League: Προγνωστικά, Ανάλυση 27/06/2022

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ