el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρώτος σκόρερ Premier League: Προγνωστικά, Ανάλυση 27/06/2022

Δε χωράει καμία αμφισβήτηση ότι η Premier League είναι καλύτερο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή τον πλανήτη. Η αγγλική διοργάνωση διαθέτει τις καλύτερες ομάδες, που απαρτίζονται από τους καλύτερους παίκτες και έχουν στους πάγκο τους τους καλύτερους προπονητές.

Είναι πολύ συναρπαστικό, με πολλά γκολ στα ματς και γενικότερα με τις ομάδες να ολοκληρώνουν τη σεζόν πετυχαίνοντας ένα… τσουβάλι τέρματα. Πολλοί από τους κορυφαίους σκόρερ παίζουν σε αγγλικές ομάδες. Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές να φτάνουν άνετα σε διψήφιο αριθμό τερμάτων, ενώ σε άλλα πρωταθλήματα να είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Η Premier League διέθετε ούτως ή άλλως κάποιους τρομερούς σκόρερ, αλλά φέτος το καλοκαίρι έχουν γίνει μερικές μεγάλες προσθήκες. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ άφησε τη Γερμανία και την Ντόρτμουντ και θα φοράει πλέον τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ο Ντάρβιν Νούνιες άλλαξε τα κόκκινα της Μπενφίκα, με αυτά της Λίβερπουλ.

Η μάχη θα είναι πολύ μεγάλη, καθώς άπαντες θέλουν να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ακολουθεί τον προσεχή Νοέμβριο στο Κατάρ.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στην Αγγλία, αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο είναι το τρίπτυχο, αριθμός ευκαιριών, τελειώματα φάσεων και εκτελέσεις πέναλτι. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί στις περιπτώσεις των Βάρντι, Κέιν και Σάλαχ.

Και οι τρεις είχαν τις κατηγορίες σε υψηλά νούμερα και βγήκαν πρώτοι σκόρερ. Παρ’ όλα ο Σον έφτασε τα 23 γκολ πέρυσι και μοιράστηκε το «Χρυσό Παπούτσι» με τον Σαλάχ κυρίως λόγω του τρομερού φινάλε του με 12 γκολ στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις.

Η Novibet συγκέντρωσε όλους τους κορυφαίους επιθετικούς που είναι υποψήφιοι για πρώτος σκόρερ στην Premier League και σας τους παρουσιάζει σε ένα μοναδικό αφιέρωμα!


Πρώτος σκόρερ Premier League: Έρλινγκ Χάαλαντ

haaland goldenboot novibet

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει φορέσει τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι μόνο για την παρουσίασή του από τους πρωταθλητές Αγγλίας. Ωστόσο έχει ήδη γίνει πρώτο θέμα συζήτησης σχετικά με τα αυτά που περιμένουν από τον Νορβηγό. Και δικαίως.

Ο Χάαλαντ είναι μία μηχανή των γκολ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να φτιάξει ένα τρομερό όνομα αρχικά με τις επιδόσεις του στη Σάλτσμπουργκ και στη συνέχεια στη Ντόρτμουντ.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα δύο πιο πρόσφατα χρόνια του, που έπαιζε στην Ντόρτμουντ είχε 86 τέρματα σε 89 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων 62 γκολ ήταν σε 67 συμμετοχές στην Μπουντενσλίγκα.

Η Σίτι είναι μία ομάδα που δεν περιστρέφεται γύρω από ένα πρώτο σκόρερ κι αυτό γιατί οι μεσοεπιθετικοί του Γκουαρδιόλα έχουν καταφέρει να βρίσκουν δίχτυα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Τώρα όμως αυτό αλλάζει.

Πέρυσι οι «πολίτες» πέτυχαν 99 τέρματα και ο κόσμος αναρωτιέται πόσα περισσότερα μπορεί να πετύχουν με τον Έρλινγκ Χάαλαντ στη σύνθεσή τους. Να σημειωθεί ότι ο Χάαλαντ δεν θα πάει στο Μουντιάλ, οπότε θα είναι ξεκούραστος από τη boxing day και μετά, όταν θα αρχίσει εκ νέου η Premier League.

ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΑΛΑΝΤ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.65 ΣΤΗ NOVIBET


Πρώτος σκόρερ Premier League: Μοχάμεντ Σαλάχ

salah goldenboot novibet

Ο τίτλος του πρώτου σκόρερ στην Premier League δεν είναι άγνωστη υπόθεση για τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Τουναντίον. Ο Αιγύπτιος γνωρίζει πολύ καλά τη… διαδικασία, καθότι έχει ήδη αποκτήσει το «Χρυσό Παπούτσι» στην Αγγλία τρεις φορές με τελευταία και πιο πρόσφατη την περσινή.

Ο μοναδικός που έχει βγει τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ είναι ο Τιερί Ανρί, οπότε ο Σαλάχ έχει κι ένα κίνητρο για να ισοφαρίσει την επίδοση του Γάλλου παλαίμαχου επιθετικού της Άρσεναλ.

PREMIER LEAGUE SCORER

Ο Σαλάχ έχει τρομερή αίσθηση του γκολ κι αυτό το έχει αποδείξει και τις πέντε σεζόν με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις που φτιάχνει η ομάδα του, έχει πολύ μεγάλη εκτελεστική δεινότητα και φυσικά αναλαμβάνει και εκτελέσεις πέναλτι που ανεβάζουν τη συνολική συγκομιδή του.

Φέτος θα έχει και πολύ μεγάλο ανταγωνισμό στην ομάδα, παρά το γεγονός ότι αποχώρησε ο Σαντιό Μανέ. Επιπλέον δε θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι πολύ πιο φρέσκος στο δεύτερο μισό της σεζόν.

ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΣΑΛΑΧ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 5.25 ΣΤΗ NOVIBET


Πρώτος σκόρερ Premier League: Χάρι Κέιν

kane goldenboot novibet

Αμέσως μετά είναι ένας επιθετικός που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο λόγος γίνεται για τον Χάρι Κέιν, ο οποίος είναι ο δεύτερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, μαζί με τον Σαλάχ, που κυνηγάει το ρεκόρ του Τιερί Ανρί.

Ο Κέιν έχει αναδειχθεί τρεις φορές πρώτος σκόρερ στην Premier League με τελευταία τη σεζόν 2020-21. Το 2021-22 έμεινε σε πιο… ρηχά νερά κι αυτό γιατί είχε αναλάβει περισσότερη δράση ο Σον, ωστόσο ο Κέιν βρήκε και πάλι 17 τέρματα στη χειρότερη σεζόν του την τελευταία 8ετία.

Μόνο καλύτερα μπορεί να πάει φέτος, αφού και η Τότεναμ αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ πιο καλή. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και το γεγονός ότι πλέον θα παίζει στην ομάδα και ο Ιβάν Πέρισιτς.

Ο Κροάτης βοηθάει σε πολύ μεγάλο τους επιθετικούς της εκάστοτε ομάδας που αγωνίζεται, μοιράζοντας αρκετές ασίστ, κάτι που θα παίξει ρόλο και στην περίπτωση του Χάρι Κέιν.

ΧΑΡΙ ΚΕΪΝ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 7.00 ΣΤΗ NOVIBET


Πρώτος σκόρερ Premier League: Χιουνγκ-Μιν Σον

son goldenboot novibet

Ο Σον έκανε πέρσι τρομερή σεζόν με τη φανέλα της Τότεναμ. Για την ακρίβεια έκανε την καλύτερη και πιο παραγωγική χρονιά στην καριέρα του. Όχι μόνο στην Τότεναμ, αλλά συνολικά.

Ανέκαθεν ήταν ένας αξιόπιστος μεσοεπιθετικός τόσο στη Γερμανία με τη Λεβερκούζεν αλλά πολύ περισσότερο στην Αγγλία με τη φανέλα της Τότεναμ από το καλοκαίρι του 2015 και μετά.

Με εξαίρεση την πρώτη σεζόν, που του πήρε και χρόνο να προσαρμοστεί, όλες τις υπόλοιπες πετυχαίνει πάντα διψήφιο αριθμό τερμάτων. Πέρυσι ανέβηκε για πρώτη φορά από τα 20, φτάνοντας τα 23 συνολικά και μοιράστηκε το βραβείο με τον Σαλάχ.

Η λογική αναφέρει ότι θα είναι και πάλι ψηλά στον πίνακα σκόρερ. Μένει να φανεί πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει…

ΧΙΟΥΝΓΚ-ΜΙΝ ΣΟΝ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 10.00 ΣΤΗ NOVIBET


Πρώτος σκόρερ Premier League: Κριστιάνο Ρονάλντο

ronaldo goldenboot novibet

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα μπορέσει να μπει σφήνα στη μάχη για τον πρώτο σκόρερ στην Premier League; Θα αγωνίζεται και του χρόνου στο κορυφαίο αγγλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Το δεύτερο απομένει να εξακριβωθεί, αλλά αν τελικά παραμείνει στο «Ολντ Τράφορντ» ποιος θα μπορούσε να τον αποκλείσει από τη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι» στην κατηγορία; Λογικά κανείς!

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ το έχει κερδίσει άλλωστε τη σεζόν 2007-08 όταν μάλιστα αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ σε όλη την Ευρώπη, κερδίζοντας το αντίστοιχο τρόπαιο.

Τη νέα χρονιά θα υπάρχει νέος προπονητής στη Γιουνάιτεντ και ο Ρονάλντο θα διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του. Ωστόσο είναι τρομερά παραγωγικός όπως έδειξε και στην περσινή του σεζόν, όταν σε 30 συμμετοχές πέτυχε 18 τέρματα.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 10.50 ΣΤΗ NOVIBET


Πρώτος σκόρερ Premier League: Ντάρβιν Νούνιες

nunez goldenboot novibet

Το τελευταίο όνομα στη λίστα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το πρώτο. Ο Ντάρβιν Νιούνες -όπως και ο Έρλινγκ Χάαλαντ- θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Premier League. Φυσικά και ο Ουρουγουανός θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό για να πετύχει ότι έκανε και πέρυσι στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Μπενφίκα.

Ο 22χρονος επιθετικός πέτυχε 26 γκολ σε 28 συμμετοχές πέρυσι στην Primeira Liga και συνολικά 34 σε 41 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Λίβερπουλ και ο Κλοπ περιμένει ότι θα τον δικαιώσει μέσα στο γήπεδο.

Θα έχει, βέβαια, απέναντί του τον Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά αυτός είναι και ο λόγος που ο Κλοπ ποντάρει τόσα πολλά πάνω του. Επιπλέον έχει και την παρακαταθήκη, ότι ο τελευταίος συμπατριώτης του που πήρε το «Χρυσό Παπούτσι» στην Αγγλία ήταν ο Λουίς Σουάρες. Με τη φανέλα της Λίβερπουλ…

ΝΤΑΡΒΙΝ ΝΟΥΝΙΕΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 12.00 ΣΤΗ NOVIBET


Διαβάστε ακόμη…

Προγνωστικά Wimbledon – Στοίχημα

wimbledon1 novibet


Μεταγραφές Μπάσκετ: Επόμενη ομάδα Νικ Καλάθη

calathes novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ